csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 25 vendég van a témában


Ireland Rep. v Germany
Ireland Rep. without Keane, Dunne, Doyle, Whelan, St Ledger and McClean, while Given and Duff ended their careers.
Germany without Gómez, S. Bender, L. Bender, Lahm, Draxler and Hummels.

Albania v Iceland
Albania without Bakaj.
Iceland without Sigthórsson, Sigurdsson, Ottesen, Aðalsteinsson, Smárason, Thorvaldsson and Jóhannsson.

Belarus v Spain
Belarus without Putsila, Zhevnov, Radzkow, Kulchy, Kornilenko, Kovel and Kalachev.
Spain without Puyol, Piqué, Negredo, Llorente and Mata.

Switzerland v Norway
Switzerland without Senderos, Nef and Emeghara.
Norway without Abdellaoue, Tettey, Grindheim, Pedersen, Huseklepp and Demidov.

Forrás: Betinfo

#2776 október 12, 2012, 22:40:28, csabax
Szerbia - Belgium

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.90
Fogadóiroda: bwin
Tét: 10


Rangadót játszanak a belgrádi Marakanában, ahol az A-csoport három továbbjutásra esélyes együttese (Szerbia, Belgium, Horvátország)  közül kettő néz farkasszemet egymással. Az előző két mérkőzésen az éllovas szerbek gólnélküli döntetlent játszottak Skóciában, majd hazai környezetben 6-1-re verték Wales válogatottját. A hazaiakhoz hasonlóan 4 pontos belgák csak a rosszabb gólarányuk (Szerbia 6-1, Belgium 3-1) miatt kerültek a második helyre, s az előző fordulókban idegenben 2-0-ra verték Wales nemzeti tizenegyét, hazai pályán pedig 1-1-es döntetlent játszottak a horvátokkal. Az európai vb-selejtezők legkiegyenlítettebb csoportjából továbbjutásra ácsingózó három csapat összecsapásainak második felvonása következik, s akárcsak az elsőben, a másodikban is érintettek a belgák. A szerbek egyelőre még nem játszanak a tőlük elvárható színvonalon, de az már látszik, hogy jót tett nekik Sinisa Mihajlovics érkezése. A ,,sasok" (a jugoszláv korszakban ,,plávik") két könnyebb ellenfél ellen kezdtek, így számukra a Belgium elleni mérkőzés lesz az első igazi teszt. A válogatottból csak a sérült Sztojkovics kapus hiányzik, őt az Udinese hálóőre, Brkics fogja helyettesíteni. Más hiányzó nincs Mihajlovics szövetségi kapitány válogatottjában. A hazai védelem egyik oldalán Ivanovics, a másikon pedig Kolarov próbálja útját állni a belga rohamoknak (és segíteni a szerb támadásokat), középső védőként pedig valószínűleg a Bisevac, Nasztaszics duó fog szerepelni. A pálya közepén a Tosics, Tadics, Markovics trió vihet színt a szerbek játékába, előretolt csatár pedig minden bizonnyal Djuricsics lesz. A belgákról nekem is az a véleményem, mint nagyon sokan másoknak: Európa egyik legreménytelibb válogatottjával rendelkeznek. Nekem nagy meglepetésnek számít majd, ha nem bírják kiharcolni a világbajnoki részvételt. A ,,vörös ördögök" újabban nem csak le tudják, de általában le is focizzák az ellenfelet a pályáról. Az eltiltott Gillet, valamint a sérült Fellaini és Lukaku hiányzik ugyan a szerbek elleni keretből, ám egyáltalán nem féltem Marc Wilmots szövetségi kapitány csapatát. A belgák például a parádésnak nevezhető Courtois, Alderweireld, Kompany, Vermaelen, Vertonghen, Defour, Witsel, Mertens, Dembele, Hazard, Benteke összeállításban is kezdhetnek. Gőzöm sincs arról, hogy mi lesz ennek a háromesélyes mérkőzésnek az eredménye, de abban nagyon bízom, hogy két jó válogatott összecsapásán mindkét csapat szerez gólt.

Eredmény: 0-3.

#2777 október 12, 2012, 22:39:48, csabax
Wales - Skócia

Tipp: 2,5 gól fölött
Odds: 2.28
Fogadóiroda: Pinnacle
Tét: 10


Egyik gárda sem kezdte jól az A-csoportot, ám az is igaz, hogy a világbajnoki szereplés mindkét csapat számára az álomkategóriába tartozik. Kettejük közül jelenleg a skótok állnak jobbak, hiszen mindkét eddigi összecsapásukat döntetlennel zárták, s így két ponttal és 1-1-es gólkülönbséggel a csoport 4. helyét foglalják el. A hazaiak mindkét mérkőzésüket elbukták (a belgáktól 2-0-ra, a szerbektől pedig 6-1-re kaptak ki) és nulla ponttal, valamint 1-8-as gólaránnyal az utolsó helyről szemlélik ellenfeleiket. Wales kapujában James Brown, a skót Aberdeen hálóőre fog állni. A Ramsey, Allen, Ledley, Bale kvartett minden bizonnyal ott lesz a pályán, elsősorban annak a középső részén, de várhatóan a vendégek kapuja előtt is gyakran feltűnnek majd. Coleman szövetségi kapitány ugyan ragaszkodik az utóbbi mérkőzéseken szereplő játékosokhoz, de nem elképzelhetetlen, hogy az eddigi lehangoló eredmények miatt változtatni fog. Craig Levein skót kapitány válogatottja is kiábrándítóan kezdte a vb-selejtezőt. A szurkolók is többet reméltek a nemzeti csapattól, főleg a macedónok elleni hazai döntetlen okozott csalódást. Rhodes, Snodgrass és Naismith hiányzik a Wales elleni skót keretből, de a két ,,kelta csillag", Brown és Mulgrew (mindketten Celtic) rendelkezésre áll. Morrison és Adam is erősíteni fogja a középpályát, elöl pedig a Sunderland-csatár Steven Fletcher lesz a gólfelelős. A szigetországi válogatottak mérkőzésén tipikus brit focira számítok. Mindkét együttes fel szokta vállalni a nyílt sisakos játékot és egyikük sem a védekezéséről híres. Azt remélem, hogy egymásnak esnek és nem állnak meg két gólnál.

Eredmény: 2-1.

#2778 október 12, 2012, 22:39:20, csabax
Svájc - Norvégia

Tipp: Svájc 1,5 gól fölött
Odds: 1.90
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Ottmar Hitzfeld svájci szövetségi kapitány válogatottja nagyon jó eséllyel pályázik - a belgákkal együtt - az Európa legreményteljesebb jövő előtt álló nemzeti csapata címre. Bár míg a belgák esetében csak az öreg kontinensre lehet érvényes ez a cím, addig a svájciakról elmondható, hogy a világszinten is kimagaslóan tehetséges fiatal játékosok készen állnak a felnőttek között is maradandót alkotni. A svájci futballal kapcsolatban nem véletlenül emlegetnek új korszakot, hiszen a nemrégiben még utánpótlás világbajnoki döntőben Spanyolországot legyőző csapat tagjai már a felnőtt válogatottban is meghatározó játékosok. Két forduló után Svájc veretlenül és gólt sem kapva vezeti az E-csoportot. Hitzfeld csapata meggyőző játékkal nyert 2-0-ra Szlovéniában, majd hazai pályán szintén 2-0-ra győzte le Albániát. Nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy a szkipetárok csakis azért úszták meg két góllal a svájci kirándulást, mert az alpesi ország válogatottjában szereplő legnagyobb tehetségek albán származásúak. Őszintén szólva most arra számítok, hogy a Behrami, Shaqiri, Xhaka trió vezérletével a svájci gárda szétszedi darabokra és miszlikbe aprítja a norvég válogatottat. Az északiak egy győzelemmel és egy vereséggel (gólarány 2-3) az E-csoport 4. helyén állnak. Vereséget szenvedtek Izlandon és legyőzték Szlovéniát. Abdellaoue sérülés miatt fog hiányozni a norvégoktól, a csapatban Riise és Hangeland fogja jelenteni a tapasztalatot. Egil Olsen kapitány csapata kiábrándítóan szerepelt Izland ellen, formajavulásról semmi hír nincs, így nem hiszem, hogy az északi válogatott meglepően jó játékkal fog hengerelni Svájcban. Nagyon egyértelmű svájci győzelmet várok.

Eredmény: 1-1.

#2779 október 12, 2012, 21:31:32, csabax
Törökország - Románia

Tipp: Törökország 1,5 gól fölött
Odds: 1.90
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Nagyon fontos mérkőzést rendeznek az isztambuli Şükrü Saracoğlu stadionban. A hazai pályán játszó törökök azt a válogatottat fogadják, amelyik ellenében kiharcolhatják a világbajnoki részvételt. Nem vitás, hogy számukra létfontosságú ez a mérkőzés. Ha nem győznek, akkor nehezebb lesz a Brazília felé vezető útjuk, mert az idegenbeli meccseken kell visszaszerezniük az otthon elpazarolt pontokat. Szóval a hazaiaknál nem lehet motivációs hiányról beszélni, hiszen nagyon jól tudják, hogy a csoport hollandok mögötti második helyéért a románokkal vannak versenyben, s őket kell megelőzniük. Egyértelmű, hogy a törökök a kezdő sípszótól kezdve támadni fognak. Ez nem újdonság, hiszen a ,,janicsárok" minden válogatott ellen így kezdenek. Nem tehetnek mást, hiszen egyrészt a támadószellem a génjeikbe van kódolva, másrészt pedig az isztambuli pokolban fognak pályára lépni, abban a stadionban, ahol a nézők tényleg a hazai csapat 12. játékosának számítanak. A törököknél Emre és Arda Turan a két kulcsjátékos, rájuk épül a válogatott, de például a védelemben ott lesz Toprak és Kaya, valamint a középpályán Topal és Yilmaz. A viszonylag ismeretlen, ám tehetséges taktikus Abdullah Avci szövetségi kapitány nem panaszkodhat majd hiányzó fontos játékosokról. A románok kapujában a néha hatalmas bravúrokat bemutató, ám az utóbbi időben többször is nagyot bakizó Steaua-kapus Tatarusanu fog állni, de az igazán jelentős durranás elöl keresendő. Úgy tűnik, hogy nem Marica (Schalke), hanem Stancu (Orduspor) lesz az ék. Szintén fontos hír lehet, hogy ismét a kezdőcsapat tagja lehet Mutu, a ,,tékozló fiú". Nagy csatát várok a csoport 2. helyére aspiráló két válogatottól és úgy gondolom, hogy a pontszerzéshez egy gólnál többet kell szerezniük a törököknek.

Eredmény: 0-1. Sikerült kifogni a török csapat utóbbi évtizedének egyik legötlettelenebb mérkőzését.

#2780 október 12, 2012, 19:51:37, csabax
Csehország - Málta

Tipp: Csehország hendikep -2
Odds: 1.67
Fogadóiroda: bwin
Tét: 10


Nem vitás, hogy erre a mérkőzésre fogadnom kell. Különösebb ok nincs erre, indíték sincs, hacsak az nem, hogy turisztikailag Csehország az egyik legnagyobb kedvencem. Szép az ország, kedvesek az emberek, kedvelem a csehek mentalitását, életfelfogását, élethez való hozzáállását. Úgy is mondhatnám, hogy nagyon kedvelem Bohémiát. Imádom a cseh söröket, legnagyobb kedvencem pedig egyértelműen a Plzensky Prazdroj. Szerintem az előző életemben sörfőző voltam Pilzenben. A máltaiak elleni vb-selejtezőnek Plzen város stadionja ad otthont. Számomra mint a levegővétel vagy a sörkóstolás, annyira egyértelmű a hazai győzelem. A máltaiak ugyan fogadkoznak, hogy szándékukban áll elrontani a csehek ünnepét és egy pontot, de akár hármat is haza akarnak vinni a szigetországba. Fogadkozás helyett szerintem egyszerűbb lesz nekik felhajtani egy-két korsó Prazdrojt a vereség után. A cseheknek mindössze egy meccsük van a B-csoportban, gólnélküli döntetlent játszottak Dániában. Két mérkőzés után Málta az őt megillető helyet foglalja el, vagyis az utolsót, eddig még nem szerzett gólt és mindkétszer vereséget szenvedett, otthon az örményektől, idegenben pedig az olaszoktól kapott ki. Őszintén szólva, nincs hírem a hiányzókról, de az is igaz, hogy akkor is a csehek hendikepes győzelmére fogadnék, ha az összes meghatározó játékosuk hiányozna. A csehek ugyanis nem mérlegelhetnek: nagy a valószínűsége annak, hogy a pótselejtezőt jelentő 2. helyért kell majd küzdeniük, s ha így alakulnak a dolgok, a végső sorrend kialakulásakor bizony a gólaránynak is lehet szerepe. A B-csoportban nincs sok olyan csapat, amelyik ellen a csehek gólokkal nyerhetnek. Málta a több góllal verhető csapatok kategóriájába tartozik, s a cseheknek illik kihasználniuk ezt a lehetőséget.

Eredmény: 3-1.

Elemzés ügyben sok volt a piros az utóbbi időben, így azt hiszem, hogy a vendéggyőzelmet fogadok a Magyarország-Törökország mérkőzésre. Hátha az is piros lesz.  :)

#2782 október 13, 2012, 21:54:06, csabax
Ratiopharm Ulm - S.Oliver Baskets Tipp: Ratiopharm Ulm 1.28  :great:
Celje Pivovarna Lasko - IK Savehof Tipp: Celje Pivovarna Lasko 1.48  :great:

Szorzó: 1.89

#2783 október 13, 2012, 22:53:16, csabax
Shamrock Rovers - Derry City Hendikep 1:0 Tipp: Shamrock Rovers 1.09  :noway:
Villarreal - Huesca Hendikep 1:0 Tipp: Villarreal 1.09  :great:

Szorzó: 1.19

#2784 október 13, 2012, 21:55:21, csabax
Villarreal - Huesca Hány gólt szereznek? Tipp: Több mint 1,5 1.28  :great:
Shamrock Rovers - Derry City Hány gólt szereznek? Tipp: Több mint 1,5 1.25  :great:

Szorzó: 1.60

#2785 október 13, 2012, 22:53:00, csabax
FC Barcelona B - Sporting Gijon Hány gólt szereznek? Tipp: Több mint 1,5 1.19  :great:
UCD - Drogheda United Hendikep 0:1 Tipp: Drogheda United 1.26  :noway:

Szorzó: 1.50

#2786 október 14, 2012, 19:41:05, csabax
Marokkó - Mozambik Tipp: Marokkó 1.30  :great:
Tunézia - Sierra Leone Tipp: Tunézia 1.30  :noway:

Szorzó: 1.69

#2787 október 13, 2012, 21:55:56, csabax
Bayreuth v Ludwigsburg / Moneyline   Bayreuth   Back   1.61  :great:

#2788 október 13, 2012, 21:08:19, csabax
Ulm v Oliver Baskets / Moneyline   Ulm   Back   1.3  :great:

#2789 október 13, 2012, 21:56:13, csabax
Celje Pirovarna Lasko v Savehof / Match Odds   Celje Pirovarna Lasko   Back   1.41  :great: