Atlétika

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Kiptum a Chicago Maratonon 2 óra 35 másodperces világrekorddal nyert. Idén nagyon berobbant, nagyon úgy tűnik, nem Kipchoge lesz az első 2 órán belüli maratoni futó normál körülmények között.

A végén kis túlzással olyan volt mintha el sem fáradt volna igazán.


Kipchogét kérdezték Kiptum világrekordjáról. Érdemes Kipchoge beszédeket hallgatni (oké, kicsit nehezen érthető, elismerem  ;D ), mert több embernek kéne olyan világnézettel rendelkeznie, mint amilyen Eliudnak van. Ő tette lehetővé, hogy a maraton annyira népszerű legyen manapság, mindenki egy kicsit Kipchoge akart lenni. Sokkal nagyobb hatása volt az atlétikára, mint az összes többi atlétának az elmúlt 20-30 évben (beleértve Usain Boltot is). Olyan futók, mint Sifan Hassan, aki csak 1500, 5000 vagy 10000 méteren próbálkoztak, rájöttek, hogy a maraton "jó móka", most pedig már versenyeket nyernek, példaképként szolgálnak, futásra ösztönöznek.


New York Maraton: Az utóbbi évek legjobb női versenye következhet!

Kiemelkedő női versenyre van kilátás a New York Maratonon, ahol még a versenycsúcs is veszélyben van, viszont a férfi mezőny eléggé foghíjas.  Olvasd tovább


https://telex.hu/sport/2024/02/12/futo-autobaleset-kelvin-kiptum-kenya

Teljes döbbenet, akit a legnagyobb tehetségnek tartottak, akitől a 2 órán belüli csúcsot várták.

Eltelt majd egy nap, de továbbra is nehéz ezt megemésztenem. Kiptum berobbant, tényleg korszakos tehetség volt, Kipchoge és a többiek is méltatták, segítették, gratuláltak az eredményeihez, mindenki érezte, hogy ez a 24 éves srác nagy dolgokra lehet hivatott.

A futás manapság újból nagyon felkapott, köszönhetően Kipchogének, ezt a vonalat vihette volna tovább Kiptum, akivel reális esély nyílt a két órás lélektani határ áttörésére. Én nagyon kedvelem Kipchogét, óriási versenyző, remek ember, de most már ahhogy egyre inkább megy ki a versenyzői korból, úgy érződnek a korlátai.

Kiptum halálával pedig a sportág egy olyan embert veszített el, aki mind a pályán, mind a pályán kívül megállta volna  a helyét, nagykövete lehetett volna a maratoni futásnak. Én hittem benne, hogy idén két órán belülre került volna, de most azt érzem, hogy ez nagyon távol van. Kiptum ugyanis annyira könnyedén futott, hogy arról elhitted, hogy képes a rekordra.