Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Mindenkinek van egy szavazata.  :)

"nem fog győzni, nem igazi bányász gyökér"
 :D
imádom!!!!
minden jó úgy ahogy van!!!

Fuuu ettől a sapkás buta nénikétől a hideg ráz, amennyire oktondi szegénykém. 57 ezer nyugdíj, aztán még mindig a Völner. Mondjuk azt is aláírom, hogy ha az Összefogás nyerne, akkor sem lenne kolbászból a kerítés. Továbbra is ott vagyok, hogy rohadtul nem tudom, hova tegyem az X-et áprilisban. Bárhova is, jó forgatókönyv az esetünkben nem létezik. Ezt az országot ebből a lejtmenetből csak radikális lépésekkel lehetne kihozni...ezért tetszik Torockaiék egy-két belügyet érintő programpontja, viszont az oltásellenesség, illetve a külpolitikai nézetek miatt ők sem 100-asok valahol, tehát oda meg pláne nem tenném jó szívvel.

IdézetTovábbra is ott vagyok, hogy rohadtul nem tudom, hova tegyem az X-et áprilisban. Bárhova is, jó forgatókönyv az esetünkben nem létezik.

Te is tudod, mióta összeállt a Dream Team, azóta nincsen más megoldás, csak ők!

Én tudom hova kell tenni az ikszet:
--> Wien
 Win

Márky Zay Péter szerint este sötét van. Ezzel butának, tehát sötétnek nevezte az éjszakát.

Felháborító!

#861 február 16, 2022, 16:27:59, Pozzato
Borítékolható volt, hogy ezt meglépik:
,,Több forrásból megerősített információnk szerint a budapesti pártközpontból azt az utasítást kapta Somogy megye 1. választókörzetének fideszes jelöltje, Gelencsér Attila és kampánycsapata, hogy indítsanak aláírásgyűjtést a DK és az ellenzék közös jelöltjének, Varga István és Horváth Ákos névrokonának. A Fidesz célja egyértelmű: névrokonokkal trükközve próbálják meg megosztani az egyesült ellenzék szavazótáborát."
https://telex.hu/valasztas-2022/2022/02/16/kaposvar-somogy-megye-nevrokon-ajanlasgyujtes-dk

Orbán Viktor ezért is volt Moszkvában, hogy eligazítást kapjon a választásra, ez az oroszok módszere, még anno nevettünk is rajta, illetve felmerült, hogy ötletet adnak a Fidesznek, aztán tényleg úgy történt:
https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=7486.msg898830#msg898830

Ezt amúgy már filmben is megcsinálták, Eddie Murphy főszereplésével. Pusztán névazonossággal bejut a Kongresszusba, bár az vígjáték volt :D

A dzsentlemanus


Érthető, ha a magyar politikától is (lehet sok mindent írni, pl foci...) kiég az ember agya. Amikor választások jönnek, mindig a következő dolgokat állítom és futtatom le magam előtt, és mindig oda lukadok ki, hogy baszok én elmenni, rohadjon meg mindegyik!

1998-2003 közt aktívan kinn voltam nyugaton, volt, hogy csak évi 2-3 hónapot, volt, hogy 9-et!
Lényegében 2001/2002 körül azt fogalmaztam meg, hogy minden ugyan annyiba kerül itthon, mint kinn. Voltak persze minimális eltérések pl.:
- Lakbér kinn egy 20-30.000/hó volt több
- a benzin akkor is ugyanannyi volt, sőt Ausztria, Németország bizonyos területein olcsóbb volt.
- Svájc és Olaszország benzin és kaja árban előttünk volt 20-30 %-al.


Konkrétan az Euro évekig 240 Ft volt, és a benzin is annyi itthon, kin 0,8-1,2 euro közt mozgott.
No most akkor azt állítom, hogy húsz éve gyakorlatilag minden ugyanannyiba kerül, mint kinn. És itt nem Anglia vagy az USA az összehasonlítás, hanem a német/francia/osztrák vonal.

