Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában


Idézetet írta: curpy82 Dátum február 12, 2024, 19:30:09@Knapp!
Van olyan, hogy "Fideszre szavazó értelmes ember"?

Van, bár nem túl sok.
Ők számítóak és nem túl empatikusak.
Inkább pénzre, hatalomra váltják a pillanat adta előnyöket.

Idézetet írta: Knapp Dátum február 12, 2024, 20:37:02Van, bár nem túl sok.
Ők számítóak és nem túl empatikusak.
Inkább pénzre, hatalomra váltják a pillanat adta előnyöket.

Teljesen érthető Knapp mire gondol, most például ha én fiatal házaspár vagyok, nekem érdekem a Fidesz. Hozzájuthatok plusz milliókhoz, ezáltal egy széphoz, akár új házhoz.

Itt tenném hozzá, hogy akkor vagyunk elvakultak, ha minden Fidesz-intézkedés mögött igazi bűnbandát látunk. Egyszerűen vannak nekik is jó döntéseik, most teljesen mindegy, hogy az népszerűségért szól hosszútávon, de akkor is vannak.

Ha elvakultan minden Fideszes döntésre, kijelentésre azt mondjuk, hogy egy náci szar az egész, akkor pont nem vagyunk semmivel többek, mint az elvakult Fidesz-szavazók.

Őszintén szólva, nehezen tudnék találni egyetlen olyan Fidesz-döntést, ami tényleg azért hoztak, mert ne a saját érdeküket szolgálta volna. Itt van az általad említett CSOK, ha jobban megnézzük a feltételeket, akkor ez egy adóságspirál, ahol, ha az ember egyszer is elcsúszik a feltételeken (úgy van kitalálva, hogy elcsúszik), vége az életének.

Először tönkrevágták az építőipart, megfenyegettek mindenkit, felvásároltak, majd elkezdtek gagyi házakat építeni, mivel a CSOK jelentős része az új ingatlanra vonatkozik, ezért mondhatni monopolhelyzet alakult ki, ahol kedvükre emelhettek árat, így eladósítva az embereket életük végéig.

Arról nem is beszélve, hogy ezzel röghöz kötik a fiatalokat, hosszú évre hiteleknek teszik ki, gyakorlatilag nem lesz mozgásterük, el sem válhatnak, hiszen, ha megteszik, akkor megint rendkívül nehéz helyzetbe kerülnek. Ezzel a CSOK-kal elősegítik a családon belüli erőszak növekedésének esélyét (ezt látjuk amúgy), pocsék házasságokat (soha ilyen válási mutató nem volt, annak ellenére megkockáztatják az emberek, hogy ezzel bukhatnak mindent...), és élethosszig tartó küzdelmet, hogy a víz felett maradjon az adott család, miközben a nők életét kiüresítik a szüléssel.

Mindegyik döntésük mögött van egy bizonyos saját érdekcsoport, aki miatt azt a törvényt/döntést hozták. Először azt kialakítják, utána jön a törvény, hogy azok jól járjanak...

Egyetlen egy jó döntésük sem volt a 14 év alatt, amivel tényleg segítették volna azt, akiknek az adott törvény íródott. És miért van ez? Mert ezen törvények közül egyik sem a sajátjuk, csak szólok. Ezek mind orosz törvények, mindegyiknek az alapját onnan vették át.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 12, 2024, 21:45:36Őszintén szólva, nehezen tudnék találni egyetlen olyan Fidesz-döntést, ami tényleg azért hoztak, mert ne a saját érdeküket szolgálta volna.

Egyik oldal sem egy önzetlen jótét lélek, minden döntésük a saját érdeküket is szolgálja, különben nem maradna politikai hatalmuk. Én elváltam, beszoptam a bababárót keményen, de erről nem a Fidesz tehet, hanem én. Nem jól mértem fel a helyzetem, pedig pontosan tisztában voltak az apróbetűs résszel. A hitel régen is évtizedekre szólt, én továbbra is azt gondolom, és saját véleményem, tehát nem akár igaz is lehet vagy akár nem, de a Fidesznek voltak és vannak igenis jó döntéseik. Egyszerűen nem minden döntésükkel a saját zsebükre dolgoznak, és ha épp egy baloldali akármi lenne hatalmon, ő is minden döntése mögött a saját hosszútávú hatalmát is figyelembe venné.

