OFFTOPIC

Indította vmlinuz, február 06, 2007, 15:18:47

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


TiB

****** Veterán
Idézetet írta: Szigo Dátum január 29, 2022, 13:07:40Ha Tereza lánya az én lányom anyja, ki vagyok én Terezának?

Nálad sosem tudni @Szigo!

curpy82

**** Tősgyökeres
Nem is tudtam, hogy a benini ligában magyar csapat is játszik ;D

TiB

****** Veterán
Ez a kis röfi egy ténylegesen használt klublogó :D

Salvadorban: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Municipal_Lime%C3%B1o

TiB

****** Veterán
Hiánypotló termék: Mancsrámpa.

28 ezer forint, állatorvosok ajánlásával, egészség megelőzésére alkalmas. Az nem fontos, hogy az ÁSZF-ben leírják, nem lett bevizsgálva semmilyen módon.

Itt tart a fogyasztók védelme 2022-ben.

curpy82

**** Tősgyökeres
Nem tudom hol kérdezzem meg, de a Csak egy kis politika az már eltűnt a Föld színéről? Mától kampánycsend van vagy mi? :P

TiB

****** Veterán
február 01, 2022, 21:47:17 #4535 február 01, 2022, 22:10:39, TiB
Az E-Sport fogadások felett van a Politika fogadások kategórián belül a Csak egy kis politika topik: https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?board=449.0

TiB

****** Veterán
Legóból építhető IFA, Trabant, Polski stb. Imádooooooom! :king_125:  :pimp:

https://rebrickable.com/users/Legostalgie/mocs/

TiB

****** Veterán
Ez a kép mekkora, akarsz lenni te a bíró? Itt van a síp meg a lapok :D

TiB

****** Veterán
Egy kis magyar valóság a Google Street View-n :D

Street View rendőrök

LosGabos

****** Veterán
Ezt sem gondoltam volna.

A vásárcsarnok rekonstrukciója 1999-ben elnyerte az ingatlanszakma Oscar-díjának tartott FIABCI Kiválóság Díjat (Prix d'Excellence). 2013-ban a CNN Travel csatorna Európa legszebb piacának választotta, 2014-ben a The Guardian című brit lap Európa tíz leghíresebb piaca közé sorolta. A megújult Központi Vásárcsarnok ma nemcsak fontos kereskedelmi központ, hanem Budapest egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja is, amelyet az útikönyvek Budapest TOP 10 látnivalója közé sorolnak. A 125 évvel ezelőtti megnyitó óta számos híresség kereste fel, járt itt – többek között – I. Ferenc József, II. Vilmos német császár, Sigmund Freud, a pszichoanalízis atyja és Margaret Thatcher brit miniszterelnök is.

https://24.hu/kultura/2022/02/13/mi-a-kozos-ferenc-jozsefben-sigmund-freudban-es-margaret-thatcherben/

TiB

****** Veterán

Pozzato

***** Régi motoros
Ez a videó még mindig zseni

TiB

****** Veterán
Milyen modern tanárbácsi :)


robmiller

***** Régi motoros
Idézetet írta: TiB Dátum február 19, 2022, 10:21:53Milyen modern tanárbácsi :)


"A technikát jobban szeretjük, mint a könyveket. Otthon inkább ezekkel játszunk, mint könyvekkel." Hát pont ez a baj...jó dolgok ezek a kütyük egy bizonyos szintig, csak kár, hogy pont ezekből a kölykökből csinálnak full zombit.

"Nem vagyunk arra ráfeszülve, hogy leírjunk egy komplett szöveget..." "rákeresünk az interneten, és kiírunk egy kisebb szöveget." Borzasztó...valahol nem csodálom, hogy szabadesésben zuhan az oktatás színvonala. 2 percet nem bírtam végignézni ebből a videóból. Persze a tanárnak respect, hogy próbálja a tananyagot a mai srácoknak minél modernebben átadni, csak a közeg miatt fogom a fejem.

TiB

****** Veterán
Az írás megtanulása nagyon fontos a gondolkodás fejlesztése szempontjából, ebben egyetértek, de ezek a srácok már elméletileg tudnak írni. Valljuk be, mi felnőttek sem írunk már annyit, mint korábban, és folyton mobilozunk (tudom itt senki sem mobilozik és mindenki Élet és Irodalmat olvas), szóval nehéz elvárni a fiataloktól, hogy ők ne tegyék. Értem a véleményed, sőt én sem szeretem, hogy ennyire része az életünknek a technika, de ha nem így tanít ez a tanár, akkor a gyerekek vagy játszanak a mobiljukon, sőt már olyat is láttam, aki élő videóban volt tiktokon töri óráról, és a nézők kérdéseire válaszolt, tanulás helyett.

Az láthatóan motiválja a srácokat, hogy a feleletválasztós feladatnál például ki válaszol a leggyorsabban, ki gyűjti a legtöbb pontot, és a QR kód keresés is tetszik nekik. Valahogy reagálnia kell a tanárnak az életmód változására.