Azóta a helyzet, még drámaibb! Ugyanannyit fizetünk, mint Nyugat Európában szinte mindenért, sőőőt...!

szóval felteszem a lefolytatok egy ,,fiktív" beszélgetést, egy magyar és mondjuk egy nyugati ember kontextusában - mert ugye adóban extra bevételen van az országunk húsz éve minimum.
- Oh, itt minden annyiba kerül, mint nálunk, akkor biztosan rendben vannak a közutak, arra költ az ország?
- Nem, nem itt a legdrágább az 1 km-re számolt útépítés díja a térségben. Ha Magyarországra jössz. akkor a kocsid futóműveit sürgősen rakasd majd rendbe, ha hazamész.
- ja értem akkor a városok, turisztikai látványosságokba fektetik a pénzt, hogy érdemes legyen csodájára járni az országnak? Biztos élhető ,,ökobarát" városaitok vannak!
- háát elindulhatsz országot nézni, azonban lehet, hogy egy csomó minden építés alatt lesz..pl egri várban az elmúlt 20 évben vagy hatszor jártam, és mindig építkezés volt...Szóval ha szerencsés vagy, azt a szolgáltatást/látnivaló élményt kapod amit hirdetnek, viszont ne csodálkozz, ha nem találsz a látnivaló közelében wc-t 1 km-en belül..
- jaj hát értem! Nyilván okos az országotok vezetése, és azt az extra pénz az egészségügy rendbe rakására fordítja!
- Neem, a megyei jogú városok többségében a 60-70-es években épült kórtermekben vannak a betegek. A kórházakban nem gyógyítás van, hanem életmentés akut eseteknek. Ha meg akarsz gyógyulni és mondjuk műtétre vársz várólista van, ami lehet akár 1,5-2 év is. Pl a lányom, aki fogyatékkal élő, minden évben szájsebészeti kontrollra jár. Pontosabban járna a szájsebészetre – rosszul növő fogak húzása, tömések altatásban. Csak ha bejelentkezem, akkor 2,5 év múlva kapunk időpontot, és inkább minden fogát kihúznák és protézissel helyettesítenék. Ezért megyünk magánklinikára, ami alkalmanként 150-180.00 Ft/év. Anyám most kapott szívkatéterezésre időpontot 2023 tavaszára, igaz 77 éves, azaz pénzbe kerül a rendszernek.
- És ezért egészségbiztosítást akkor nem is fizettek ugye?
- Nem fizetünk, automatikusan levonják, minden bevételünkből százalék arányosan.
- Értem. Akkor viszont biztosan a finn, japán, koreai modellt követi az országotok, és a gdp jelentős részét 15-20 % közt az oktatásba rakjátok. Kis osztályú csoportok, kiválasztott tanárok magas bérrel, extra minőségű tananyaggal, felújított iskolákban. igen az oktatásba rakott pénz a jövő! Jól csináljátok!
- nem, nem az sem...Olyan magasak a gyerekek és a tanárok óraszámai, hogy gyakorlatilag nem lehet betartani azokat, tehát mindenki csal az adminisztrációval. A pályakezdő tanárok nincsenek, ezért kiöregedett a szakma, senki nincs aki a meghirdetett állásokra jelentkezne, ezért van ahol a gondnok vállal gyerekfelügyeletet angol szakóra helyett 7. osztályban.
- Oh! Most már minden világos! Az extra adóbevételeket tulajdonképp újra osztja az ország vezetése! Így mindenki az átlagnál magasabb fizetéssel rendelkezik és megvehet mindent: magán oktatást, magán egészségügyi szolgáltatást. Végül is, mindenki meg tudja venni magának, és ki is tudja választani mit szeretne.
- Nem az sem...Sajnos jó, ha harmadnyi fizetésünk van az EU – hoz képest. Jó is van így, hisz szakembereink" azt állítják, hogy összedőlne a rendszerünk, ha az EU-s fizetések felét elérné a bérszint!
- Akkor hol van a húsz éve meglévő extra adó bevétel?
- Igazából senki sem tudja, senki sem teszi fel ezt az kérdést itt? Vannak minden területen pici előre lépések (nem hátra): néhány új kórház/kórházi szárny, néhány jobb iskolaépület, infláció követő bér, egy-egy új csarnok, uszoda, stadion. Viszont ezek nem hoznak jelentős, érezhető életszínvonal növekedést.
- Akkor nálatok mindenki hülye? Ha csak az egyik ágazatot kimaxolnátok 4-5 év alatt javulna az életetek, gyorsan, látványosan! Jöhetne a másik ágazat, és 20-25 év alatt úgy élnétek, mint az osztrákok!
- Igen nálunk mindenki hülye, mi inkább veszekedni szoktunk...