Az erkölcsi határon túlmenő dolgok ide nem értendőek. Most hiába magyarázom, én erősen centrikus vagyok, én látok mindenhol jót és rosszat is. Miközben te Pozzato ha totál következmények nélkül adna havonta 40 ezret a Fidesz, valami turpisságot sejtenél mögötte.

Szerintem pont ez a baj, ez a dualizált, erősen eltávolított oldalak közötti árok. Ne hagyjuk magunkat, közösen gondolkodjunk, még ha épp ezt az általunk pártolt politikai irány nem is akarja. Attól még nem áruljuk el őket, én lehet jobboldali úgy, hogy látok jó baloldali döntéseket.

Fel a fejjel mindenkinek :)

#1969 február 13, 2024, 13:08:59, Knapp
A fidesz tudatosan szakítja ketté az országot politikailag és gazdaságilag is.
A politikait most hagyjuk, nyilván könnyebb úgy nyerni, ha nem kell jónak lenni, csak a másikra elég azt mondani, hogy brüsszel-gyurcsány-soros.

Gazdaságilag meg az állami újraelosztást úgy értelmezik (ahogy általában a jobbosok, konzervatívok), hogy az erőset, a gazdagot kell jobban támogatni.
Egy szoci szerint nagyjából mindenkit (csak a tényleg gazdagok lehetnek kivételek), egy lipsi szerint a rászorulót jobban.
Vicces, hogy nálunk a legszegényebbek százezrei is ennek a felső 10-20%-ot toló politikának tapsolnak...

Én az utóbbival értek egyet (a rászorulók támogatásával), mert meggyőződésem, hogy akkor lesz jobb hely egy ország, ha van esélyed felzárkózni, előre lépni és nem a konzervatív begyepesedett hierarchiában vergődsz életed végéig.

És szerintem egy országot nem a leggazdagabbak, hanem a legszegényebbek életkilátásai jellemeznek a legjobban.

Ahol az állam nem gerjeszti, hanem tompítja az egyébként is meglévő gazdasági különbségeket, ott nagyobb a közbiztonság, könnyebben van átjárás felfelé a társadalomban és könnyebb hozzáférnie mindenkinek az egészségügyhöz és az oktatáshoz, a piacképes tudáshoz. Ami ugye a jövőnk és az életünk.

Azt is érdemes mérlegelni, hogy minél módosabb valaki, annál nagyobb részét költi el külföldön a pénzének!
Utazás, importcikk vásárlás, devizába fektetés...
Tehát a nekik adott plusz pénz jelentős része egyszerűen kikerül a magyar gazdaságból!

A szegény, aki meg a faluját, városát se hagyja el, helyben költi el a pénzt és egyből a hazai gazdaságot élénkíti, ami így egyből a piacról élő, tehetséges, dolgos emberekhez kerülhet.

Én egyébként az életszinvonal mérésére kitaláltam a "fodrász-indexet".   ;D
Hány fodrászt tart el egy adott település, vagy mennyi pénzt áldoznak átlagosan az emberek fodrászra.

Nyilván ahol nyomor van, ott nem éri meg ezzel foglalkoznia senkinek.
De ott már a kocsmák is bezárnak és a legügyesebb, legtehetségesebb vállalkozónak sem lenne piaca és a legszorgalmasabb munkaerő sem találna állást!

Szóval én az állam által beszedett pénzt nem felülre önteném, hanem alulra csepegtetném...
Úgy könnyebben odatalál ahhoz, aki tesz is érte.



A lakás- és családtámogatási rendszerrel is az a gond, hogy nem az első lakás megvásárlását teszi könnyebbé, hanem akár a befektetésre vásárolt 8. ingatlanét is segíti.
...Ami felhajtja az árakat és igazából az első lakáshoz jutást csak nehezíti. Öngól társadalmilag, de a bérbeadásból élőknek remek vagyonosodási-befektetési lehetőség.
Tehát megint csak a különbségeket növeli a kicsit gazdag és kicsit szegény emberek között.

A gyerekek után járó támogatások sincsenek hatással a születésszámra, ha már 10-15 évvel ezelőtt megszületett gyerekek után veszik igénybe azokat.

Pont ezért én nagyon kevés konkrét intézkedést tudnék mondani, ami tényleg a közjóról szólt volna, ami a társadalom egészének hasznos.

