Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


A tacskó Horthy mit mondott a Kossuth rádióban?

Curtis félti a Kossuth-díj lehetőségét, inkább visszamondta ;D Csak viccelek, igazából csak újpesti, hozta ami egy újpesti szurkolótól elvárható. Amúgy remélem ilyen levitézlett Gyurcsány szarok nem kavarognak oda lájkokat gyűjteni. Mert ha jól értem, ez gyerekvédelem melletti civil tüntetés, és nem kormányváltási célja van.

https://444.hu/2024/02/15/tobb-mint-100-hiresseg-allt-a-pottyondy-edina-altal-szervezett-tuntetes-melle

Gyurcsány Ferencnek rengeteg hibája volt, de egy dolgot nem lehet elvitatni tőle: amikor olyan népszerűtlen volt, mint most Orbán, amikor az ország jelentős része a távozását követelte, amikor gazdaságilag szar helyzetben voltunk (közel sem olyan rosszban, mint most), akkor Gyurcsány engedett, lemondott.

Ha Orbán Viktorban van tartás, akkor lemond az ország irányításáról a következő hetekben, de azt hiszem mindenki tudja a választ, benne még annyi tartás sincs, mint Gyurcsányban, pedig jóval rosszabb a helyzet, mint 2009-ben és jóval több botránya van Orbánnak, mint Gyurcsánnyak valaha volt.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 16, 2024, 12:12:07Gyurcsány engedett, lemondott
Háááát, le, de mikor?

Ha korábban mond le (2006 végén) lehet nem lett volna soha kétharmad.

Idézetet írta: vmlinuz Dátum február 16, 2024, 12:29:55Háááát, le, de mikor?

Ha korábban mond le (2006 végén) lehet nem lett volna soha kétharmad.

A kétharmad elkerülhetetlen volt, ha nem 2010-ben, akkor már 2007-ben, ha választást írnak ki.

Nekem ebben az egész Orbán vs Gyurcsány "vitában" az a megdöbbentő, hogy mennyire jól működött a Fidesz politikája.

2024. február 16.
Orbán Viktor 14 éve van hatalmon, összességében 18 évet töltött hatalmon, rendszerváltás óta Orbán Viktor volt legtöbbet miniszterelnök.

18 év... gondoljuk végig, ebből zsinórban 14 éve hatalmon, kedvére formálta az országot és még felmerül Gyurcsány.  ;D

Csak Gyurcsány ne legyen. Mindezt 14 év Fidesz-kormány után, amikor lássuk be: a cseh és szlovák szintről az EU-ban visszaestük az utolsó helyre Bulgáriával karöltve. Korrupcióban éllovasok vagyunk, soha annyi pénzt nem herdált el senki, mint Orbán Viktor, soha akkora államadósság, soha akkora államháztartási hiány és soha akkora infláció nem volt, mint most. Amikor Gyurcsány átvette a kormányt, akkor az euró/forint 245 környékén volt, amikor lemondott 310 volt. Amikor Orbán átvette, 260 volt, most 385.

Gyurcsány Ferenc abszolút súlytalan politikailag, van körülbelül 4-5%-os támogatottsága, mely folyamatosan apad. Azonban a Fidesznek köszönhetően, sikerült elhitetni, hogy Gyurcsány egy ász, egy ördög, akitől mentsen meg minket a jóisten. Egy olyan embertől, aki 15 éve nem tényező, ha objektívan nézzük a politika. Vannak pártjai, de mindenki pontosan tudja, még 20%-ot sem tudna elérni, nemhogy 40-50%-ot.

Megkövetem magam, hiszen TiB mondta, hogy Orbán Viktornak igenis vannak jól működő húzásai. Belegondolva, tényleg van, hiszen nem hagyta, hogy Gyurcsány börtönbe menjen, nem indult ellene semmilyen eljárás, ellenben bábként folyamatosan "életben tartották", hogy csak ő ne legyen és az emberek benyelték tövig.

Ha Orbán nem lenne, sőt, Fidesz sem lenne, Gyurcsány akkor sem tudna választást nyerni, de nyugodtan mehet még évtizedeken át a vita, pont olyan ez, mikor anno a 90 éves Soros ellen hangoltak, imádtam és a nép kajálta. Szerintem, ma ne is legyen tüntetés, inkább csináljunk jeget a Dunára, aztán koronázzuk meg Vityát, ezeknek az embereknek tényleg ilyen vezér kell.  ;D  ;D  ;D

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 16, 2024, 12:58:41az a megdöbbentő, hogy mennyire jól működött a Fidesz politikája.
Ugyanigy megdöbbentő, hogy a DK ezt nem látja, más ellenzéki párt nem látja. Ahelyett, hogy eltűntessék a süllyesztőben, még mindig kampányolnak vele.

