Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában


OV logo ;D https://444.hu/2021/09/04/szemelyi-kultusz-sajat-logoja-lett-orban-viktornak

Ideje volt már azt kell hogy mondjam, remélem széles körben használják majd fel. Lehetne rányomni tejes dobozra, pálinkára, mindenre, ami nemzeti, szent és katolikus. Aztán lehetne Orbán Viktor nap is, valamikor nyáron, hogy a Covid ne kavarjon be, és lennének ilyenek tömeges, nemzeti keresztény felvonulások, nagy Orbán fotókkal és természetesen a dress code, OV logós ruházat. Ha nem így lesz, csalódott leszek! OV volt, van és lesz mindörökké!

#451 szeptember 05, 2021, 09:51:11, sportbettorpro
@Pozzato , igen eddig is jelen volt a politika bizonyos értelemben, de ez egy egészen új, baloldalról, a mindennapokba beszivárgó jelenség. A piac erre nem fog jól reagálni, a szurkolók nem ezt akarják látni. Messiék zsenialitását sem tudják megfékezni, ha Che Guevarás mezt is kényszerítenek rájuk.
A térdelés nem az antirasszizmusról szól, hanem a rasszizmusról, az ellenünk irányuló rasszizmusról. Hisz térdelésre kényszerítenek, bűnösnek állítanak be egy rassz azért, mert valahol Amerikában meghalt egy fekete bűnöző... Ahogy most Sterling esetébe is rasszizmust látnak, ha papírpoharakat dobnak egy fekete, provokáló gólszerző felé, akkor az csakis rasszizmusból történhet...
"Mi lehet az oka, hogy minket utálnak?" Az, hogy megtehetik, nagyon egyedül vagyunk. Körülöttünk talpnyaló kisantant államok, nyugaton liberális szövetségeseik, nagyon kicsik, gyengék vagyunk, nem nagyon vannak szövetségeseink, a kormányunk pedig maga is amellett, hogy kelti a feszültséget ellenünk, nem áll ki a magyar érdekek mellett, maga sem igazán magyar, de a fél ország is olyan, hogy mondjuk a magyarok ellen szurkol, most épp az országot rasszistázza ok nélkül. Eközben más országok bármit megtehetnek, magyarellenes törvényeket hozhatnak, újságírókat gyilkolhatnak, rasszisták lehetnek. (Lásd angol cím: Angolok-rasszisták 4-0.)
Miért nem áll ki a magyar kormány, szövetség, sajtó az ország mellett? Ha álnemzeti, korrupt, idegen gazember lennék, lehet, hogy én is inkább mindig kelteném a feszültséget, provokálnám a külföldöt a saját országom ellen (lásd Orbán: magyar ember nem térdel le), aztán nem védeném meg igazán az országot hatékonyan. Fenntartanám a feszültséget, az ország megtámadását. A kormány nem tesz gyakorlatilag semmit az ilyen támadások ellen. Mikor az angol média en bloc lerasszistázza az országot 1-2 szurkoló miatt, miután az angolok rasszisták voltak az olaszok ellen... mikor a román állam és polgárai betörnek egy magyar katonai temetőbe, és meggyalázzák a sírokat... mikor Ukrajna magyarokat küld háborúba, magyarellenes törvényeket hoz... mikor a németek szivárványos zászlókkal provokálják folyamatosan a magyarokat.
Elképesztő, de maga Southgate is elkezdett aktívan politizálni a pályán. Csak azért rúgatta három nagyjából erre alkalmatlan focistával az utolsó büntetőket, hogy ha belövik, akkor a feketék még jobb színben tűnnek föl (nem mintha eddig nem lett volna liberális az angol társadalom). Ez fontosabb volt számára, mint az EB megnyerése...

