Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Utálom a korlátozásokat, mindig is utáltam.
Adj egy követelményt, amit ha teljesítek, elfogadsz.
Lehetsz öncélú, de akkor ne hazudj többségi szolgálatot,
Valld be, önmagad akaratát viszed át mindenkor, mindenhol.
 
Ez most nem vers, de az SZTFH egy úthenger, egy értelmetlen úthenger :'(

Nem saját, úgy olvastam.

Tavaly is megszűnt egy KATA, idén is megszűnt egy Kata.

 ;D

Számomra a hét két legérdekesebb eseménye a következők voltak:
- Gyárfás Tamás "bohozót tárgyalása", hogy előbb kormánymédia ezzel próbálta elnyomni az újabb fideszes pedofil-botrányt, bejelentik, hogy megvan végre a Fenyő-gyilkosság "megoldása", hét év fegyház Gyárfásra is, majd gondolom Gyárfás szól Orbánéknak, hogy kitálal, akkor pedig hirtelen a bíró változtat: szinte elnézést kér, meg nem is kell nyomkövető, szabadon járkálhat, házi őrizet sincsen, még a fideszes média hozzáállása is megváltozik egyik óráról a másikra.
- Varga Judit férjének üzenete, amiben kifejti, hogy nem tart örökké a Fidesz-rendszer, nem kell sokat várni, nem Tónik, Ádámok és Barbarák országok vagyunk, kőkeményen beleáll Rogán Antalba. Önmagában a Novák-Varga "botrány" már nem is extre, ez inkább, hogyan vállalta fel véleményét és mondott le mindenről a férje. Ha az ellenzéknek van egy kis esze, ezt lovagolja meg. Ő ugyanis egy hithű fideszes volt - erről beszélt is -, de ahogy többen is mondták, ilyen a propaganda, ahhoz, hogy a vezért menekítse, mindenkit be kell áldozni. Erre pedig egyre többen jönnek rá a berkeken belül, nem véletlen, hogy darabjaira szakadt az elmúlt hetekben a kormánypárt.


Elérkeztünk a Fidesz-kormány utolsó korszakához, kérdés csak az, hogy hónapok vagy évek, mire befejeződik, de most már eléggé megrepedt az a bizonyos fal, ráadásul nem Novák Kati miatt, hanem a sok elégedetlenkedő kormányközeli kisember miatt, ennyivel pedig nem fog tudni mit kezdeni Orbán. Az biztos, hogy Viktor rettentően fél, látszik a mozdulatain is, tuti altatókkal és nyugtatókkal alszik, folyamatosan görcsöl, hiszen már szinte senkiben sem bízhat, bárki teríthet, bárki bármikor a hatalmára törhet és még csak nem is az ellenzéktől kell tartania, mert ők súlytalanok, hanem sajátjaitól, szar érzés lehet, de magának kereste a bajt.

@Pozzato , két kérdés jár a fejemben mióta Katika lemondott.

- Egyrészt a pedofil rohadék továbbra is felmentve marad?
- Másrészt ha bedől a Fidesz rendszere, akkor Mészáros Lőrincz vagyonát visszakaphatja a nép?

Idézetet írta: TiB Dátum február 11, 2024, 10:02:42@Pozzato , két kérdés jár a fejemben mióta Katika lemondott.

- Egyrészt a pedofil rohadék továbbra is felmentve marad?

Ebben teljesen biztos vagyok, hogy felmentve marad, hiszen közeli kapcsolatban áll az Orbán családdal, a vezérnek nem érdeke, hogy ez a pedofilbújtató börtönben legyen, nem véletlen, hogy az irreálisan rövid börtönbüntetését is lerövidítették egy elnöki kegyelemmel.

Idézetet írta: TiB Dátum február 11, 2024, 10:02:42- Másrészt ha bedől a Fidesz rendszere, akkor Mészáros Lőrincz vagyonát visszakaphatja a nép?

Esélytelen, ahhoz offshore-ból kéne visszahozni a pénzeket, nem véletlen járkál Szijjártó is folyamatosan külföldre, mentik ki a pénzeket, ugye múltkor talán írtam is erről, hogy világviszonylatban is Magyarország egyedülálló a külföldre kimentett vagyonok alapján.

https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=7486.msg1063397;topicseen#msg1063397

https://hvg.hu/gazdasag/20230728_adoztatas_adoparadicsom

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 11, 2024, 10:10:31Ebben teljesen biztos vagyok, hogy felmentve marad, hiszen közeli kapcsolatban áll az Orbán családdal, a vezérnek nem érdeke, hogy ez a pedofilbújtató börtönben legyen, nem véletlen, hogy az irreálisan rövid börtönbüntetését is lerövidítették egy elnöki kegyelemmel.

Szegény gyerekek, alapból is szar életük van szülők felelőtlensége miatt, és még jön egy pedofil is, akivel nem tudják felvenni a harcot, mert a Fidesz embere. Hányingerem van ettől az egésztől komolyan.

