Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Bazzeg, beleneztem a Tenyekbe, 8 percet neztem, ennel durvabbat nem lattam mostanaban.
A gyomrom felfordult, de tenyleg.

Mondjak arrol a hajlektalan korhazrol, hogy Karacsony vezetesevel hihetlen lepusztult allapotban van, azert kell bezarni.

Atkapcs az RTL, mutatjak a tegnapi kepeket, bazzeg, az egesz korhaz, mint egy muto, faszabbul nez ki, mint egy magankorhaz.

Stb.,stb.

Ehhh faszom, csak felidegesitem magam.

Lehet hogy stróman, lehet hogy magának gyűjti már, de miért nem elég? Miért nem tudnak ezek leállni már, miért kell minden vagyon nekik?


Idézetet írta: TiB Dátum április 01, 2021, 21:57:21
Lehet hogy stróman, lehet hogy magának gyűjti már, de miért nem elég? Miért nem tudnak ezek leállni már, miért kell minden vagyon nekik?

Ez a rendszer alaposan ki van dolgozva. Minden a végletekig túl van biztosítva, így egy esetleg választási vereség esetén sem lenne probléma. Az ország főbb energiaforrásai és cégei a NER kezében maradnak, manipulálhatják az árakat úgy, ahogyan akarják, amivel akár kormányt is lehet buktatni. Tényleg elhiszik az emberek, hogy itt komolyabb változás lehet? A magyar földek nagy része NER közeli vállalkozók kezében van, nekik vannak építőipari cégeik, üzleteik, akaratlanul is őket gazdagítjuk, bármit teszünk.

A rendszerváltozás során nagyon elszúrták ezt a magyarok. Nem így kellett volna csinálni, de mentek a dolgok okosba (olajszőkítés és társai), akik akkor okosan helyezkedtek, ma ott vannak a tűz közelében. Rengeteg az összefonódás, nem véletlen az sem, hogy Pintér Sándor urat mindenáron maga mellett tartja Orbán Viktor, hiszen ő az a személy, aki a legtöbbet tud mindenről (már elvileg nyugdíjba akart menni, de nem engedték). Vannak látszólagos vezéráldozatok, mint Gyárfás, Vizoviczki és társai. Ők azok, akik egy idő után kellemetlenné válnak, ilyenkor kötnek egy háttéralkut, leülnek pár évet, majd elutazhantak külföldre, vagy kapnak egy birtokot és kész.

Vizoviczki sztorija is megér egy misét, aki majd 20 éven át élt, mint a hal vízben, övé volt egész Budapest gyakorlatilag. A 2010-es választások előtt Orbánékat fogadta pár alkalommal, akik az ő szórakozóhelyein tervezték a jövőt, ünnepeltek, majd utána Vizo befizetett a Fradiba a választások után (mert amúgy gyerekkori haverja Kubatov), kellett a védelem, de végül ez kevés volt, terhessé vált ő is (valakit fel kellett mutatni, mint egykori nagy maffiózó, amolyan tisztogatás címén).

Temérdek sztori lehetne, amit, ha a magyar választópolgárok egyben látnának, nagyon megdöbbenének. Ilyen viszont nem lesz, mert ez egyik oldalnak sem érdeke. Addig pedig az egyszerű ember szív, neki kell több pénzt költenie hónapról hónapra, holott már nincs miből. Eladósítania magát, ha pedig úgy döntesz ez nem élet, akkor eladod a lelked, meg saját magad is, aminek az eredménye: bármikor feláldozhatnak. Vidám pénteki bejegyzés vége.  ;D

A jelenlegi helyzet Magyarországon: sakk-matt! És mindez úgy, hogy egyesek tapsikáltak/tapsikálnak, s nem látják a fától az erdőt.

https://telex.hu/eszkombajn/2021/04/02/scornicesti-ceausescu-szulofalu-roman-bajnoksag-elvonal-stadion


Hehe, a párhuzam tapintható, nagyon remélem a végkifejlet is ugyanolyan lesz a történet minden részletében.

Idézetet írta: SPF Admin Dátum április 02, 2021, 18:15:14
A jelenlegi helyzet Magyarországon: sakk-matt! És mindez úgy, hogy egyesek tapsikáltak/tapsikálnak, s nem látják a fától az erdőt.

https://www.youtube.com/watch?v=f35H0UDd0dU

Egy hónapja még alig tudták a magyarok, hogy ki az a Fülöp herceg, a halála óta pedig mindenki Fülöp herceg és angol királyi család szakértő.

