Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Mivel többször is említve lett a KÉTHARMAD, s nekem úgy tűnik, hogy sok embernek továbbra is TÉVES ELKÉPZELÉSEI vannak arról, hogy a valóságban pontosan mi is ez a 2/3, úgy vélem, hogy jó lenne legalább egy kevés tiszta vizet önteni abba a bizonyos pohárba!

Fontos tudni már az elején, hogy ezen hozzászólásban, az egyszerűség és a talán jobban érthetőség kedvéért, nem a valóságnak megfelelő pontos számokról, hanem inkább néhány esetben a példának is jó "kerek" számokról lesz szó.

Magyarországnak 10 millió lakosa van. Ebből 8 millió választásra jogosultak száma.

Ám az a sokszor emlegetett KÉTHARMAD egyáltalán nem arról szól, hogy az előbb említett rengeteg ember 2/3-a a jelenleg Magyarországon kormányzó pártokra szavazott és az ő hívűk lenne. Hanem valami egészen másról!

Szóval (a jobb megjegyezhetőség miatt ismét): EGYÁLTALÁN NEM AZT JELENTI az a bizonyos kétharmad, hogy a 8 millió választópolgár közül 5.33 millió magyar ember döntött úgy, hogy márpedig a Fidesznek kell irányítania Magyarországot!

Példánkban inkább úgy érdemes számolni, hogy ebből a 8 millió Magyarországon választásra jogosult ember közül bő 5 millió magyar választópolgár hajlandó elmenni szavazni. Ennek az 5 millió szavazónak kevesebb, mint a fele, azaz amolyan kb. bő 2 millió szavazó voksol a Fidesz-KDNP-re!

Ezzel a lehetséges 8 millió szavazat közül a "CSAK" bő 2 millió vokssal a Fidesz-KDNP megnyeri a válaszást és hatalomra kerül Magyarországon! Innentől kezdve jogosult arra, hogy ennek a bő 2 millió szavazatnak köszönhetően 10 millió magyar ember sorsáról döntsön!

NEM ÁRT tudni, hogy az a bő 2 millió Fideszre szavazó magyar választópolgár jelenti azt a bizonyos és sokat emlegetett magyarországi KÉTHARMADOT!

A Fidesz által az erőfölényének köszönhetően eltorzított magyarországi választási rendszer jelenleg azt eredményezi, hogy bő 2 millió szavazattal a Fidesz tud uralkodni 10 millió magyar emberen! És többek között például olyasmikről is dönt(het), hogy kiktől vegyék el a boltot és kik kapjanak trafikot vagy - hogy stílszerűen a szerencsejátékokat említsem ezen a sportfogadással foglalkozó weblapon - kiknek zárják be semmi előzmény nélkül egyik napról a másikra a vendéglátóipari egységét, mert van benne 2-3-4-5 szerencsejátékos masina, s ezek a földönfutóvá vált magyar emberek helyett kiknek engedélyezzenek - azaz magyarán szólva: ajándékozzanak - szerencsejáték-koncessziót.

Ismétlés a tudás anyja, szokták mondani: szóval a 10 milliós Magyarországon, ahol 8 millió magyar ember jogosult a szavazásra, jelenleg bő 2 millió szavazat jelenti azt a bizonyos KÉTHARMADOT!
:beerchug: :beerchug: :beerchug:

Ajánlom neked, hogy nézd át más európai országok választási rendszerét, nagyon meg fogsz lepődni.. Igazságtalannak beállítani a magyar választási rendszert elég demagóg.

Idézetet írta: stdavid Dátum június 09, 2017, 14:22:45
Ajánlom neked, hogy nézd át más európai országok választási rendszerét, nagyon meg fogsz lepődni.. Igazságtalannak beállítani a magyar választási rendszert elég demagóg.

Igazságosságot nem kell számon kérni, azért térnek el az arányos (tisztán listás) választási rendszertől kisebb-nagyobb mértékben az egyes országok, hogy aztán az kormányozható legyen és ne fordulhasson elő, hogy tucatnyi párt jut be a parlamentbe, amelyben 6-8-nak is össze kell fognia a kormányalakításhoz.

Nálunk erre nem lett volna szükség, hisz önállóan alig 3-4 párt képes átugrani a parlamenti küszöböt, mégis tovább torzították az egyébként is a legerősebb pártot támogató rendszert, nyilván nem véletlenül.
Ha objektív akarok lenni, akkor azt írom, hogy a jelenlegi kevésbé arányos és így kevésbé tükrözi a választói akaratot, mint az a rendszer, amely korábban, 1990 és 2010 között volt érvényben, ha meg némi érzelmet is csempészek bele, akkor úgy fogalmaznék, hogy ezek a büdös bunkók mindenféle egyeztetés nélkül úgy alakították át több helyen is a rendszert, hogy az nekik kedvezzen. (körzethatárok átrajzolása, 2. forduló elhagyása, egyéni körzetek felértékelése a lista rovására, határon túli szavazatok bevonása, kamupártok indítása, győztesnek járó kompenzációs szavazatok, politikai reklámkorlát a médiában)


Hja és Kampósnak nincs igaza, a fideszes kétharmad nem annyira sima ügy, 2014-ben is alig lett meg, a szavazatok 43,55%-a éppen elég lett hozzá. (szóval a választáson résztvevőknek "csak" bő 40%-a szavazott rájuk, bármit is állítanak tudatlanságból vagy szándékosan a trollok. Nem illik a támogatottságot és az elnyert mandátumok arányát keverni, ez nem érzelmi kérdés, ezek konkrét számok.)

Persze a kétharmadhoz, ha elég megosztott az ellenzék, akár 40% alatti támogatottság is elegendő, viszont várhatóan több szoros körzetet buknak el 2018-ban, mint 2014-ben (főleg Budapesten és a nagyvárosokban), ami csökkenti a kétharmad esélyét.

Az egész választási rendszernek az az alapja, hogy a jelenlegi megosztott ellenzékre építették a szabályait (kb. ugyanolyan erős baloldal és Jobbik), amíg ez így lesz, addig nevető harmadikként sok helyen nyerhet 40% alatti támogatottsággal is fideszes jelölt, hiába akarna a választók többsége kormányváltást.
Na pont ezért kellett eltörölni a 2. fordulót, mert ugye az 1. forduló eredményei alapján látszott volna mindenhol, hogy ki a legerősebb ellenzéki jelölt, aki automatikusan bevonzotta volna a 2. fordulóra a kormányváltó szavazatok többségét a többi ellenzéki párttól is. (még a másik ellenzéki jelölt visszalépése nélkül is)

Persze ez a rendszer ugyanígy (bár kicsit kisebb mértékben a módosított körzethatárok miatt) az MSZP-t vagy a Jobbikot is segítené, ha valamelyikük 35-40%-kal a legerősebb erő lenne, de ugye ez nagyon nincs így jelenleg.


(egyébként nekem a sportfogadással kapcsolatos lépéseik évente több százezret vesznek ki a zsebemből, mégis tudok tucatnyi okot, amiért jobban haragszom rájuk...)




Idézetet írta: csabax Dátum június 07, 2017, 10:44:12
Szerintem a következő fog történni:

Győznek majd a konzervatívok, viszont szorosabb lesz a szavazás végeredménye, mint azt May és társai várták korábban, amikor döntöttek az előrehozott választásokról. A toryk győzelme várható, de a fogadóirodák kínált szorzóját én túl alacsonynak ítélem ahhoz, hogy megérje kockáztatni a fogadást. Főleg nagyobb téttel. (Ha már mindenképpen fogadni "kellene", akkor már inkább egy nagyon-nagyon kicsi tétet tennék - amolyan minden-mindegy alapon - a fő ellenfél Munkáspárt választási sikerére. De tényleg nagyon-nagyon kevés lenne az a tét, hiszen azzal lenne érdemes számolni, hogy nagyon nagy valószínűség szerint bukom a tétet. Viszont jó a szorzó és nagyon szerencsés esetben - plusz ráadásul annyira nem alszik az ördög, hogy már álmatlanságban szenved és karikás szemekkel viraszt - a kevés befektetett pénzzel is jót lehet "kaszálni".
A brit választáson minden úgy történt, ahogyan vártam! Gratulálok oakland23-nak!
:beerchug:

Sziasztok!

Nem is tudom melyik fórumra írjam ezt a hozzászólásom, de úgy döntöttem ide fogom. Pontosan ilyen ironikus az írásom, mint a cím is jelzi... Csak egy kis politika...

Mai napon már nem csak a magyar sajtó, hanem Európában is rágódnak azon a jelenségen, hogy állhatott ki ilyen csapattal a magyar csapat. Persze közép-európai portálok középpontjában napok óta ott van, de találtam német cikket is, ahol aggályok vannak a szövetségi kapitánnyal szemben.
Sokat fogunk még szerintem erről az andorrai mérkőzésről beszélni, de nekem vannak koncepcióim az egész dologgal szemben. Azzal kapcsolatban, hogy nincs esélyük kijutni a VB-re szerintem mindenki borítékolta, amikor a Svájcot és a Portugálokat megkaptuk a csoportba. A kérdés az kedves társaim, hogy ebből hogyan lehet kiszedni a legnagyobb maximumot?! Csak annyit írok, hogy 22x csak az itthoni irodánál...
A mérkőzés elkezdése előtt sem volt nyugodt Storck, ettől sokkal összeszedettebb szokott lenni, mint most volt. (Ez egyébként a németek írták az saját szakemberükről) Nagyon sok fiatal kapott lehetőség, amibe szerintem köztudott, hogy nem csak neki volt beleszólása. Menjünk kicsit tovább... Elindult a mérkőzés és a szokottnál kevesebbszer mutatták a szövetségi kapitányunkat, amennyiszer szokott lenni egy mérkőzésen. (Talán, tényleg csak talán a Csányi elintézte?! Mert még sem foghatunk mindent a Sorosra) Amikor pedig Storck-ot láthattuk még a gól előtt sem tetszett neki, amit látott. Persze nekem sem, de mintha némileg a "lesz.rom" és "nem értem az egész felállást" lehetett volna kivenni a tekintetéből és mozdulataiból. (Pszichológusként nem végeztem nem tisztem ezen megállapításaimat sem cáfolni, sem bizonygatni). Tehát engem merőben meglepett, hogy állhatunk ki egy ilyen csapattal, egy tavalyi EB csapatunk után. Persze... Gera után megváltozott minden, Gyurcsó lehetett volna, de szerintem kapkod, Nikolicsot meg helyzetbe kell hozni, hogy gólt is rúgjon. (Csak, hogy azokat említsem, akikért az internet népe harcol...) Ha hozzávesszük, hogy milyen korrupció van az országban és mekkora a szervezetbűnözés a berkekben, nincs min csodálkozni. Az a baj, hogy amikor gólt kaptunk nem láttam a miniszterelnök arcát, az mindent elmondott volna, hogyan is állunk jelenleg.
Mérkőzés után... Lehet megfognak páran kövezni... Szerintem Dzsudzsák az, akinek tényleg nem maradt más, mint a becsülete. Eladta a lelkét már araboknak, itthon már csak az maradt neki, hogy mindent megpróbál. Érdekesek voltak a nyilatkozatok miszerint a Dzsudzsák magát, míg a Storck is magát hibáztatta és a felelősségvállalásról beszélt. Vereség után szokott magyarázkodás lenni vagy csak egymást védik?!
Storck azt nyilatkozta, hogy minden kérdésre felel és vállalja a felelősséget. Az volt a hivatalos infó, hogy vasárnap reggel a NSO-nak nyilatkozik, nem történt meg illetve a tv-s szereplést is lemondta. Pedig, amit szerintem tőle megszokhatunk, hogy nem egy félős alkat, bátran kiáll és nyilatkozik. Biztos vagyok benne, hogy az MLSZ nem engedélyezte ezeket a szerepléseket számára.