Hogy is van a mondás? Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és közben azt várni, hogy az eredmény más legyen.

Most vagy idióták, vagy kapnak pénzt ezért.

Idézetet írta: vmlinuz Dátum február 16, 2024, 13:44:24Most vagy idióták, vagy kapnak pénzt ezért.
Második (bár az első is, hogy elfogadják), hiszen ők vígan elvannak (Gyurcsány, cégei, érdekeltségei, felesége és egyéb, nincsen megpiszkálva), de emlékeim szerint volt szó ebben a topicban ezekről, hogy milyen átfedés van a Fidesz és a DK között. Ha mást nem, akkor csak annyit érdemes megfigyelni, hogy azokban a választókörzetekben, ahol a Fidesz és a DK között szükséges lenne "kapcsolódás", ott lesz is... talán épp a Kutyapárt fedte fel ezeket.

A Fidesz ilyen szempontból egyértelműen "okosan játszik", nem véletlen az sem, hogy a legkomolyabb vizsgálatokat az ellenzéki pártok közül sosem Gyurcsányék kapták, hanem manapság már a Kutyapárt, akiket szorongatnak, mert ők az egyedüli releváns tényező a másik oldalon. A többiekkel van valamilyen paktum, okkal hagyták ott sokan ezeket a pártokat, köztük Ujhelyi is az MSZP-t, mert mondta, nem "tiszta" a párt.

Hát hogyan is lehetnének ezek azok, ha 34 év telt el a rendszerváltás óta, de senkinek nem állt érdekében az ügynökaktákat napvilágra hozni... Orbánnak és Gyurcsánnyak pedig pláne nem...

Idézetet írta: vmlinuz Dátum február 16, 2024, 13:44:24Most vagy idióták, vagy kapnak pénzt ezért.
Szerintem is-is.
Nagyon sokan vannak annyira idióták, hogy úgy bálványozzák Gyurcsányt, mint amazok a másik idióták Orbánt. Ők nem anyagi érdekből idióták, hanem simán nekifutásból idióták.
A második "is" a vezető pozíciókban levő úgynevezett ellenzéki politikusokat takarja, akik anyagi érdekből idióták, hiszen ők sok pénzt kapnak azért, hogy idióták legyenek.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 16, 2024, 14:08:20A Fidesz ilyen szempontból egyértelműen "okosan játszik", nem véletlen az sem, hogy a legkomolyabb vizsgálatokat az ellenzéki pártok közül sosem Gyurcsányék kapták

Igaz.
Kellett a Fidesznek egy bokszzsák, amelyiket bármikor püfölheti.
Pluszban pedig szintén kellett a Fidesznek valaki, akit szándékosan felemelnek és majd vele ijesztik az embereket.

(Utóbbira van másik példa is: felemeltek egy 90+ éves öregembert, s gyakran vele is ijesztgették a szektájuk tagjait.)

Idézetet írta: vmlinuz Dátum február 16, 2024, 12:29:55Háááát, le, de mikor?

Ha korábban mond le (2006 végén) lehet nem lett volna soha kétharmad.

Pont itt a lényeg, azért erős a párhuzam a mostani Orbán és az akkori Gyurcsány között.

Egyrészt Orbán nem csinált semmi olyat, ami hasonlítható lenne Gyurcsány kiszivárgott beszédéhez. Itt most Novák Katalin, meg sok bizalmas bukott el, de Orbán attól még mindig Orbán. Értem, hogy diktatórikus meg minden gondot értek, de nem jó párhuzam szerintem.

Másrészt esze ágában sem volt lemondani Gyurcsánynak, ráadásul nem ilyen egy hét alatt. 2006 szeptemberében vált nyilvánossá egy 2006 májusi beszéde. Végül 2009 márciusában mondott le. Most ha nem jól kerestem ki a dátumokat elnézést. De akárhogy is, nem egy hét volt a szivárgás, botrány és lemondás között.

Harmadrészt jó lenne ha Gyurcsány teljesen eltakarodna a nyilvánosság elől, egyszerűen árt a Fidesz leváltásában, aki ezt nem látja, az annyira mélyen felnyalt Gyurcsánynak, mint ami ellen tiltakozik az Orbán szavazók esetében.

