Filmek

Indította Latzka, július 29, 2009, 13:29:25

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


TiB

****** Veterán
Dokumentumfilm a kemény fickóról, Diego Simeoneról. Jónak néz ki :)

Amazonon lesz elérhető január 26-tól!


Pozzato

***** Régi motoros
Idézetet írta: Pozzato Dátum október 28, 2021, 16:14:59A következő videó Herendi Gábor új filmje, melyben annyi az áthallás, hogy szó szerint mindenre kell majd figyelni a 28 perc során. Már a trailer is zseniális, film is megtekinthető ellenérték fejében:
https://bunosvaros.hu/
Úgy vélem, hogy a szereposztás sem véletlen (Thuróczy Szabolcs és Lengyel Tamás), ez tényleg egy rendszerkritika. Zseniális szövegek vannak benne.  ;D
https://www.youtube.com/watch?v=as0Jqj-1d4g

Az elmúlt két hónapban másodjára néztem meg. Nálam egyértelműen az év rövidfilmje. Rendkívül tömör, szó szerint mindent beleraktak, ami az elmúlt évek Magyarországát jellemzi. Egyfelől hangosan nevetsz, másfelől belül zokogsz, mi lett az országunkkal. Én ezt vetítettem volna mindenki számára az Elkxxrtuk helyett, ez tényleg a valóságot mutatja.

TiB

****** Veterán
IdézetBetty White 100 éves lesz 2022. január 17-én! Isten éltesse sokáig! :beerchug:

https://www.youtube.com/watch?v=b9LzoWnuU4w

Nem érte meg a századikat :(

https://24.hu/kultura/2021/12/31/betty-white-meghalt/

Több sorozatban is igazi komika volt, remek humorral, nagyon kedveltem. Isten nyugosztalja!

csabax

****** Veterán
Laposföld, koronavírus, chemtrail, egyéb összeeskövés-elméletek a háttérben. Érthetően. Hiszem, ha látom!

Ha már itt az apokalipszis, csak röhögve tudunk sírni rajta
https://hvg.hu/elet/20220103_Ne_nezz_fel_Netflix_Leonardo_DiCaprio_Jennifer_Lawrence_Meryl_Streep?fbclid=IwAR3gwc9xqsOb7MkCKtTzz0wheWhayw5S0itFzMQgrqub4shOrHG_bmi01P4


Latzka

****** Veterán
Amíg alszol
spanyol horror, 102 perc, 2011

Egy Almási Kitti könyvet olvasok, ahol felhozta példának ezt a filmet és számomra sajnálatos módon lespoilerezte az egész filmet.. Elég durva a sztori, pláne majd a vége :o  Amennyiben be tudom szerezni még lehet így is megnézem majd.
(ja és inkább ilyen pszichohorror, nem hentelés van benne :) )


Pozzato

***** Régi motoros
House of Gucci
Rendező: Ridley Scott
Színészek: Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jeremy Iron, Jared Leto, Salma Hayek

Mielőtt elkezdenéd olvasni, amit írtam: Engem érdekelnek az 1970 és 2000 közötti témákról szóló filmek/sorozatok, témától szinte függetlenül, szeretem ezt az időszakot. Ha "True Story" kiírást látok, akkor még inkább figyelek, mi az alkotói szabadság, mi a szimpla ferdítés. Ha túl sok van, akkor szimplán hiteltelen lesz a film. Miért kapott mindössze 6.8-as értékelést IMDB-n a film? Miért az 59%-os értékelés a Metacritic adatai szerint? Rotten Tomatoes 63%-os értékelése reális? Csak a 2,5 órás játékidőnek szól ez az átlag alatti pontozás?Hat világsztár színész és egy világsztár rendező. Az alapsztori érdekes, költségvetés hatalmas, minden adott, hogy egy jó filmet lássunk. Őszintén szólva, ennyi bakit még életemben nem láttam, de nem a színészi játékban, mert az rendben volt. Lehetséges, hogy Scottnak 84 évesen már nem kéne évente több alkotással is foglalkozni? Az utolsó párbaj minőségi cucc volt tavaly, ez nem.