Ha az írásom valahol találkozik a valósággal, az csak illúzió és a véletlen műve.

Szép hetet!
Tomka

Szerintem akármilyen elmélet is érvényesült, ez nem Storck hibája. Persze behívhatta volna a horvát gólkirályt, meg az amcsi gólkirályt, de tényleg csak az All-Starral vagyunk jók Andorrán egy ikszre? Régen rossz, ha ez a helyzet. Én úgy gondolom, hogy ez a vereség a magyar utánpótlás-nevelés, az akadémiák és a magyar klubok teljes csődjét jelenti. Ezeket kellene nagyon átgondolni, átszervezni és nem azzal ámítani a népet, hogy világelső a felcsúti suli, a stadionokra elszórt pénzek helyett meg ide kell hívni mérvadó külföldi szakembereket, akik megtanítják nekünk újra a labdarúgásnevelést. Mindamellett, hogy technikailag sem megy a felkészítés, az egész magyar futballmodell, úgy szar ahogy van. Ezért baj, ha az állam irányítja a sportot, mert nincs önkritika, nincs kontroll, nincsenek megfelelő kinevezések, csak az önkény, és önámítás. De persze sokkal egyszerűbb mindent Storckra kenni, majd ő elviszi a balhét.

Storck amúgy mindig is bevállalós volt, ezért nem is mond le magától. Azt csinálta, amit eddig is. Aki emlékszik a 2015-ös U20-as meccsünkre Brazília ellen, annak ez nem meglepetés. Emberhátrányban úgy mentünk előre, hogy a Ronaldinhók azt se tudták hol vannak. Persze kikaptunk, de olyan tökös magyar taktikát csak az Eb idején lehetett látni, ahol például meghúzta a Kleinheisler-kártyát. Én Vidisként ismertem a srácot, apám Fradistaként azt se tudta kicsoda, vörösfejű kisköcsögnek hívta elsőre. Nyerőember lett, bejött a húzás. Most nem jött a nekünk merész - Storcknak rutin - lépés, ami a munkájába kerülhet. Addig nem lesz javulás, amíg a fociról beszélgetés nem lesz offolás egy politikai témában.

Ha ez az ő csapata lett volna, akkor illene lemondania (bár jobb ettől nem lesz), ha helyette rakták össze, hogy legyen néhány válogatottsága a piacra szánt fiataloknak nyár előtt, akkor meg Csányiék nem nagyon rúghatják ki. Nem illene.

Azt láttátok, milyen összeállításban alázta Németország San Marinot?
Talán Draxler volt a legrutinosabb 23 évesen, a 30 körüli válogatottságával, a többiek jó esetben 10 körül járnak és tele voltak 20 körüli fiatalokkal.
Ott senki nem panaszkodott, hogy húzóemberek hiányoznak.

Idézetet írta: Knapp Dátum június 12, 2017, 18:21:02
Azt láttátok, milyen összeállításban alázta Németország San Marinot?

Erős párhuzam, szerintem akkor lenne létjogosultsága, ha ők is '86-ban jártak volna utoljára világbajnokságon. Draxler húzóember egy PSG-ben, nálunk a tartalék az NB1-ben jól teljesít, de nem húzóember. Ezzel most nem védem a dolgot, simán verni kellene Andorrát NB2 All-Starral is, csak ez nem egy reális párhuzam, ezzel a némettel azonos szintre emeljük a magyar labdarúgást. Ez a fajta önbecsapás lényegében azóta benne van a magyar fociban, amióta nézem a magyar focit.

Na de hé, fel a fejjel mindenki!

Világszínvonal lesz itt nemsokára, megígérték június elején: https://www.youtube.com/watch?v=-zCne2uhMKk

Idézetet írta: TiB Dátum június 12, 2017, 18:44:51
Erős párhuzam, szerintem akkor lenne létjogosultsága, ha ők is '86-ban jártak volna utoljára világbajnokságon. Draxler húzóember egy PSG-ben, nálunk a tartalék az NB1-ben jól teljesít, de nem húzóember. Ezzel most nem védem a dolgot, simán verni kellene Andorrát NB2 All-Starral is, csak ez nem egy reális párhuzam, ezzel a némettel azonos szintre emeljük a magyar labdarúgást. Ez a fajta önbecsapás lényegében azóta benne van a magyar fociban, amióta nézem a magyar focit.

