Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 11, 2023, 19:13:03Nem mellesleg, Evenepoel kapcsán most már szinte naponta jön fel a téma, hogy az Ineos versenyzője lesz. Contador is erről beszélt, ahogyan néhány bringás is pletykált a mezőnyön belül (mint Skjelmose a Van Aert hazaútját a TdF-en). Valószínűleg valamit tudnak, egy biztos, hogy a QS megerősítése nem halad ideális mederben.

Nem véletlen tartja lázban a kerékpáros világot ez az átigazolás, ugyanis történelmi lenne, hogy egy szupersztár csapatot vált anélkül, hogy lejárna a szerződése. Ilyenre még nem volt példa, hogy ekkora kalibert kivásárolnak (Teuns, Dennis és páran már csapatot cseréltek így), de ezzel előkészítik a terepet annak, hogy a pénzes csapatok (arabok), idővel bárkit megvehessenek.

És a java csak most jön, tegnapi belga sajtóban megszólalt a Soudal CEO-ja:
Patricknak (Lefevere) majd egy másik versenyző köré kell csapatot építenie. Van nekünk egy hosszabb távra szóló jövőképünk, amibe belefér egy-két nehéz év és az is, ha épp egy spanyol versenyző köré építünk csapatot, mint Juan Ayuso. Lehet, ezzel még jobban is járnánk.

Ez azért érdekes, mert pár hete suttogtak egy olyat, hogy Juan Ayuso távozhat az UAE-től, de annyira képtelenségnek tartottam (2028-ig van szerződése), hogy nem is foglalkoztam vele. Ha pedig egy csapat vezérigazgatója ilyet beszél, mint a Quick Step főszponzoráé, akkor eléggé komoly alapja lehet, ugyanis láthatóan kezdenek beletörődni, hogy Evenepoel távozik.

Mindeközben ugyanis azt rebesgetik, hogy az Ineos okkal gyengítette magát és engedte el az oda nem illő embereket. Ez nekem kissé furcsa, mert időközben ott a doppingos szál is, ami miatt kevésbé lett népszerű a gárda. Az mindenesetre biztos, hogy az Ineos ezzel párhuzamosan tudatosan kezdte építeni a Nice-projektet is. Szóval elvileg párhuzamosan olyan csapatot építenek bringában és fociban, ami a "jövő" csapatai.

Van alap, bár az is igaz, ilyen formában ez a csapat messze van a Jumbo-Visma vagy UAE-szinttől. Azonban, ha belegondolunk, hogy Tarling korosztálya legjobb kronósa, Sheffield és Turner pavékon jók, Leo Hayter, Plapp és Arensman hegyekben lehet komoly segítség, ahogyan talán majd Bernal is, szóval az alapok adottak.

Komoly mezőny jött össze a monti vb-re brigában:
Mathieu van der Poel, Tom Pidcock, Peter Sagan, Nino Schürter (olimpiai és világbajnok), Ondrej Cink és Samuel Gaze (világbajnok, pár napja nyerte a rövidpályást).

A kezdés olyan negyed öt környékén, egészen hatig tart. Pidcock bronzérmes lett rövidpályásban, de ettől még Schürter a favorit.

Annak ellenére, hogy Mathieu van der Poel már a bemelegítésnél bukott, eléggé komoly kis verseny volt. Tom Pidcock nem hiába hagyott ki mindent, csak erre készült, brutálisat ment. A rossz rajt ellenére, gyakorlatilag egy 10-szeres világbajnok nagy tempóját tudta tartani (Nino Schürter), majd ledolgozni és leszakítani őt. Mondhatni simán nyert, ha nem jön közbe semmi, akkor ebből címvédés lesz az olimpián. Pidcock nagyon jól kezeli a bringát, állóképessége kiemelkedő, valószínűleg első soros induló lesz Párizsban, már az elején bedarálhatja a mezőnyt.

Peter Sagannak abszolút nem való ez, hiába mondták, mennyire jó terepen, de nem az. Nem ez az első próbálkozása, viszont nagyon messze van a legjobbaktól. Mathieu van der Poel egy óriási kérdés viszont. Az olimpiai kvóta annak ellenére meglett, hogy nem ért el eredményt, hiszen u23-ban a hollandok jól szerepeltek. Egyelőre azonban nagyon messze van attól, mint amivel 2019-ben Eb-t nyert ebben a szakágban. Nem feltétlen az erőre gondolok, hanem arra, hogy nem megy neki a kerékpárkezelés.

Ez furcsa így leírva egy MVDP esetében, de olimpián is bukott, most a vb-n is, ugratóknál bizonytalan, poros kanyarokban dettó. Sokkal több versenyen kéne indulnia, hogy ezeket szokja, mert egy-egy hiba végzetes lehet. Erre azonban nincsen lehetősége, hiszen cyclocross is van, országút is van, szóval egyszerűen nincsen ideje montizni. Hiába szeretne olimpiai aranyat ebben a számban, Pidcock esetében óriási előny, hogy sokkal több versenyen indul, alacsonyan van a súlypontja és ahogyan kezeli a kerékárt, az is sokkal magabiztosabb.