A második jelenet, mikor Lady Gaga megérkezik apjához, mi a dátum? 1978. Ekkor találkozik Patrizia Reggiani és Maurizio Gucci egy buliban. A gond az, hogy az összes hivatalos oldalon leírták, hogy ők 1970-ben találkoztak, majd 1972-ben megházasodtak. Mindössze két perc telt el a filmből és már rögtön egy fals információval indítanak, miközben az szerepel nagy betűkkel, hogy valós sztori alapján készült. A buliban megszólal az On the Radio c. szám, továbbra is 1978-ban járunk a készítők szerint. Mi a gond? Az, hogy Donna Summer száma 1979 végén jelent meg, így nem játszhatták egy 1978-as partin. Legalább erre figyelhettek volna az apróbb hibákból.

Házasság után szinte rögtön kiköltöztek Aldo Guccihoz, nem kellett hosszú hónapokban/éveknek eltelnie. Mauriziónak két gyereke született Patriziától, de a filmben csak egy szerepel... Lehetne még sorolni a hibákat, őszintén szólva, egy idő után már nem is érdekelt. A 2,5 óra játékidő rendkívül hosszú, lehetett volna egy valós sztorit megírni 1 óra 40-50 percben megírni, feszesen, pörgősen. Jared Letót valószínűleg kevesen ismerik fel Paolo Gucci szerepében, ugyanakkor irreálisan hosszú játékidőt kapott a szerepéhez mérten. A filmben kifigurázzák Paolo tehetségtelenségét, miközben a valóságban sikeres tervező volt (ő hozta létre az ikonikus dupla Gucci-logót is). Érthetetlen, minek pocsékoltak el erre minimum 10, de inkább 20 percet a játékidőből.

A rengeteg hiba azért is bosszantó, mert lehetett volna ez egy jó film, megfelelő korrajz. Temérdek pénzt költöttek ruhákra, de inkább a megfelelő forgatókönyvvel és rendezéssel kellett volna foglalkozni. A színészek így is kiválóak, rájuk egyáltalán nem lehet panasz, ezt Scott és a stáb szúrta el. Kaphattunk volna egy izgalmas dráma-krimi kombinációt, ahol a családi viszály végül egy gyilkosságban összpontosul. Mennyi időt kapott végül a gyilkosság és a tárgyalás a filmből? A 2,5 órából mindössze 3-4 percet... Pozitívum Lady Gaga irodai jelenete Driverrel az elején, hogy jót is mondjak.  ;D


curpy82

**** Tősgyökeres
Kijött a trailer az utolsó, befejező Jurassic World filmre. Elég ütős, hogy vissza vannak hozva régi főszereplők is.

TiB

****** Veterán
Jó most másfajta film, de film, szóval csak engem zavar, hogy írják a címben a teen girl hardot, aztán egy 30-as nő nyüglődését kell nézni? Komolyan, a címadás nagyon elment a clickbait irányába. Régen minden jobb volt.  :(

Pozzato

***** Régi motoros
Straight Outta Compton (2015)


Rendező: F. Gary Gray
Szereplők: Corey Hawkins, O'Shea Jackson Jr., Jason Mitchell
Értékelés: IMDB 7,8 (195 ezer szavazó) és Rotten Tomatoes 89%
Elérhető: Netflix (magyar felirattal)

Erről a filmről korábban már @secretariat kolléga írt (aki már eléggé régóta nincsen jelen a fórum életében):
Idézetet írta: secretariat Dátum február 08, 2016, 13:42:11A másik, amire időt szakítottam az a Straight Outta Compton volt. Az NWA (Niggaz With Attitudes) történetét dolgozza fel, a megalakulástól egészen Eazy-E haláláig. Ez a formáció volt a nyugati parti gangsta-rap egyik legelső és legjelentősebb képviselője, olyan tagokkal, mint Eazy-E, Dr. Dre, vagy Ice Cube. Dre és Cube (filmben a saját fia alakítja) eddig is nagy kedvencek voltak, jó volt látni, kb. honnan is indultak. Egy picit valószínűleg elfogult vagyok, de aki szereti a hip-hop-ot, annak kötelező darab. 8,5/10

