Könyvek

Indította Latzka, június 01, 2013, 13:00:17

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


csacsa44

****** Veterán
Idézetet írta: Admin Dátum május 16, 2022, 12:57:34Nekem megvan az ebook, de akkor nem osztom meg, ne rontsak az üzleten.  ;D

Kisbandi sem örülne neki.  ;D

Admin

***** Veterán senki
Idézetet írta: csacsa44 Dátum május 17, 2022, 05:44:17Kisbandi sem örülne neki.  ;D

Még a végén rám küldené a mackónadrágosokat.  ;D

TiB

****** Veterán
A végére kiderül, hogy miért vannak mackónadrágban? Vagy ez is olyan, hogy szól mindenről, aztán a lényegről meg nem esik szó? :-\  :-\

csacsa44

****** Veterán
Idézetet írta: TiB Dátum május 18, 2022, 09:37:10A végére kiderül, hogy miért vannak mackónadrágban? Vagy ez is olyan, hogy szól mindenről, aztán a lényegről meg nem esik szó? :-\  :-\

Közkedvelt népviselet volt akkoriban a mackónadrág vagy suhogós dzsoging, makkos cipővel megspékelve, plusz arany kilószámra. Főleg az ütőképes védelem szerette a laza, sportos eleganciát. :D Köbányán nőttem fel, ott még a házunk aljában ollózó 60 körüli fodrász Erzsi néni is "be volt védve". :)   

Pozzato

***** Régi motoros
Két hónap telt el, nem is volt könyvajánló. Drágultak a könyvek is - természetesen, fognak is még jobban, sajnos -, szóval ilyen Libri 2+1-es akciót hoztam, illetve Helikon zsebkönyveket. Nekem viszonylag sok van belőlük, ezek legfeljebb párórás olvasmányok, eléggé vékony könyvekről beszélünk (zsebkönyv), de sok esetben alapművek.
https://www.libri.hu/sorozatok/?s_id=13815

Nekem amik tetszenek, megvannak, esetleg most szerzem be a még elérhető kínálatból:
Stefan Zweig - Sakknovella
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij - A játékos
Hermann Hesse - A pusztai farkas
Faludy György - François Villon balladái Faludy György átköltésében
Boris Vian - Tajtékos napok
Anthony Burgess - Gépnarancs
Lao-Ce - Tao Te King
George Orwell - Állatfarm
Bohumil Hrabal - Sörgyári capriccio és a Szigorúan ellenőrzött vonatok
José Saramago - Káin
Misima Jukio - Nap és vas
Kurt Vonnegut - Az ötös számú vágóhíd
Émile Michel Cioran - A bomlás kézikönyve
Viktor Pelevin - A Sárga Nyíl
José Ortega Y Gasset - A tömegek lázadása
Vladimir Nabokov - Meghívás kivégzésre
Salman Rushdie - Kelet, Nyugat

Antikvárban is sok-sok érdekesség van, ha sikerül három darab könyvet összeraknod a 2+1-es akcióra, akkor 2800-at fizethetsz három könyvért, ami összességében darabonként 900 ft-ért eléggé jó ár.

Alk

**** Tősgyökeres
Káint és az A tömegek lázadását bedobtam a kosárba, köszi! :ok:  Utóbbi érdekes lesz. Egyelőre nem tiszta, hogy kiket illet öntelt úrfi kifejezéssel, de ha a kollektivista, nacionalista stb eszméket vallókban látja a megoldást, egyetérteni aligha fogok az íróval (egyébként nem elvárás). Ezen felbuzdulva ugyancsak megrendelem A civilizált emberiség nyolc halálos bűne, valamint A Liberalizmus kudarca c. könyveket is. Második könyv ismertetőjéből részlet: "Könyveiben és tanulmányaiban kritikus álláspontot fogalmaz meg a liberalizmussal szemben - főként az individualizmus dicsőítését, a hagyományokkal szembeni ellenségességet, valamint a vallási meggyőződés és a társadalmi szolidaritás hiányát kritizálja." Egy kis komfortzónán kívüli élménynek jó lesz. Annak érdekében, hogy meglegyen az egyensúly, jön majd A szabadságról c. könyv is. Végtelenül érdekesnek találom ezeket a témákat, de sajnos szinte semmi gyakorlati haszna ideológiákkal foglalkozni.

Eddig 10 könyvnél és 18 ezernél járok. Bár ez most igen kedvezményes kosár, annyira nem tartom drága hobbinak az olvasást. Legyen egy 400 oldalas könyv 4 eft, ami alsó hangon egy hétvége, s még ez után is el lehet adni a könyvet mondjuk fél vagy harmad áron. Vagy ugye alapból használtat venni, esetleg könyvtár. Bolhapiacon is sok a hozzá nem értő könyvárus, és Vaterán is számos alkalommal vettem könyveket és könyvcsomagokat, amiken aztán 100%-os profittal túladtam ugyanott. Egyébként mintha a használt könyvek piacán is visszaesés lenne. Vannak, amikre rendszeresen rákeresek. Pl 2020-ban 10 ezer körül mentek, majd elérték a 20-at, most meg 5 ezerért sem kell senkinek.

Pozzato

***** Régi motoros
Az egy nagyon baráti ár, jó könyvekért.  :ok:   (elvileg még van 2000 HUF kedvezmény is a Libriben a 30LIBRI kóddal, de ebben az esetben házhozszállítást kell kérni tudtommal, de jobb ezt átfutni)

Tényleg nincsen sok értelme foglalkozni az ideológiákkal vita szintjén, mert összességében az emberek jelentős része simán megvezethető. Most is 12 év kellett, hogy a társadalom 70-80%-a nagyjából felfogja a jelenlegi magyar kormány tetteit és hatását. Oroszországban ehhez 12-15 év kellett, de még ebben az esetben sem beszélhetünk komplett társadalmakról, mert már ilyenkorra kialakul egy "szekta szellemiség", amikor feltétlen hisznek a vezetőben, gyakorlatilag egy közösséget alkotnak, mintsem politikai pártot.

Lesz egy könyvcsomag nekem is, amibe majd belerakom ezt:
https://www.libri.hu/konyv/tilo_schabert.boston-politics.html

Ezt az MCC adta ki magyar nyelven - Orbán Viktor ideológiai bázisa -, gyakorlatilag egy bibliának tekintik, könyv bemutatja, hogyan lehet megvezetni az embereket, manipulálni és maximálisan kihasználni. Ebből tanult állítólag vezetőnk is, ezzel a könyvvel példálózik. Hiába olvasná fel ezt a könyvet bárki egy Fiesz-szavazónak (még akár Hollik Pista is), nem hinnék el. Ezért is felesleges a vita, viszont érdekes ezeket olvasni.

Aki tartósan "akciós" könyveket akar venni, azoknak meg az https://ujkonyvek.hu/ -t ajánlom, mert itt mindig 27%-os a kedvezmény. Ha pedig még nagyobb kedvezményeket akarunk, akkor meg érdemes vadászni a kiadókat is (21. század, Európa stb.), mert ott vannak olyan időszakok, amikor 40-60-70%-os akciók vannak.

monet

**** Tősgyökeres
A fennt említett lista nagy része ikonikus alapmű. Hesse, Vian, Nabokov, Orwell, Rushdie, Vonnegut (a teljesség igénye nélkül) mind zseniális. Burgess Gépnarancsából Mechanikus Narancs címmel Kubrick csinált egy durván jó filmet.Vian művéből is készült film, de az szerintem felejthető, nem átadható Vian sajátos hangulata.
Jó olvasást!

TiB

****** Veterán