Problémás portugálok

Nem tudom, lehet-e ez a véletlen műve, valószínűleg nem. Az köztudott, hogy Rui Costa nem éppen közkedvelt arc a kerékpározásban, nem igazán szeretnek vele elmenésben lenni, nem hajlandó segíteni, eléggé fura figura a portugál világbajnok. Ruben Guerreirót szintén az egyik legnagyobb parasztnak tartják a mezőnyben, emlékezhetünk rá a mostani TdF-ről is, amikor abszolút indokolatlan helyzetben "rálegyezett" Johannessenre a hegyi hajrá közben. A norvég is csak nézett, miért kellett ez, majdnem felborult. Guerreiro szintén az a forma, aki nem szeret vezetni elmenésben, folyamatosan panaszkodik. Joao Almeidát valószínűleg nem kell bemutatni, ő volt az, aki nem nagyon akart dolgozni sem Evenepoel, sem Ayuso miatt, majd azt mondta, ha úgy adódik lehetne ő a vezér a TdF-en (Pogacar helyett).

Ők hárman a legjobb portugálok (Oliveira-tesókat nem venném ide), hozzájuk csatlakozik António "Bajusz" Morgado. A 22 éves srác, aki az UAE versenyzője lesz jövőre. Vele már most gondok vannak, elég volt megnézni a mai u23-as vb mezőnyversenyét. Vezetni nem igazán akart az elmenésben, inkább mindig tette a kereket egy-egy megindulásra, magyarázott is, majd a befutónál, amikor Milesi felhozta a többieket majdnem a vb-győztesre, akkor lesprintelte a többieket, de csak ezüstöt nyert, ezért utána végig magyarázott meg mutogatott, hogy a többiek miért nem nyerték meg neki a vb-t.  ;D Űgy érzem, nehéz szezonja lesz jövőre az UAE edzőinek, amikor ennyi egót kell kordában tartani: Almeida, Ayuso, Morgado, Molano, Soler és Sivakov.


Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 13, 2023, 20:48:52VAS BLANKA VILÁGBAJNOK!

https://www.eurosport.hu/.../vas-blanka.../video.shtml

Néztem, zseniális a csaj, de már a Giro szakaszgyőzelme is sokat ígérő volt.
Úgy néz ki van egy komoly női kerékpárosunk is most már és még nagyon fiatal + az országútit csak idén kezdte igazán komolyan venni.


Freeman-ügy

Elértünk az ítélet szakaszába a korábbi Sky (mostani Ineos) csapatorvos kapcsán, ugyanis Richard Freeman négy éves eltiltást kapott, bizonyították a tiltott anyag birtoklását és szállítását, illetve "beavatkozást" a vizsgálatokba. Freeman még eskü alatt is azt vallotta, hogy Shane Suttonnak szállította az anyagot, aki akkor a Sky (és egyben Bradley Wiggins) edzője volt.

Wiggins tagadott mindent és Sutton is, majd egy nemhivatalos meghallgatáson elismerték, hogy kortikoszteroidokat használtak. A vizsgálat bizonyítottnak látta, hogy Freeman anyagot szállított a Sky számára, de azt "nem tudták megmondani", kinek vitte és kik használták... Halk megjegyzés, akkoriban szállított Freeman a Skynak és az "ismeretlen" Suttonnak, amikor Wiggins TdF-et, Dauphinét és egyéb versenyeket nyert.


Felkészül, Chris Froome, Jonas Vingegaard és a többiek.

Michell Hessmann (Jumbo-Visma) pozitív mintát produkált, de a Jumbo-Visma megvárja a második teszt eredményét. Ha a második minta is pozitív, akkor négyéves eltiltásta számíthat dopping miatt. Tudom, majd valahogy ezt is megoldja a Jumbo-Visma, de szép türelemmel ki kell várni, hogy a elbukjanak. Az életben idő kell dolgokhoz, ne legyünk türelmetlenek. Lehet, csak öt év múlva fog megbukni az egész csapat és vesznek el tőlük mindent, lehet csak tíz, de biztos vagyok benne, hogy lebuknak.

Jumbo-Visma: Vuelta edition

Meglépték, Jonas Vingegaard és Primoz Roglic co-leader szerepkörben. Sokszor ez azért nem vált be a történelem során, amikor működött, az a Froome - Wiggins volt, de utána az a páros szét is vált, sokáig nem is voltak jóban. Thomas-Bernal esetében azért működött, mert G intelligensen kezelte a helyzetet. Az látható volt Burgosban, hogy Roglic kiváló formában, de gondolom Vingegaard se csak 20. helyért jött.

Ez a Jumbo-Visma nagyon erős, egyedül talán Gesink irányába érzem gyengének őket, de felé meg egy gesztus, valószínűleg utolsó GT-jét kapta meg, jövőre visszavonul. Azon se lennék meglepődve, ha a nyitó csapatkronón Gesinknek adnák az összetett első helyet (ha ők nyernek). Eközben tovább erősítették a keretet, érkezett Matteo Jorgenson és Ben Tulett, komoly kis versenyzők, Jorgenson nagy fogás.