Az utolsó bekezdésre reagálok csak: RITKA NAGY BAROMSÁG AMIT ÍRSZ.
Egyébként tegnap megint ránk vetült a figyelem a darts kapcsán, egy ember füttye miatt megint általánosítva lesz, hogy a magyar egy rosszindúlatú, "szemét" nép. Aki tudja a sztorit, jó, aki nem az olvasson utána.

A kormányunk speciális helyzetben van: Nyugatról kapjuk a pénzeket, amiket Keletre kell küldeni, illetve megpróbáltuk a Keletről érkező ideológiát átvenni és terjeszteni a régióban (és Nyugaton), de a nép(ek)nek nem fűlik ehhez a foga. Orbán Viktor rengeteg alkalommal kerül olyan helyzetbe, ahol önmagának kell ellentmondani, mert egyrészt megy a magyarkodás és a nemzeti öntudat propagálása, másrészről viszont ezt olyan szinten túltolják, amiből olyan dolgok születnek, minthogy aki mást állít, mint ők, az nem magyar. Majd, mikor ezekre felhívják a figyelmüket, akkor hirtelen visszalépnek, és azok a feltétlen támogatóik, akik mondjuk a nemzeti öntudatot már olyan szintre helyezték, hogy a meccsen dobálják a játékost, azok pedig tétován állnak, hogy de ők mindent úgy tettek, ahogyan azt a rendszer megköveteli. Szintén érdekes látni azt, mikor mondjuk van egy ilyen botrány, vagy van ez a pedofil/meleg sztori, hogy a kormánypárti politikusok egymásra licitálnak, ki tud nagyobbat mondani - ezzel bevágódva Orbán Viktornál -, majd amikor ez kiüti az ingerküszöböt, akkor érkezik a miniszterelnök, hogy finoman valami népnek kedvezőt mondjon.

Szóval igazad van, Orbán nem is akarja hatékonyan megvédeni az országot, hanem szépen fenntartja a látszatot, ami bőven elég annak 1-1,5 millió szavazónak, aki a kormánypártra szavazott az elmúlt években. Ha jól vettem ki a szavaidból, akkor arra utalsz, hogy vagy álljon bele a kormány rendesen ezekbe a kérdésekbe, vagy ne csináljon semmit, de akkor ne is provokáljon, igaz? Az én véleményem az, hogy nem mernek ennél keményebben beleállni, mert akkor az már egyértelmű jele lenne annak, hogy elindultunk egy visszafordíthatatlan szélsőjobbos úton (ami a történelemben még sosem vezetett semmi jóra). Próbálnak ezért látszatháborúkat nyerni, nagyon fontos kiemelni mindig, hogy nyertünk (vírus, Brüsszel stb.), de valójában csak veszítünk.

A térdelésről meg az a véleményem, ha nem foglalkoztak volna vele, akkor szerintem ez is elült volna. Aki akart térdelt, aki nem, az nem. Az NBA-ben is volt egy ideig ilyen, majd elsikkadt, nem tudom, hogy az NFL-ben van-e még, de szerintem a fociból is kikopott volna. Így nem fog, valószínűleg az lesz, amit @curpy82 is írt, hogy rosszindalút népnek leszünk elkönyelve... Nem tudom, megérte-e ez nekünk.

#454 szeptember 05, 2021, 11:41:39, sportbettorpro
A kormány sosem menne el szélsőjobbra, hisz nem is jobboldali, sőt konkrétan nem is igazán magyar, sok tagjuk, így vezetőjük vagy az alkotmány szerzője nem fehér (és mindenféle más) kisebbségekhez tartozik, úgyhogy már az integráció is komoly nehézségekbe ütközik számukra. Ezért is lopnak, mennek szembe a magyar érdekkel, hazudnak folyamatosan, tesznek meg mindent a magyarság csökkenéséért, az együttélés szabályait sem sajátították el a látszat mögött. Asszmilációról vagy magyar nemzeti érzésről nem beszélve... Pl. Szájer is megjátszotta a felszínen a jobboldalit, miközben látjuk, hogyan élt. És ez a perverz írhatta Magyarország alkotmányát... Még néhány évtized, és az anyaországot is elveszítjük, vagy kiszakítják megint a fél országot a demográfiai számok szerint, de ez természetesen nem zavarja őket, hiszen nincs igazán magyar nemzeti érzelmük. (Pár hete a 4 milliós nyugdíjazású Áder beszélt Trianonról Ukrajnában. Egyszerűen azt sem tudja, hogy érdekütközés áll fenn, Ukrajna Trianon 3-4. legnagyobb nyertese lett, mert a látszaton túl nem számít neki a nemzeti érdek.) A kormány a legcionistább Európában, úgyhogy a szélsőjobbtól messze van... Neki az az érdeke, hogy minél nemzetibbnek, jobboldalibbnak tűnjön, ezért szítja feleslegesen a feszültséget, összeveszik másokkal, de csak a szája nagy. Tettekben azonban semmit sem tesz az ország megvédéséért. Ebben az esetben pl. felléphetne az angolok rasszizmusa, magyarellenessége, hazugságai ellen, de csak annyira futja, hogy Szijjártó és Schmidt Mária ír valamit a közösségi oldalán. A románok magyar temető elleni támadása ellen sem tett semmit, csak halkan tiltakozott egy ideig, majd tudomásul vette a nemzetközi jogsértést, magyarellenes cselekményt. Egy normális nemzeti kormány nem ilyen. Nem dumál, hanem cselekszik. Ahogy a lengyelek. Vagy kerítés ügyben mindenki más rajtunk kívül, akik ugyanúgy felhúzták a kerítést, csak nem az EP-ben őrjöngve. Ha a kormány ténylegesen magyar érdeket képviselne, és nem lopna, könnyebben elveszítene egy választást. A választók nem értenék meg, hogy nem a pillanatnyi propaganda számít, hogy nincs ingyenebéd, hogy meg kell dolgozni a célokért, hogy hosszú ideig tart egy-egy folyamat.

Így igaz, @Pozzato, a politika nem most kezdett beszivárogni, hanem mindig jelen volt. Említettél néhány jó példát, s ezekhez én még hozzátenném a jelenkoriakat is.

Például az is a politikához tartozik, hogy az illetékes elvtársak (az UEFA vezérkara és a többi korrupt emberek) a minél nagyobb pénzbevételek reményében folyamatosan szemlesütve elnézik, hogy a Manchester City és a Paris Saint-Germain focicsapatok mögött gyakorlatilag egy-egy nagyon gazdag ország kimeríthetetlen pénzügyi forrásai vannak és ez a többi vetélytárssal szemben az említett csapatok javára billenti a mérleg nyelvét. Nagyon-nagyon-nagyon.

Amikor pedig, bizonyos időközöként, a látványos pénzköltések miatt "betelik a pohár" a szurkolóknál és egyre többen fejezik ki nemtetszésüket, akkor a pénzbevételeiket féltő korrupt csávók gyorsan "belengetik", hogy ejnye-bejnye, meg így és úgy megbüntették a Manchester Cityt és/vagy a Paris Saint-Germaint, meg iksz és ipszilon és duplavé időszakra eltiltották a Bajnokok Ligájától, a szurkolók többsége "beveszi" a mesét, majd pedig néhány hónap múlva kiderül, hogy nincsen semmilyen eltiltás a BL-től, hanem csak annyira röhejesen alacsony pénzbüntetés van, amit azok a sok-sok százmillió euró bevételű klubok röhögve fizetnek ki mellényzsebből. Majd pedig minden kezdődik elölről.

És majd 40-50-60 év múlva az akkori fociszurkolók zöme azt fogja gondolni, hogy mennyire nagyon eredményes focicsapat a Manchester City és/vagy a Paris Saint-Germain. Azokat az akkori fociszurkolók zömét is éppen annyira semennyire sem fogja érdekelni, hogy a politika jelentette a Manchester City és/vagy a Paris Saint-Germain sikereinek kezdetét, mint ahogyan a jelenlegi fociszurkolók zömét sem igazán érdekli semennyire sem, hogy néhány évtizeddel ezelőtt a politika jelentette a Real Madrid sikereinek kezdetét.

És hogy ne csak a korrupt UEFA-maffia legyen említve, hanem a szintén velejéig korrupt FIFA-vezérkar is legyen említve, íme egy újabb jelenkori példa: a 2022-ben Katarban rendezendő labdarúgó világbajnokság.

Katar fociválogatottja annyira egyáltalán nem tényező a foci világporondján, hogy Katar még sohasem szerepelt labdarúgó világbajnokságon. Viszont rengeteg pénz van abban az olajban gazdag sivatagi országban. Ezért aztán az arabok, tudván az illetékesek pénzéhségéről és korruptságáról, "kilóra" megvették a foci VB-t.

Ráadásul még az sem jelentett semmilyen problémát sem, hogy a sivatagi Katarban elképesztően meleg idő van nyáron, a foci VB-k szokásos rendezési időpontjában. Hogy a korrupciós pénzeket megkapják, a FIFA korrupt döntnökei úgy oldották meg a dolgot, hogy nyárról télre tették át a foci VB rendezési időpontját és októbertől december végéig megszakítják és szüneteltetni fogják a foci VB-n résztvevő válogatottak nemzeti bajnokságait, a Bajnokok Ligáját, az Európa Ligát és az Európa Konferencia Ligát és úgyszintén megszakítják és szüneteltetni fogják az Európán kívüli kontinensek összes labdarúgó kupasorozatát.

A pénz beszél, a kutya ugat, a karaván halad.

"Nagy titokban 35 éves fővárosi kaszinó-koncessziót kapott Garancsi István és Szalay-Bobrovniczky Kristóf"

Tolják a fiúk a keményen.


Sokan elfelejtik, és hiába vannak megtélyedett hívők, mint MessiÁs, de Orbán nemzeti keresztény megváltó, mint a kis Jézus, csak ő hozhatja el Magyarországra a világbékét. Örökké Viktor!

Idézetet írta: TiB Dátum szeptember 07, 2021, 10:04:48
Sokan elfelejtik, és hiába vannak megtélyedett hívők, mint MessiÁs, de Orbán nemzeti keresztény megváltó, mint a kis Jézus, csak ő hozhatja el Magyarországra a világbékét. Örökké Viktor!

Szerintem nem volt igazságos, hogy Messiást belehelyezted ebbe a viccesen gunyoros mondatba :P Az emberek többsége még itt a fórumon is, nem hogy a való életben: lapít mint varangy a kasza alatt a politikai hovatartozásával kapcsolatban ;D Ő legalább szépen leírta, hogy miről, kiről mit gondol.

Más: Oroszország :laugh:

https://telex.hu/kulfold/2021/09/06/harom-ugyanolyan-nevu-es-kinezetu-jelolt-indul-oroszorszagban-hogy-az-ellenzeki-szavazok-ne-tudjak-melyikuk-az-igazi-ellenzeki

Idézetet írta: Latzka Dátum szeptember 07, 2021, 10:41:15
https://telex.hu/kulfold/2021/09/06/harom-ugyanolyan-nevu-es-kinezetu-jelolt-indul-oroszorszagban-hogy-az-ellenzeki-szavazok-ne-tudjak-melyikuk-az-igazi-ellenzeki

Ötleteket adnak a Fidesznek.  ;D

Ott zseniális dolgok történnek a választásoknál, érdemes elolvasni Anna Politkovskaja könyvét, mikor hatalmas komcsikból lesz Putyin legjobb embere, illetve hogyan kezdték határon túlról hozni a szavazókat, vagy épp körzeket variálásával biztosították be Putyin győzelmét. Gyanús, hogy ez valahol később még megtörtént, nektek nem ismerős?