Ezt minden választás előtt végig gondolom, és nem tudom megcáfolni és nem találok változást! Szóval minden kormány nagy hangon ,,mindent" csinált kurva drágán egyszerre. Nagyon kevés a látszatja, nagyon nem tiszta/világos az extra adó bevétel (még egyszer mondom – minden ugyanannyiba kerül, vagy drágább, mint mondjuk egy szászországi városban), a ,,bónusz" EU-s pénzek vándorlási útja.
Szóval tőlem a vezető politikusaink 80 %-a az elmúlt 20-25 évben teljes vagyonelkobzást, börtönt, esetenként országból való kiutasítást (mert nincs halál büntetés) kapna! 




Nekem az a véleményem, hogy ennek az országnak nincsen víziója és koncepciója. Szinte kivétel nélkül olyan emberek ültek vezetői pozíciókba (és nem butítanám le csak az államfői posztra), akik arra alkalmatlanok voltak. Nem csak az elmúlt 10 évre gondolok, szinte mindig így volt.

Ambivalens érzéseim vannak, mert egyfelől rohadtul elkeserítő, hogy mennyi lehetőségünk volt a felzárkózásra (előzésre...), másfelől meg mókás, ahogyan az emberek örülnek az alamizsnának. SZJA-visszatérítés? Akkor szavazok b*zdmeg! 13. havi nyugdíj + hatósági áras farhát? 2 ciklusra minimum tiétek a szavazatom!

Könnyű olyan országot vezetni, ahol nincsen magasan az elvárás. Mondok néhány példát az életemből. Van itt egy "játszótér", ami kihasználatlanul állt, kvázi ide jártak szaratni a kutyákat. Nem vagyok tervező, de felskicceltem egy látványtervet, milyen közösségi tér lehetne itt.

Mivel sok az autó (köztük az elektromos is), ezért az egyik végébe egy elektromos töltővel megtoldott parkolórész, mellé szelektív hulladék tárolására alkalmas kukák elhelyezése. A tér másik végébe egy gyereknek egy játszótér, ahol a hagyományos játékok mellett (hinta stb.), lennének készségfejlesztő játékok is, amikbe be lehetne vonni a felnőtteket is.

A két részt egy hosszabb sétány kötné össze, ahol padok vannak, lenne hatalmas sakktábla (mókás dolog), illetve lenne egy kisebb sportrész (kosár- vagy focipálya), illetve kültéri edzésre lehetőség. Ez számításaim szerint bőven elfért volna, mellette még fáknak is jutott volna hely bőséggel.

Mikor rászántam magam, hogy akkor beküldöm az ötletem a polgármesternek, kijöttek építkezni. Ez az, végre! Nem kell okoskodnom, halad a város/ország. Mi lett ebből a nagy térből? Megépült a játszótér! Egy hinta és egy csúszda, illetve egyetlen pad. Ennyi. Ezt hónapokig építettek (két ember összerakta volna 1 hétvége alatt).

A játszótér mellé ugyanúgy viszik a kutyákat elvégezni a dolgukat - van, mikor a játszótéren is -, de ennek úgy örült mindenki a környéken (mármint a "játszótérnek"), mintha Disneyland épült volna. Nincsen víziónk, fogalmunk sincsen, hogy milyen dolgokat lehetne alkotni, így nem csoda, ha azt mondják, "itt van a 13. havi nyugdíj", akkor egyből mindenki elfelejt mindent.

Beszélgettem mindkét oldal szavazóival, volt olyan, amikor a várost érintő ötleteimet vázoltam fel, mire az alábbi válaszokat kaptam: felesleges, semmi értelme, hosszú folyamat, minek? A korosztály és iskolai végzettség is vegyes volt, de abban egyetértett mindenki, jó ez így, ahogy van.