Vuelta indulók...
A Jumbo-Visma és Evenepoel mellett, azért ott egy Ineos (Thomas, Bernal, Ganna, Arensman, De Plus), Bora (Vlasov, Higuita, Kamna és Uijtdebroeks) és a kedvenc sorom: Almeida, Ayuso, Vine, Soler és Molano. Ha itt nem lesz balhé az UAE-nél, az a világ sokadik csodája.  ;D

"Jó" az az Almeida, Ayuso, Vine, Soler, Molano sor.
Idézőjelben "jó".
 ;D

Mads Pedersen hete

A világbajnoki negyedik helyezés után, ahol óriásit melózott, elutazott hazája környerésére. A dán körön nem tudott nyerni sprintbefutót Fabio Jakobsen miatt (aki hármat is behúzott), viszont a 16 km-es egyenkéntin óriási időt ment. 54-es átlagot hozott (ez ilyen Ganna-szint), ezzel nemcsak az etapot nyerte meg, hanem az összetett versenyt is. Ezek után, másnap elutazott Hamburgba, ahol szokásos World Tour verseny van, a Hamburg Cyclassic.

Szeretem ezt a versenyt, trükkös pálya, hiába van mindig sprintbefutó, azért nem egyértelmű, most sem volt az. Az UAE óriási tempót ment, darabokban volt a mezőny, majd elszökött a Politt - Lampaert - McNulty trió. Folyamatosan 8-12 másodperc előnyük volt, Bora még segített is nekik zavarni a főmezőnyt. A végén McNulty meglépett, volt előnye, de a főmezőnyből egyedül kivált Mads Pedersenre, majd az utolsó 100 méteren rákerült mindenkire és nyert.

Hat nap, hat top5-ös helyezés, két versenyt nyert meg.
Idei mérlege: TdF-szakaszgyőzelem, Giro-szakaszgyőzelem, Hamburg WT-győzelem, Dán körverseny összetett győzelem, Paris-Nice-szakaszgyőztes, illetve: Flandria körverseny 3. hely, Paris - Roubaix 4. hely, Világbajnokság 4. hely, Dwaars és Gent 5. helyek, Milano - Sanremo 6. hely.

Azt hiszem egy éve döntötte el, hogy innentől rámegy a GT-szakaszokra és a nagy egynaposokra, azóta fejlődött annyit, hogy egy év leforgása alatt 7 szakaszt nyert háromhetesen és stabilan hozza most már a top5-ket a klasszikusokon. Ott van a három nagy mögött a pavés egynaposokon (MVDP, WVA és Pogacar), megkockáztatom, jövőre újabb szintet fog lépni. Van der Poel mellett a leggyorsabb ütemben fejlődő bringás.

Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 20, 2023, 14:49:17"Jó" az az Almeida, Ayuso, Vine, Soler, Molano sor.
Idézőjelben "jó".
 ;D

Miért nem jó? ???

Idézetet írta: Latzka Dátum augusztus 20, 2023, 18:47:32Miért nem jó? ???

Mert ebből négy a legproblémásabb versenyző a sportág történetében... Solert ismerjük, nem segít, ha úgy tartja kedve, önmagáért megy. Molano képes volt elüldözni a csapattól a saját honfitársát, Gaviriát, emellett sokszor úgy vezette fel a sprinteket, hogy nem vezette fel... fogta és inkább magának sprintelt, miközben a felvezetés volt a feladata.

Almeida? Nem véletlen engedte el a QS, Lefevere azt mondta, nem képes csapatban gondolkodni, iszonyatosan problémás ember. Már ilyeneket nyilatkozik, hogy kapitány lesz jövőre a TdF-en (Pogacar?  ;D ), erre reflektált Ayuso... ő is az lesz, már úgy promózza magát, mint top esélyes a Vueltára stb., mindenki őt segítse.

Nem mondom, jó bringások, de közel sem olyan jók, mint ahová az óriási egójuk pozícionálja. Molano magát Philipsennek gondolja, míg Ayuso és Almeida egy minimum Pogacarnak.

Ezzel kapcsolatban pedig egy érdekes kitekintés az egóra: Remco Evenepoel amikor bekerült a QS-hez, elmondták róla, hogy azért volt bőven arc, hiszen tiniként verhetetlen volt, felnőttek között is nyert. Mi segített, hogy most már normálisan nyilatkozik és a társak is azt mondták rá, hogy teljesen korrekt és nincs nagy arc? Egyfelől az a bukás a Lombardián, amiből hónapokba telt felépülni, megtanulta az alázatot. A másik, Oumi a felesége. Sokat segített, hogy visszahozza őt a földre, ne legyen paraszt. Lehet elkélne egy Oumi Almeidának vagy Ayusónak is.

https://www.instagram.com/0umii/

Meg úgy mindenkinek, mindenkinek Oumit!