csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 66 vendég van a témában


#3285 január 12, 2013, 12:18:56, csabax
Tenisz nők - Australian Open-kvalifikáció - Arn G.-Mrdeza T. 1   1,22    :great:
Tenisz nők - Australian Open-kvalifikáció - Tsurenko L.-Buyukakcay C. 1   1,18   
:great:
Tenisz férfiak - Australian Open-kvalifikáció - Brands D.-Marti J. 1 1,25   
:great:
Tenisz férfiak - Australian Open-kvalifikáció - Bogomolov-Yani M. 1   1,26   
:great:

Nyereményszorzó   2,27

#3286 január 12, 2013, 17:56:06, csabax
Aston Villa - Southampton

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.62
Fogadóiroda: bwin
Tét: 10


Jelenleg egyik csapat sincs kieső helyen (16., illetve 17. hely), de mindkettőt nagyon fenyegeti a kiesés. Nem véletlenül. Idei teljesítményükkel nagyon rászolgáltak a másodosztályban való szereplésre. Mindkét együttes négyszer nyert és tízszer kapott ki ebben az idényben, s közöttük mindössze az jelenti a különbséget, hogy a Villa egy döntetlennel többet szerzett (7 vs 6). Hiányzók főleg a hazaiaknál vannak: Herd, Petrov, Gardner, Dunne, Albrighton, Bent, Given (sérültek), Vlaar (nemrégiben épült fel a sérülésből, elképzelhető, hogy mégis játszani fog), El Ahmadi (elutazott az afrikai kontinensviadalra). A vendégeknél csak Lallana sérült, de előfordulhat,  hogy Clyne, Gaston Ramírez és Fonte sem lép pályára. A birminghami csapat játékosai minden bizonnyal nagyon fognak serénykedni, hiszen hétközben óriási pofont kaptak a Ligakupában, s van mit jóvátenniük. Mindkét gárda formája pocsék, de lazsálásra nincs idő, hajtani kell, mert fenyeget a kiesés. A vendégeket esélyesebbnek tartom a győzelemre, ám abban jobban bízok, hogy mindkét csapat gólt szerez.

#3287 január 12, 2013, 17:39:18, csabax
Reading - West Bromwich

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.62
Fogadóiroda: bwin
Tét: 10


Egyetlen sérült játékos van a vendégeknél, de az éppen magyar labdarúgó: Gera Zoli minden bizonnyal kihagyja a bajnokság hátralévő részét. Fortune, Yacob, Reid, Olsson és Popov szerepeltetése is bizonytalan egyelőre a vendégeknél, de Fortune kivételével ez nem jelenthet különösebb problémát, megoldhatatlant pedig végképp nem.  A hazaiaknál is egy sérült van, McCarthy, valamint Leigertwood és Roberts játéka kérdéses. Nem baj, náluk úgyis az a lényeg, hogy Pogrebnyak ott lesz a támadósorban.  Úgy tűnik, hogy mostanában bízhatnak benne. A WBA-nál Long vagy Lukaku lesz az előretolt csatár. Egyikük sem ér fel egy életbiztosítással a hazai együttes számára. A hazai együttes kieső helyen van (19.), míg a vendégcsapat a Premier League idei kellemes meglepetései közé tartozik (7.). Utóbbi játékára sok panasz nem lehet ebben a bajnokságban. Stílusosan és eredményesen focizik a csapat. A Reading nem csak úgy általában, hanem otthon is kifejezetten gyenge (2-5-3-es mutató, 15-19-es gólarány), de a WBA sem túl erős idegenben (3-2-5). Nálam mindkét csapat jó egy-egy gólra. Azt sem bánom, ha 1-1-es döntetlennel zárják a mérkőzést.

#3288 január 12, 2013, 17:55:52, csabax
Sunderland - West Ham United

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.85
Fogadóiroda: bwin
Tét: 10


