Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


Idézetet írta: LosGabos Dátum december 09, 2023, 20:07:23Több mint fél óra, de figyelmesen kell végighallgatni. Nagyon jó meglátásai vannak.

https://www.youtube.com/watch?v=sTCAIxmGR58

Csak egy mondat kiemelve:

Két év alatt nem tudtuk a hadiiparban utolérni az oroszokat. Az oroszok háromszor annyi lőszert gyártanak, mint a nyugat. Ez nemcsak a katonákról szól, hanem az ipari védelmi rendszerekről. Teljesen versenyképtelennek bizonyultunk.
"Az oroszok háromszor annyi lőszert gyártanak, mint a nyugat."

Nyilván az oroszok csakis hobbiból importáltak rengeteg lőszert Észak-Koreából, hiszen amúgy az oroszok háromszor annyi lőszert gyártanak, mint a nyugat.
:D  :D  :D  :D  :D  :D

Idézetet írta: csabax Dátum december 09, 2023, 21:28:30"Az oroszok háromszor annyi lőszert gyártanak, mint a nyugat."

Nyilván az oroszok csakis hobbiból importáltak rengeteg lőszert Észak-Koreából, hiszen amúgy az oroszok háromszor annyi lőszert gyártanak, mint a nyugat.
:D  :D  :D  :D  :D  :D

Ez meg a másik, hogy lőszert és embert importálnak Észak-Koreából, Kína szintén segíti őket, ahogy Irán is drónokkal és egyéb fegyverekkel. Ez mondhatni egy világháború egy szomszédos országban, amit a háttérből több nemzet vív. Voltak Krastev úrnak kiváló gondolatai, amivel abszolút azonosulok, de azért bőven voltak hiányosságai is. Az egyik oldalon olyan országok, akik folyamatosan háborúra készülnek, esetleg háborús zónában vannak, míg a másikon az USA-t leszámítva inkább csak "hadviselést" ímelő nemzetek vannak. A Nyugat és Ukrajna annak köszönheti, hogy ez X-re áll, mert náluk van az ész, míg a másik oldalon az ember- és fegyvertömeg... Az oroszok küldik a vágóhídra az embereiket és pocsékolják a lőszert. Vannak olyan napok, amikor egy halom rakétát kilőnek, semmi értelme. Ez olyan, mint az izraeli-palesztin konfliktus. Azért is félt a világ a zsidók "haragjától", mert ha akarták volna, elsöprik a palesztinokat... Putyin lazán a palesztinokat is odadobta, miközben orosz pénzekből katari luxusvillákban laknak az igazán komoly Hamász vezetők.

Putyin békepárti, csak előtte levadássza a rossz embereket. Mondták az M1-en. Orbán Viktorral is a békéről tárgyáltak, hogy mindketten mennyire szeretik a békét. Ezek amiket itt írtok, mind ferdítései a nyugati világnak.


Ezt nem Orbán ellen hozom, vagy Fidesz ellen, meg semmi ellen.

Egyszerűen tanulságos: https://www.tiktok.com/@goatempirehu/video/7310562304649743648?_r=1&_t=8i5T4lu3xXk

Fidesz "belháború"

Valamilyen szinten érdekes, ami a Fidesznél zajlik, láthattunk már ehhez hasonlót korábban, hiszen a '90-es éveket is megidézték, mikor Orbán alatt 1994-ben nagyon rezgett a léc, majd utána 2006-ban. Azokban az volt a közös, párton belül látták, hogy Orbán Viktor alkalmatlan nemhogy egy ország, de egy párt vezetésére. A '90-es évek közepén volt a Fodor-válság, amikor Fodor Gábor vált ki a pártból, pedig korábban Orbán hithű barátja volt. A 2000-es évek közepén, amikor Gyurcsány megalázta Orbánt egy vitában, már ott többen elégedetlenkedtek, új "frontot" nyitottak, közéjük tartozott Áder János és Schmidt Mária is, előbbi azt a "jutalmat" kapta később, hogy államfő lett, ami jelen esetben inkább hátrány volt, míg utóbbinak "véletlenül" akkor halt meg milliárdos férje, így Mária is visszahúzta a körmeit, ahogyan Fodor Gábor is, mindegyiken érződött, hogy 180 fokot fordult a világnézetük és kritikusokból hirtelen Orbán legnagyobb elismerői lettek. A félelem nagy úr.

Most itt van több személy is, akinek már rohadtul elege van Orbán Viktorból, ez nagyon látszik. Az egyik ilyen Lázár János, aki most már nem is kertel, rendre beszól a szűk elitnek (Orbán és Rogán), de ugyanígy tesz Kósa Lajos, L. Simon László, Demeter Szilárd és még néhányan. A kérdés csak az, hogy Orbán megint meglépi-e azt, amit korábban, hogy megfélemlít, hogy megtartsa a hatalmát, esetleg már túlságosan sok az elégedetlenkedő, ő pedig annyira is alkalmatlan jelenleg, hogy 3-4 mondatnál többet kipréseljen magából? Mi lesz a jelenlegi cicaharcból, hogy néhányan a Fideszből egyre élesebben kritizálják a kormány döntéseit és lépéseit, ezzel pedig magát Orbán Viktort is. Azt pedig tudjuk, Orbán rohadtul nem tűri a kritikát. Szijjártó Péter országos cimborája, de egyszer mondott csak kétértelműt Viktorról, alig pár órával később már Orbán mondta, hogy a külügyet is én irányítom. Csak annyiból jönnek izgalmas hónapok, hogy milyen módot választ Orbán a belső ellenségei elintézésére, hogyan alakul ez a cicahard. A Fidesz hanyatlik, de ha az ellenzéken és a népen múlik, rohadt sokáig maradnak hatalomban.