Áthoztam ide a témát, hogy a politikai résszel ne offoljuk szét teljesen a koronavírus témát. Tudod mi a baj @csabax ? Az, hogy igazad van.  ;D
Idézetet írta: csabax Dátum április 15, 2021, 19:31:23
Egyetértek, de azért azt is hozzátenném, hogy több helyen nem eszik forrón a kását.
Szerintem nem a különféle politikai irányzatokkal vannak problémák, hanem inkább azokkal az emberekkel vannak problémák, akik hatalmon vannak és a politikai irányzatokat használva kiélik vágyaikat és vagy jót tesznek az embertársaikkal vagy pedig zsarnokoskodnak és kegyetlenkednek az embertársaikkal.

- Példa jól működő autokráciára: Szingapúr.
- Példa jól működő demokráciára: Norvégia.

- Példa nem jól működő autokráciára: Észak-Korea.
- Példa nem jól működő demokráciára: Magyarország.

Ez a koronavírus-válság tényleg tökéletesen illusztrálja az egészségügy, oktatás, gazdaság, stb. jelenlegi helyzetét.
És, persze, a kommunikáció jelenlegi helyzetét is. Hiszen ez utóbbinál éppen Magyarországon tapasztalható és figyelhető meg már hosszú ideje, hogy a Fidesz máskor nagyon jó kommunikációja a koronavírus-válságban semmit sem ér, mert ebben a helyzetben már nem érdemes baromságokkal hülyíteni az embereket, mert azok simán kiröhögik őket.

Szingapúr jó példa, ott okosan csináltak mindent, hiába autokrácia, mégis élhető országok közé tartozik. Lehet így is csinálni, megfelelő kommunikáció, világszínvonalú egészségügy, egészséges emberek, fejlődő állam. Ez azonban sajnos nagyon kevés vezetőre érvényes, pedig terjed újból a tekintélyelvű kormányzás. Olvastam egy elemzést, ott a miénkhez hasonló országokat kleptokráciának nevezik, eléggé találó módon.

Meg kell hagyni, Putyinék ezt nagyon okosan kidolgozták. Van egy modell, amivel megkeresik az adott nemzet gyenge és sértődött, ugyanakkor hataloméhes vezetőit, gyakorlatilag életük végéig a zsebükben lesznek. Lassan már annyira elterjedt, hogy a nyugati országokban is jelen van. Elég csak Boris Johnsonékat figyelni, akik egyik legnagyobb támogatója az orosz állam, hirtelen elkezdtek fegyverkezni, kiléptek az EU-ból - ezzel gyengítve azt -, miközben a magyarok kardoskodnak az albán-macedón-szerb trió felvétele mellett, hogy szépen kialakuljon egy EU-szkeptikus ellenoldal. Az elemzések helyesek voltak, ezzel a szituációval nem tud mit kezdeni az Európai Unió.

A demokraták között nincsen karizmatikus személy, mert például Joe Biden biztos rendes ember, de nem karizmatikus. A különböző európai és világszervezetek vezetői viccnek is rosszak, szóval Putyin és Hszi Csin-ping abszolút előnyben vannak. Ahogyan látható, flottul megy a gépezet, Kína már Tajvannál kopogtat, Oroszország Ukrajnában, miközben a kisebb "fiókállamok" vezetői megszilárdítják a hatalmat. Hiába a tüntések az elcsalt választás miatt a lengyeleknél és fehéroroszoknál, hatalmat nem igazán érdekli. Mianmarban is nyugodtan le lehet lövetni majd 1000 embert, nincsen egy erős személy, aki kiállna a nép mellett. Egy biztos, magukra hagyták a becsületes és jó világra törekvő embereket.

