Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum február 26, 2022, 14:37:15A 21 éves Dayana Yastremska az egyik legtehetségesebb fiatal teniszezőnő. Miután a harcok és bombázások miatt két éjszakát töltött a mélygarázsban a családjával, a szülei úgy döntöttek, hogy őt és testvérét bármi áron megóvják a háború borzalmaitól és gyermekeiket kimenekítik a háború által sújtott Ukrajnából. Így tehát Dayana Yastremska a húgával együtt elmenekült hazájából. A lányok a Duna-delta közelében található határátkelőnél keltek át az ukrán-román határon és Franciaországba utaztak.



Az idézett szövegemet közel 2 évvel ezelőtt, 2022-02-26-án írtam.
Jelenleg Dayana Yastremska elődöntös az Australian Openen.

Zseniális, Orbán Gáspár a nagy lopakodó  ;D  ;D

https://444.hu/2024/01/26/orban-gaspar-egy-csadi-oszlop-mogott-bujt-meg


Elbújt az oszlop mögé, rejtőzködő üzemmód


A Bayer Zsolti...

Ő a tökéletes példa arra, kik a Fidesz holdudvarának kiemelt szereplői, kik az ismert és általuk elismert arcok. Az ember, aki hazudozik évtizedek óta a múltjáról (nem véletlen amúgy az sem, hogy Orbán nem akarja megnyitni az ügynökaktákat...), de ha most úgy adódna, hogy minden hatalmon lévő személy börtönt kapna, Zsoltika lenne az első, aki letenné a hűségesküt az új hatalom mellett. Dettó ilyen Kövér László, aki most már hithű jobboldali személy, mélykeresztény és miegymás, mondjuk 35 évvel ezelőtt meg olyan hithű kommunista volt a családjával együtt, hogy berakták az ELTE jogi karra is, majd felnőttként rögtön az MSZMP-hez húzott, rögtön alelnök lett a párt egyik ifjúsági tagozatában, egy bizonyos Gyurcsány Ferenc mellett, nem is értem köztük most ezt az ellentétet.  :( 


Nem igazán tudom politika mentessé tenni azt a tényt, hogy arra készül az oly szeretett oldalam (org), hogy nem lesz elérhető magyarországi felhasználók előtt!!

Sosem gondoltam, hogy egy rekreációs oldal elérhetősége veszélybe kerülhet Magyarországon!
papáim, ez azért tyűűű...- nem kell tájékozódni semmilyen hír portálon, vagy tv csatornán, ha egyszer pofánbasz a valóság a közvetlen környezetedben.

Idézetet írta: Sound Dátum február 02, 2024, 16:01:36Sosem gondoltam, hogy egy rekreációs oldal elérhetősége veszélybe kerülhet Magyarországon!
Talán ezután majd gondolni fogod.
Talán.
Jó ébredést!
:beerchug:

Éveken át pofáztunk, írtunk, felhívtuk a figyelmet, hogy mi lesz, ha a Fidesz nyer, megint. Magyarországon közel 3 millió embert ez nem érdekelte, megszavazták. Most pedig nézhetik ők is az első sorból, ahogy a darabjaira fog hullani az ország. Ebben a politikai topicban is egymás szidása ment nem kevés esetben, de az eredmény végül az lett, hogy sajnos igazunk lett, megint. Orbán Viktor tönkrebaszta ezt is, azt az oldalt, amit szeretünk, amely felnőtté vált és több pénz osztott szét tagjai között, mint amennyit Orbán Viktor egész élete során adott adományként a hívei között. Amely korrekt módon állt a felhasználóihoz, ellentétben a Fidesszel, amely ahol csak tudta, átverte a szavazóit. Ez az oldal betartotta, amit ígért, nem kellett rá szavazni, hogy nyereményben részesülj, hagyott élni, segített, tanácsokat adott, ha kérted. Ez az oldal becsületes, mégis betiltották, vannak, akik bünözők, mégis szabadlábon vannak...

Én úgy veszem észre Pozzato, hogy amit te szem felnyitásnak szánsz, azt a másik oldal sértésnek veszi, és még távolabbra kerül tőled és a gondolataidtól. Olyan mélyek a lövészárkok, hogy ez a dualista szar, ami kialakult nálunk, menthetetlen helyzetet teremtett.

Szerintem abból kellene kiindulni, hogy minden kisembernek, mindegy kire szavaz, ugyanolyan drága a sajt, ugyanannyira kevesebb dolgot tud a hűtőbe rakni, ugyanúgy dupla áron tankol mint pár éve. És nem mindenért a Fidesz a hibás, de a lényeg az lenne, hogy közösen, közösen gondolkodva tudna jobb élet lenni. Tehát a hétköznapjaink tragédiái alapján ki kellene tudnunk lépni ebből a ránk erőltetett dualista stílusból, hogy válassz oldalt és védd foggal-körömmel.

Azt még hozzátenném, hogy sokszor írják, hogy magyar sajátosság. Pedig egyáltalán nem, ez világtrend, így egyszerűbb hergelni, mozgósítani a tömegeket. Nekünk kell kisembereknek tennünk ezzel, akár kis lépésekkel, hogy nem fogadjuk el az általunk választott oldal minden döntését vakon.


#1928 február 04, 2024, 20:30:20, csabax
@TiB, @Pozzato:

Természetes, hogy a szekta tagjai sértésnek veszik azt, amikor azzal szembesülnek, hogy az általuk elfogadottak mellett továbbra is léteznek egyéb másik vélemények. És az is természetes, hogy a szekta tagjai sértésnek veszik azt is, amikor azzal szembesülnek, hogy azok a "másikok" az igazságnak nevezett akármicsoda révén tiszteletlenek és becsmérlőek az általuk tisztelt és szeretett Vezérrel.

Egyik kedvenc példám továbbra is a következő:

A jelenlegi magyar kormány 14 éve van hatalmon Magyarországon. Ez a 14 év alatt a magyarországi hatalmat birtoklók kedvük szerint formálhatták a saját maguk előnyére a teljes magyar közigazgatást.
A 14 évvel ezelőtt 6-7-8 éves gyermekek ma már 20-21-22 éves felnőttek.
Ezek az akkori gyermekek egy olyan országban nőttek fel, amelyben a hatalom emberei eldöntötték, hogy mit tanulhatnak és mit nem tanulhatnak az iskolában.
Ezek az akkori gyermekek egy olyan országban nőttek fel, amelyben a hatalom emberei azt láttatták velük, ami a hatalom számára fontos és hasznos.
Ezek az akkori gyermekek egy olyan országban nőttek fel, amelyben a hatalom emberei arra törekedtek, hogy a gyermekek közül minél kevesebben tudják meg és minél kevesebben tudatosítsák magukban azt, hogy másképpen is lehetséges élni.
Az ilyen gyermekek főleg azok közül kerültek ki, akik ilyen-olyan ösztöndíj miatt külföldön töltöttek el némi időt, ott pedig "felnyílt" a szemük. Ők jobbára már csak amiatt jöttek vissza Magyarországra, hogy befejezzék iskolai tanulmányaikat és elköszönjenek a szeretteiktől, majd utána pedig lelépjenek Magyarországról.
Természetesen az idősebb embereken is látható nyomot hagyott a 14 év egyre inkább nyilvánvaló önkényuralma, ám a mostani idősebbek - a példa 14 évvel ezelőtti gyermekeivel ellentétben - már felnőttként éltek abban a korábbi időszakban, amikor demokrácia volt Magyarországon.
Az idősebbek tudnak különbséget tenni az akkori demokrácia és a jelenlegi önkényuralom között, viszont a 14 évvel ezelőtti gyermekek úgy nőttek fel, hogy csakis autokráciában töltötték gyermekéveiket-tinédzseréveiket. Ők nem láttak mást és nem tapasztaltak mást, s ezért számukra az önkényuralom jelenti a normalitást.

Másik példa, innen a fórumról:
Amikor kitiltották Magyarországról a bet365-öt, akkor a sportfogadas.org fórumán sokakban nem tudatosult az, hogy a "kitiltották Magyarországról a bet365-öt" egészen pontosan azt jelenti, hogy "kitiltották Magyarországról a bet365-öt", hanem azt gondolták, hogy a bet365 továbbra is szolgáltatni fog ezt-azt-amazt. Élő közvetítéseket, eredménykövetést, statisztikákat, satöbbi.
Sokan azt hitték, hogy ha levágták a kezét-lábát, attól még ki lehet egyezni egy döntetlenben.
Talán akkor lehetett volna könnyebben érthető, ha a magyar kormánynál a "kitiltották a bet365-öt Magyarországról" helyett úgy fogalmaznak, hogy "bet365, menj a francba innen Magyarországról, bet365 tűnjél el Magyarországról, bet365 ne rontsd itt a bizniszünket, tűnés"!

A bet365 tiltása után most már a www.sportfogadas.org került sorra.
Kár!
Talán már néhányan kezdik érzékelni a magyarországi politikai történéseket.
Talán.

@csabax ezt mi erdélyiek valahogy a Ceausescu rendszerrel helyezzük párhuzamba automatikusan (vagy lehet csak én), ezért látjuk egyből, hogy mi az, ami szinte teljesen hasonló a totalitarizmussal. Akik ezt direkt módon nem tapasztalták, azoknak nem is esik le olyan hamar.

Engem az önfejűség is zavar, én például ha tippmix vezér lennék, lehetőséget látnék például az orgban, ami megszólított 22 ezer fogadót. Mindegy hogy mennyi az aktív tag, de ez jelent valamit, ez lehetőség. Mondjuk én szeretem a piacgazdaságot, versenyt, mert a fejlődés egyik kulcsa. Szóval én nem kizárnám a lehetőségeket, hanem kihasználnám azokat.

Nyilván egy másfajta politikai irány van hatalmon, ami mindent kézben szeret tartani, egy kizárólagos közegben egyedül, monopol helyzetben. Csak ezt azért láttuk a 70-es 80-as években is, akkor papíron minden rendben volt, közben bedőlt a gazdaság.

Idézetet írta: vmlinuz Dátum február 04, 2024, 20:02:12@csabax ezt mi erdélyiek valahogy a Ceausescu rendszerrel helyezzük párhuzamba automatikusan (vagy lehet csak én), ezért látjuk egyből, hogy mi az, ami szinte teljesen hasonló a totalitarizmussal. Akik ezt direkt módon nem tapasztalták, azoknak nem is esik le olyan hamar.

Ceausescut kivégezték, sajnos itt ehhez valami tökös gyerek kellene, aki aztán bekerülhetne a történelem könyvekbe is.

Idézetet írta: curpy82 Dátum február 04, 2024, 21:51:17Ceausescut kivégezték, sajnos itt ehhez valami tökös gyerek kellene, aki aztán bekerülhetne a történelem könyvekbe is.
Háát, ha mélyebbre ásunk Ceausescut a saját emberei végezték ki gyakorlatilag.

És a gyökereitől azóta sem szabadult meg Románia, úgy igazából. Pedig már több, mint 30 éve...

#1934 február 05, 2024, 18:47:45, csabax
Idézetet írta: vmlinuz Dátum február 04, 2024, 22:02:29Háát, ha mélyebbre ásunk Ceausescut a saját emberei végezték ki gyakorlatilag.
Igen.

Idézetet írta: Admin Dátum február 05, 2024, 09:26:25És a gyökereitől azóta sem szabadult meg Románia, úgy igazából. Pedig már több, mint 30 éve...
Nem is fog soha megszabadulni. Szerintem.
Az egy olyan nép(ség), amelyik önmagában képtelen a cselekvésre, totálisan tehetetlen. A románok hozzá vannak szokva ahhoz, hogy gyakran idegenek irányítják őket, s azok mondják meg nekik, hogy mit tegyenek, hogyan és mikor csinálják.
Erdélyben a magyarok mondták meg nekik, hogy mit tegyenek, míg Moldva és Havasalföld fejedelmei bő 100 éven át fanarióták voltak. Akik Isztambul egyik negyedéből, Fanarból érkeztek és pénzesebb görög kereskedők voltak.
Magyarán: a török szultán azoknak adta a fejedelmi posztokat, akik a legtöbbet fizették érte, s így lettek Isztambul Fanar negyedének gazdagabb görög kereskedői Moldva és Havasalföld fejedelmei. Amikor pedig ezek a kupecek fejedelmek lettek, akkor onnantól kezdve nem csak parancsoltak a románoknak, hanem a románokkal fizettették vissza azt a pénzt, amit ők a török szultánnak fizettek a fejedelemségért.

(Amúgy a sporttal is van kapcsolat: az isztambuli Fanar negyed török elnevezése Fener, s innen kapta a nevét a törökök világhírű csapata, a Fenerbahce.)