Miért hozok fel egy 7 évvel ezelőtti filmet? Anyagot gyűjtöttem, ezért megnéztem újból és azt gondoltam előtte, már nem fog tetszeni, de pont ellenkezője történt. Compton hatása jelen van a kultúrában, de még a sportban is (elég csak az NBA-re vagy a Williams-testvérekre gondolni). A jelenlegi zenei kultúra egyik megkerülhetetlen témája Compton, aminek a rap - ilyen gyors - elterjedését is köszönhetjük. A 2,5 órás film az említett NWA történetét dolgozza fel, de miért kell erről beszélni? Mert az események egymásból jönnek: ahhoz, hogy most beszélhessünk Eminemről, 50 centről (és még lehetne sorolni), ahhoz kellett egy Dr. Dre, ahhoz beszélhessünk Snoop Doggról, ahhoz szintén kellett az NWA. Elsőre talán fel sem tűnt senkinek, hogy Ice Cube milyen tehetséges. Olyan zeneszövegeket írt, amik világszerte ismertek, forgatókönyveket rakott össze.

Amikor a filmben felcsendült egy ismerős zene, akkor az ember elkezdte dúdolni a szövegét. Megjelennek ismerős arcok, zenészek egy jó részét azonnal el tudjuk helyezni. Egy történelmi áttekintés, amibe akciót és kellő feszülséget vegyítettek. Mit érdemes utána megnézni? A Netflix felületén szintén elérhető az Unsolved c. sorozat, mely Tupac Shakur és The Notorious B.I.G. halálával foglalkozik, bőven vannak átfedések a két alkotás között (Suge Knight szerepe stb.).

Pozzato

***** Régi motoros
Darkest Hour (2017)

Rendező: Joe Wright
Szereplők: Gary Oldman, Kristin Scott Thomas és Lily James
Értékelés: IMDB 7,4 (194 ezer szavazó), Rotten Tomatoes 84% és 2 Oscar-díj


Ha egyetlen szóval kéne jellemeznem ezt a filmet, akkor annyi lenne: aktuális. Ezért is vettem elő újból. Egy olyan filmről beszélünk, amely végig feszült, de nem az akciók miatt, hanem a párbeszédek hangulata és a helyzet súlyossága az, ami fenntartja a feszültséget. A jelenlegi helyzet ugyanis rendkívül hasonló ahhoz, ami 1940-ben volt. Egy diktátor, akit nem tudnak megállítani, milliók halnak meg, országokat hajtanak igába és nyomnak el. Anglia is a megsemmisülés küszöbén. A politikai elit továbbra is a békét erőlteti, hisznek abban, hogy egy diktátort megállíthatnak béketárgyalásokkal. Egyetlen ember nem hisz benne: Winston Churchill. Gary Oldman által megformált Churchill szerintem túlzó. Mindenki kiemeli, mennyire jól játszik Oldman - ezért is kapta az Oscar-díjat -, de látva John Lithgow zsenialitását a The Crown-ban Churchillként, hozzá nem ér fel Oldman (legalábbis számomra). A film viszont tényleg lekötött, megint, de nem ajánlanám azoknak, akik a gyors alkotásokat szeretik. Ez egy dráma, amiben kemény döntéseket hoznak meg, ráadásul ezt egy olyan embernek kell megtennie, aki szinte "közutálatnak" örvend. Hitlert ugyanis nem győzheti le népszerű ember. Miért? Azért, mert magának is gonosszá kell válnia. Ahhoz, hogy legyőzd a gonoszt, neked is el kell lépned a normalitás mezsgyéjéről. Churchill megtette, aminek komoly ára volt.