Fel nem merült bennem, hogy a némettel azonos szintre emeljem a magyar labdarúgást, pont az ellenkezőjére hoztam a példát!  ;)
Arra céloztam, hogy a németek is kb. a D csapatukkal álltak ki, jöttek a fiatalok, meg a néhány válogatottságnál tartó játékosok, mégsem lehetett indok, hogy ne látszódjon a több klasszisnyi különbség, nálunk meg azon kesergünk, hogy hiányzott 5-6 játékos, akik eddig sem tűntek pótolhatatlannak...
(Draxler ebben a csapatban már szélsőség volt, válogatottság számban nagyon felfelé lógott ki, miközben ő sem kihagyhatatlan alapember a németeknél.)

Az egyik meccsen a világranglista 2. játszott a 204. ellen, a másikon a 33. a 186. ellen, tök mindegy, hogy Mexikó óta ki hol járt.
Persze korrektebb Izlandhoz viszonyítani minket, akik tavaly voltak legelőször világversenyen, vagy az észak-írekhez, akik hozzánk hasonlóan kihagyták a 1986-2016 közötti időszakot és most mindkét csapat pótselejtezős helyen áll ismét.

Hja, ez az andorrai zakó azzal együtt durva, hogy Feröer ellen is 0:0-t játszottunk ősszel, tehát idegenben, felállt védelemmel szemben esélyünk is alig van gólt szerezni, a leggyengébbek ellen sem.

#160 június 15, 2017, 15:17:07, SPF Admin
 :beerchug:
Idézetet írta: Kampós Dátum június 14, 2017, 19:49:27
Várom már nagyon. :)


Amit természetesen a hiteles Lánczi András mondott... Ki hiszi ezt el neki?! Félre értés ne essék nem vagyok mszp-s, sőt szeretnék is majd annyit keresni, hogy pont lesz... ki van kormányon.
Azonban, amit az M1-en mondanak azt el kell osztani 5-el, esetenként 10-el is. Lánczi pedig beállhat azok sorába, aki azt mond, amit mondatnak vele. Mi is volt a CEU ügynél?
"A Corvinus rektora felhívta az egyetemi polgárok figyelmét, hogy óvatosan kéne nyilatkozgatni..."
Az MSZP nem fog feloszlani, lesz akkora népszerűségük. A DK-ban nem vagyok biztos, alattuk nagyon rezeg a léc.

Szerk.:
Jaj bocsánat összekevertem. András az apuka, aki a Corvinust vezeti, ezt pedig a fia mondta a Tamás. De összességében tök m1...

Virág elvtárs: Nem nyitok vitát! Szereti maga a mi nagy, bölcs vezérünket?
Pelikán: Igen!
Virág elvtárs: Jól van, akkor nem lehet semmi baj.

Idézetet írta: router12 Dátum június 14, 2017, 20:32:17

2. Nem zavarnak a modszerek, media bekebelezese, ez a komplex agymosas? Hogy nem fordul ki a beled?

Rendszeresen a 888-hu-t reklámozza.
Szerinted?


"Bár hivatalos adatok nincsenek, hozzávetőlegesen körülbelül 2,7 millió migráns tartózkodik az olasz fővárosban".

Forrás: https://888.hu/article-roma-nem-ker-tobb-migranst

"364,632 foreigners living in Rome, amounting to 12.7 percent of the total population".

Forrás: https://www.thelocal.it/20170613/rome-mayor-asks-for-restrictions-on-migrant-arrivals-to-the-capital

Az volt a baj, hogy olyan kérdést tettél fel, amire nem lehet pozitívan válaszolni.

https://www.youtube.com/watch?v=Jh90A_EHoW0