Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


Az Északi Áramlat-2-nél jobbára már csak az a kérdés, hogy az oroszok pénze vagy a németek gáza fogy-e el előbb.

Sajnos elkezdődött, ahogyan lehetett sejteni, Putyin nem bírt magával... Kérdés, hogy hol áll meg?

Orbán Viktor tényleg nehéz helyzetben van. Oroszországtól innentől anyagi támogatást nem fogunk kapni (hiszen a háborúra kell nekik, valószínűleg Orbán moszkavi látogatása során ellőtték az utolsó kölcsönt), viszont a gázkészlet jó lenne tőlük. Pénzt azonban maximum az EU-tól fogunk kapni (Kína is eléggé nagy gondba került az ingatlanszektor bedőlésével).

A törökök eközben okosan helyezkednek, ezért:
https://index.hu/kulfold/2020/08/21/320_milliard_kobmeter_gazt_talalt_torokorszag_a_fekete-tenger_alatt/

Tudják, hogy ők lehetnek az oroszok alternatívái a gáz szempontjából, lehet, hogy USA is most másképp áll majd az EastMed gázvezetékhez... A török gadzaság eléggé komoly bajban van (óriási infláció, elégedetlenkedő nép stb.), viszont, ha ők szállítanák a gázt Európába, azzal kihúzná magát a szarból.

Putyin helyett Erdogan

Igazi alternativa. Feludules.. ;D  :bash:

Bármennyire is furcsa, szinte csak ebből lehet választani, egyik sem jó megoldás, az már biztos. Arab országok is adhatnak gázt, plusz ott van Norvégia, de azért az ő készleteik szerintem közel sem olyan nagyok, mint mondjuk az oroszoké. A legjobb a béke lenne, de az biztos, hogy Európának most mindenre fel kell készülnie, hosszú időszakra előre tervezni (amennyira lehet). Erdogan meg... ő az a személy, aki még Putyint is megszivatta és töbször beszólt neki, szóval...  ;D Ha kell, lazán megölet embert a saját nemzedékéből is (gülenisták), ha épp más véleményem vannak, mint ő.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 24, 2022, 13:02:02Arab országok is adhatnak gázt, plusz ott van Norvégia, de azért az ő készleteik szerintem közel sem olyan nagyok, mint mondjuk az oroszoké.
Erre a felvetésemre:

"Esetleg van némi összefüggés azok között, hogy:
- 1.) az EU-tagállam és NATO-tagállam Németország sok-sok-sok-sok-sok milliárd eurót fizet a gázért Oroszországnak;
- 2.) Oroszországnak van pénze arra, hogy finanszírozza az ukrajnai háborút.'


... ma a következő választ kaptam:

"Sajnos van összefüggés. Ezért kezdték el az amerikai LNG-t Európába szállítani. Januárban már több LNG érkezett, mint amennyi gázt a Gazprom szállított Európába.'

Ebben teljesen egyetértek, oroszoknak bőven van pénzük finanszírozni a háborút. Erre készültek az elmúlt években, felvették a külföldi bankokból az oligarchák a pénzt, adósságok nagyobb részét törlesztették, aranykészletet halmoztak fel és még lehetne sorolni, szóval erre tudatosan készültek. És nem olyan háborúra, hogy elfoglaljuk Ukrajnát 2-3 nap alatt, annál komolyabbra...

Viktorék most szaladnak újra kerítést építeni az ukrán határra?

#923 február 24, 2022, 17:48:22, robmiller
M0-áson délután jövet 5 Apache amerikai harci koptert láttunk kelet felé repülni, valószínűleg Romániába.

Itt is a cikk: https://www.portfolio.hu/global/20220224/ujabb-amerikai-csapatok-jelenhetnek-meg-kelet-europaban-528849

Ha meg is marad a háború a jelenlegi résztvevőkkel, akkor is nagyon csúnya infláció elé nézünk. Továbbra is úgy gondolom, hogy az előrelátás jegyében érdemes jól bevásárolni már csak az áremelkedések miatt is. Szegény kijeviek is felriadnak a szirénákra, gyorsan összepakolnak, aztán elmennek pénzt levenni, bevásárolni, gyógyszertár, majd miután elment erre több óra, beállnak egy másik többórás sorba a benzinkutaknál. Régóta mondom a környezetemben, hogy mindenki csináltasson útlevelet, mert Schengennek is könnyen annyi lehet. Arany és ezüst is jó, ha van, készpénz, étel, víz, gyógyszerek, autó megtankolva.

Az orosz–ukrán helyzet miatt veszélybe került a Szocsiban rendezendő Forma–1-es futam, Ukrajnában felfüggesztették a labdarúgó-bajnokságokat, az UEFA elveszi Szentpétervártól a BL-döntőt, segítséget kértek kimenekítésre a Kijevben focizó brazilok, Sebastian Vettel kihagyja az Orosz Nagydíjat, az FC Schalke német labdarúgóklub eltávolítja a föszponzor Gazprom orosz állami energetikai óriáscég logóját a klub mezeiről...

Satöbbi.

Idézetet írta: Alk Dátum február 24, 2022, 18:16:21Ha meg is marad a háború a jelenlegi résztvevőkkel, akkor is nagyon csúnya infláció elé nézünk. Továbbra is úgy gondolom, hogy az előrelátás jegyében érdemes jól bevásárolni már csak az áremelkedések miatt is. Szegény kijeviek is felriadnak a szirénákra, gyorsan összepakolnak, aztán elmennek pénzt levenni, bevásárolni, gyógyszertár, majd miután elment erre több óra, beállnak egy másik többórás sorba a benzinkutaknál. Régóta mondom a környezetemben, hogy mindenki csináltasson útlevelet, mert Schengennek is könnyen annyi lehet. Arany és ezüst is jó, ha van, készpénz, étel, víz, gyógyszerek, autó megtankolva.

Van az a mondás, hogy jobb félni, mint megijedni. Nyilván, pánikolni sem kell.

Idézetet írta: Milán Dátum február 24, 2022, 17:03:28Viktorék most szaladnak újra kerítést építeni az ukrán határra?

Az ország minden határára kerítést, Kutyapárt pedig javasolta a tetőt is.  ;D
https://24.hu/belfold/2021/10/23/kovacs-gergely-meg-egy-tetot-is-epiteni-kell-az-orszag-fole/

Ez a nő tökéletesen összefoglalta a helyzetet.  :'(

Az jutott eszembe munka alatt es du otthon mikozben a hireket olvastam es hallgattam hogy korabban mennyire erzeketlen voltam az ilyen haborus esemenyek miatt. Nem erdekelt nagyon az iraki, afganisztani es mas haboruk mert messze voltak. Gondoltam nincs okunk aggodni mert minden tobb 1000kmre zajlott, nem hatottak meg tulsagosan a beszamolok a halottakrol,menekultekrol.. most viszont hogy minden kezzelfoghato kozelsegben van. El sem tudom képzelni milyen lehetett ez a vilaghaboruk alatt. Nem kamuzok, van bennem felelem rendesen. Hogy teljesen kiszámíthatatlan az egesz helyzet.

Meseltem korabban hogy a cegunknek vannak Ukrajnaban telepei, foleg a hatarhoz kozel. Allitolag vittek el ferfiakat az uzemekbol,vagyis hat jott a behivo(nem hiszem hogy besetaltak ertuk)

Nem tudom miben kene biznom, hogy hamar veget er es minden visszaall kevesbe feszültté..

Esetleg hogy Putyin hamar meghal es a következő vezető nem lesz ennyire nyugat ellenes.. bar ez csak utopia.