Van egy kisebb réteg, akik feltétlenül kiállnak a vezetők mellett, miközben majd ők lesznek az elsők, akiket eldobnak, ha úgy adódik a szituáció (lásd Trump-éra utolsó napjai, amikor Trump már le is tagadta saját híveit). Sokuk most a járvány alatt is megtapasztalhatta, hogy hiába a saját vállalkozás, lehet nem kapnak pénzt, lehet épp a rossz járványkezelés miatt került kórházba a szerettük, vagy éppenséggel ők. Ezt azonban sokszor nem is látják, nem is veszik észre. A goebbelsi propagandagépezet működik mindenhol, hiába volt tényfeltáró riport Putyinról, volt pár hangzatos tüntetés, de kit érdekel? Hiába voltak itthon is tüntetések (sokkal több, mint 1990-2010 között), nem foglalkozott vele senki érdemben. Az emberek elfáradtak, ezt pedig tökéletesen kihasználják a vezetők.

A különböző tényfeltáró cikkek sem érdeklik az emberek, mert belefáradtunk a lopásba, csalásba, hazudozásba. Hiába a jó újságírói munkák, semmit se érnek, mert következmény nincsen. Az országokban buknak meg a vezetők a rossz járványkezelések miatt, kivéve kis túlzással egyetlen nemzetet: a miénket. Beszélgetek emberekkel, ellentétben a régi időkkel, az elmúlt 8-10 évben szinte rendszeresen szóba került a politika, olyanokkal is, akikkel előte sohasem. Két dolgot látok rajtuk: fáradtságot és dühöt.

Azt viszont ők is látják, hogy amíg nem érkezik egy igazi vezető, akivel tudnak azonosulni, addig itt nem lesz változás. Az a gond, hogy ez a világ többi részén is így van, akik becsületesek, normálisak, azok nem akarnak elnökök lenni, mert látják az árnyoldalát az egészen. Jó példa erre Mexikó, ahol két elnökjelölt volt az elmúlt 45 évben, akik tényleg fejlődést akartak, demokrácia felé vezérelni a drogkartellek, bűnszervezetek által sújtotta térséget, de az egyik fényes nappal lelőtték, másik esetében meg elcsalták a választást. Mi a helyzet azóta Mexikóban? A világ egyik legrosszabb országa. Hasonló volt Szíriában is, ahol Bassár el-Aszad őrült meg, de nyugodtan lehetne sorolni még az országok, sajnos nagyon sok rossz példa van.

Jól írod @csabax , eltűntek a migránsok, új ellenség van, új téma. Ez amúgy annyira putyini megoldás: amikor hatalomra került, akkor a csecsenek elleni háborúval és a terrorizmussal kampányolt, hogy ő fog rendet tenni (képesek voltal felrobbantani több lakóházat, 200 felett a halottak száma...), hirtelen leszámolt a maffiával is, mindent is megoldott. Azóta hű szavazói a csecsen emberek (akik amúgy gyűlölik őt), szóval volt honnan alapozni a pánikkeltést. Milyen érdekes, hogy migráció amúgy ugyanúgy volt 2020-ban is, hiszen Szíria nem változott egyik évről a másikra (hiába nyert Aszad ellenfél nélkül választást), ahogyan az afrikai országok sem. Azonban az új ellenség jobb, hatásosabb, hiszen így már a halállal riogathatunk, amibe újból be lehet vonni az ellenzéket és mindenkit, aki mást mond.

Kacifántos dolgok ezek, sok esetben évtizedek kellenek, mire pár dolgot össze tudnak kapcsolni, de akkor már késő. Évekkel előrébb van Putyin és a társasága. Okkal történik most "térképrajzolás" Vuciccsal és Orbánnal, és az a Szlovénia segít benne, ahol Janez Jansa benne van a top korrupt politikusok között a világon. Az a Szlovénia, amely országra sokan példaként tekintünk, mint a jobb életszínvonalú szomszédra...

Nagyon jól tetted, @Pozzato, hogy áthoztad ide. Itt sokkal inkább van helye. Az az igazság, hogy én sem szeretem keverni a dolgokat. Bár, ha jobban belegondolok: sörre bor - bármikor, viszont borra sör - meggyötör.
Ám néha az van, hogy bár egyáltalán nem szeretek politikával foglalkozni és messze kerülöm a politizálást, azért - sajnos - olykor óhatatlanul is muszáj megemlíteni a politikát, hiszen nagyon sok dolog csak a politikáról is szólva válik érthetőbbé.
Hiszen - például - politikusokat választunk meg, hogy irányítsák a települést, ahol lakunk, és politikusokat választunk meg, hogy irányítsák az országot, amelyben élünk. De szintén politikusoktól függ, hogy mennyit dolgozunk, politikusoktól függ, hogy mennyit adózunk, politikusoktól függ, hogy van-e munkahelyünk vagy munkanélküliek vagyuk, politikusoktól függ a gyermekeink oktatása, politikusoktól függ a kórházak felszereltsége, politikusoktól függ, hogy vannak-e elegen orvosok és ápolók vagy nincsenek elegen orvosok és ápolók, nagyrészt politikusoktól is függ, hogy élnek-e vagy meghalnak-e a szeretteink.