Ebben az idényben egyik csapat sem kényeztette el szurkolóit. Jelenleg mindkét gárda a kényelmesnek nevezhető zónában foglal helyet, ám a középmezőnybeli státusz hamar átváltozhat kiesés elleni küzdelemmé. E téren főleg a hazai ,,fekete macskák" veszélyeztettek, bár egyelőre a londoniak sem ücsöröghetnek ölbe tett kézzel. Három fontos hiányzó lesz a hazaiaknál, Cattermole, Brown és O'Shea, no és Cuellar, valamint Rose ugyan felépült már, de nem biztos, hogy játszani is fognak. Bár, ahogyan elnézem a hazai csapatot, nem ártana, ha pályára lépnének. A fővárosiaknál Carroll, Diame, McCartney és O'Brien szerepel a hiányzók listáján, ez pedig nekem azt jelenti, hogy - a hazaiakéval ellentétben - a vendégcsapat menedzsere jó helyzetben van. Cole és Nolan kénye-kedve szerint támadhat, de Collison, Noble és Demel is szerepelhet Allardyce tréner csapatában. Az utóbbi négy évben a Sunderland csak kétszer győzött a WHU ellen, pedig hétszer is játszottak egymás ellen. Ugyan a tabella nem ezt sejteti, de a hazai együttest picivel jobbnak tartom a vendégcsapatnál. De tényleg csak egy pindurkával. Talán inkább egyenlő erők küzdelmére lehet számítani. Végül is indifferens számomra, hogy mi lesz a végeredmény, az a lényeg, hogy mindkét csapat szerezzen gólt. Az egyik oldalon - többek között - Fletcher, Johnson és Gardner tör kapura, a másikon pedig Cole, Nolan és Noble. Van esély a gólszerzésre.

#3289 január 12, 2013, 21:51:54, csabax
Osasuna - Real Madrid

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.83
Fogadóiroda: bwin
Tét: 10


Továbbra is sereghajtó az Osasuna és dobogós a Real Madrid, ráadásul egyik csapatról sem lehet azt mondani, hogy béke és nyugalom lenne a háza táján. A hazaiak nagyon gyenge formában vannak, ebben az idényben csak háromszor nyertek, bajnoki vereségeik száma pedig már a tíznél tart. A védő Arribas eltiltása letelt, visszatér a  játékos, de Raoul Loe, Sisi, Riesgo, Torres és Annan nem állhat Mendilibar edző rendelkezésére. A vendég fővárosiaknál sem rózsás a helyzet: Sergio Ramos piros lapot az előző fordulóban és alaposan elmeszelték, de az utóbbi időben Casillas helyett a Mourinho által preferált Adán is eltiltását tölti. Így legalább biztosra lehet venni Casillas szerepeltetését, mert ha mégis a Real harmadik számú kapusát jelöli kezdőbe a portugál tréner, valószínűleg a lemondásáig nem lesz nyugodt pillanata Madridban. Pepe is hiányzik majd a madridi védelemből, de Fabio Coentrao és Marcelo szerepeltetésére sincs sok esély. Valószínűleg ismét felforgatott lesz a vendégek védelme, s a balhátvéd ezúttal is vészmegoldás lesz. A kiesés ellen harcoló baszk együttesnek nagyon kellenek a pontok, ráadásul az Osasuna mindig nagyon felszívja magát és roppant keményen játszik a Real ellen. A vendégeknek elsősorban az önbecsülés miatt kell a győzelem, de a bajnoki címvédésben talán már csak a legelszántabb Real-szurkolók bíznak. Hazai pályán az Osasuna még egy erőteljes Real Madridot is meg szokott tréfálni, s remélem, hogy a most gyenge védelemmel rendelkezőt is nagy küzdelemre fogja késztetni. Egyetlen bajom a hazaiak tényleg gyenge idei szereplése. Mégis bízom bennük, s bár gólt várok mindkét csapattól, nem a hazaiak, hanem inkább a Real gólszerzésében kételkedek.

Szóval.
A Real Madrid gólszerzésében kételkedni? Hát nemtudom, csak megrögzött Barcásoknak és 18.év alattiaknak ajánlott. :redchug:

Idézetet írta: gabor3311 Dátum január 12, 2013, 12:47:09
Szóval.
A Real Madrid gólszerzésében kételkedni? Hát nemtudom, csak megrögzött Barcásoknak és 18.év alattiaknak ajánlott. :redchug:


Igen, nekem most a Real gólszerzése bizonytalanabbnak tűnik, de minden bizonnyal ők is szereznek majd gólt.  :)

