Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Idézetet írta: TiB Dátum november 30, 2023, 17:26:08De legalább Viktorék valamennyit visszaadnak a saját megtakarításunkból, bezzeg Gyurcsány idejébe még akkor is fizetni kellett, ha elmentünk a háziorvoshoz.

És még utána, ha ki mertél menni az utcára, szemedet is kilőtték, mert 2006-ban len az utszán nem volt kegyelem!

Idézetet írta: Pozzato Dátum november 30, 2023, 17:43:49És még utána, ha ki mertél menni az utcára, szemedet is kilőtték, mert 2006-ban len az utszán nem volt kegyelem!

Régi, szép idők.

Melyik ország számít jelentősen okosabb közegnek, mint Magyarország? Azt látom, hogy itt a szomszédos, meg a szomszédos országok szomszédjai kilőve. Tehát olyanra gondolok, ahol a leghülyébb emberek sokkal okosabbak, mint a leghülyébb magyarok.

Szóval nem kaptam választ, így keresgéltem. Átlagos IQ alapján, ha európai ország kell, akkor Finnország a legjobb. Ismerősi ajánlás alapján Svájcot kaptam többségében. Állítólag ezek mind jelentősebb okos környezet, még a teljesen átlagos hétköznapi helyzetekben is.

Vajon van-e kapocs a két esemény között mely 24 óra leforgása alatt történt:

Orbán Viktor 2023. december elsején: ,,Ukrajna csatlakozásának EU-s tárgyalása ne is kezdődjön meg"
https://telex.hu/belfold/2023/12/01/orban-viktor-kossuth-radio-december-1

2023.12.02.: "A hírszerzés adatai szerint épp ebben a kontextusban kell vizsgálni az Európai Szolidaritás párt elnöke, Petro Porosenko tervezett találkozóját Orbán Viktor kormányfővel, aki rendszeresen ukránellenes álláspontot foglal el, Putyin barátjának tekinhető és az Oroszország elleni szankciók megszünetésére szólít fel"
https://telex.hu/kulfold/2023/12/02/orbannal-tervezett-talalkozoja-miatt-nem-hagyhatta-el-ukrajnat-a-volt-elnok

Kiegészítés: Porosenko egyben Putyin-báb, Vlagyimir Putyin pedig azt akarja, hogy Porosenko kerüljön vissza a hatalomba Ukrajnában. Orbán Viktor pár hete Pekingben járt, ahol találkozott Vlagyimir Putyinnal, azóta pedig felerősödtek az Ukrajna ellenes "rigmusok" a magyar kormány részéről.

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 02, 2023, 19:40:29Vajon van-e kapocs a két esemény között mely 24 óra leforgása alatt történt:

Orbán Viktor 2023. december elsején: ,,Ukrajna csatlakozásának EU-s tárgyalása ne is kezdődjön meg"
https://telex.hu/belfold/2023/12/01/orban-viktor-kossuth-radio-december-1

2023.12.02.: "A hírszerzés adatai szerint épp ebben a kontextusban kell vizsgálni az Európai Szolidaritás párt elnöke, Petro Porosenko tervezett találkozóját Orbán Viktor kormányfővel, aki rendszeresen ukránellenes álláspontot foglal el, Putyin barátjának tekinhető és az Oroszország elleni szankciók megszünetésére szólít fel"
https://telex.hu/kulfold/2023/12/02/orbannal-tervezett-talalkozoja-miatt-nem-hagyhatta-el-ukrajnat-a-volt-elnok

Kiegészítés: Porosenko egyben Putyin-báb, Vlagyimir Putyin pedig azt akarja, hogy Porosenko kerüljön vissza a hatalomba Ukrajnában. Orbán Viktor pár hete Pekingben járt, ahol találkozott Vlagyimir Putyinnal, azóta pedig felerősödtek az Ukrajna ellenes "rigmusok" a magyar kormány részéről.

Ebből végül eléggé komoly botrány lett, mivel Magyarország egy másik ország szuverenitásába és nemzeti ügyébe akart beavatkozni, ráadásul épp a magyar miniszterelnök. Nem véletlen, hogy Kovács Zoltán még aznap este reagált, mint ahogyan a szokott metódussal ellentétben, Szijjártó Péter is reagált, raádásul nem is titkolják, mi történt.

https://telex.hu/belfold/2023/12/04/kulugyi-bizottsag-szijjarto-peter-miniszter-meghallgatas

Valószínűleg Orbán most beáldozza Kovácsot (akinek hirtelen több témában is fel kellett szólalnia...), illetve Petiminisztert is hadba fogta. Ez egy léggé komoly dolog, csak hogy megértsük, hiszen Orbán Viktor egy olyan személlyl találkozott volna, aki hagyta, hogy a Majdan téren az oroszok anno embereket lövessenek le, ráadásul Putyin bábja, ezzel egy konfliktusba akart beleszólni Orbán.

Olyan dolgok történtek 48 óra leforgása alatt, ami nagyon ritka, egyrészt egy kényes kérdésben felszólalt a magyar kormány, másfelől rögtön átment támadásba, gyakorlatilag most építi le Orbán Viktor végleg a maradék kis külpolitikánkat is... Amikor ennyire kellemetlen szituáció volt (Szájer, Pegasus stb.), rendszerint csöndben volt a kormány, most viszont érződik, hogy Putyinék annyira markukban tartják őket.


Horthy Orbánhoz képest egy kismiska nemzeti hős volt.

10/10, Orbán Balázs arca


Az advent szent ünnepe megmelengette Vezérünk szívét, és leereszkedett a hazaárulók közé is rövid időre.

Most minden viccen túl, meg szimpátián, nem szimpátián túl, szerintem a legprofibb politikus Magyarországon jelenleg Orbán Viktor.