Szerintem ez a mostani balhé nem Orbán-ügye, értem hogy ő ad ki minden ukázt, mindent ő irányít, diktatórikus, minden rosszat értek, de nem ő bukott meg. Hanem néhány embere, míg Gyurcsány esetében egyenesen Gyurcsány bukott meg. Ha ezt a kettőt összemossuk, sosem lesz kormányváltás, sőt, én nem is kormányváltás akarok, hanem irányváltást. Változzunk meg mi, közemberek, legyünk mások, legyünk nyitottak a másik oldalra, legyünk vitaképesek, és ne hagyjuk magunkat demagógok által agymosni.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 16, 2024, 12:58:41Gyurcsány Ferenc abszolút súlytalan politikailag, van körülbelül 4-5%-os támogatottsága, mely folyamatosan apad. Azonban a Fidesznek köszönhetően, sikerült elhitetni, hogy Gyurcsány egy ász, egy ördög, akitől mentsen meg minket a jóisten. Egy olyan embertől, aki 15 éve nem tényező, ha objektívan nézzük a politika. Vannak pártjai, de mindenki pontosan tudja, még 20%-ot sem tudna elérni, nemhogy 40-50%-ot.

Megkövetem magam, hiszen TiB mondta, hogy Orbán Viktornak igenis vannak jól működő húzásai. Belegondolva, tényleg van, hiszen nem hagyta, hogy Gyurcsány börtönbe menjen, nem indult ellene semmilyen eljárás, ellenben bábként folyamatosan "életben tartották", hogy csak ő ne legyen és az emberek benyelték tövig.

De most látod Pozzato, én nem írtam semmi bántót, de egyből lenézően írsz arról, hogy szerintem a Fidesznek voltak jó döntései. Itt tegyük hozzá, hogy nem ismerjük a Fidesz összes döntését. Te komolyan azt képzeled, hogy a hosszú évek alatt, egyetlen egy darab jó döntést nem hoztak? Hagyjuk a CSOK-ot, a családtámogatást, mindent, nincs egyetlen jó döntésük sem? Teljesen képtelenség, még amellett is, hogy megtömik a zsebüket.

Másrészt ha nem nyerne választást Orbán és Fidesz nélkül Gyurcsány, akkor mit akar? Miért nem képes elengedni ezt a politizálást. Azt azért már csak te is elismered, hogy csúnyán elbukott politikus, most mindegy hogy jogosan vagy nem jogosan, egyszerűen fékezi az ellenzéket. Vissza kell vonulnia, teljesen egyértelmű szerintem, hogy még apró hivatkozási alap se lehessen. Te ezt nem így látod? Őszintén érdekel, mert én is tudom hogy 5-10%-on van, de mint egy aduász úgy vehető elől, ha felelős lenne, ha érdekelné az ország jövője, ezt az aduászt a saját háttérbe vonulásával szüntethetné meg. De ő láthatóan azt képzeli magáról, hogy egy Isten, egy proféta, aki kimondta anno az igazat és ezért bukott meg és a többi. Teljesen mindegy miért bukott meg, megbukott, te magad tudod Pozzato hogy más normális országban, ha valaki megbukik nem marad felszínen. Elmegy tanácsadónak, elmegy bárminek, de kivonul a közéletből. Ez lenne a helyes döntés Gyurcsánytól is.

Idézetet írta: TiB Dátum február 16, 2024, 17:57:13De most látod Pozzato, én nem írtam semmi bántót, de egyből lenézően írsz arról, hogy szerintem a Fidesznek voltak jó döntései. Itt tegyük hozzá, hogy nem ismerjük a Fidesz összes döntését. Te komolyan azt képzeled, hogy a hosszú évek alatt, egyetlen egy darab jó döntést nem hoztak? Hagyjuk a CSOK-ot, a családtámogatást, mindent, nincs egyetlen jó döntésük sem? Teljesen képtelenség, még amellett is, hogy megtömik a zsebüket.