Érzékeltetném a jelenlegi helyzetét az országnak. Tegyük fel, hogy kaphatnánk fejenként 500 millió forintot, amivel életünk végéig okosan beosztva fejlődhetnénk és élhetnénk, de mi beérjük 5 millióval (és utána a hitelekkel), mert régebben csak 500 ezer forintot kaptunk, ez is sokkal több, mint amit régen kaptunk.  :)

Amikor általánosba jártam, volt egy évfolyamtársam, magasan ő volt a legokosabb. Minden teszten utcahosszal vert minket. Az elmúlt napokban megnéztem, hol tart az élete? A világ egyik legnagyobb vállalatánál dolgozik mérnökként egy hanyatló nyugati országban... Pontosan a csőlátás és a "biztonsági" játék miatt veszítjük el a legintelligensebb honfitársainkat, akik onnantól a nyugati országokat segítik.

@Pozzato

Mivel lehetne ezt az orszagot felviragoztatni ha normális vezetők lennenek az orszag elen, megfeleloen koltenek el a forrasokat? Milyen iparagra lehetne alapozni a joletet? Mivel tudnank kiemelkedni a nyugati orszagokhoz kepest? Miben van kiaknazatlan potencial ebben az orszagban? Hogyan lehetne elerni vagy mi lenne az amit mi pl exportalnank kulfoldre es arrol mindenki tudna hogy magyar? Es fontos termek pl nemet autok. Hogyan lehetne elerni hogy ne mi szereljunk ossze ehberert kocsikat hanem mi szervezzük ki a munkat es gyűjtsük be a hasznot?

A kerdes nem provokacio. Okos emberek valasza erdekel. Szoval igazabol mas is valaszolhat.

Sztem tök egyszerű lenne ez.
Pl milyen egészségügyi szintet szeretnénk, milyen legyen az ellátás? Legyen a bajor, vagy az észak olasz.
Oké - tanulmány szakmai teammel 15-20 mi kell hozzá?
Ok kijönne 25.000-30.0000 milliard forint kb.
Ok akkor minden más ágazat stagnál és megcsináljuk ezt!!!! 4 év 5? Király!!! Kész - közben készülhet a tanulmány oktatásra, s mikor kész az eü jöhet ott a teljes modernizáció. Sztem 10-12 év alatt fel is zárkózna ez a két ágazat!!!
Király nem hullik a nép
Király lesznek jó munkavállók

Tarsuk meg őket toljuk meg a fizetéseket az állami szektorba! Szívja a fogát a multi, hogy bazdmeg dupláját keresi egy személyi igazolványt csináló ember a monori okmányirodában, mint a Tesco személyzeti főnök....

Nagyobb bérek nagyobb bevételek állami oldalon, jöhet egy teljes közlekedési áhazat fejlesztés 10 év és monjuk 100.000 milliárd...és így tovább!!!

S a stadionra rákerül a sor 30 év múlva!!! Na és ????

Házat újítok!!! Lesz szauna!!! Akarok pezsgőfürdőt is!!! Az lesz az utolsó!!! Tetőcsere, szigetelés édesfasztujamennyi dolog fontosabb

Messiás!
A pénz meg van!!!!
20-25 éve rosszul használják. Nem kell új dolgot kitalálni. Ausztria mit exportál? Mozart kuglófot? Jól kell felhasználni azt a rengeteg pénzt amit beszednek.
2010 előtt számolták, hogy a teljes bejövő adó 15.000 milliárd ft, az ország fenntartható 7-8000-ből éves szinten+ uniós források. 4-6 év alatt egy ágazat fezárkóztatható

Nyilvan nem feltetlen szukseges exportalni ha van mellette mas, mondjuk turizmus. Nem is ez a kerdes lenyege, hogy muszaj csinalni valamit amit eladunk kulfoldon.. de azert mondjuk nem lenne rossz ha egesz Europaban magyar buszokkal jarnanak..

Nem is ilyen valaszokat remeltem hogy megvan a penz de rosszul használjuk. Engem az erdekel mire kene hasznalni.. amit irtal semmit nem er a kerdes szempontjabol ilyet en is tudok irni.

Megvan a penzem, fogadtam is vele de rossz kimenetelre tettem.. na bumm, ennyire hasznos a valaszod.