Én, például, azért fogok idő előtt meghalni, mert az Orbán Viktor nevű politikus az utóbbi évtizedben a sportra elköltött sok-sok százmilliárd forintból nem adott 0,01 százaléknyi pénzösszeget a budapesti Semmelweis Egyetem Genomika Medicina és Ritka Betegségek Intézetének, s emiatt az ottani nagyszerű orvosoknak nincsenek megfelelő orvosi berendezéseik. A politikusi döntés következtében megfelelő műszerek nélkül maradt orvosok nem tudják megállapítani a gyógyíthatatlan betegségem pontos albetegségét, emiatt nem adhatnak gyógyszert és - politikus miatt - muszáj azt mondaniuk nekem, hogy jobb híján várjam a halálom.
Szerintem érthető, hogy miért nem kedvelem a politikusokat.

A fentebbi példa csakis arra szükségeltetett, hogy saját esetem révén élethűen szemléltessem azt, hogy mennyire nagyon jelentős mértékben függ bármelyikünk élete a politikusok döntéseitől.

Jó, hogy említed Boris Johnsont. Neki, mint Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága miniszterelnökének a koronavírus-járvány kapcsán is fontos politikusi szerepe volt és van. Szerintem már írtam arról, hogy az elején mennyire hányaveti és nemtörődöm volt, ám ennek láttán "elbeszélgettek a fejével", elmagyarázták neki is érthetően, hogy szó szerint a saját politikusi népszerűsége múlik azon, hogyan fog cselekedni, mennyire határozott lesz és milyen gyorsan fog cselekedni.
Választhat: vagy népszerű lesz, vagy pedig akkorát fog bukni, hogy egész hátralevő életében "kertek alatt" kell majd bújkálnia.
Boris Johnson megértette, amit mondtak neki, azonnal intézkedett, az eredményt pedig már látni lehet: lehet kocsmázni, van pia és nemsokára a focimeccseken is jelen lesznek a szurkolók.

Az ellenpélda:
Donald Trump még a rajzokból sem volt hajlandó semmit sem érteni, annyira buta és beképzelt ember. Ma már nem ő az USA elnöke, akkorát bukott, mint az ólajtó és alighanem politikusi pályafutásának érdemi része is befejeződött. Legalább sok ideje lehet majd elgondolkozni azon, persze, csakis akkor, ha lesz hozzá egy picike esze is, nos, legalább majd lehet ideje elgondolkozni azon, hogy az emberek nem szeretik, amikor egy balfék politikus miatt idő előtt értelmetlenül halnak meg a szeretteik.

Jut eszembe:
Boris Johnson esetében még a BREXIT is "játszik". Bár itt Nigel Farage politikus is éllovas a brit miniszterelnök mellett. A szigetlakók pedig csak mostanában döbbennek rá, hogy mennyire meggondolatlanok voltak, amikor "bedőltek" az előbbi politikusoknak, megszavazták a Brexitet és most az ígért "minden szép és minden jó lesz" helyett egymás után csődölnek be a vállalkozásaik és emberek százezreimek élete megy tönkre.

Nigel Farage like this.

Az, ahogyan módszeresen leépítették az egészségügyet az élmúlt évtizedben, borzasztó. Családi kötődések miatt sajnos én is tudnék mesélni. Tényleg úgy van, mintha az ember élete nem számítana semmit. Aki képes kifizetni a magánt, az élhet, illetve akinek szerencséje van egy-egy lelkiismeretes orvossal, az szintén, akinek nincsen, az így járt. Számomra az orvosok álláspontja is védhető, egyrészt valamiből élniük kell, másrészt minek harcoljanak egyedül egy komplett rendszer ellen?