#1941 február 11, 2024, 12:07:43, vmlinuz
Idézetet írta: Pozzato Dátum február 11, 2024, 09:57:36Ha az ellenzéknek van egy kis esze,
Sajnos nincs. Ha szét is megy a rendszer, akkor is valaki a mostani körből lesz a "megváltó". Egyre jobban látszik számomra a párhuzam a Ceausescu rendszerrel, és ott is belső körből jött ki az egész "váltás".

Idézetet írta: TiB Dátum február 11, 2024, 10:02:42- Egyrészt a pedofil rohadék továbbra is felmentve marad?
Nem hinném, hogy a lemondással automatikusan visszavonódnak az elnöki kegyelem, sőt. Nem hinném, hogy egyáltalán bármilyen mechanizmus létezne ennek visszavonására. Nyilván egy jogász tudná ezt megmondani, de általában úgy tudom ezek végleges döntések.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 11, 2024, 10:10:31Ebben teljesen biztos vagyok, hogy felmentve marad, hiszen közeli kapcsolatban áll az Orbán családdal, a vezérnek nem érdeke, hogy ez a pedofilbújtató börtönben legyen, nem véletlen, hogy az irreálisan rövid börtönbüntetését is lerövidítették egy elnöki kegyelemmel.

Kicsit kellemetlen, de magamat tudom idézni, hogy nem lesz felmentve ez a csávó, főleg, ahogy egyre több dolog derül ki a kegyelemben részesülő emberről.

https://telex.hu/belfold/2024/02/11/szmulai-istvan-ugyved-bicskei-gyermekotthon-pedofil-igazgato-vasarhelyi-janos-orban-csalad


Az ugye szerintem a többség számára evidens: sem Novák Katalinnak, sem Varga Juditnak nem állt érdekében, hogy ezt a csávót felmentsék, főleg nem azért, mert annyira rövid volt a büntetése. Ezt az időtartamot az ember féllábon kihúzza valami könnyített intézményében (fideszesek meg pláne), csak ugye "hősünk" még ennyit sem akart börtönbe tölteni. Arról pedig ne legyenek illúzióink, hogy Orbán Viktor már előbb tudta kit mentenek fel tavaly áprilisban, mint azok, akik a felmentést aláírták (Novák Katalin és Varga Judit).

Itt innentől kezdve minden azon múlik, beszél-e Varga Judit. Ha igen, esetleg a férje, akkor összeomlik a Fidesz rendszere, ugyanis rá fognak jönni, hogy ezt az egészet Orbán kezdeményezte (most is pontosan tudja 1-2 millió ember, csak nincsen "leírva"). Nem, az az 500-800 ezer hardcore fideszes nem fogja tudni, akik a saját családjukat eladnák egy kis krumpliért, hanem a maradék 8-8,5 millió ember. Mert van egy háborgó baloldal, akiknél a masszív réteg szintén ez az 1 millió alatti, de mikor a népharag kiterjed 7 millió fővel, az ott kellemetlen lesz.

Ezt a rendszert belülről lehet megbuktatni, mondjuk én sem hiszek a hosszabb távú változásban, viszont jó lenne látni, ha kicsit komfortzónán kívülre kerülne Viktor. Mert eddig nagyon élte a mondvacsinált street fighter szerepet, de a java csak most jön számára.

Tippelni is lehet majd a "street fighter vs. magyarok" bunyóra?

#1945 február 11, 2024, 21:00:49, vmlinuz
https://telex.hu/direkt36/2024/02/11/fideszes-korokben-balog-zoltan-puspokot-korabbi-minisztert-sejtik-a-novak-bukasat-hozo-kegyelmi-dontes-mogott

És meg is van a bűnbak, az "ellenzéki" média által tálalva, hogy legyen hitelesebb. :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :hanyas:

Vargát ezzel tisztára mosták és a vezírt is.


Idézetet írta: vmlinuz Dátum február 11, 2024, 20:58:12https://telex.hu/direkt36/2024/02/11/fideszes-korokben-balog-zoltan-puspokot-korabbi-minisztert-sejtik-a-novak-bukasat-hozo-kegyelmi-dontes-mogott

És meg is van a bűnbak, az "ellenzéki" média által tálalva, hogy legyen hitelesebb. :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :hanyas:

Vargát ezzel tisztára mosták és a vezírt is.
A Telex nem ellenzéki média.
A Telex független média.

Természetesen a fideszesek szerint ez nem igaz, hiszen ők kettéosztottak mindent, ástak egy mély árkot, s szerintük kizárólag csakis kormánypárti és ellenzéki van.
Szerintük csak kormánypárti és ellenzéki létezik, semmi más.
Az "aki nincs velünk, az ellenünk van" elvet alkalmazzák, s ennek megfelelően bő évtizede azzal tömik tele az emberek fejét, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van.
Teszik ezt a fideszesek, mert azt gondolják, hogy ha folyamatosan "nyomatnak" valamilyen hazugságot, akkor azt a hazugságot annyira sokat fogják hallani az emberek, hogy egy idő után számukra igazsággá fog változni az a hazugság.