Kit kell segítenie az államnak?
Saját példa:
mikor csak gyest kaptunk és nem volt bejelentett jövedelmünk, munkaviszonyunk, de két kicsi gyereket neveltünk, az az államnak nem volt fontos. Boldoguljunk, ahogy tudunk. Oké.
De mikor sok milliós éves jövedelmünk lett, akkor meg kaptuk az éves 360 ezres adókedvezményt, azaz plusz jövedelmet.

Ez nem gyerek- vagy családtámogatás, még csak nem is a dolgozó ember megbecsülése, hanem kizárólag jövedelemtranszfer azokhoz, akik kevésbé szorulnak rá.

És itt jön az, hogy tovább látok-e az orromnál, örülök a nekem csurranó pénzecskéknek, miközben egy rohadt drága és nem hatékony (inkább kártékony) államot tartunk fent, amely több millió embert, a gyerekeinket birkának és betanított munkásnak nevelne, vagy azt mondom, hogy ennyiért engem nem vásárolnak meg.

Mert ugye az alapelveken lehetne vitatkozni (vajon miért nincs soha vitaműsor a köztévén?! A mocskos szoclibeknél a sokat szidott Napkeltében minden nap ott volt több akkori ellenzéki politikus...) de ehhez jön még egy sor intézkedés (kamu-kilátók, stadionok, közvilágítás, egyetemi alapítványok, dohánypiac bekebelezése, TAO pénzek, kaszinók, jegybanki gazdálkodás), melyek tényleg kizárólag a közpénz magánosításáról szóltak. 




Egyébként kicsit meglepődve láttam a politikai hozzászólásokon, hogy sokan milyen hevesen reagálnak, kb. úgy, mint én 8-10 évvel ezelőtt.   ;D
Akkoriban én voltam a hangos hülye, aki nem érti, miért szar nekünk Orbán és gazdája.
Sokszor kiakadok még mostanában is, de azért van egyfajta fásultság meg beletörődés is bennem:
ha ez a nép ezt akarja, akkor legyen.
Én kibekkelem államtól nagyrészt függetlenül is, megoldom a gyerekeim nevelését és taníttatását, a többit meg leszarom.


Knapp nem értek mindenben egyet veled, viszont szerintem nem szerencsés egy Novák Katalin ügyet összemosni a Fidesznek mondjuk a gazdaságpolitikai döntéseivel. Tehát hogy amiért védi a pedofilt az egyik első ember, abból nem lehet általánosítani. És abban a pillanatban, hogy ilyeneket feszegetek, már kőkemény Fideszesnek könyvelnek el. Pedig én kiskorom óta nem látom feketén és fehéren a világot, szerintem mindenkinek van igazsága, és tévedése. Kifejezetten utálom, ha valaki elvakult, mert a nyitottság visz előre.

Most például ha eszembe jut egy pedofil büntetése, mondjuk kap 8 évet, simán szélsőjobbos leszek és azt mondom hátravinni lelőni. A pénzek elosztásánál viszont már erősen balos vagyok, mint amit te is írsz, nem fentre osztanám vissza, hanem fentről venném el a többet.

És akkor ott vannak a teljesen vitán kívülre helyező hülyeségek. Például érvel valamit Gulyás Márton a Partizánon, és válasz, hogy de hát ő egy buzi. Kész, a vita és eszmecsere ezen a ponton meg is halt. Szóval a politika világa nem nekem való az tuti :D Nálam az ideál az lenne, hogy hetekig vitáznak egy országot érintő döntésen, és nincsenek illúzióim, hogy egy kétharmados baloldali hatalom is pont ilyen lenne, mint a jobboldali.

Na, nálam is működik már az oldal blokkolása, hála az előzetes felkészüléssel ki tudtam védeni.

Döbbenet, hogy tényleg néhány család leuralja az ország nagy részét és mehet minden:
korrupció, eu lezüllesztése, gyerekek jövőjének lenullázása - nem elérhető minőségi oktatás, rossz gyerekorvosi hálózat, fizetős kórházak (pl egyik gyerekem gerincműtétjére váruk 2 éve, most úgy fest egy év múlva bekerülünk - de ha befizetnénk 5 milliót jövő hónapban műtenék, tök súlyos eset egyébként), végrehajtók balhéja, folyamatos egyházi balhék, folyamatos balhék a bíróságok működésével kapcsolatban, totál gáz egyirányú kormánypropaganda, amit Goebbels megirigyelne.

Minden mehet, szabad a vásár...de az orgot blokkolják..a kurva kibaszott anyjuk peccsáját, de tényleg már!
Mikor lesz ennek a rémálomnak vége????

Idézetet írta: Sound Dátum február 14, 2024, 12:58:18(pl egyik gyerekem gerincműtétjére váruk 2 éve, most úgy fest egy év múlva bekerülünk - de ha befizetnénk 5 milliót jövő hónapban műtenék, tök súlyos eset egyébként),
Nagyon sajnálom és őszintén remélem, hogy minél hamarabb lesz műtét és meggyógyul a gyermek.

Az én esetem ezzel a kib...ott rendszerrel:

Közel 5 éve próbálom beutaltatni magam valamelyik rehabilitációs intézetbe, de mindenhonnan elzavarnak a francba. Természetesen ez utóbbit nem kell szó szerint érteni, mert még nem káromkodtak velem, de mindenhol addig húzták az időt, amíg lehetett, majd pedig végül széttárták a kezüket és azt mondták, hogy bocsi, de náluk nem, mégsem, pedig úgy gondolták, hogy igen, de hát nem, mégsem, menjek inkább máshova, hátha ott.

Eddig 3 alkalommal is úgy történt, hogy a legelején mondták nekem mosolygósan, hogy minden szép és jó lesz, majd náluk gyógyulhatok. Aztán mindenhol előgondozásba vettek, hogy lássam, hogy tényleg teszik a dolgukat. Pár hónap után mondták, hogy várni kell, míg sorra kerülök, majd pedig 1 – 1,5 év eltelte után már azt mondták, hogy bocsi, ők mégsem, menjek másik helyre.

Jelenleg a 4. rehabilitációs intézetnél van beadva a jelentkezési kérelem. Az elején itt is csupa mosolygós volt mindenki, előgondozásba vettek, majd mondták, hogy várakozni kell, ám mostanában már nem mosolyognak, hanem már utaltak arra többször is, hogy talán inkább máshol kellene próbálkozni. Hivatalosan még nem zavartak el, de szerintem a következő hónapokban bármikor megérkezhet az elutasító határozatuk.

Ezért aztán úgy láttam célszerűbbnek néhány nappal ezelőtt, hogy az ötödik jelentkezési kérelmet is beadom egy másik rehabilitációs intézetnél.

Mindegyik jelentkezéshez a rehabra szükséges a háziorvos szakvéleménye a betegségről és az egészségi állapotról. Ezért aztán a dokumentum kitöltésekor megkérdeztem a háziorvosomat, hogy ezek tényleg azt akarják-e, hogy végigkövessem a leépülésemet a halálomig?

A válasza: "Igen. Hidd el, hogy ők igazából várják, hogy minél előbb meghaljál, hiszen amikor te meghalsz és még néhány hozzád hasonló meghal, akkor ők a továbbiakban már nem herdálnak el pénzt rátok, hanem azt a megmaradt pénzt már arra költhetik, hogy luxusautókat vásároljanak saját maguknak."

Idézetet írta: Sound Dátum február 14, 2024, 12:58:18Mikor lesz ennek a rémálomnak vége????

Először is kitartást nektek, és őszintén szurkolok.

Másrészt én azt gondolom, hogy a rémálom, nem mostanában fog véget érni. És nem a kétharmadok, meg a kilopott kasszák miatt. Ti nem érzitek azt, hogy nincs egy ember közülünk, akit tényleg hivatásból, anyagi érdektől mentesen a nép java érdekel, és irányítaná ezt az országot? Én konkrétan azt érzem, hogy nincs ilyen politikai szereplő. Vannak kőgazdag fiatal ficsúrok mindegyik oldalon, meggazdagodott öreg rókák, de olyan ember nincs, aki kivárta a reggel 6-kor kapott 200-as sorszámát vérvételre. Aki tudja, hogy 30 deka parizer egy három műszakos bérből, amiben tengődik a többség, szinte luxus és inkább vesznek csirkefarhátat, ki tudja miből készült virslit, meg minden szart, hogy legyen kajájuk.