Másrészt ha nem nyerne választást Orbán és Fidesz nélkül Gyurcsány, akkor mit akar? Miért nem képes elengedni ezt a politizálást. Azt azért már csak te is elismered, hogy csúnyán elbukott politikus, most mindegy hogy jogosan vagy nem jogosan, egyszerűen fékezi az ellenzéket. Vissza kell vonulnia, teljesen egyértelmű szerintem, hogy még apró hivatkozási alap se lehessen. Te ezt nem így látod? Őszintén érdekel, mert én is tudom hogy 5-10%-on van, de mint egy aduász úgy vehető elől, ha felelős lenne, ha érdekelné az ország jövője, ezt az aduászt a saját háttérbe vonulásával szüntethetné meg. De ő láthatóan azt képzeli magáról, hogy egy Isten, egy proféta, aki kimondta anno az igazat és ezért bukott meg és a többi. Teljesen mindegy miért bukott meg, megbukott, te magad tudod Pozzato hogy más normális országban, ha valaki megbukik nem marad felszínen. Elmegy tanácsadónak, elmegy bárminek, de kivonul a közéletből. Ez lenne a helyes döntés Gyurcsánytól is.


En mondok is egy (szeerintem) jo dontest. Nyugodtan lehet vele nem egyeterteni. Csaladi potlek, vagyis az alanyi jogon jaro tamogatas befagyasztasa. Cserebe a az adokedvezmeny bevezetese.
Talan ideje lenne ezt is emelni, mert a 10k egy gyereknel keves. De legalabb nem alanyi jogon jar es nem szulnek pujakat a csaladira. (Nekem gyerekkent volt szomszedom egy csalad, 7gyerek, egyik a masik utan. Anyuka amikor mehetett volna mar dolgozni inkabb szult meg egyet. A csaladijuk tobb volt mint az en ket munkas szulomnek osszessen a bere. Persze eltartani oket keves volt de akinek 8altalanosa van az nem azt nezi hogy egy gyerekre mennyi jut hanem hogy milyen szep osszeg volt akkor a 7gyerekre a csaladi.
Ma 4 gyereknel mar elethosszig jaro szja mentesseg van, apuka sem fizet kb egy forint szjat sem. A maradek kedvezmenyt a tbbol is ervenyesitheto.  Ez joval tobb kedvezmeny, mint ha duplaja lenne a csp.)

En ezzel egyetertek. Nekem ez tetszik.

Sot azt is elfogadom hogy 25 alatt is szja kedvezmeny van. Meg ha nyilvanvalo hogy miert hoztak a torvenyt. En nem sajnalom  a 25 alattiaktol hogy egy ideig tobbet kapnak.


De nyilvan szerintem is sokkal tobb az elhibazott dontes. Ezert is abrandultam ki. Vagy ebredtem fel.

Lehetséges, hogy rosszul értelmeztem Messiás mondatát, lehet csak ő vezetné ezt be, de ez egy álhír volt, hogy a családi pótlékot befagyasztották, ez nem történt meg, még a fideszes médiumok is elismerték, hogy semmi ilyesmi nincsen, sőt, maga Csák János mondta: "A kormány nem tervezi a családi pótlék megszüntetését, ez egy álhír."
https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2024/01/megszolalt-a-miniszterium-kiderult-mi-lesz-a-csaladi-potlekkal

Másrészt: egy szegény családon semmit sem segít az adókedvezmény, hiszen, ha nincs normális munka, miből adózik, plusz még támogatás sincsen. Ez is egy win a gazdag NER-es családoknak.

