Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum július 11, 2022, 14:44:03Orbán, elfogyott a pénz? Megint hazudtatok, hiszen azt mondtátok, január egytől (van olyan, amikor igazat mondtok?). Így ételfutártól kezdve, újságíró, fényképész, fodrász stb., senki sem dolgozhat, csak a taxis. Okosak vagytok, meg azok is, akik rátok szavaztak négyszer. Megint elbasztátok jó pár millió ember nyarát és következő hónapjait.
https://hvg.hu/gazdasag/20220711_Benyujtottak_az_uj_katatorvenyt

Gyurcsány: hazudtunk reggel, délben, este.
Orbán: fogd meg a söröm!



A tavaszi választás után azt vizionáltam, hogy bármelyik oldal nyer, nem tölti ki a négy éves ciklusát. Több haverom is röhögött ezen, mert azt mondták, a rendszerváltás óta nem volt még ilyen. Sok európai országban megtörtént már ez ebben az évezredben. Remélem én is fogok röhögni majd, bár az ország már most romokban, így nagyon nincs min. :'(

Tipikus Robin Hood reakciók ezek....
Megszívat a földesúr, kormányzó, ispán....oké! Meglátjuk hogyan veszi háromszor vissza a nép.

Idézetet írta: Latzka Dátum július 09, 2022, 18:51:12Örömmel olvasom, hogy egyes helyeken a szólásszabadság egy nagyobb foka kezd visszatérni az utcára, de annyit hozzátennék, hogy ez kisebb városokban illetve falvakban még messze nincs így. Az árak miatt persze mindenki sopánkodik, de a pártot nem igazán éri kritika a közterületi párbeszédek során, de a négy fal között nyilván egyre több a kritika. Szép, szebb világ lenne hazánkban, ha egy kritikusabb véleménynyilvánítás miatt nem kellene aggódnia az embernek a munkája, egzisztenciája, megélhetése, jóhíre stb. miatt.. :-\

Erről eszembe jut egy film és színházi mű címe: A félelem megeszi a lelket

Minél nagyobb félelemben élsz, minél inkább nem teszel magadért és a környezetedért, annál inkább rányomja bélyegét a mindennapjaidra. Minél tovább marad csöndbe az illető, annál nagyobb lesz az elnyomás, annál jobban eluralkodik rajta a félelem, végén mindentől félni fog.

#1218 július 11, 2022, 23:38:58, Alk
Hát már régen basztak ki egyszerre ennyi emberrel. Nagy lehet a gond, hogy ezt bevállalták. Mondjuk van 4 évük kimosni az agyakból. Azt egyébként nem értem, hogy hogy lesz ebből több bevétel, de hát ők látják a számokat. Én csak felemeltem volna akár 80 ezerre, extra 60%, mi kell több.

Nagyon fogy a pénz, egy olyan dolgot is beszántanak, amiből eddig a szavazatok jelentős része jött:
https://444.hu/2022/07/11/sokkal-kevesebb-kozmunkas-lehet-szeptembertol-a-falvakban

Most már rájuk sincsen szükség, a falusiakra, akik krumpliért és közmunkáért cserében szavaztak. A közalkalmazottak között is terjed már egy olyan, hogy 20-30%-kal megvágják a költségvetésüket... lehetne még sorolni az infókat.

#1220 július 12, 2022, 13:02:54, csabax
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 11, 2022, 20:27:04Erről eszembe jut egy film és színházi mű címe: A félelem megeszi a lelket

Minél nagyobb félelemben élsz, minél inkább nem teszel magadért és a környezetedért, annál inkább rányomja bélyegét a mindennapjaidra. Minél tovább marad csöndbe az illető, annál nagyobb lesz az elnyomás, annál jobban eluralkodik rajta a félelem, végén mindentől félni fog.
Néhány embernek talán majd csak akkor jut el a tudatáig, amikor...
- ... hiába rendel ételt, mert nem viszik ki neki a kaját,
- ... nem javítják meg az eldugult lefolyóját,
- ... nem vágják le a haját,
- ... nem korrepetálják a gyerekét,
- satöbbi.
Talán majd akkor eljut a tudatáig.
Talán.
Akkor már félni is késő lesz.

Azon gondolkodom, vajon a futárcégek meg tudják-e oldani, hogy a futárok a megrendelőnek számlázzanak (amennnyiben persze magánszemélyként rendelnek).

Idézetet írta: csabax Dátum július 12, 2022, 12:56:17Néhány embernek talán majd csak akkor jut el a tudatáig, amikor...
- ... hiába rendel ételt, mert nem viszik ki neki a kaját,
- ... nem javítják meg az eldugult lefolyóját,
- ... nem vágják le a haját,
- ... nem korrepetálják a gyerekét,
- satöbbi.
Talán majd akkor eljut a tudatáig.
Talán.
Akkor már félni is késő lesz.

Ha igazak az információk, akkor ez még csak a kezdet, katások után jönnek a többiek, közigazgatásból elvonás, megyéktől stb., közmunkában majd szépen leépítés lesz, de erre szavaztak az emberek. Orbán Viktort akarták. Megkapták.

"Magyarországon 61 százalék, Szerbiában 60 százalék elégedett a kormányuk teljesítményével, míg az elégedetlenek aránya egyaránt 33 százalék volt".