Én borúlátó vagyok, a politika már nem értünk van, és ez oldaltól független. A politika már csak eszközként tekint ránk, és mi ebbe belenyugodtunk. Apám 6 órás gégerák műtét után, elvesztette a hangját, gégéjét, felállt, kiment vécére, és nem volt vécépapír. Azt a választ kapta, hát hozni kellett volna papa. Itt tartunk, de a fehérvári kórházba odafénylik a sóstói stadion fénye, ha épp meccs van.

nagyon sajnálom csabax egy tragédia amit írsz...
Egészen elképesztően abszurd ami megy, s mindig bebizonyosodik, hogy van lejjebb.

Nálunk a csajomnál is volt/van egy műtéti várakozás - nőgyógyászati ...
Tavaly október óta vár időpontra, meguntuk, hogy ne legyen baj összeraktunk 720e Ft-ot 3 hét múlva mehet. A TB-s helyekre nem tud bekerülni. Fél évre adnak aztán a műtét előtt 2-3 héttel lemondják.

Itt a magánklinikán is totál ciki volt. Felhívták, hogy jó -e az időpont, mert ha igen és még egy páciensnek is jó, akkor a doktor úr aznapi kórházas műtéteit le kell mondani...magyarul, ha fizetsz megcsinálják és nem leszel nagyobb bajban (pl rák..), ha nem fizetsz akkor meg is dögölhetsz.

Magán praxisban is vannak totál gáz esetek. Citológiai vizsgálat, amelyet itt a dunántúlon Szombathelyre küldenek, majd 2-3 héten belül kapsz eredményt: negatív/pozitív.
Doki leveszi a mintát elkér 45.000 Ft-ot, és megadja az időpontot amikor keresheted telón és bemondja, hogy negatív vagy pozitív. Igen ám de rendszeresen nem tette fel a vizsgálati eredményeket a felhő rendszerbe, pedig ha magánba mész akkor is kötelessége.
Az egyik ilyen eset után a háziorvos egy életem egy halálom alapon felhívta a megadott szombathelyi dokit, mi van valóban az eredménnyel, mert xy magándoki nem rakja fel a felhőbe az eredményt.
Papáim a válasz:
- Ettől a dokitól sosem kaptam vizsgálatra levett mintát, és a megadott tajszámmal, beteg nevével nincs nála senki sem a rendszerben.
Magyarul xy doki megvizsgál leveszi a mintát elkéri a zsét és nem végeztet rákszűrést valójában, majd bemondja, hogy negatív!!!

Ez a jelenlegi Magyarország!!!

Balog Zoltán belefingott a nulláslisztbe

Érdekes lesz így a helyzet, mert nem véletlen lapít Orbán Viktor és szinte elérhetetlen napok óta (és az évértékelőre sem engednek be senkit). Most már egyre több helyről hallani, hogy köze volt még több embernek a pedofilmosdató szabadon engedéséhez, viszont sem Novák, sem Varga nem voltak annyira bátrak, hogy ebbe beleálljanak (érthető). Aztán jött Balog Zoltán...

Az ember, aki nagyon közel áll Viktorhoz, miatta indult ez a nagy "kereszténység" a Fideszben, Orbán pálfordulása is Baloghoz köthető az egyház kapcsán. Balog pedig épp eleget tud erről a sztoriról, ezért érzi magát nyeregben, mert bármit megtehet. Tisztában van Orbán Viktor szerepével az ügyben, ezért is mondta azt, hogy akkor oké, ha nincs egyértelmű utalás Orbántól, akkor én bizony nem mondok le...

Orbán pedig nem merte kirugatni, nehogy beszéljen, mert valószínűleg nem mer vele kockáztatni, nem olyan Balog, mint mondjuk Völner, Varga vagy Novák. Voltak már Balognak érdekes ügyei, de sosem lehetett egyértelműen eltávolítani, mert védték, most viszont szinte mindenki ellene fordult, még Bayer Zsolt is, Orbán Viktor országos barátja és csodálója.

Valószínűleg sosem volt ilyen bajban Orbán és ezzel ő is tisztában van: három bizalmi ember távozása megroppanthat egy kormányt, főleg úgy, ha az egyik ebből beszélni kezd. És Balog tisztában van a szerepével, ez látszik, hogy óriási a mellény, mert tudja, eddig érinthetetlen volt. Itt pedig Orbánnak választania kell: vagy egy olyan ember, aki rengeteg dolgot tud róla, vagy pedig a hívei és a többi kulcsfontosságú személy a körében.

Elvileg, kiadott egy kommünikét Orbán hivatala, hogy maga a Orbán Viktor is felelősnek tartja Balogot a helyzetért, de ezen hosszú időn át gondolkoztak, de miért? Azért, mert a szabadon engedett pedofilmosdató éppenséggel Orbán Viktor testvérének jó barátja... Emellett Orbán Viktor ügyvédje védte K. Endrét, szóval ezer szállal kötődik a tag az Orbán-családhoz, ezt mutatják a hivatalos információk.

A kilövési engedély...

Most lehoztak egy cikket, hogy ezt megadták és elvileg napokon belül távozik Balog Zoltán (mindenhonnan, közéletből is), de miként és hogyan? Egy olyan ember, aki rendre feljebb tudott kerülni, bármilyen balhé volt körülötte. Ő nem Szájer vagy Novák, hogy megemészti ezt az egészet annyival: oké, ennyi volt... Nem ezért építette ő is aktívan az Orbán-birodalmat és állította a Fidesz oldalára az egyházat...

Orbán és Rogán ezért is tűntek el, mindenhonnan, mert ez egy nagyon kényes szituáció és a Fideszen belül jelentős szakadás keletkezett, főleg azért, mert a felső vezetés így reagált a kialakult botrányra. Ha megfigyeltétek, azóta nem is mérik a Fidesz támogatottságát, csak az egyes posztok lehetséges utódjait monitorozzák, milyen népszerűséggel bírnak.

Ha bukik Orbán, akkor ki lesz jó Pozzato szerinted? Karácsony, ezeréve megbukott Gyurcsány? Böröntre ítélt Momentumos körszakállas, aki Partizánban is elbukott pár kérdéstől.

Szóval ez nem vita, vagy belédállás, de oké, elbukik a Fidesz és Orbán. Hogyan tovább?

Idézetet írta: TiB Dátum február 15, 2024, 21:04:47Ha bukik Orbán, akkor ki lesz jó Pozzato szerinted? Karácsony, ezeréve megbukott Gyurcsány? Böröntre ítélt Momentumos körszakállas, aki Partizánban is elbukott pár kérdéstől.

Szóval ez nem vita, vagy belédállás, de oké, elbukik a Fidesz és Orbán. Hogyan tovább?

Én ezt leírtam többször is ebben a topicban: szakértői kormány.

Felesleges olyanban gondolkodni, aki most jelenleg ott van a politikai elitben. Az ország akkora szarban van, hogy az államcsődtől sem voltunk (vagyunk?) messze, jelenleg a helyzet kilátástalan. Kell egy közgazdászokból álló csapat, akik összeraknak egy olyan költségvetést, ahol nem a KSH-nak kell kozmetikázni az adatok ferdítéseivel, hogy bemenjünk 10%-os infláció alá...

Ha ennyire egybites a gondolkodás, hogy ki lenne jobb a Fidesznél, Gyurcsány vagy Fekete-Győr, akkor ott drasztikus és olyan húzás kell, amin mindenki meglepődik, amire csak kevesen számítanak. Lehet névlegesen bárkit kinevezni, felőlem akár Jancsi bácsi is irányíthatja a kormányt és aláírhat, ha van mögötte egy komoly szakértői csoport.

Nyugodtan lehet felőlem rohadt libsizni, meg baloldalazni, az már régen rossz, ha valaki csak annyit lát, hogy a másik oldal se lenne jobb, mert csak végletekben tud gondolni, miközben bőven akad köztes út. A megoldás kézenfekvő és nálam okosabb emberek is felhozták már a szakértői kormány ötletét, mert ebből a helyzetből nincs más kiút.

Magyarországnak amúgy egyetlen külföld által is elismert szakértői kormánya volt, ez pedig a Bajnai-kormány. Az a kormány, amely ugyan pártalapon volt szakértői, de mégis az oldal legjobbjait alkalmazta és húzta ki az országot a csávából (bár nekem rémlenek Fidesz-szimpatizáns tanácsadók is), amiről könyveket is írtak. Ebből tudott utána Orbán Viktor építkezni a 2010-es években, mert ott Bajnai egy év alatt annyira helyrerántotta a világválság és Gyurcsány után a gazdaságot, hogy arra hosszabb távon lehetett építeni. Erre jó egy szakérti kormány, most pedig újfent erre van szükség, mert a 2008-as helyzethez képest, jóval nagyobb a szar.

Ha már szakértői kormány lenne, akkor hozzuk őket Svájcból. Arrafelé egész jól mennek a dolgok :D