Érdekes számomra az is, hogy a Fidesz milyen szépen beállt Karácsony Gergely támogatása mögé (Stop Karácsony!). Muszáj nekik, ugyanis ő az egyetlen verhető jelölt a négy komolyabb személyből (elnézést Fekete-Győr András, majd 4-6 év múlva). Dobrev Klárát az ország egyik része utálja, másik imádja, de az biztos, Orbánt vagy bármelyik másik fideszes képviselőt porig tud alázni a beszédével, erre Karácsony nem képes. Ő visszahúzódó ember, ráadásul Dobrev esetében nem lehet ráfogni, hogy nem tud nyelveket és miegymást (viszont Gyurcsányné, ahogyan a fideszesek hívják, de még ezt is rosszul tudják  ;D). Jakab azért veszélyes, mert pont azt a réteget tudja megmozgatni, akik stabil fideszesek voltak eddig (kisebb városokban, falvakban élő, mára elégedetlen emberek), de a legveszélyesebb mind közül: Márki-Zay Péter.

Ha van egy kis esze a szavazóknak, akkor rá teszik a voksukat. Több nyelven beszél, rendkívül intelligens, folyamatosan, papír nélkül képes beszélni. Több gyereke van, mint Orbánnak, mélykeresztény, családos. Nem lehet sem Soroshoz, sem Gyurcsányhoz kötni, ráadásul többször is legyőzte a Fidesz egykori bástyájának tekintett Lázár Jánost, mindezt önerőből. A városában továbbra is őt választják meg, ráadásul semmilyen kompromittáló dolog nem látott napvilágot vele kapcsolatban. Okkal történik az, hogy őt szinte sehol sem említik a kormánymédiában, mert a valódi veszélyt ő jelenti. Ha elkezdenék felhívni rá a figyelmet, akkor az emberek észbe kapnának: van egy értelmes jelölt Magyarországon, aki független az Orbán-Gyurcsány fémjelezte politikától, külföldön szocializálódott és elkerülték a botrányok. Ez veszélyes! Így maradjon inkább Karácsony, akit lehet a parkolással szivatni, lehet a nyelvvizsgával és miegymással, őt lendületből le lehet győzni.

Idézetet írta: Latzka Dátum szeptember 07, 2021, 10:41:15
Szerintem nem volt igazságos, hogy Messiást belehelyezted ebbe a viccesen gunyoros mondatba :P Az emberek többsége még itt a fórumon is, nem hogy a való életben: lapít mint varangy a kasza alatt a politikai hovatartozásával kapcsolatban ;D Ő legalább szépen leírta, hogy miről, kiről mit gondol.

Igazad van @Latzka túlzásba vittem, és elnézést is szeretnék kérni @Messiástól, ne haragudj!

Az a baj, hogy ez a személyi kultusz építés engem néha csak úgy alapjáraton zavar, néha már annyira, hogy úgy szerveznék egy hatalmas tüntetést :D Számomra rémítő mindig a személyi kultusz, főleg ha katonai hatalommal is párosul, mert könnyen elvihető veszélyes irányba, amit aztán megbán majd a nép egy ponton, de túl későn. Volt már erre példa a történelemben többször is.

Idézetet írta: TiB Dátum szeptember 07, 2021, 11:54:30
Számomra rémítő mindig a személyi kultusz, főleg ha katonai hatalommal is párosul, mert könnyen elvihető veszélyes irányba, amit aztán megbán majd a nép egy ponton, de túl későn. Volt már erre példa a történelemben többször is.

Akkor még nem olvastad, hogy jövőre a költségvetés nagyobb hányadát (1000 milliárdot) honvédelemre fordítjuk.  ;D

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 07, 2021, 12:07:11
Akkor még nem olvastad, hogy jövőre a költségvetés nagyobb hányadát (1000 milliárdot) honvédelemre fordítjuk.  ;D

Hatalmas a katonai feszültség, a szomszédos országok rakétái ránk irányulnak, már csak a ravaszt kell meghúzniuk. Tehát ezt a döntést minden indokolja. Ironizáláson túl, miért nem tolunk már végre egy rakás pénzt a tehetséggondozásba, és válunk inkább techjövőbe mutató országgá, édesfaszom ezekbe a feudális suttyó magyar politikusokba.

Van egy haverom, mesterséges intelligencia terén akar tanulni, de itthon nem lesz rá igazán lehetősége, ezért mehet külföldre. Tele vagyunk tehetséggel, és helyette tankot veszünk.


Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 07, 2021, 12:07:11
Akkor még nem olvastad, hogy jövőre a költségvetés nagyobb hányadát (1000 milliárdot) honvédelemre fordítjuk.  ;D

Javaslom, hogy ne csak a kórházakba vezényeljünk katonákat,
hanem iskolákba, és a közhivatalokba is...
A fudán egyetem mellé építsünk hatalmas katonai akadémiát  :beerchug:

Idézetet írta: TiB Dátum szeptember 07, 2021, 13:18:43
Hatalmas a katonai feszültség, a szomszédos országok rakétái ránk irányulnak, már csak a ravaszt kell meghúzniuk. Tehát ezt a döntést minden indokolja. Ironizáláson túl, miért nem tolunk már végre egy rakás pénzt a tehetséggondozásba, és válunk inkább techjövőbe mutató országgá, édesfaszom ezekbe a feudális suttyó magyar politikusokba.

És olyan potenciális ellenfelekről még nem is beszéltél, mint Brüsszel, vagy a 91 éves Soros György!

Micsoda veszély lenne @TiB , ha itt sok okos ember fejlődhetne? Az senkinek se tenne jót! A jelenlegi egyetemi képzéseken is okosan adagolják már az ideológiát, így kell csinálni. Nem kell a sok gondolkodó ember, mert az rendkívül veszélyes. Gondold el, elkezdenének mondjuk Orwellt olvasni, micsoda elkorcsosult ország lenne ez. Helyette kell az ingyen tankönyv, amibe a propaganda szerinti anyagot adják, majd ezt úgy tálalni, hogy bezzeg a kommunista Gyurcsány-kormány alatt, még a tankönyvek is drágák voltak, most bezzeg. Mondjuk nem mindegy, hogy minőségi tankönyvet veszel 3 ezerért, vagy a szart vágják hozzád 0 forintért.  ;D

Én pár ember felkészülését segítettem az érettségi időszakban, hol egy általam használt és kijegyzetelt tankönyvvel, hol elmagyaráztam dolgokat ismerősök gyerekeinek. Megdöbbenve tapasztalták, hogy rohadtul nem így tanítanak az iskolákban, alig jutnak el a 12. osztály végére a történelem érdemi részéhez. Minden egyes fejlődő ország alapja egyetlen dolog: oktatás. Nálunk olyannyira leépítették az elmúlt 10 évben, hogy arra szavak sincsenek.

Talán ezért is röhejes, hogy Matolcsy György pont arra az Észtországra hivatkozik, mint fejlődő nemzet, ahol az oktatást, digitalizált fejlődést előtérbe helyezték, akik az oroszok helyett, inkább Nyugat felé nyitottak... A kormányközeli Mandiner is erről írt egy cikket - szintén eléggé vicces -, hogy őket kéne követni. Igen, tényleg őket kéne, csak akkor itt gyorsan kormányváltás kell, mert jelenleg nem őket követjük, ráadásul Észtországban nincsenek oligarchák, nincsen ilyen hatalom, mint nálunk.
https://24.hu/kulfold/2021/08/28/esztorszag-mart-laar-tallinn-gdp-oroszok-magyarorszag-digitalizacio/

Mi egy ideje már a lengyel vagy épp a fehérorosz irányzat felé indultunk el, akik kicsit gondolkodnak, azok tudják, hová fog ez vezetni.