Manchester Utd. Szurkolótábor

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Manchester Utd. Szurkolótábor

Ebben a témában várjuk a Manchester United szurkolóit. Itt lehet beszélgetni a csapat meccseiről, a játékosokról, illetve ide jöhetnek egyéb pletykák amelyek a "vörös ördögöket" érintik.


Benson és saltunus még nem értek ide Manchesterből! ;)

#3 november 17, 2011, 09:13:28, benson
Megérkeztem.  ;)

Schmeichel a legjobb tizenegyben

A ManUtd.com-on kiírt szavazás alapján a szurkolók Peter Schmeichelt választották minden idők legjobb kapusának.  :great: A dán hálóőrre a szavazók 66%-a voksolt, ezzel fölényesen győzött, megelőzve Edwin van der Sart és Alex Stepneyt.
A dán óriás ezzel az első játékosa a Vörös Ördögök valaha volt legjobb tizenegyének, melyről a héten jelent meg hivatalos DVD. Az 1991-ben a Bröndby csapatától érkező Schmeichel Sir Alex egyik legjobb igazolásának számít, és akivel 1999-ben triplázásig jutott a Manchester, megnyerve a Bajnokok Ligáját is.

"Hatalmas fickó volt igazi jelenléttel" - mondta róla egykori csapattársa, Bryan Robson, aki egyike volt a négy szakértőnek, akik a DVD-ben közreműködtek. "Bátor volt és nagyszerűen bánt lábbal a labdával. Nagyszerű sportoló volt, akinek mindene megvolt ehhez."

"Egy igazi szónok volt - néha túl sokat is beszélt. Ha valaki 30 méterről kapura lőtt, utána 'Schmikes' mindig azt kiabálta, hogy 'Van bármi esélye, hogy megállítsa valaki?'"

A szavazásnál Schmeichelen kívül még Ray Woodra, Harry Greggre, Alex Stepneyre és a nem oly régen visszavonult Edwin van der Sarra lehetett voksolni.

A kapusok:

Ray Wood (1949-59): 208 mérkőzés
Harry Gregg (1957-66): 247 mérkőzés
Alex Stepney (1966-78): 539 mérkőzés, 2 gól
Peter Schmeichel (1991-99): 398 mérkőzés, 1 gól
Edwin van der Sar (2005-11): 266 mérkőzés

         

http://hu.wikipedia.org/wiki/Peter_Schmeichel

Hát ez nem hiszem hogy kérdés volt ki  nyeri :laugh:

Így igaz! Hatalmas figura volt, a kapuból úgy irányította a csapatot, mintha tényleg ott lett volna a mezőnyjátékosok között.

Forever Schmeichel! Kedvenc kapusom volt!  :great:

Hát szerintem marad is a legjobb:) De Gea gyerkőcnek pazar képességei vannak..de egyelőre még van mit fejlődnie:)

A ma esti Carling Cup kezdő a Eurosport szerint:

Amos - Rafael, Smalling, Fryers, Fábio - Pogba, Fletcher, Park - Diouf, Macheda, Berbatov.

Mondjuk azért Owent berakhatná az öreg az ifjoncok mellé.
Az ellenfél Crystal Palace nincs (sincs) nagy formában, 1 hónapja gólképtelenek.  ;D

TV: Sport1, 20:30 (kezdés 20.45)
Jó szurkolást!

De Gea egy nagyon rossz üzlet volt, ez most már napnál is világosabb! Ma is amiket művelt... :noway:
Lindegaard jobb kapus, ezt már az öreg is látja, csak szerintem azért nem meri folyamatosan a kezdőbe tenni, mert azzal nyilvánosan elismerné ezt az orbitális pénzkidobást a spanyolra.

Életem a Manchester United  M1 22-55

"Marin Zdravkov Levidzhov 48 éves, anyjával és Beckham nevű macskájával egy bolgár kisvárosban él. Életét teljesen betölti a Manchester United focicsapat iránti rajongás. Fogadásból a klub nevére akarja változtatni még a nevét is. Legnagyobb álma valósul meg, mikor személyesen jelen lehet a "Vörös Ördögök" egy mérkőzésén, találkozik a bálványával, majd annak mezével hősként tér haza."


Erről az Üvegtigris jut az eszembe: ,,Nekem ne mondja senki, hogy ne legyek kemény! Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van és ne is legyek kemény?" - Csoki  :2funny:

#11 február 24, 2012, 10:55:35, benson
Mivel tegnap Sir Alex nem küldte pályára, a vasárnapi, Norwich elleni bajnokin léphet pálya 900. alkalommal a Manchester United csapatában Ryan Giggs!

Tom Cleverley ezt mondta a walesi legendáról: "Emlékszem, hátul a kertben gyerekként mindig úgy tettem, mintha én lennék Ryan Giggs." Mindez jól mutatja egy olyan valakinek a hatását, aki az 1992-es Premier League indulás előtt is már az első csapat tagja volt.

Bár Paolo Maldini kicsit még Giggs előtt van, hiszem 902 mérkőzésen szerepelt az AC Milan védője klubja első csapatában eltöltött 25 éve alatt, Sir Alex Fergusonnak azonban nincs kétsége, hogy játékosa a legkivételesebb.

"Maldini egy hátvéd volt" - hangsúlyozta Ferguson. "És bár ő nagyon sokat futott szélső védőként, egy szélsőnek azért többet kell dolgoznia, mint egy szélső védőnek. Ez a különbség kettejük között, de természetesen Maldini is egy csodálatos játékos."

Könnyen elfelejtik, hogy több szakértő úgy vélte, Giggs visszavonul azok után, hogy túlszárnyalta Sir Bobby Charlton rekordját és kúlcsfontosságú büntetőt értékesített a 2008-as Bajnokok Ligája döntőjében a Chelsea ellen.

"Elképesztő" - folytatta Sir Alex. "Amikor Moszkvába utaztunk, akkor döntötte meg Bobby Charlton rekordját. Fenomenális és még mindig szembeszáll életkorával. Teljesítménye olyan most is, mint akkor. Semmit nem változott."

"Úgy gondolom, Ryan érettsége és az a tény, hogy megváltoztattuk pozícióját, új aspektust adott játékának. Emlékszünk még arra, amikor fel-le rohangált az oldalvonal mentén."

"Talán sokan nem értenek majd velem egyet, de amilyen hosszú időt töltött a Premier League-ben és amit ezalatt elért, azt nem hiszem, hogy bárki más valaha képes lesz megtenni."



http://www.manutdfanatics.hu/ryan_giggs_a_merfoldkovek_embere_4114



8 győzelem zsinórban + a City vergődése = 20. bajnoki cím!  :beerchug:

Ryan Giggs eddig tizenkét alkalommal nyerte el az angol bajnoki címet a Vörös Ördögök csapatában. A United legendás rekordtartó futballistája élvezi a 20. bajnoki címért folytatott küzdelmet.

Giggs a United Review-nek adott exkluzív interjújában árulta el a QPR elleni összecsapás előtt, hogy miért olyan fontos számára az eddig megnyert címek listájában az idei trófea megszerzése.

Szerinted a csapat elég jó formában van ahhoz, hogy megszerezze a 20. bajnoki címet?
Határozottan. A keret teljes, lehet rotálni, így friss erővel és maximális bedobással tudunk részt venni a versenyben. A csapat egésze és a játékosok egyenként is remek formában vannak. Bár nehezen indult a szezon. Olyan kulcsfontosságú játékosok hiányoztak mint Nemanja Vidic, Darren Fletcher és a verseny első szakaszában Paul Scholes. De mostanra, amikor a legnagyobb szükség van az erőnkre minden feltétel adott ahhoz, hogy megvédjük a bajnoki címet.

Ha sikerül idén megnyerned a csapattal a bajnoki címet, hol fog állni a saját rangsorodban?
Hatalmas lenne, több szempontból is. Az egyik, hogy a milliókat költő City ellen nyerünk. Aztán a másik, hogy úgy sikerülne megszerezni a United 20. címét, hogy rengeteg játékost kellett nélkülöznünk. És nem csak a sérülések nehezítették a helyzetünket, de olyan játékosoktól is búcsút kellett vennünk mit, Edwin van der Sar vagy John O'Shea. A helyüket fiatal, bár rendkívül tehetséges, de a versenyben még nagyon tapasztalatlan játékosok vették át. De keményen dolgoztak az egész szezon alatt, hogy bebizonyítsák alkalmasságukat és segítségére legyenek a csapatnak. David de Geat emelném ki, aki a rengeteg negatív kritika ellenére sem adta fel a harcot és kitartóan küzdött azért, hogy megfeleljen a Premier League kihívásainak.



Mennyire érzed fontosnak a  Norwich City ellen szerzett gólod, vajon hatással volt az a győzelem a verseny további részére?
Nagyon jó érzés gólt lőni a bajnokságban. A Norwich elleni győzelem egy fontos tolóerő volt a csapat számára. Mivel a szezon elég hosszú, ezért előfordulnak mélypontok és vannak fordulópontok is. Szükség van az ilyen pillanatokra. Nem tudom, hogy ez a gól döntő jelentőségű lesz-e a bajnokság kimenetelét tekintve. Ott volt például Macheda gólja pár éve a Villa ellen. Ki tudja? Ha majd a verseny végére érünk, amikor értékeljük a szezont, majd kiderül.

Sokszor elhangzott mostanában a "Mind Games" kifejezés, hogyan hat ez a játékosokra, befolyásolja a játékot?
Nem egyáltalán nincs rám semmilyen hatással. Ha kimegyek a pályára csak a játékra koncentrálok, nem foglalkozom azzal, hogy más csapatok edzői vagy játékosai hogyan nyilatkoznak. Ezek a hangzatos kifejezések csak a sajtó figyelem felkeltő módszereinek az egyik fajtája. A csapatok közötti évelődés pedig a versenyben természetes, és a szurkolók is kifejezetten élvezik, de semmilyen jelentőséggel nincs a játékunkra.

Változtat a csapat játékán az a tény, hogy ő az üldöző vagy őt üldözik?
A verseny ezen szakászán egyetlen dolog számít, és az a lendület. A hajrában már nem torpanhatsz meg. Ha kellő kitartás van benned akár üldöző, akár üldözött vagy, sosem adhatod fel amíg a végére nem érsz. Bármennyi is legyen az állás, nem törhetsz meg és a végsőkig ki kell tartanod. Ez az egyetlen módja van a cím megszerzésének. Bíznod kell a győzelemben, nem törhet meg a lendület és akkor biztos lehetsz a sikerben.

manutd.com