Nincs elégedetlenség a többségnél, úgy néz ki, ezen cikk alapján: https://index.hu/belfold/2022/07/11/valasztoi-elegedettseg-magyarorszag-szerbia-nezopont-intezet/

Te jó ég mit kapott MZP mikor anno olyanokat mondott, hogy egy kocsiban többen kellene utazni, csökkenteni kellene az energiafogyasztást stb.
KATA + energia-veszélyhelyzetet/rezsireform, ez már csak kijózanítja a nagyon elvakultakat is. A helyzet nagyjából az, hogy egyre sebezhetőbb (vérzőbb?) a Fidesz; az egyetlen gond, hogy nincs, aki sebezze (nem nagyon van ellenzék) :P Na ilyenkor mi van? ???

https://24.hu/belfold/2022/07/13/kata-torveny-valtozas-2022-tuntetes-kossuth-ter/#a-magyar-ugyvedek-85-szazaleka-kata-alany

18:32       24.hu
A magyar ügyvédek 85 százaléka kata alany.
Ezt már a következő felszólaló, Ésik Sándor ügyvéd, a Diétás Magyar Múzsa főszerkesztője mondja.


Az ügyvédek.... kisadózók...na neee.!



Augusztus elsejétől 144m3/hó, illetve 214kw/h. Ezeket a számokat érdemes fejben tartani erősen, különben fájni fog.

Azt hiszem nyugodtan ki lehet jelenteni, megbukott a Fidesz. Papíron még hatalmon vannak, de innentől csak idő kérdése, hogy mikor telik be a pohár a népnél. Az alkalmatlan kormányzás iskolapéldája az Orbán-kormány. Valószínűleg 30-40 év múlva úgy szerepelnek majd a könyvekben, mint "hogyan ne vezesd az országot". Ember ennyit még életében nem hibázott, mint Orbán Viktor. Az alapelgondolás valószínűleg jó volt, ha az ő szemszögéből nézzük:
- végletekig meg kell osztani a társadalmat, polarizálni, hogy mindenki utáljon mindenkit
- mindig más-más csoportokat pellengére állítani, szivatni, társadalom ellenségeinek bemutatni
- kerülni a megszorítás szót, ezt pedig a baloldallal azonosítani, hiszen Bokros-csomag, Gyurcsány és Bajnai
- olyan szavakat használni pozitív értelemben, mint a csökkentés, hiszen, ha csökkentjük valaminek az árát, akkor az nekünk csak jó (rezsicsökkentés, árstop stb.)
- minden eszközzel törekedni arra, hogy a média markunkban legyen, mindent kontrolláljunk

A megvalósítás zseniális volt, minden jól ment, egyetlen apró dolgot figyelmen kívül hagyott Orbán Viktor: a Fidesz és ő maga sem ért a kormányzáshoz. Ez ugyanis nem kormányzás, amit csinált, ez uralkodás és elnyomás. Orbán Viktor nem tud irányítani egy demokratikus országot, mert nem ismeri a demokráciát. Az elnyomást ismeri, mindent neki kell irányítania. Ezért is fontos a média, mit közvetít a kormány sajtója. Amíg van pénz, addig Orbán Viktor a körülményekhez képest jól irányít, de erre bárki képes lett volna a magyar emberek közül. Annyi pénzt kaptunk az EU-tól, amivel még a legutolsó falu, legkevésbé tanult embere is császárként mutathatta volna magát a nép előtt, mennyire jól élünk. Az igazi vezető ismérve akkor mutatkozik meg, amikor baj van. Hogyan oldja meg a problémát, milyen döntéseket hoz, ha nincsen pénz. A magyar gazdaság három hónap alatt összeomlott a választás óta. Durva, nem?

A választások előtt az volt a propaganda, mi vagyunk a követendő példa az EU-ban, mi vagyunk a sikeres ország. Három hónappal később? Teljes a káosz, mindenkit megadóztatni, rezsicsökkentést megvágni, embereket elküldeni, leépíteni a közmunkát, gyakorlatilag semmire sem maradt pénz. Ha figyelitek a híreket, nem véletlen, hogy kezdenek eligazolni az edzők, hirtelen visszament Kínába a korcsolyázók edzője, felmerült Rossi távozása is (ha olyan ajánlatot kap). Minden területet érinteni fog, minden ember megszívja ezt, egyedül az Orbánhoz közeliek nem.

Az pedig mindent elmond arról a 3 millió emberről, akik Orbán Viktorra szavaztak, hogy egy gyáva emberre szavaztak. Magyarországnak sosem volt gyávább minisztere, aki vitázni se mer kiállni, ráadásul, ha valami kellemetlen dolog van, akkor azt mással olvastatja be. A katás törvénynél bent sem volt a vitán, meg se szavazta, hogy neki ne legyen köze hozzá. Nem először alkalmazza ezt, tegnap, amikor a rezsicsökkentés megvágásáról volt szó, kivel mondta be? Gulyás és Németh Sziszi. Mert ő is tudja legbelül: ő nem fideszes, ő Orbán Viktor. Felette áll a pártnak, ha kell bárkit beáldoz, hogy hatalmon maradjon. Ha kell, emberek életét teszi tönkre, munkáját veszi el, lényeg, hogy hatalom nála legyen. Erre szavaztatok, kedves Fidesz-szavazók! Az pedig csak a kezdet, hogy a rezsicsökkentést így megvágták, fogják ezt még tovább is, végül csak Orbán Viktornak lesz rezsicsökkentés, de akkor a társadalom azt mondja: megérdemli, hiszen, ha Gyurcsány lenne, akkor nem lenne szemünk, hogy lássuk ezt a csodálatos embert.