A folyamatos áremelkedések olyannyira nem tetszenek a vásárlóknak, hogy négy európai országban úgy döntöttek, nem forgalmazzák tovább a PepsiCo termékeit.

A Pepsi mellett a Lay's chipsek, a Doritos termékek, a Lipton teák és a Quaker gabonapelyhek tűnnek el a spanyol, a francia, olasz és belga boltok polcairól. Döbbenetesen sok, több mint 9000 boltot érintettek a szankciók.

https://index.hu/kulfold/2024/01/06/pepsi-tiltas-europa-lays/

Nincs több Pepsi a bagett mellé Párizsban! :'(

#1912 január 06, 2024, 18:50:49, Admin
Idézetet írta: TiB Dátum január 06, 2024, 16:25:47A folyamatos áremelkedések olyannyira nem tetszenek a vásárlóknak, hogy négy európai országban úgy döntöttek, nem forgalmazzák tovább a PepsiCo termékeit.

A Pepsi mellett a Lay's chipsek, a Doritos termékek, a Lipton teák és a Quaker gabonapelyhek tűnnek el a spanyol, a francia, olasz és belga boltok polcairól. Döbbenetesen sok, több mint 9000 boltot érintettek a szankciók.

https://index.hu/kulfold/2024/01/06/pepsi-tiltas-europa-lays/

Nincs több Pepsi a bagett mellé Párizsban! :'(

Mióta a törpe elhagyta Párizst, azóta a PepsiCo csakis Amerikára koncentrál.  :)

Egyébként meg szerintem bejegyzéseddel tökéletesen bemutattad az internetet 2024-ben. Az aki nem veszi a fáradtságot (sokan vannak), hogy elolvassa a cikket amit linkeltél, akkor az mit lát?

"A folyamatos áremelkedések olyannyira nem tetszenek a vásárlóknak, hogy négy európai országban úgy döntöttek, nem forgalmazzák tovább a PepsiCo termékeit."

A valóság pedig nem ez, csak hát olvasni kellene.


Van-e információtok arról, hogy már leálltak-e néhány napra vagy néhány hétre a termeléssel a magyarországi autógyárak vagy egyéb gyárak-üzemek a későn érkező távol-keleti alkatrészek miatt?

Esetleg lehet-e már tudni, hogy mennyi időre fogják kényszerszabadságra küldeni az ott dolgozó embereket?


Telex pénteki napja

Berobbantják a napot reggel 6-kor, ezzel a cikkel:
Azahriah: A Telex a leghitelesebb hírforrás itthon
https://telex.hu/after/2024/01/19/azariah-telex-a-leghitelesebb-hirforras-tamogato

Kora délután pedig jön ez:
Távozik a Telextől Dull Szabolcs volt főszerkesztő
https://telex.hu/kozlemeny/2024/01/19/tavozik-a-telextol-dull-szabolcs-volt-foszerkeszto


Az a személy, amely létrehozta, ilyet ír:
"Sosem a pozíciókhoz ragaszkodtam, hanem a kezdeti közös céljaink megvalósításához. A cégvezetés és a lapvezetés tavaly nyári átrendezése után azt reméltem, ki tudunk alakítani egy olyan új működést, amelyben mindenki megtalálja a helyét, és amelyben mindenki a tudása legjavát hozzáteheti a Telex fejlődéséhez. Félév után be kellett látnom, hogy nem sikerült maradéktalanul. Be kellett látnom mostanra, hogy bár a Telex csodálatos történet, ezt a Telexet már egyre kevésbé éreztem magaménak, és olyan történetnek, amelynek részese lehetek. Ezért hosszú, nehéz vívódás után a legnehezebb döntést hoztam meg: távozom a Telextől."

Magyarul: Aki megalkotta, hogy legyen egy független lap, egyre kevésbé érzi ennek ezt az egészet, de azért marketingből ötös a Telex, hiszen fogták az ország jelenleg legismertebb arcát, elmondattak vele egy panelt, majd után bejelentették, távozik a vezér azonnali hatállyal...

Putyinék megkezdik az egészpályás letámadást az EU-ban most 2024 elején, élesítik az AFD-t, Fico is felszólalt, jön majd biztos Orbán és Salvini is, görögök se maradhatnak ki, Le Penéknek pedig alig pár hete kellett védekezni az ellen, hogy Putyinék pénzelik őket és onnan kapják az ukázt, ezért kicsit meghúzták magukat.
https://444.hu/2024/01/22/dexit-nepszavazast-tartana-a-legnagyobb-nemet-ellenzeki-part

Hihetetlen szamomra hogy merre fele sodrodik a vilag megint. Nem tanultunk az elodeink hibajabol.

Lehet, hogy az evolúció következő lépcsőfoka, már nem az ember. Ezt most nem elvontnak szánom, csak szerettem történelmet tanulni, és mindig azt éreztem, hogy újra és újra ugyanazok a hibák jöttek elő. Lehet, mi emberek, ennyire vagyunk képesek, a határaink adottak, és azokat évszázadok óta nem tudjuk átlépni.