Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 7 vendég van a témában


#735 január 13, 2022, 18:20:10, Alk
Csirkefarhát, b*szod... :bash:  :bash:

Ezt most megint lehet, csak én gondolom így, és a nép majd örvendezik, de szerintem ez iszonyú nagy szégyen és egyben megalázó.

A Fidesz - állításuk szerint - azért nem csökkenti az alapélelmiszerek áfáját, mert a kereskedők elnyelnék a különbözetet, ami részben igaz is (attól függően, hogy milyen nagy a verseny; ilyen inflációs környezetben valószínűleg kuka lenne az egész). De ha már ilyen szépen bele tudnak nyúlni a piacokba, az sem tartana semeddig, hogy az árplafont nettó összegben határozzák meg, s így nyugodtan lehetne csökkenteni az áfát. Egy későbbi feloldást követően - minthogy a fogyasztók érzékenysége beállna a csökkentett áfájú termékek új árára, a kedvezményes áfa jóval nagyobb arányban és hosszabban érvényesülhetne. Ehhez persze jó lenne, ha nem léptük volna túl 240%-kal a tervezett deficitet.

Semmi jóra nem számítok, de mire felébrednek a Fidesz szimpatizánsok, majd mehetnek ők tüntetni, mert én jó eséllyel már nem leszek itthon.



Amiket @Alk ír, azokkal egyetértek, nem is szeretném elvinni másik irányba a beszélgetést, csak érdekelne, hátha tud erről valaki bővebbet. Az elmúlt hónap során három olyan fajta állatot láttak Magyarországon, ami nem túl gyakori felénk: párduc (vagy puma), teve és flamingó. A sportfogadásban esélyekkel dolgozunk, így lássuk be: annak az esélye, hogy ez a három különböző állat, egyazon időben, egy éppen téli időszakot élő országban csak úgy random felbukkanjon, eléggé kicsi. Arra még inkább, hogy ez egy olyan viszonylag kis területen történjen, mint amit a térképen bejelöltem, ugyanis itt látták az állatokat. Arra még kisebb az esély, hogy komoly nyomozás az eltűnések miatt nem indult, pedig a párduc (vagy puma) veszélyes az emberre is. Nem is kutatták, honnan jöhettek, szóval az elmélet: valószínűleg egy nagyobb privát farmról szöktek meg, esetleg már nem tudták őket tartani (megkockáztatom, NER-tagoktól). A térségben akadnak ismert vállalkozók, de kíváncsi vagyok rá, hogy van-e, aki többet tud a fórumtagok közül erről a témáról.

Szolnoki voltam, ezért vannak kapcsolataim a városban, valamennyi rálátásom van a dolgokra. Édesanyám lakik még Szolnokon, pont a minap beszéltünk arról, hogy a párduc felbukkant Szolnokon. Elmondta, hogy arra látták az állat, amerre ő jár dolgozni, szerencsére busszal. Viszont, ahogy Te is írtad Pozzato, az ég világon semmi nem történik. A kutya nem keresi az állatot, pedig elég sokan mászkálnak arrafelé, úgyhogy itt valami nagyon nagy furcsaság van a dologban. Ők is értetlenül állnak a dolog előtt, hiszen azért nem egy emberre veszélytelen állatról beszélünk.

Nekem is ez volt a furcsa, hiszen egy vadállatról beszélünk, mégsem történik semmi, vagy a másik, hogy bagatellizálnak (nagyobb macska, flamingók is véletlen repültek ide, teve is sokat sétált stb.). Ennyi véletlennek eléggé kicsi az esélye...

A csirkefarhátra visszatérve, valószínűleg nagyon kellenek azok a fránya szavazatok (nyugdíjemelés + 13. havi nyugdíj + novemberi nyugdíjprémium + ármaximalizálás). Valószínűleg sokan nem értenének velem egyet, de egy bizonyos kor felett én megszüntetném a szavazati jogot. A világunk változik, fiatalok nagyon gyorsan érnek, így 16 évre levinném, illetve az általános nyugdíjkorhatárig (65 év mondjuk) lehetne szavazni.

Pozzato, a szavazati jog gyakorlásának feltételeiről már én is gondolkodtam. Hozzáteszem nem vagyok semmilyen szélsőség követője!
Nálam a tapasztalatok tök mást mutatnak a fiatalok terén! Véleményem szerint ma Magyarországon csak az a 18 feletti, büntetetlen előítéletű személy adhatná le voksát, aki legalább szakmunkás bizonyítvánnyal, avagy érettségivel rendelkezik! Mindenképpen végzettséghez is kötném a dolgot! A felső határt nem szabnám meg, de valamilyen módon a 65 év (?) felettieknél bizonyosságot kellene venni a mentális alkalmasságról. Viszont ez meg erősen véleményes dolog lehetne, amibe már bele lehetne kötni, attól függően kinek a kárára, avagy előnyére beszél a nagypapa/nagymama. Ez alapos továbbgondolást igényelne. Például az én volt egyetemi tanszékvezetőm - Visy Zsolt professzor (nemrég államtitkári pozíciót is betöltött) -, 1944-ben született, s most lassan 80-hoz közel tökéletes mentális egészségnek örvend, 6 nyelven beszél stb. Szóval azért nem feltétlenül zárnám ki az időseket a szavazásból, legalábbis nem teljes egészében.

Idézetet írta: Pozzato Dátum január 13, 2022, 20:49:15Valószínűleg sokan nem értenének velem egyet, de egy bizonyos kor felett én megszüntetném a szavazati jogot.

Ugyanez jó ideje itt is. Várható életkor -10 évnél simán meg lehetne húzni.

+ aki nem élt, s nem fizetett pl. adót soha a büdös életében Magyarországon az ne köpjön bele mások tányérjába.

Idézetet írta: Admin Dátum január 13, 2022, 21:15:27+ aki nem élt, s nem fizetett pl. adót soha a büdös életében Magyarországon az ne köpjön bele mások tányérjába.


Mit jelent az hogy elt ?  1 honapot ? 10 evet , 18 evet ? es mi van aki tobb mint 10 eve kulfoldon el es ott adozik? vagy mar 20 eve el kulfoldon es ott adozik ? Ha magyaroszagon dolgozik valiki 2 evet es adozzik az mar szavazhat?

Idézetet írta: robmiller Dátum január 13, 2022, 20:59:56Véleményem szerint ma Magyarországon csak az a 18 feletti, büntetetlen előítéletű személy adhatná le voksát, aki legalább szakmunkás bizonyítvánnyal, avagy érettségivel rendelkezik! Mindenképpen végzettséghez is kötném a dolgot!

Ennek szerintem alapnak kéne lennie, mármint a büntetlen előéletnek. Az érettségi és más egyéb kapcsán hasonló véleményem voltam sokáig, majd arra jutottam, hogy egy ilyen opcióval hirtelen megnövekedve az érettségizettek és más egyéb végzettségűek száma, de nem azért, mert mindenki tanulna... Valószínűleg itt is beindulna az "okoskodás", ami több szempontból is káros lenne.

Idézetet írta: Alk Dátum január 13, 2022, 21:10:44Ugyanez jó ideje itt is. Várható életkor -10 évnél simán meg lehetne húzni.

Ezt is járható útnak gondolom, hogy -10 év a várható életkorból.

Lehet nagyon durva lesz amit mondok, de mikor 80 évesek döntenek a 20-30-40-50 évesek jövőjéről, az számomra eléggé durva. Több olyan 70+ évest ismerek, akik értelmesek, de ők már egy ideje nem járnak szavazni, mert feleslegesnek tartják, úgyis elcsalják alapon. Szóval valószínűleg az idősek között pont abból a rétegből járnak kevesen szavazni, akiket értelmiséginek gondolunk. Akiket pedig meg lehet venni 5 kg krumplival, ők akár négyszer is leszavaznak.

Idézetet írta: Admin Dátum január 13, 2022, 21:15:27+ aki nem élt, s nem fizetett pl. adót soha a büdös életében Magyarországon az ne köpjön bele mások tányérjába.

Igen, hirtelen nem is nagyon ugrik be másik ország, ahol ez az opció érvényes.

Kacifántos kérdés a szavazás, mert így sokan érezhetik magukat kirekesztettnek, mindenesetre nekem nem lenne pofám 80 évesen elmenni, hogy döntsek a fiatalok jövőjéről.

Idézetet írta: sunik29 Dátum január 13, 2022, 21:48:44Mit jelent az hogy elt ?  1 honapot ? 10 evet , 18 evet ? es mi van aki tobb mint 10 eve kulfoldon el es ott adozik? vagy mar 20 eve el kulfoldon es ott adozik ? Ha magyaroszagon dolgozik valiki 2 evet es adozzik az mar szavazhat?

Aki külföldre utazott, az azért tette, mert elégedetlen volt az otthoni helyzettel. Neki lehetséges, hogy anyja, apja továbbra is ott él, és még az is megtörténhet, hogy valamikor hazaköltözik. Igen, ők szavazhatnak.

Az a személy aki turistaként látogat az országba, s az ideje többi részét nem ott tölti (értsd: nem termel semmit), annak szerintem nem kellene szavaznia.

S hogy miért nem? Azt is elmondom: azért, mert különböző manipulációk alapján cselekszenek (voksolnak).

"Azért megyek el szavazni, mert xy támogatta az iskolánk felépítését, meg a néptáncegyüttest" stb. stb.

Ezek a személyek nem tudják, hogy van-e munka, vagy sincs, mennyibe kerül egy kenyér Magyarországon, mennyi a benzin ára, milyen az egészségügy helyzete, és még lehetne sorolni. Ő annyit tud, hogy kapott támogatást, most meg valahogy meg kell hálálnia.

Szerintem a választójog korlátozása nem annyira jó ötlet. Egyrészt meglehetősen sokáig küzdött érte az emberiség, hogy ne legyen korlátozva. Másrészt ezzel egy kiválasztott réteg mondaná meg a többségnek, hogyan éljen, csak azért, mert iskolában előrébb jutott.

IdézetS hogy miért nem? Azt is elmondom: azért, mert különböző manipulációk alapján cselekszenek (voksolnak).

"Azért megyek el szavazni, mert xy támogatta az iskolánk felépítését, meg a néptáncegyüttest" stb. stb.

Ezek a személyek nem tudják, hogy van-e munka, vagy sincs, mennyibe kerül egy kenyér Magyarországon, mennyi a benzin ára, milyen az egészségügy helyzete, és még lehetne sorolni. Ő annyit tud, hogy kapott támogatást, most meg valahogy meg kell hálálnia.

Es azok a roma tobb generaciok akik soha nem adoztak de tudjak a kenyer arat, es tobbszor igenybe veszik az egeszsegugyet  az szavazhat ?, vagy pl az EU-s tisztviselok akik adomentesen kapjak a fizetesuket es nem tudjak a kenyer arat ? Honnan lehet tudni hogy idegenbol haza koltozik valaki, tendencia nem arra utal. Csak gazdasagi erdekekhez kotni egy ember jogait ,  csak azert mert feltetelezhetoen nem a mostani mainstream ellen fog szavazni ezert nem demokratikus szerintem. En nem fogok szavazni csak ez a velemenyem .