Ezzel a gondjuk a fideszeseknek, hogy az élet sok területén nem létezik kizárólag csak "kormánypárti" és "ellenzéki". Semmi más.
Például ott vannak a színek. Nincsen csak fekete és fehér, hanem ezeken túlmenően még mások is vannak.
Állítólag egy másik színnek, a szürkének 50 árnyalata van. :-)

Példa az ellenzéki sajtótermékre: https://nyugatifeny.hu

#1948 február 12, 2024, 00:15:14, Knapp
Az ellenzék szerintem ezt most jól csinálta, a lehetőségekhez képest hangosan beleállt egy üzenetbe: Novák (és Varga) pedofilt pártol.
Pont ezért kellett kibasznia őket Viktornak, mert különben csak erről szólt volna a következő fél év itthon.

De ami ellen nem tudsz tenni, annak állj az élére!
Így az m4-en sem az volt a téma két napja az egypercesben, hogy Novákék mit csesztek el, hanem hogy Kocsis Máté a fidesz frakció nevében törvénymódosítást akar, hogy pedó ne kaphasson kegyelmet. (persze eddig se kapott!   ;D )

Repedezik a rendszer?!
Hááát...
Olvasgattam fideszes fórumokat, sokan azt se tudják, miért mondtak le "nagyjaink", de nagyon sajnálják.
Hja meg büszkék rá, hogy "önként" "vállalták" a felelősséget. (de persze nem követtek el semmit...   ;D )

Fel se fogják, hogy a Gazda hozza a legfontosabb döntéseket...

Max. a seggnyaló sleppnek lehet komoly figyelmeztetés, hogy még a kirakatbábú Novákot és Vargát is bármikor beáldozzák, pedig ők aztán évek óta komolyan építve voltak és hosszabb távra terveztek velük eredetileg.
Az átlagnál értelmesebb és népszerűbb fideszesek voltak.

Varga Judit férjének a kiakadása meg hááát...
Az a fickó a két csajhoz képest egy senki volt a fideszes szavazók előtt, szerintem ha nem mond le a pozícióról, akkor is kirakták volna hamarosan mindenhonnan, mert csak támadási felület lett volna az exneje miatt.
(Varga Judit férjeként emlegettük, de Varga Judit nevét most törölnénk a törikönyvekből...)

Amire még szívesen feldobnék egy tízest úgy játszásiból, hogy ha Vargáék nagyon ugrálnak, akkor még eszébe juthat "valakinek" hogy mégiscsak volt felelőssége Juditnak a Schadl-ügyben és akkor kinéz egy kis böri is neki.
Már simán lehet belőle is bűnbak.



Idézetet írta: Knapp Dátum február 12, 2024, 00:13:01Repedezik a rendszer?!
Hááát...
Olvasgattam fideszes fórumokat, sokan azt se tudják, miért mondtak le "nagyjaink", de nagyon sajnálják.
Hja meg büszkék rá, hogy "önként" "vállalták" a felelősséget. (de persze nem követtek el semmit...  ;D )

Fel se fogják, hogy a Gazda hozza a legfontosabb döntéseket...

Szerintem azt ne várjuk, hogy az majd 1 millió hardcore fideszes belásson bármit is, mert nem fog. Amikor a Harmadik Birodalom a végéhez közeledett, akkor is sok a rendszerhez (Hitlerhez) hű ember maradt, akiknek le sem esett, hogy a biztos halál felé tartanak. Ezek az emberek a végletekig követnék Orbánt, mert ők mondhatni nem fideszesek, ők egy szekta, akik fanatikusan imádják Orbánt.

Teljesen egyetértek, hogy fel se fogják a dolgokat, de szerintem itt az a lényeg, hogy az "alvó" szavazókat kell felébreszteni, illetve a billegőket kell felpaprikázni. Sajnos vagy nem sajnos, de az a hardcore fideszes réteg, nekik már végük, ők menthetetlenek. Részükről Orbán és a párt tagjai bármit csinálhatnak. Viszont, ha a maradék 7-8 millió emberből nem csak 1-3 millió "erőlködik", akkor abból egyre több kellemetlen helyzete lehet Orbánnak.

Ők folyamatosan monitoroznak, mérnek, lehallgatnak, ha pedig azt hallják, egyre nagyobb az elégedetlenség, akkor elkezdenek pánikolni, ez már most is látszik. Kritikus helyzetben 5-6 napig hallgattak... Utána még kellett 1-2 nap, amíg beindult a propaganda, de érezhetően vesztettek az arculatból. Egyre érdekesebb infók jönnek belső körökből, alamizsnával akarják lekenyerezni például a közalkalmazottakat, hogy ne legyen sztrájk stb., szóval érződik, ilyen kritikus helyzetben nem voltak, ezt pedig a Rogán - Gulyás - Orbán trió nem tudja kezelni.