SPF Előzetes

**** Tősgyökeres

Pozzato

***** Régi motoros
Egyelőre a Jackass 4.5 jobb, mint a BL-döntő.  ;D

Pozzato

***** Régi motoros
Ritka, hogy olyan filmet ajánlok, ami TV-ben lesz, de ma este 22:35-től kezd az RTL-en a Volt egyszer egy... Hollywood. Estig még van idő, érdemes kicsit elmerülni a korszakban, amiről a film szól. Kerestem, hogy melyik felületen írják le az eredeti sztorit, szóval végül emellett döntöttem: https://nlc.hu/sztarok/20190821/volt-egyszer-egy-hollywood-sharon-tate-korszak-vege-brad-pitt-tarantino-dicaprio-manson-csalad-gyilkossag/

Kiemelném, hogy ez egy lassú film (és hosszú), amely fokozatosan építkezik, felvezetve a csúcspontot (ha nem szeretjük az ilyen alkotásokat, engedjük el). Azt sem árt megemlíteni, amit a korábbi hozzászólásomban már írtam: a film ezt a korszakot csak részben dolgozza fel, hiszen Tarantino egy alternatív végkifejletett mutat be. Nekem tetszettek a "finomságok", például a Bruce Lee-harc, amely egy olyan kérdést feszeget, miszerint Bruce Lee tényleg rettegett harcos volt-e, aki mindenkit legyőzne? Pont a filmbeli verekedésből lett óriási botrány a tengerentúlon.
https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/11/09/szemfenyvesztes-vagy-halalos-fegyver-az-igazi-bruce-lee/

Idézetet írta: Pozzato Dátum június 28, 2021, 12:04:17Nem rajongok Tarantino összes alkotásáért, de egyet kell vele értenem: egy utolsó filmet még készít, aztán visszavonul, mert most van a csúcson. Akkor kell abbahagyni, mert utána csak lefelé vezet az út.
https://24.hu/kultura/2021/06/28/quentin-tarantino-visszavonulas-10-film/

Igaza van, tényleg a szakmai csúcs a Volt egyszer egy... Hollywood. Szkeptikus voltam, megint egy csalódást keltő  Tarantino film, ami teljesen kiszámítható (eddig a Becstelen brigantyk volt a kedvencem), de aztán jött az utolsó 20-30 perc. Amikor tudod a történelmi hátteret, tudod azt is, hogy ez kicsit elkanyarodik tőle, de mégis meglepődsz, az a legjobb, amit egy író/rendező tehet a nézővel. A Sharon Tate-féle szálat szerintem mindenki ismeri, tényleg jól felépítették azt a korszakot, ahogyan Damian Lewis (Steve McQueen) elmeséli a Tate - Sebring - Polanski hármas életét, végén a megjegyzésével, zseniális. Brad Pitt valószínűleg élete legjobb játékát hozta (okkal jött Oscar bácsi), rendben volt az a film. Engem meglepett a 7,6-os pontozás, de valahol érthető: pörgősebb világunkban nem feltétlenül vevők az emberek a hasonló filmre, mert nem bírják kivárni a végét. Minden kell, azonnal.

oakland23

****** Veterán
Videáról milyen programmal lehet filmet letölteni, amit aztán offline meg tudok nézni?

Pozzato

***** Régi motoros
Ellentétben A pók fejével, a Hustle jó film lett, szóval végre valami jó Netflixen. A Hustle egy edzőről szól, akit Adam Sandler testesít meg, de egy rakat egykori vagy mostani NBA-s sztár és ismert arc is feltűnik benne: Shaq, Barkley, Nowitzki, Iverson, Doncic, Dr J., Doc Rivers, Trae Young Maurice Cheeks, Mark Cuban és egykori AND1 klasszisok is, mint The Professor. Értékelése 7,4


Szóval Professor, YouTube-csatornán rendszerint megtréfálja az embereket, itt pedig egy kis videó a filmből, hogyan készült címmel: