Rezsidémon elleni harc (Pozzato)

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Első hetet le is lehet zárni, vasárnapot ki akartam hagyni, hallgatni kell magamra.

#1 ATP: Nishioka Yoshihito - Kwon Soon Woo 2,5 szett felett (2.33)
#2 NBA: Cleveland - Memphis: Memphis győzelem (2.25)
#3 Osasuna - Cádiz: X2 (2.16)
#4 Alavés - Bilbao: X2 + 2,5 gól alatt (2.00)
#5 Sevilla - Getafe: Sevilla 1,5 gól alatt (1.74)
#6 Granada - Barcelona: 1X (2.18)
#7 Lens - Rennes: Lens DNB (1.97)
#8 Detroit - Orlando: Detroit (1.74)

#9 Konyaspor - Sivasspor: Konyaspor nyer (2.20)
#10 Bologna - Varese: Varese 79,5 pont alatt (1.83)
#11 Bonn - Hamburg: Bonn 82,5 pont alatt (1.83)


11 tipp / 0,88 egység profit / 8% ROI

Nem jó, de nem is tragikus.

Nagyon durva, hogy telik az idő. Ebben az évben 50 éves lesz Eminem... Mennyit hallgattam a korai lemezeit. A Sing for the Moment c. szám annyiszor lement, kész csoda, hogy a cd még bírta.  ;D

Ugyanúgy megdöbbentem azon is, hogy Mucsi Zoltán 65 éves lesz, pont ma hallgattam meg a Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten klasszikus hidas jelenetét:

Engem Eminem kora jobban meglep; Mucsi a fizimiskája miatt már vagy 10 éve 80-nak néz ki ;D

Holnapra akadt egy kis dilemma: Denver vagy Memphis win? Megmondom őszintén, először mind a kettőt be akartam húzni, majd utána csak a Denver győzelmet, végül lehet marad a Memphis. A Denver összességében nem rossz, Jokic mindig elit, de kiesett most Barton is. A másik oldalon már hosszabb ideje nincsen PG, Leonard nem is volt, illetve hullanak ki a többiek is, de valahogy mégis összekapták magukat. Pontosan emiatt gondolom azt, hogy az 1.70-es Nuggets win annyira mégsem fizet jól. Jokicnak szó szerint egyedül kéne meccset nyernie. A Memphis - GSW... Na ez nehéz dió, mert Klay visszatért, viszont Draymond Green kiesett. Dillion Brooks nincs a Maciknál, de nélküle kezdődött a hosszú győzelmi sorozatuk. Engem meggyőzött, ahogyan a Memphis lealázta a LeBronékat. Rendre 20-30 ponttal mentek a legjobb Lakers ellen, végül a cserék kozmetikázták a meccset, de ott simán lehetett volna még nagyobb győzelem is, ha a Memphis végig koncentrál. Mivel 2.00 felett van a Memphis, ezért itt most a value-t játszom, ennyi. Lehet pont most lesz az, mikor ez nem jön be, de reálisan 1.70 környékére kéne tenni a hazaiakat.

#12 Memphis - Golden State: Memphis győzelem (2.10)
#13 Tunézia - Mali: Mali DNB-vel (2.05)

A tegnapi Dilemma már múlté, azóta van újabb. A New York - Dallas meccsre vajon egy 205 under vagy a Dallas win éri meg jobban? Az biztos, hogy Mavs most elkapta a fonalat, nehéz ellenük, szóval hajlok a vendég győzelem felé, ráadásul egy nappal többet pihenhettek. A dilemma többi része a Chicago, Miami és Orlando meccsek voltak és a győzelmeik. Nehéz, mert mindegyik ellen szól valami, végül maradtam az utóbbi csapatnál. Azt érzem, hogy a Magic megint egy szorosabb meccset fog játszani...

#14 Washington - Orlando: Orlando +7,5 ponttal (1.71)
#15 New York - Dallas: Dallas win (1.76)

#16 San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers: Clippers win (2.25)

Majd még szétnézek a vasárnapi meccsek között, egyelőre csak NBA-t néztem, első ránézésre ezt találtam. A Spurs szerintem elengedte ezt az évet, sorra jönnek a zakók, fiatalokat építik majd. A Clippers is elengedhette volna (kiesett a két sztár), de az elmúlt meccsekn megmutatták, hogy le tudnak tenni az parkettre egy olyan védekezést, ami elég néhány bravúros sikerre. Ezekkel a play-in megmarad, mint esély, nekik ennyi elég is, aztán hátha jön majd PG és Kawhi. A Spurs back-to-back lesz, 5 nap alatt, ha jól láttam, akkor ez a 4. meccsük, míg a Clippers kipihent.

Ez a hét nem a tippekről szólt. Hiába volt viszonylag sok esemény, ihlet nem volt, adatok sem stimmeltek, valahogy minden jel arra utalt, ne nagyon tippeljek. Ilyenkor el kell engedni, mással kell foglalkozni. Szombatra kiírtam papírra pár tippet (tét nélkül), de egytől egyig vesztes lett volna, ez pedig megerősített az elméletemben.

#12 Memphis - Golden State: Memphis győzelem (2.10)
#13 Tunézia - Mali: Mali DNB-vel (2.05)
#14 Washington - Orlando: Orlando +7,5 ponttal (1.71)

#15 New York - Dallas: Dallas win (1.76)
#16 San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers: Clippers win (2.25)


16 tipp / 1,74 egység profit / 10,87% ROI

Vágjunk bele a hétbe, ilyenkor, mikor ennyire "érzi" az ember, akkor jön a pofára esés.

#17 Knicks - Hornets: 218,5 pont alatt (1.88)
#18 Clippers - Pacers: Clippers +6,5 ponttal + 215,5 pont alatt (2.00)



Álszentség? Ez az, ezt már szeretem, kérek még belőle! Csak a külsőségek? Jöhet az is!

Kulcsár Edina megnyitotta a "kommentszekciót", de csak módjával emberek, mert nem tűri a trágák szavakat meg az erős kritikát. Nekem a leginkább mókás az volt, ahogyan az emberek írták, csalódtak benne. Kérdem én, hogy mégis mit vártak tőle? Egy olyan személyt követnek, aki nem gyárt releváns tartalmat, nincsen mondanivalója, nem viszi előrébb a társadalmat. Ezek az emberek már magukat beárazták azzal, hogy egyáltalán követték őt, és ezek után még felháborodnak? Mivel az értékrendjük valószínűleg megegyezik Edináéval - legfontosabb a külsőség -, ezért valószínűleg ők is csináltak hasonlókat, de ha ez kicsiben történik velem, akkor az más. Mit gondoltak, hogy ezek a sztárok különbek? Amikor Hagymácskák röppennek egyik bibéről a másikra és szórják el magvaikat, majd alig 1-1,5 évvel szörnyű csalódásból - amivel hetekig járták a sajtót - már közös gyermeket várnak a "nagy szerelmemmel", akkor mit hittek a követők?

Az embereknek a külsőség kell, semmi más. Próbálják a legjobb arcukat mutatni, hogy mindenkinek megfeleljenek, miközben egy nullák. Barátunk fölényeskedő és személyeskedik valakivel szemben? Ez az tesóm, jól csinálod! Bátorítjuk őt, gratulálunk, jól megmondtad annak a faszfejnek. Ha velem teszik ugyanezt? Jaj, mit képzeltek? Hogy meritek? Én vagyok az áldozat.

Olyan országban élünk, ahol a "véleményvezérek" többsége egy tartalom nélküli ... (fejezzétek be a mondatot). Csodálkozunk, miként butul a társadalmunk? Kik a top influencerek itthon? Elég megnézni a listát. Ők mutatják a példát, hogy tartalom nélkül is lehetsz valaki. Figyelj, menjél le a terembe, dolgozzál magadon, utána posztold a médiában a feszes segged, nagy szilikon melleid, ha meg pasi vagy, akkor meg az izmos karod. Ennyi, esetleg írjál még pár okos idézetet - mondjuk mindezek ellenére, valószínűleg nem nekik szólnál, ha megoldás kéne a sudokura metróban -, meg írd le a "nehéz" életed, tegyél mellé személyes sztorikat, jó lesz az úgy. Mint valami bődületes nagy fostartály, olyan az egész. És az embereknek ez kell. Jön egy újabb nő, aki tangában pózol az Instán és most pár profikkal edzeget? Akkor nyomjunk rá egy követést, lesz is hamar 5-10k-s bázisa, mehet a reklámozás. NER-vállalkozó gazdag fiacskája vagy? Tökéletes, rögtön 2000 követővel indulsz, pár kép a luxusban, mindenkinek ez kell, feszítések, jól is van. És ez a körforgás kiválóan működik.

Amikor egy könyves felület rohadt sok poszt után kiizzad magából 2500 követőt, akkor már a készítője nagyon boldog, mert mondván, mennyi mindent elért. Épp ez a baj, hogy neki kéne 25 ezer vagy 250 ezer követővel rendelkeznie...

Magyarországon közel 2,7 millió ember használja az Instagram felületét. Vannak kamu profilok, duplikáltak, de nehéz elvenni azt, hogy Instán 600 ezer követővel rendelkezik Edina... Alsóhangon ez a komplett magyar felhasználók 20-25%. Ezek valószínűleg szavazó emberek, akik vevők a külsőségre, vevők az álszentségre, imádják. Mint ahogyan azok is, akik nem követik Kulcsár Edinát, de szintén nem vetik meg a kettős mércét. Ezeknek az embereknek óriási meglepetés volt Edina bejelentése, miközben jelentős hányaduk valószínűleg hasonlóan viselkedik.

A Netflix heti nézettségi lista is egy kiváló szűrő a társadalomra. Tényleg, van minden, pocséktól a kiválóig. Most már tetemes felhasználóval rendelkezik a magyar felület is, így le lehet szűrni, mik a preferenciák:
- To Hot to Handle
- Bridgerton
- Emily in Paris
- Squid Game
- Kitz
- Stay Close
- Lost in Space
- The Witcher
- La Casa de Papel

Az elmúlt 1,5 hónap termése a nézettségi rangsor éléről, jelentős része kuka, de nekünk ez kell, miközben tényleg eléggé sok minőségi alkotást lehet találni. Természetes, hogy olykor szükséged van valami lazára, de ez olyan, mintha a társadalmunknak folyamatosan a trash kéne. Amikor ennyire előtérben van a tartalom nélküli tartalom, akkor az már nem lehet véletlen. Elkeserítő.

Amikor látod a fiatalok között az üres tekintetek tömkelegét, ráadásul nem lehet azt mondani, hogy ez csak a 15-20 évesekre jellemző, ugyanúgy 25-30 vagy akár 35-40 évesek között is ez a jellemző. Azt mondják, hogy legyünk külsőre a legjobb önmagunk, legyünk formában, de mi lesz a belsővel? Nem azért mennek szét a párkapcsolatok ipari mennyiségben, mert nincsen elég párkapcsolati tanácsadó, hanem azért, mert túl kevés a legalább átlagos IQ és EQ szinttel rendelkező ember. Mit látunk, ha szétment egy celeb házaspár? Két hónap múlva már boldogok új kapcsolatban, akkor minek küzdeni? Minek fejleszteni magunkat?

Megfigyeltétek a környezetetekben, hogy mi történik az emberekkel szakítás után? Pár nap/hét vergődés (sajnáljatok már, basszátok meg!), majd jöhet a külsőség: elmenni terembe legjobb önmagammá válni, minél szebb legyek, jobban nézzek ki. Na jó, de mi lesz a belsővel? Nem igazán láttam még olyan személyt, aki ilyenkor elkezdett olvasni, leült beszélni egy pszichológussal. Nem, csak a külső! Elmenni jógára - nagyon el lehet csendesedni 25 lihegő és vergődő embernek egy 35 nm-es teremben, meséld be ezt a féllábúnak, hogy leszédüljön tőle az útról -, de még lehetne egy csomó mindent írni. A másik kérdés: miért nem a kapcsolat alatt edzettünk? Akkor nem akarunk legjobb önmagunk lenni? Miért nem akkor fejlesztjük magunkat? Hogyan várhatjuk el bárkitől is, hogy felnézzen ránk, ha a kapcsolat alatt leengedünk, magunkat se tiszteljük? Ugyanis úgy ismernek meg minket, hogy edzegetünk, jól nézünk ki, majd jön a biztos szex, akkor már a fene se akar minden héten ott izzadni a sok büdös ember között.

És így itt is kialakul egy örök körforgás, amikor házasságok és párkapcsolatok mennek majd tönkre, aztán jöhet az újabb, majd megint az újabb, lényeg, hogy jól nézzünk ki. Amikor a fiatalok jelentős része a pénzért házasodik, akkor majd megnézhetjük 10-20 év múlva a csonka családi modelleket, hogy egy kislány/kisfiú 3-4 apukát/anyukát "elfogyasztott", amíg felnőtt. Ezt látja, mi fog vele történni? Nagy valószínűséggel ő is így fog viselkedni, hiszen hozott mintából dolgozunk. Lehet, most rohadt jó ötletnek tűnt a CSOK, de 2030 környékén lesz majd az első komolyabb mellékhatása. A társadalmunk pedig tovább romlik majd, mi pedig nézzük a To Hot to Handle-t, és nem értjük, miért nem b*sznak benne?

Jó lenne, ha a társadalomban az emberek egymást húznak felfelé és fejlődnének, ahelyett, hogy taszítjuk egymást mélyebbre, személyeskedünk és alázzuk azt, aki gondolkodni mer és fejlődni akar.

Miért fogadok a választásokra?
Szoktam fogadni politikára, de elsősorban külföldi eseményekre, itthon sosincs érték a választásokban. Eredetileg úgy volt, hogy kihagyom az idei választást is, de az elmúlt hét meggyőzött valamiről: Fidesznél óriási a pánik.

Megoldják okosba'
Mi történt az elmúlt egy hónapban? Jól működött minden, kiosztották a pénzeket, de közben jött a háború. Az infláció egyre súlyosabb lett, amit most már 10-ből minimum 6-7 ember megérez. Vannak dolgok, amiket bizony nem vesznek meg. Orbán Viktor kezdetben jól fogta meg a háborút, hiszen a nagy street fighterből hirtelen "békeharcos" lett. Működött, minden kutatás azt mérte, hogy erősödött a Fidesz, de történt valami.

Pánik?
Lehetséges, hogy a 444 riportja indította be az országot, de azt csak 670 ezer megtekintést generált (és 5. felkapott helyet), ez azért önmagában kevés. Ki tudja, hogy miért, de a Fidesz elkezdett pánikolni. Ezt megérezte a nép. Senki sem értette, miért rohant a határszemléről Szerbiába Orbán, majd hirtelen titokban járni kezdte az országot. A "kisszékes" performansz bejárta a magyar sajtót, még az is röhögött, aki Fidesz-szavazó volt, szekunder szégyen, ahogyan 3-4 hónapig tolták a "mini Feri"-szlogent, majd Magyarország miniszterelnöke egy rozoga székről beszél 50-100 emberhez nagyobb városokban. Az a miniszterelnök, aki évtizedek óta nem nyomott ilyen kampányt, most úgy csinál, mintha az élete múlna rajta.

Ad hoc vs szervezett
Egyetlen dolgot nem vehetünk el a Fidesztől: szervezettség. Az a párt, aki még egy Békemenetet is előre lezsíroz, illetve egy szimpla kis 2000 fős falusi választásra is mozgósít, most ad hoc jelleggel csinálta a "kampányt" (székről kampányolni, miközben egy mini pódiumot összehozni maximum 20-30 perc). Szinte már groteszk látványt nyújtott, ahogyan az eddig szedett-vedett ellenzék összehangoltan lép fel, tudatosan jelentek meg, míg az eddigi fegyelmezett Fidesz, 5-10 nap leforgása alatt, teljesen szétesett. Miért csinálta ezt Orbán Viktor? Valamit tudott a Fidesz, amit az emberek nem? Esetleg, benéztek valamit? Épp ezzel hívták fel a figyelmet a sebezhetőségükre? A győzelemre álló felek, ugyanis nem kapkodnak, előnyben vannak, minden mehet a tervek szerint, legalábbis, így szokták csinálni.

Felébredtek?
A szöveget is túltolta a Fidesz (baloldal = háború stb.), nép pedig kezdett gyanút fogni. Itt valami nem stimmel, amikor valaki 2-3 héttel ezelőtt azt mondja, minden rendben, simán nyerünk, majd eltelik 10-12 nap és már azzal kampányol, hogy minden szavazat számít, mindenki menjen el, mert szoros lesz. És a nép valószínűleg ott érezte meg, hogy nagy a baj, amikor a Fidesz elkezdte mondani: Márki-Zay győzelme esetén pár nap és nincsen gáz, háború megyünk. Nem gondolnám, hogy az emberek hirtelen felébredtek, inkább most állt bennük minden össze. Érezhető, ahogyan egymást világosítják fel az állampolgárok, miközben a helyi fideszes kiskirályok gyűlésein csak lézengtek az emberek. Orbán Viktor "körútját" sem tették közszemlére, alig volt hirdetve.

Közel ötszörös pénz
Őszintén szólva, még így is nyerhet a Fidesz, ők a favoritok, de látva ezt a kapkodást, látva, hogy Szijjártó Péter olyan pofonokat kapott az elmúlt héten, amiket évek alatt összesen sem, azt lehet mondani, mindenki megérezte a "vérszagot" (külföld is). Egy eléggé komoly társadalmi feszültség alakult ki, ami alapján közel sem látom reálisnak a 4.75-ös szorzót Márki-Zay győzelmére. Legfeljebb 2.50 lenne az a 4.75. Ez itt egy value. Már önmagában az sokat elmond a szavazásról, hogy rengeteg fideszes szólalt fel, hogy minek ennyi ellenőr? Ezek árulók és még lehetne sorolni. Benne van, hogy az egész egy "műbalhé", de ennyi jel már megérhet egy fogadást. Ha benézem? Akkor az én bajom, meg az országé is. 

Olvasgatva a hozzászólásokat, nézegetve az internetet, úgy vélem, hogy túlpozícionáltam a magyar szavazókat. A helyzet az, hogy ilyenkor magából indul ki az ember, azt gondolván, hogy felelős döntésre alkalmasak az emberek, amikor a jövőjük a tét. Tévedni emberi dolog, rosszul mértem fel a helyzetet. Nálam jóval jártasabb emberek megírták, mi várható, itt elsősorban arra gondoltak, ha Orbán Viktor marad:
https://www.penzcentrum.hu/gazdasag/20220304/elkepesztoen-leromlottak-a-magyar-gazdasag-kilatasai-az-igazi-feketeleves-jovore-johet-1122682

Mindenkinek szíve joga arra szavazni, akire akar. Bennem rossz érzést kelt, hogy míg én átgondolom, addig valaki 10 ezerért odaadja a voksát, esetleg 5 kg krumpliért vagy egy szelet húsért. A szegénység borzalmas, ezért megértem, viszont vannak olyan dolgok, amiket el kell engedni. A magyar nép sajnos ilyen, ezt a népet vezetni kell, simogatni kell, néha csontot dobni és szegénységben tartani. Azért vagyok szomorú, mert a népességünk jelentős része nem látja, hová juthatna ez a majd 10 milliós nemzet, annyit látnak, hogy kaptak 13. havi nyugdíjat, de arról már fogalmuk sincs, hogy 1 év múlva már a 14. havi is kevés lesz.

A lehetőség adott volt, mind 1990 után, mind 2020 után. Nem sikerült. Míg a régióban szinte mindenki lehagyta az országunkat, addig mi örülünk, ha hatósági áras a far-hát. Kár érte, tényleg kár, hiszen ez egy csodálatos táj, gyönyörű ország, óriási lehetőségekkel. Olyan, mint mikor látsz egy fiatal tehetséges sportolót, aki eltékozolja a tehetségét. Ronaldinho, megvan? A valaha volt legjobb lehetett volna, de inkább az italt és a bulit választotta. Mindössze 4 évig volt a csúcson, eredmény? Aranylabda, világbajnoki cím, Bajnokok Ligája győzelem és a világ legnépszerűbb labdarúgója volt.

Megosztották a magyarokat, jól sikerült. Gyűlölet, gyűlölet mindenhol. Alapjáraton lokálpatrióta vagyok, aki sokáig kitart, ötletel, hogyan lehetne jobb a hely és a környezet, ahol lakom. Itt már felesleges erőlködnöm, menthetetlen az egész. Kezdetben nem értettem, miért lépett le szinte az összes haverom az országból, illetve pár hónapja miért kezdett csomagolni az a nagyon kevés (2-3), aki itthon maradt. Ők tudták, amit én nem akartam látni, mert hittem az emberekben. Olykor azonban az élet adja a legnagyobb pofonokat. És ez itt nem arról szól, hogy Orbán vs. Gyurcsány, nem, ez RÓLUNK szól, jövőnkről, gyerekeink jövőjéről.

Azokéról, akik közül már sokan alapjáraton külföldi egyetemekre jelentkeznek, akik kint tüntetnek, akiket nem vesznek komolyan. Ők lennének a jövő. Amikor Románia, Szlovákia, de lassan Bulgária is elhalad mellettünk, akkor mi hová tartunk? Azt gondolom, hogy a következő napokban/hetekben/hónapokban sokan elgondolkoznak a jelenükről, jövőjükről, lehetőségeikről. Nem lepődnék meg, ha a Nyugat tovább erősödne minőségi magyar munkaerővel.

Miután kirinyáltam magam, inkább foglalkozom a jövővel, ha már a szavazókat megérteni úgysem tudom. A következőkben egy olyan dologra hívom fel a figyelmet, ami fontos lehet:

"A Berliner Morgenpost egy különleges térképet készített: az látható rajta, hogy bolygónk mely pontjain alakulhatnak ki a mostaninál szélsőségesebb időjárási körülmények, és melyek azok a régiók, ahol ezért lehetetlen lesz élni."

Ez önmagában azonban nem minden, hiszen kitérnek a vízhiányra, ahogyan arra is, mely területek lesznek élhetetlenek az emelkedő vízszint miatt. Ezek a jövőnkre nézve hasznos információk. Az alábbi oldalon találhatóak a listák:
https://interaktiv.morgenpost.de/klimawandel-hitze-meeresspiegel-wassermangel-stuerme-unbewohnbar/en.html

Használat a következő: adott a földgömb, görgetsz lefelé, majd baloldalon érkeznek a különböző opciók: hőség, vízhiány stb., térképet úgy tudod variálni, hogy az "Explore the globe" feliratra kattintasz, egér mozgatással tudod forgatni a földgömböt, görgővel pedig közelíteni az adott régióhoz. Lehet a jobboldali sávban specifikusan is keresni országra/régióra.

Európában elsősorban a déli államokat érintheti az ívóvíz hiánya (olasz, spanyol, görög), lakott területek moshat el a víz (hollandok, németek, spanyolok, norvégok, görögök stb.) és még lehetne sorolni. Vidám témák újból.

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 06, 2022, 22:31:20Miután kirinyáltam magam, inkább foglalkozom a jövővel, ha már a szavazókat megérteni úgysem tudom.
Egyáltalán semmi probléma nincsen ezzel. Az élet megy tovább.
Jeleztem időben, hogy sima lesz. Most már azt is lehet tudni, hogy Magyarország lakosságának nagy része Stockholm-szindrómás.
Ez van. A rendszernek már csak órái vannak hátra. Még évekig.


Ez a napló továbbra sem (csak?) a sportfogadásról szól, nincsenek benne mindig hozzászólások sem, szóval sorry. Annak, aki idetéved, hasonló írásokra bukkanhat, mint az alábbi Karotta cikk, ahol egy olvasó felvetésére reagál:
https://totalcar.hu/magazin/technika/2022/04/29/rossz-hirunk-van-ha-atlag-magyar-vagy-az-uj-autok-meg-akarnak-olni/

Olvasó: Elég régóta foglalkoztat, hogy mennyire biztonságosak azok a gépjárművek, amik 8-15 évesek, amikkel a legtöbben járnak. Nekem sajnos több ismerősöm is elhalálozott, vagy maradandó sérülést szerzett közúti balesetben 8-15 éves gépjárművekkel, hiába kapott az autó 4-5*-ot a törésteszteken. Az ok a jármű fejlődésben keresendő, ugyanis egy Megane 3-ba oldalról 60 km/h-val belerohanó, vagy a másik esetben Renault Clio 3 2012-be 58 km/h-val érkező hibrid Toyota SUV vagy Tesla, vagy bármilyen hasonló elektromos vagy hibrid autó közel 2 tonna. Az a kérdésem, hogy miért nincsenek cikkek, amik azt taglalják, hogy mennyire veszélyes öreg autóval a gyerekeinket szállítani, amikor 1800-2500 kg súlyú elektromos autók egyre nagyobb számban közlekednek.

Érdekes felvetések vannak a cikkben, vigyázzatok az utakon, mert hiába ülsz egy viszonylag stabil és biztonságos autóban, ha jön egy majd 3 tonnás SUV, akkor baj lesz...

Sapioszexualitás és a Tinder paradoxonjai

Érdekelt a Tinder, milyen sémákba botlok, mennyire hasonlítanak egymásra avagy sem a nők a "piacon". Tekintsünk el attól, hogy a tinderező nők 80-90%-a gyakorlatilag ugyanolyan, minimum 2-3 érdeklődési kör megegyezik, kinézetre is rendkívül hasonlóak, volt azonban egy olyan "megnevezés", ami engem is meglepett: sapioszexuális. Sajnos, nem vagyok eléggé művelt, ezért nem tudtam, mit jelent ez a szó, megnéztem: "Azokat az embereket hívják sapioszexuálisnak, akikben fizikai és érzelmi szinten is az intelligencia ébreszt vonzalmat, nem pedig a külső jegyek."

Érezzük a helyzetben az ellentétet, hiszen egy olyan alkalmazásra regisztrálnak a magukat sapioszexuálisnak valló nők - akiknek a külső jegyek helyett az intelligencia a legfontosabb -, ahol a külsőség alapján döntenek majd (hiszen a képek miatt húznak jobbra vagy balra, beszélgetés még nem volt, így fogalmuk sincs az intelligenciáról). Zseniális. Volt szerencsém matchelni egy ilyen lánnyal, vezérelt a kíváncsiság, hogy mi a véleménye erről, elmondtam neki a helyzet paradoxonját, mire bontotta a "kapcsolatot".  ;D  :-\