Boris Johnson és a pártja számomra abszolút hiteltelen. Az embereket beetették, utána jött az óriási koppanás. Boris Johnson hivatalos jelentéseket titkolt el, pedig bizonyíték volt rá, hogy az oroszok beavatkoztak a Brexit-szavazásba. Tudták Johnsonék, óriási botrány lenne belőle - ahogyan az előző amerikai választásokból is, ahol szintén beavatkoztak az oroszok -, így próbálták titkolni a legvégsőkig a jelentést, akkor derült ki, amikor már lement a Brexit érdemi része. A pártjuk rengeteg pénzt kapott az orosz államtól egy közvetítőn át, ott volt például Temerko esete:
Idézetet írta: Pozzato Dátum március 19, 2021, 17:22:08
Alexander Temerko, aki 2011-ben kapott brit állampolgárságot (Konzervatív Párt 2010-ben került hatalomra...), egyik legnagyobb támogatójuk. Temerko egykor az orosz védelmi minisztériumban dolgozott, majd annak a Yukosnak vette át a vezetését, ahonnét Vlagyimir Putyin legnagyobb ellenfelét, Mikhail Khodorkovskyt vitték börtönbe. Ez az ember, aki nyíltan támogatja a Konzervatív Pártot, akiről elsősorban a jelentések szóltak és egyben Boris Johnson jó barátja is. Putyin nem szokott csak úgy "közbeszerzéseket" adományozni idegeneknek, főleg nem katonait, de Temerko kapott abból is bőven.

Theresa May olyan orosz oligarchákkal vacsorázott együtt és kapott tőlük 135 ezer fontos támogatást, mint Vladimir Chernukhin, aki pénzügyminiszter helyettes volt Putyin regnálása kezdetén, majd megkapta az egyik legnagyobb "állami" bank vezetését. A brit hírszerzésben olyan tagok dolgoztak, akiket Putyin pénzelt (ez is segített Johnsonnak visszatartani a jelentéseket), okosan ki volt ez találva. Olaszoknál dettó ez van, Salvini többször járt Moszkvában üzleti találkozókon, előfordult, hogy pénzügyi támogatásról biztosították őt és pártját.

Érdekesség:
Amikor a 2010-es választásokra készült az ország, borítékolható volt a Fidesz győzelem, akkor már Orbánék leültek előre tárgyalni:
- 2009. novemberében Szentpéterváron járt Orbán Viktor, ahol Vladimir Putyinnal találkozott. Tárgyaltak energiáról (Paks stb.) és még lehetne sorolni, országunk jövőjéről, eladásáról...
- 2009. december elején utazott tovább Kínába, ahol az akkori alelnökkel (mostani államfővel) Hszi Csin-pinggel találkozott. A pekingi megbeszélés kiválóan sikerült, de ez a magyar sajtóba nem került be, mindössze a kínai rádióadások számolta be róla: "a Kínai Kommunista Párt kész a pártközi cserekapcsolatok négy alapelve alapján felvenni és fejleszteni a baráti, pártközi cserekapcsolatot minden fontos magyar párttal, beleértve a Fideszt is". Azt is lehetett tudni, hogy Orbán Viktor nagyon elégedett volt, hogy a kommunistákkal tud egyezkedni, majd az alábbi mondat is elhangzott: "a Fidesz elnöke a kínai rádió jelentése szerint hozzátette: pártja támogatja Kína közreműködését Magyarország gazdaságának építésében, és kész további erőfeszítéseket tenni az európai-kínai átfogó, stratégiai partnerség fejlődésének előmozdításáért."

Ügyes, biztosra megy. A "csak simán" csajodnak nem jár lové, a feleséged már más téma.

Lecserélte Bochkort egy fiatalabbra és tehetősebbre, irigyek azt mondanák, ez nem szerelem...

Mintha direkt akarnának hülyét csinálni ezek magukból. Ha lenne is esélyük, önmaguk kicsinyes hatalmi vágya miatt elbukják.

Idézetet írta: TiB Dátum április 21, 2021, 21:56:09
Ügyes, biztosra megy. A "csak simán" csajodnak nem jár lové, a feleséged már más téma.
Ezt nyilatkozta regebben:

"Az apukám egy végtelenül okos, művelt ember. Én tudom magamról, és észrevettem régebben, hogy ezt nagyon keresem a férfiakban. Nekem alapvetés, hogy intellektusban megugorjon egy szintet, akire fel is tudok nézni."

;D ;D ;D