#1898 december 05, 2023, 19:28:27, robmiller
Idézetet írta: TiB Dátum december 05, 2023, 13:51:24Most minden viccen túl, meg szimpátián, nem szimpátián túl, szerintem a legprofibb politikus Magyarországon jelenleg Orbán Viktor.

Ez utóbbi mondatoddal akkor értenék egyet, ha folyamatosan nyilatkozna az ellenzéki médiának, vagy választásokkor az ellenzéki "trónkövetővel" vitára merne kiállni, ahol retorikailag lemossa a másikat. Nálam itt kezdődne a profi politikus fogalma, legyen számomra szimpatikus, avagy antipatikus.

Az én szememben, ha tényleg mindentől függetlenül nézzük, akkor a legprofibb Lázár János. Minimálisat hibázik, napokat is tudna beszélni összefüggően, tud a humorral is élni (még akkor is, ha szúr), ha ellenzéki oldalon lenne egy ilyen személy és kevésbé lenne arrogáns, simán államfő lehetne ameddig csak akar. Lázár János profi, kissé olyan érzése van az embernek, mint amikor van egy vakok közt félszemű. Volt már vitában is, emlékeim szerint sosem szorongatták meg, ellentétben a többivel, papír nélkül tud beszélni és leáll bárkinek nyilatkozni.

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 05, 2023, 19:24:26Az én szememben, ha tényleg mindentől függetlenül nézzük, akkor a legprofibb Lázár János. Minimálisat hibázik, napokat is tudna beszélni összefüggően, tud a humorral is élni (még akkor is, ha szúr), ha ellenzéki oldalon lenne egy ilyen személy és kevésbé lenne arrogáns, simán államfő lehetne ameddig csak akar. Lázár János profi, kissé olyan érzése van az embernek, mint amikor van egy vakok közt félszemű. Volt már vitában is, emlékeim szerint sosem szorongatták meg, ellentétben a többivel, papír nélkül tud beszélni és leáll bárkinek nyilatkozni.

Így van. Orbán nem véletlenül nem mer kiállni. Ezen a kb. 2 perces 444-es interjún is érződik, hogy kellemetlen a téma, alig várja, hogy mehessen tovább. Ez nem profi politikus, ez egy agyament diktátorszerű valami, aki a sorozatos 2/3-oknak köszönhetően úgy körülbástyázta magát, hogy kvázi már azt is megteheti, hogy nem nyilatkozik érdemben ellenzéki médiának, illetve vitázni sem áll ki lassan 20 éve. Korunk Kádár Jánosa.

Nincs rászorulva semmilyen vitára, így is nyer folyamatosan. Nem hasonlítanám Kádár Jánosra, itt ha nem is teljesen tiszta a szavazás, de szavaznak. Sokan, a te, az én és mindenki családjából Orbánra. Nem a Fideszre, Orbánra! Sőt, szerintem innen a fórumról is sokan Orbánra szavaznak, nem Orbán csinálta a mostani helyzetet, hanem mi, emberek, nép. Tudom hogy könnyű mindig másra fogni, de ez kollektív. Ebben vagyunk mi nagyon jók magyarok, toljuk a felelősséget, nem vállalunk fel semmit.

Giorgia Meloni...

Tartottam tőle, hogy Olaszországnak annyi, mert hatalomra kerül Putyin és Kína embere, aki imádja a szélsőjobbos retorikát, támogatja az oroszokat, majd valami történt. Nem tudom mi, de Meloni pont az egyik legnagyobb európai kritikusa lett Oroszországnak, ma felmondták az Egy övezet, egy út programot, ami Kínához kapcsolja őket, még ugyan kicsit barátkozik Orbánnal, de már egyre távolodik tőlük.

Több mint fél óra, de figyelmesen kell végighallgatni. Nagyon jó meglátásai vannak.

https://www.youtube.com/watch?v=sTCAIxmGR58

Csak egy mondat kiemelve:

Két év alatt nem tudtuk a hadiiparban utolérni az oroszokat. Az oroszok háromszor annyi lőszert gyártanak, mint a nyugat. Ez nemcsak a katonákról szól, hanem az ipari védelmi rendszerekről. Teljesen versenyképtelennek bizonyultunk.

Hogyan zárkózhatna fel Európa két év alatt fegyverkezésben egy olyan országhoz, amely 20 éve a háborúra készül? Mióta Vlagyimir Putyin irányítja Oroszországot, tudatosan készülnek egy mindent elsöprő háborúra.

Ehhez képest, röhejes, ahogy a balfék oroszok szó szerint semmi látványosat nem értek el. Putyin terve ugyanis nem az volt, hogy két évvel a háború után is csak rostokoljanak, sőt, védekezésre kényszerülnek.

Szóval, adott egy nagyhatalom, amely jelentős előnyben van, míg mindenki békében élt, ők már tudatosan készültek a háborúra, ennek ellenére sem tudtak eredményeket elérni.

Oroszország háromszor annyi lőszert gyárt, mint Nyugat és semmire se mennek vele. Hasztalan az egész, Oroszország a röhej és a pancser emberek országa, mindig is az volt. Bohócok gyülekezete.

Európa nyugati része nem volt felkészülve egy háborúra, de még így is lehozták minimum döntetlenre a játszmát, ami valljuk be, óriási szégyen Putyinnak, nem hiába borult meg mentálisan.

Van egy csomó beépített embere az EU-ban, mindent próbáltak az oroszok, dezinformáció, EU-szövetségesek általi vétók, de ennek ellenére sem haladtak semmit. Szóval, kérdem én, mennyire erős Oroszország? Mert elvileg ezt a háborút már rég meg kellett volna nyerniük.