#3292 január 12, 2013, 17:55:30, csabax
Norwich City - Newcastle United

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.66
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Ruddy továbbra is sérült, így a hazaiak ezúttal is az első számú kapus nélkül lépnek pályára. A portást Bunn fogja helyettesíteni. A cserekapusra eddig nem lehet panasz, viszonylag jól végezte teendőit az utóbbi időben. Surman, Whittaker és Morison is hiányzik majd a "kanáriktól", de egyelőre Holt szerepeltetése is bizonytalannak tűnik. Néhol azt hangoztatják róla, hogy már felépült, de még nem áll készen, máshol arról van szó, hogy tuti játszani. Szóval az a biztos, hogy ebben az ügyben csak akkor tudunk meg többet, ha elkezdődik a mérkőzés. Egy biztos: ha van lehetőség a játékára, akkor szerephez jut. A "szarkáknál" (jé, madarak fociznak egymás ellen) tekintélyes a sérültek listája: Ben Arfa, Cabaye, Gosling, Vuckics, Ryan Taylor, Anita, Shola Ameobi. Ha ez nem lenne elég, akkor Perch és Steven Taylor szerepeltetése sem biztos, szóval csapatösszeállítás ügyében nincs jó helyzetben Alan Pardew menedzser. A problémák ellenére nem valószínű, hogy az angol tréner lekopirozza Maradona húzását (a Ctrl+C Ctrl+V alkalmazása inkább smitpalira jellemző). Soha nem felejtem el, hogy a 2010-es vb-n az argentin szövetségi kapitány jobbhátvédet játszatott a balszélső Jonas Gutierrezzel. Talán mondanom sem kell, hogy nem sikerült a mutatvány. Szerintem ezen a meccsen Gutierrezt balszélsőként vegyük számításba. Pardew normális ember. Ja, igen, Tiote sem lesz a vendégeknél, elutazott az Afrikai Nemzetek Kupájára. Mivel mindkét csapat a középmezőny második felében foglal helyet (12. és 15. hely), nagy lesz a hajtás. Bár szerintem amúgy is az lenne, hiszen az angol focicsapatokra nem jellemző az alibizés. Gólszerzés terén elöl is, hátul is hatékony mindkét együttes. Ma is gólokat várok mindkettőtől. Háromesélyesnek vélem a madarak focimeccsét, s talán a hazaiak győznek majd.

#3293 január 12, 2013, 18:32:18, csabax
Troyes - Lyon

Tipp: Lyon 1,5 gól fölött
Odds: 1.90
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Mint az ólajtó, akkorát bukott tegnap a PSG, s így a listavezetőt üldöző lyoni csapat számára megnyílt a lehetőség a helycserére. Mindössze egy ponttal marad el a Lyon  a PSG-től, tehát amennyiben győz a kiesőjelölt Troyes otthonában, átveheti a vezetést a francia élvonalban. Van esély az első hely megszerzésére, hiszen a vendégeknél csak két - alapjátékosnak nem nevezhető - focista fog hiányozni: Briand és Grenier. Vagyis Gomis, Lisandro Lopez, Lacazette, Gourcuff és Gonalons is játszani fog. Igaz, talán nem érdemes példaként említeni őket, hiszen tegnap a PSG részéről Ibrahimovic, Lavezzi, Pastore és az új szerzemény Lucas Moura is rohamozta a tartalékos Ajaccio kapuját, mégis gólnélküli döntetlennel ért véget a mérkőzés. Ám a Lyonnál nem csak az első hely megszerzéséről szól a történet, hanem arról is, hogy minél gyorsabban feledtetni kell az egy héttel ezelőtti Francia Kupa fiaskót (a neves francia együttest a harmadosztály utolsó előtti helyén lévő Epinal búcsúztatta). Pár szó a hazaiakról: sérültjük nincs, de három játékos talán kihagyja a mérkőzést, Drouin, Colin és Bahebeck. Közülük csak Bahebeck hiánya okozhat némi fejtörést az edzőnek, a másik kettő távolmaradása nem jelent gondot. Amúgy az a véleményem, hogy a Troyes számára jobb lesz a másodosztály. Ebben az idényben a Lyon többször nyert idegenben, mint a Troyes otthon. Ám mivel elképzelhető, hogy a hazaiak szereznek egy gólt, a Lyon számára nem lehet cél az egyetlen rúgott góllal megszerzett győzelem.

Elképesztő ez a nap: a Chelsea hét közben nem bír gólt lőni és hazai pályán szenved vereséget, most viszont idegenben szerez négy gólt, emellett három 0-0 van eddig az angol bajnokságban és még nincs vége a fordulónak! :(

#3295 január 12, 2013, 23:59:44, csabax
Valencia - FC Sevilla

Tipp: Valencia hendikep -1
Odds: 3.90
Fogadóiroda: Unibet
Tét: 6


Elvileg mindkét csapatnak éremért kellene küzdenie, de gyakorlatilag az van, amit látunk: tengődés a középmezőnyben, olykor pedig egy-egy szép mérkőzés. Ezúttal is hasonló teljesítményben bízom. Egészen konkrétan abban, hogy a Valencia jó napot fog ki, a Sevilla pedig gyengét. Mivel hozzávetőlegesen azonos játékerőt képviselő csapatokról van szó, tényleg nem árt majd, ha az egyik oldalára (remélem, a házigazdákhoz) áll a szerencse, mert különben annyit ér ez a tipp, mint egy tank célkeresztjében az áldozat. Tizennyolc forduló után ez a csapatok mérlege: 8. Valencia 8 győzelem, 3 döntetlen, 7 vereség, 25-27-es gólarány, 27 pont; 11. Sevilla 6  győzelem, 4 döntetlen, 8 vereség, 23-26-os gólarány, 22 pont. Érdekesség, hogy a közelmúltban szebb napokat is átélt csapatok gólkülönbsége negatív, mínusz kettő és mínusz három. Nem baj, Magyarországon a negatív növekedés is növekedés. Ezt egy nagyon okos politikus mondta nemrégiben. Ennyi volt a kitérő, vissza Hispániába. Egy- egy sérült van mindkét oldalon, Mathieu és Trochowski, de az afrikai kontinenstornára elutazott Feghouli sem fog játszani. Szó van arról  is, hogy a hazaiaknál kisebb sérülés gátolhatja Gago és Canales játékát. A házigazda jó formában van, utóbbi négy bajnokijából hármat megnyert, utóbbi két mérkőzésen pedig hat gólt szerzett. A vendég Sevilla utóbbi hat bajnokijából csak egyet nyert meg (az előző fordulóban a mérkőzés végén szerzett szerencsés góllal diadalmaskodott hazai pályán az utolsó helyezett Osasuna ellen) és ezen győztes meccs kivételével mindig kapott legalább két gólt. Az andalúz gárda nagyon harmatos idegenben: október vége óta nem nyert idegenbeli meccset, s ez alatt öt vereséget is begyűjtött.

#3296 január 13, 2013, 16:33:25, csabax
Manchester United - FC Liverpool

Tipp: FC Liverpool 1,5 gól fölött
Odds: 2.62
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Ez a leg-leg-leg mérkőzés. Hosszasan sorolhatnám a legeket, de elég lesz annyi, hogy ennél a focimérkőzésnél nincs ,,legebb" Angliában. Mindenki azt mond, amit akar,  egy dolog viszont biztos: a két csapat szurkolótábora számára nem létezik ennél a párosításnál fontosabb mérkőzés. Liverpool-szurkoló vagyok én is, szóval eléggé egyértelmű, hogy a vendégek győzelméért fogok szorítani. Nagyon-nagyon ritkán fogadok kedvenc csapat mérkőzésére, de ez az összecsapás akkora rangadó, hogy kivételeznem kell a szabállyal. Soha, semmikor és semmilyen körülmények között nem fogok a Liverpool vereségére fogadni, így tehát a realitásnál maradva mindössze csak arra tippelek, hogy a Liverpool egy gólnál többet szerez az Old Traffordon. Sérülés  miatt Rooney, Anderson és Nani, illetve Borini és Kelly hagyja ki az összecsapást. A vendégek részéről talán Jose Enrique is. Játszik viszont a hazaiaknál van Persie  és Kagawa, a Poolnál pedig Suarez és Lucas Leiva. Az is elképzelhető, hogy Anderson és Nani már csak papíron sérült. Láttam én már érdekes dolgokat Fergusontól, s nem lepődnék meg, ha a Liverpool elleni összecsapás előtt is ködösítene. Mindenesetre az tény, hogy ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban el kell felejteni minden múltbéli statisztikát és jelenlegi formát. Hatalmas presztízzsel bír az összecsapás. Egy vagy több kiállítás teljesen megszokott dolog a két együttes mérkőzésein, de azon sem kell majd meglepődni, ha három-négy góllal nyer a Liverpool vagy a MU. Amúgy mindkét csapat jó formában van, de ezt csak a történeti hűség kedvéért jegyzem meg,  mert - mint már mondtam - ezzel a mérkőzéssel kapcsolatosan fölösleges formát emlegetni. Zárásként újfent megismétlem: elfogult vagyok, szorítok a Liverpool sikeréért, tehát nem Liverpool-szurkolóknak csak alapos megfontolás után érdemes megjátszaniuk ezt a tippet.

Osasuna-Real iksz, újabb 0-0. A tegnap esti PSG-Ajaccio mérkőzéssel együtt 24 órán belül 5 darab 0-0-ás meccset gyűjtöttem össze magamnak. >:(

#3298 január 13, 2013, 16:54:52, csabax
Lazio - Atalanta

Tipp: Lazio hendikep -1
Odds: 2.60
Fogadóiroda: Unibet
Tét: 10


Nyomul a Juve után a római csapat. Úgy tűnik, hogy az olasz fővárosban komolyan gondolják az éremszerzést. Ha nem gyúrnak rá a 0-0-ra, akkor nagyon neki fognak menni a bergamói  együttesnek. Legalábbis erre utal az előzetesen jegyzett támadó ötösfogat: Gonzalez, Hernanes, Mauri, Lulic és Klose. Ederson, Andre Dias és Stankevicius sérülés miatt  marad ki, de valószínűleg Candreva sem a pályán kezdi majd a mérkőzést. Azzal érdemes számolni, hogy a tabella 2. helyén lévő Lazio otthonába látogató 12. Atalanta védekezésre és kontrákra fog berendezkedni. Ám nem árt tudni, hogy a Lazio nagyon jól teljesít otthon (tíz mérkőzésen 8-1-1 a mutatója és 20-9 a gólkülönbsége), cserébe viszont az Atalanta nagyon gyenge idegenben (2-2-6 és 7-16), szóval, ha nem lesz hideg az olasz fővárosban, és nem lesz szükség bundára, akkor fölényes hazai győzelem várható. Minden sorozatot figyelembe véve a Lazio már 13 mérkőzés óta veretlen (a Serie a tekintetében ez nyolc mérkőzést jelent), az Atalanta pedig utóbbi négy meccsén nyeretlen maradt. Az egymás elleni mérkőzéseken is jobb a Lazio, főleg az utóbbi években. Summa summarum: ha nem lesz szükség a télikabátra, akkor hazai győzelem születik.

#3299 január 13, 2013, 16:54:19, csabax
Napoli - Palermo

Tipp: 3,5 gól fölött
Odds: 2.55
Fogadóiroda: Expekt
Tét: 10


Déli rangadót játszanak Itáliában, s a dél nem az időpontra, hanem a földrajzi elhelyezkedésre értendő. :-) Az olasz élvonal egyik élcsapata, a 3. helyezett Nápoly  fogadja a Serie A utolsó előtti helyezettjét, a kiesésre pályázó szicíliai Palermót. Mazzarri edzőnek nincs gondja a sérültekkel, ugyanis a hazaiaknál mindegyik  játékos rendelkezésre áll. Kivétel persze van, hiszen Cannavaro és Grava eltiltását tölti, de mivel sokáig nem lesznek, Nápolyban berendezkedtek a nélkülük való  életre. Grava örülhet, hiszen a nevét sok focibarát megjegyezte. Ha továbbra is a háttérben maradt volna, nagyon kevesen tudnák, hogy létezik. Szóval elmondhatjuk,  hogy immár ez a nápolyi sztenderd védelem: De Sanctis a kapuban, előtte pedig a Campagnaro, Britos, Gamberini trió. A szicíliai gárda ellen is ők kezdenek. Középen a Maggio, Behrami, Hamsik, Inler, Zuniga ötösfogat, elöl pedig a Cavani, Pandev ékpár. Reszkess, Palermo! A vendégcsapatban Abel Hernandez, Mantovani és Donati sérülés, Ilicsics pedig eltiltás miatt nem kaphat helyet. Lesz hely viszont Aronica, Dossena, Brienza és Miccoli számára. A nápolyi csapatról elmondható, hogy ismét jó passzban  van (két meccset nyert zsinórban, de előtte négyszer is bukott, igaz, ezek közül csak kettő volt bajnoki) és otthon nagyon ponterős. Hét győzelem, két döntetlen és egyetlen vereség a Napoli hazai mérlege, s a San Paolo stadionban 25 gólt szerzett és csak 11-et kapott a csapat. A vendégekről azt érdemes tudni, hogy ebben az idényben egyszer sem nyertek bajnokit idegenben és erre a produkcióra csak a Palermo volt képes az olasz élvonalban. Tehát esetükben nulla az idegenbeli győztes meccsek száma, s a hét vereség mellett három döntetlenre volt képes a gárda, míg a szerzett gólok száma négy, a kapott góloké pedig tizenhét. Ha a Camorra kontra Maffia csatában Cavani jó napot fog ki, egymaga lő hármat a vendégeknek.