  • Gyurcsány távozása a politikából: Nem történt meg, mi változott volna, ha megtörténik? Semmi. Miért? Azért, mert a Fidesz propagandáját nem érinti, hogy mi a valóság. A folyamatos migrációs támadás miatt 10 éve veszélyben élünk, folyamatosan itt vannak elvileg, be akarnak törni. Ha lemondott volna Gyurcsány, visszavonul, akkor is rá hivatkoznak, mint ahogyan megtették ezt Bajnai Gordonnal. Bajnai ugyanis 2014-ben visszavonult a politikától, mégis emlékszünk rá, hogy a 2022-es választást megelőzően mennyi alkalommal szerepelt a fideszes sajtóorgánumokban Bajnai.
  • Fidesz érdeke Gyurcsány "erőssége": Ez egy rendkívül naiv gondolat, hogy ne lehessen rá hivatkozni. Ha visszaemlékszünk, akkor Márki-Zay Péter egyből felszólalt Gyurcsány ellen, mégis eléggé hamar összemosták vele, mint ahogyan a korábban híresen Gyurcsány-ellenes Botka Lászlót is Ferivel. Teljesen mindegy, hogy Gyurcsány hol van és mit csinál, így épül fel a propaganda. Korábban ezt Goebbelsék kiválóan kidolgozták, ha van egy jól felépített ellenségkép, akkor kvázi lényegtelen, mi történik vele, úgyis egy alternativ valóságot fogunk ábrázolni.
  • A 2007-es esetleges lemondás: Gyurcsány nem mondott le, várt két évet, mire? Ha megnézzük, akkoriban már 60% felett volt a Fidesz, így egy előrehozott választáson biztosan kétharmaddal nyertek volna. Annyi lenne a különbség, hogy akkor nem 14, hanem 17 éve lenne zsinórban a Fidesz, még előbb felépítettek volna mindent. Az MSZP minden bizonnyal felmérte, ha ott felállítják Gyurcsányt, akkor ott nincs kivárás három évig, rögtön előrehozott lett volna a népharag miatt. Így azonban egy évvel a választás előtt már nem írnak ki népszavazást, valószínűleg ott azt rakták össze, hogy Bajnaival sikerül kihúzni a gödörből a kormányt.
  • Visszavonulás a politikából: Ha jobban megnézzük, akkor a fideszes 2022-es kétharmadhoz az is kellett, hogy a Gyurcsány (és Dobrev) "fanok" ne képviseltessék magukat olyan arányban, mert nem akartak MZP-re szavazni (elsősorban nagyszülők, akik hardcore Gyurcsány-szavazók). Amit jó lenne megérteni: szavazás szempontjából nem oszt, nem szoroz, hogy Gyurcsány jelen van-e a politikában vagy sem. Ha nincs jelen, attól az ellenzéknek nem lesz több szavazója. Annál többen ugyanis nem lesznek, mint amennyien 2022-ben elmentek és leszavaztak rájuk "Gyurcsány nélkül", az a plafon a "DK néküli" politizálásban.
  • Súlytalan ellenzék: Ha jobban belegondolunk, akkor egyik ellenzéki párt sem tudott jelentős bázist felépíteni az elmúlt évtizedben. Ez független Gyurcsánytól, hiszen a Jobbik, Momentum és még néhány párt próbálkozott önállóan is, egyetlen egy esetben tudták megszorongatni Orbán Viktort: amikor 2015-ben be kellett vetni a migránsokat, mert a Jobbik olyan szinten megközelítette népszerűségben Orbán Viktort, hogy valamit mutatnia kellett a Fidesznek, valami ellenségképet, amitől meg kell védenie az országot. Hirtelen megannyi migráns lett a Keletiben, majd Orbán népszerűsége az egekben. Ez volt az egyetlen kritikus pont, de itt is a szélsőjobb volt az, aki megszorongatta Orbán Viktort. Ezek után pedig a Fideszben rájöttek: ha be akarják betonozni a hatalmat, végérvényesen tolódni kell ennek az irányába, többiek nem veszélyesek rájuk.


Választási rendszer

A Fidesz rendszerint úgy változtatja a választási rendszert, hogy neki kedvező legyen. Fontos itt kitérni arra, hogy összefogással nem lehet nyerni (túl sok az érdek, szimplán nem mennek el a szavazók, egy jobbikos nem szavaz az LMP-re), ezt megtudtuk. Önállóan viszont egyik párt sem tud 2-3 millió embert toborozni. Miért? Azért, mert akik értelmiségiek, azok jelentős része külföldön él vagy már elment a kedve a politikától. Ebből a szempontból is lényegtelen, hogy jelen van-e Gyurcsány a politikában. Az a 400-500 ezer fő, aki vele szimpatizál, nem fog átszavazni a Momentumra, mert akkor megtette volna 2022-ben, amikor látványosan távol maradtak a DK-s szavazók a választástól.

Ha mindenképpen keressük a megoldást a választás megnyerésére ellenzéki oldalon (vagy kevésbé nagy bukásra), akkor nincsen szükség összefogásra, inkább megfelelő jelöltállítás kell, nem ráindítani egyik-másik kerületben egymásra, hanem okosan kiszámolni, ki hol nyerhet. Ezzel elvéve az amúgy népszerűtlen fideszes egyéni jelölthelyeket. Nincsen közös lista, így ott megoszlanak a szavazatok, viszont a DK-s szavazókkal már talán elérhető 6,2 millió választó.

Ez utóbbi azért lenne fontos, mert a Fidesz tud mozgósítani a krumplizással 3 millió embert. Ha az ellenoldalon 3,2 millió van, akkor a listás szavazatokban nem lenne többsége a Fidesznek. Mit jelent ez? A 93 listás helyből egy eleve kiesik (kisebbség), marad 92, ha ott nincsen többség, akkor olyan 40-44 mandátumot szereznének. Egyéni körzetből van 106. Ez a fontosabb, mert a Fidesz ezzel szokta behúzni a kétharmadot. Ha okos jelöltállítás van, akkor 60-70 egyéni megnyert körzettel már nincs meg a kétharmada a Fidesznek (ha ez lejjebb menne, többsége se lenne).

Összefogás nem fog nyerni Orbán ellen, viszont hiába polarizált az ellenzék, megnehezítheti Orbán dolgát, ha pedig megnehezíti, akkor hosszabb távon hibázni fog. Ehhez pedig hiába nem tetszik, szükség van Gyurcsányra, mert kell az általa képvisel többszázezer nyugdíjas. Ha szimplán beszünteti a pártot, akkor marad az a 5,7-5,9 millió ember, akivel szemben mindig fölénye lesz a Fidesznek.


Konklúzióm:

Jól látható, rövid és hosszú távon semmit sem jelentene önmagában Gyurcsány kivonulása a politikából (ezzel nem nyernének választást). A baloldalon kimaxolták 2022-ben a szavazatok számát, ez itt elsősorban a becsületről szólna Gyurcsánynál. Ha ez tényleg egy normális ország lenne, akkor egy módon jöhetne változás, de akkor is hosszú évtized lenne: Ha Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor távoznának a közéletből. Ez az egyetlen eset, amely tényleg változást eszközölne hosszabb távon. Minden más csak ilyen puszi a sebre, meg a másik szerepének bagatellizálása.

Ami sokkal inkább a magyar politikának, hogy a Fidesz és MSZP által összes titkosított dokumentumot feloldalni az elmúlt 3 évtizedből, ezen felül feloldani az összes ügynökaktát, majd megtartani a választást. Lenne-e a változás? Fogalmam sincs, de az esélyt meg kell adni. Az nem esély, hogy önmagában lemond vagy Gyurcsány, vagy Orbán. Az lófasz meg esti fény.

#1993 február 16, 2024, 20:32:28, MessiÁs
A befagyasztást úgy értem hogy nem emelték vagy 20éve..Most is adják azt a kb 12kt gyerekenként, plusz kicsit több speciális esetekben.
Azt aláírom hogy a szegényeken nem segít, de szerintem nem is ez a célja.
Egy minimálbéres szülő aki két gyereket nevel ki tudja használni az egészet. Az 40k plusz. Két gyerekre kap kb 24k csp-t, így a kedvezménnyel +64K. Vagyis egyenértékű azzal mintha a családi kb 30k lenne gyerekenként.

A kétszülős 3gyerekes családnál ha jól rémlik 99k az adókedvezmény. Ezt is ki tudják majdnem használni teljes egészében a minimálbéres szülők. Ha van amit esetleg nem, azt érvényesíthetik a tbből (adóbevalláskor)
Tehát 33k marad gyerekenként családival ez kb+140k.

Nyilván, akinek nincs munkája az nem tudja érvényesíteni. De szerintem az sem lenne jobb hogy akkor neki alanyi jogon adunk 40kt gyerekenként. Akkor megint csak "megérné" 5gyereket szülni és sosem dolgozni. Szerinte mindenki ismer olyan családot ahol anno családira alapozva szültek.

Esetleg lehetne az a megoldás, hogy emelik ugyan a családit, de semmiképp sem az adókedvezmény kárára. Lehetne 20-25k gyerekenként, talán az még nem lenne akkora hogy arra alapozzanak az emberek családot.

De ez hiába szimpatikus számomra, ha 800 másikkal átütik az ingerküszöböm. TAO, Mészáros, Tiborcz, egyetemek stb stb
Renegeteg olyan ami amikor fideszre szavaztam (még)nem zavart, de aztán ahogy egyre jobban beleláttam és megértettem, felháborított. A TAOnál pl eleinte sportszeretőként támogattam. Most pénzégetésnek tartom, hogy ebből tartunk el külföldi sportolókat. Beleölünk milliárdokat a női kézilabdába pl, felfoghatatlan összegeket keresnek az nb1ben.Aztán teljesítmény semmi, csak a kifogás..

Érdemesnek tűnik emlékezni Márai Sándor író szavaira, miszerint senki sem olyan veszélyes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt.