Foci - Átigazolási hírek - 2020 nyár

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


VISSZATÉR OLASZORSZÁGBA A KÖZISMERT VÁNDORMADÁR – SAJTÓHÍR

Egybehangzó olasz sajtóértesülések szerint az olasz másodosztályba (Serie B) frissen feljutó Monza csapata szerződteti a fénykorában többek közt az AC Milanban is megfordult rutinos támadót...
Az olasz sajtó kész tényként veszi, hogy a Silvio Berlusconi és Adriano Galliani által irányított, újoncként azonnal a feljutást megcélzó Monza csapata rövidesen meg fogja szerezni Kevin-Prince Boateng játékjogát a Fiorentinától.

A 33 esztendős támadó 2005 óta íródó profi karrierje során immár a 12. különböző csapat alkalmazásába került, a leghosszabb időt egy helyen 2010 és 2013 között töltött az AC Milan együttesénél, most pedig éppen egykori főnökei klubjához készül csatlakozni. Továbbá ugyancsak emlékezetes időszakot húzott le a Schalke 04 csapatában, megfordult még a teljesség igénye nélkül a Las Palmas, az Eintracht Frankfurt és a Sassuolo kötelékében, tavaly tavasszal kipróbálhatta magát a Barcelonában, utoljára pedig a Besiktas gárdájában szerepelt kölcsönben.

Forrás:fociclub.hu

NÉMETORSZÁGBAN FOLYTATJA AZ ATLÉTICO MADRID VÉDŐJE – HIVATALOS

A Bundesligában szereplő Bayer Leverkusen csapata a hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy a spanyolok védője, Santiago Arias a német csapatba igazol erre a szezonra.

A 28 éves kolumbiai játékos egy éves kölcsönszerződés keretében lesz a Bayer Leverkusen játékosa a 2020/21-es szezonban, de vételi opciójuk van a játékosra, ha az idény végére is meg lesznek elégedve a teljesítményével.

A német klub vezérigazgatója, Rudi Völler az igazolás kapcsán elmondta, hogy gyors segítségre volt szükségük a csapatban, Arias pedig tökéletes megoldás volt erre a problémára, különösen a rutinossága és a játékstílusa miatt.

Arias 2018-ban igazolt a PSV együtteséből az Atlético Madridba 11 millió euró ellenében. A kolumbiai válogatott védő az eltelt két szezon alatt 51 mérkőzésen lépett pályára a spanyol csapatban, ezeken pedig egy gólt és 3 gólpasszt is jegyzett.

Forrás:fociclub.hu

LA LIGA: SZERZŐDÉST HOSSZABBÍTOTT A VILLARREAL MEGHATÁROZÓ ALAKJA!

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Villarreal együttese hivatalos fórumain bejelentette, hogy Moi Gómez új szerződést írt alá a csapattal.

Moi Gómez meghosszabbította szerződését a Villarrealnál. A 26 esztendős játékos 2025 nyaráig kötelezte el magát kenyéradójához.

Gómez 2010-ben került a Villarreal U19-es csapatához, a felnőtt kerethez pedig két évvel később csatlakozhatott. 2015 nyarán ingyen a Sporting Gijónhoz igazolt, ahonnan tavaly hozták vissza a "sárga tengeralattjáróhoz". A Villarreal színeiben minden sorozatot figyelembe 137 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 12 gólt és 18 gólpasszt jegyzett. Piaci értékét 9 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.

Forrás:fociclub.hu

Godín egy év után távozott az Interből, de marad a Serie A-ban.

Egy év után távozott az Internazionale labdarúgócsapatától Diego Godín, aki a szintén olasz élvonalbeli Cagliarinál folytatja a pályafutását – jelentette be a szardíniai klub a hivatalos honlapján.

A 34 éves uruguayi középhátvéd hároméves szerződést kötött a Serie A legutóbbi idényében 14. helyen végző, az új kiírást a Sassuolo elleni döntetlennel (1–1) kezdő Cagliarival.

A két klub nem hozta nyilvánosságra a szerződés anyagi részleteit, de a Transfermarkt adatbázisa szerint Godín ingyen szerződött Eusebio Di Francesco csapatához.

A Copa América-győztes futballista tavaly nyáron kilenc év után köszönt el az Atlético Madridtól és igazolt az Interhez, amelyben minden tétmeccset figyelembe véve 36-szor lépett pályára.
forrás:nso.hu

SERIE A-S CSAPATHOZ SZERZŐDÖTT A MAGYAR TEHETSÉG – HIVATALOS

Azok után, hogy az elmúlt szezon hajrájában néhány mérkőzés erejéig már bemutatkozhatott az olasz első osztályban (Serie A) a fiatal magyar játékos, most a kieső csapatból egy stabil élvonalbeli együttes szerezte meg a játékjogát...

Az olasz másodosztályba kieső SPAL csapata megerősítette, hogy két másik fiatal játékossal együtt eladta Horváth Krisztofer játékjogát a Serie A-s Torino együttesének.

Ahogyan emlékezhetünk rá, a ferrarai egyesület júliusban érvényesítette az opciót az ZTE-nevelésű játékos megvásárlását illetően, majd a 18 éves magyar támadó középpályás a 2019–2020-as idény végén csereként háromszor is pályára lépett a Serie A-tól búcsúzó együttes színeiben, és a szakértők elismerően nyilatkoztak teljesítményéről.

Horváth mellett még két fiatal labdarúgó, a 18 éves koszovói Altin Kryeziu és a 16 éves olasz Mattia Catanzaro játékjogát is végleg megszerezte a Torino a SPAL-tól. Az érintett klubok közleménye arra nem tér ki, hogy a három érkező a felnőttcsapat, vagy valamelyik korosztályos együttes keretéhez csatlakozik-e, mint ahogyan azt sem lehet tudni, hogy esetleg kölcsönben valamelyik alacsonyabb osztályú csapathoz kerülnek, de bizonyára hamarosan minden kérdésre választ fogunk kapni.
Forrás:fociclub.hu

MEGVAN BALOTELLI KÖVETKEZŐ CSAPATA – SAJTÓHÍR

Az olasz sajtó már kész tényként kezeli, hogy hamarosan bejelentésre fog kerülni a botrányhős támadó szerződtetése újdonsült klubjánál...

Az elmúlt szezonbeli dicstelen "kilépőt" követően a La Gazzetta dello Sport biztos benne, hogy Mario Balotelli rövidesen 1+1 éves szerződést fog kötni az aktuális átigazolási időszakban jelentős erősítéseket végrehajtó Genoa együttesével.

Mint ismeretes, a 30 esztendős csatár múlt nyáron három év után tért vissza Olaszországba, miután az iránta komolyan érdeklődő brazil Flamengo csapata helyett végül a Brescia ajánlatát fogadta el, amely városban a gyermekkora nagy részét töltötte, és szülei jelenleg is a városban élnek. Hiába a romantikus visszatérés, Balotelli pedig mindössze ötször volt eredményes az idényben, melynek a kényszerszünetet követő újrakezdésében már egyszerűen részt sem vett, mivel nehezményezte, hogy a koronavírus-járvány miatt klubja csökkentette a fizetését.

Az ezt megelőző három szezont a francia első osztályban (Ligue 1) töltötte, két és fél idényen át az OGC Nice játékosa volt, tavaly tavasszal pedig az Olympique de Marseille soraiban vétette észre magát, ahol 12 bajnoki mérkőzés alatt nyolcszor tudott eredményes lenni. Balotelli korábban ígéretes éveket töltött el annak idején hazájában és Angliában is.

Forrás:fociclub.hu

BRAZIL SZUPERTEHETSÉGET IGAZOLT A MARSEILLE – HIVATALOS

Hatalmas fogást jelentett be a péntek délutáni órákban a francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő Olympique de Marseille együttese, amikor leigazolta régóta vágyott kiszemeltjét..

Az elmúlt kiírást a bajnokság második helyén záró Olympique de Marseille együttese egy igazán nagy fogást erősítette meg péntek délután közösségi oldalain keresztül, amikor világgá kürtölte, hogy 12 millió euróért cserébe megszerezte a brazil Botafogo tehetséges szélsőjét, Luís Henriquét.

A 18 esztendős balszélső fiatal kora ellenére a nemrég elkezdődött 2020-as idényben 19 mérkőzésen lépett pályára a patinás brazil egylet színeiben, miközben a francia klub már hetek óta árgus szemekkel követte a fejlődését. Henrique alapesetben mindkét szélen bevethető, jobb lábas, és hazájában már évek óta jókora tehetségeként tartják számon.

A francia bajnokságbeli szereplés akár ideális ugródeszka is lehet számára ahhoz, hogy néhány éven belül még feljebb másszon a ranglétrán, és akár egy igazán erős csapatban is megcsillogtassa tudását.

Forrás:fociclub.hu

MEGVÁLT RUTINOS JÁTÉKOSÁTÓL AZ INTER! – HIVATALOS

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Inter gárdája eladta Antonio Candrevát, aki a Sampdoriához igazolt.

Antonio Candreva a Sampdoria játékosa lett. Az olasz szélső az első évét kölcsönben tölti új együttesénél, amely után a Samp 2,5.-3 millió euró körüli összeget fizet a játékjogáért. A 33 esztendős futballista 2024-ig szóló szerződést írt alá új csapatánál.

Candreva 4 évvel ezelőtt került az Inter alakulatához, amelynek színeiben összesen 151 mérkőzésen lépett pályára. Ez idő alatt 18 gólt szerzett és 31 gólpasszt osztott ki. Az előző szezonban minden sorozaton figyelembe véve 40 meccsen kapott szerepet, amelyeken 7 találatot és 9 asszisztot ért el. Távozásának legfőbb oka, hogy az Inter idén nyáron Kolarovval és Hakimivel erősítette meg keretét, így létszámfelettivé vált.

Forrás:fociclub.hu

KAMERUNI TÁMADÓVAL ERŐSÍTETT A BESIKTAS! – HIVATALOS

A török bajnokságban (Süper Lig) szereplő Besiktas gárdája leigazolta Vincent Aboubakart a Portotól.

Vincent Aboubakar visszatért a Besiktashoz. A kameruni támadó számára nem lesz annyira új a közeg, hiszen korábban szerepelt itt egy évig kölcsönben. A Porto még a 2016/17-es szezonban adta őt kölcsön a Besiktasnak, és Aboubakar 38 meccsen 19 gólt és 4 gólpasszt hozott össze. A csatárt ingyen szerezte meg a török gárda, aki 2021 nyaráig szóló szerződést írt alá.

Aboubakar 2014 nyarán került a Portohoz, amelynek színeiben összesen 125 mérkőzésen lépett pályára. Ez idő alatt 58 találatot és 16 gólpasszt ért el. A klubbal kétszer megnyerte a portugál bajnokságot, valamint 1-1 alkalommal a kupát és a szuperkupát is a magasba emelhette. Új csapatánál a 14-es mezszámot fogja viselni.

Forrás:fociclub.hu

ÚJRA A BUNDESLIGÁBAN A BL-DÖNTŐ NEGATÍV HŐSE

Az Union Berlin kölcsönvette a Liverpool német kapusát, Loris Kariust. A transzfer a jövő héten lesz hivatalos, akkor kerül sor az orvosi vizsgálatokra.

Hihetetlen, de Karius még mindig a Liverpool kapusa, sőt szerződése 2022 nyaráig tart az angol csapattal. Az elmúlt két szezont a török Besiktasnál töltötte, szintén kölcsönben.

A német kis csapat vásárlási opció nélkül veszi kölcsön a kapust és még a fizetése nagy részét is a Vörösök állják.

A  27 éves Karius 2016-ban igazolt a Liverpoolhoz a Mainz csapatától. Klopp bízott honfitársában, aki szép lassan a csapat első számú kapusa lett. Viszont a 2018-as BL-döntő megpecsételte a sorsát. Több óriási hibája is volt a kapusnak és a következő átigazolási időszakban a Liverpool szerződtette Alissont, ezután került kölcsönben Törökországba.

Forrás:fociclub.hu

Dinamo Zagreb: eladták a korábbi Fradi-védőt – HIVATALOS

Meglepőt húzott a Ferencváros múltkori Bajnokok Ligája selejtezős ellenfele, vagyis a Dinamo Zagreb. A horvát rekordbajnok ugyanis eladta a védelmének alapemberét, Emir Dilavert.

A 29 éves Dilaver mindössze egy millió euróért szerződött el a törtök Caykur Rizesporhoz. A Süper Ligben inkább közepesebb erősségűnek saccolt együttes nagyon jó vételt csinált a mai Bosznia-Hercegovina területén született védővel. Dilaver három szezonra érvényes szerződést írt alá új klubjával, amely jócskán áron alul szerezte meg őt.

Az osztrák Austria Wienben nevelkedett Dilaver korábban megfordult a Fradiban (2014-2017) és a lengyel Lech Poznanban (2017-2018) is. A csak utánpótlás válogatottakig eljutó játékostért két éve 800 ezer eurót fizetett a Dinamo a poznaniaknak.

forrás:fociclub.hu

Ibrahim Sangaré a PSV Eindhovenbe igazolt

A Toulouse 22 éves játékosát már többek között az Arsenal,Everton valamint a Tottenham is megkörnyékezte azonban végül a PSV Eindhovennél kötött ki.A hírek szerint 9 millió euróért szerezték meg a francia csapattól.

Idézetet írta: A Hentes Dátum szeptember 27, 2020, 21:20:08
ÚJRA A BUNDESLIGÁBAN A BL-DÖNTŐ NEGATÍV HŐSE

Az Union Berlin kölcsönvette a Liverpool német kapusát, Loris Kariust. A transzfer a jövő héten lesz hivatalos, akkor kerül sor az orvosi vizsgálatokra.

Hihetetlen, de Karius még mindig a Liverpool kapusa, sőt szerződése 2022 nyaráig tart az angol csapattal. Az elmúlt két szezont a török Besiktasnál töltötte, szintén kölcsönben.

A német kis csapat vásárlási opció nélkül veszi kölcsön a kapust és még a fizetése nagy részét is a Vörösök állják.

Nem könnyű megszabadulni tőle :laugh:

A LIPCSE LETT A BEFUTÓ A KAPÓS VÉDŐÉRT – HIVATALOS


Annak ellenére, hogy korábban több másik német és angol csapatok is érdeklődtek iránta, végül az RB Leipzig csapata igazolta le a Dinamo Zagreb rendkívül ígéretes hátvédjét...

Az RB Leipzig csapata hétfő délután jelentette be, hogy megszerezte Josko Gvardiol játékjogát a horvát bajnok Dinamo Zagrebtől, amely a minap Emir Dilavert is értékesítette.

A horvát sajtó információi szerint a tehetséges játékos 19.5 millió euró ellenében vált klubot,  amely bónuszokkal még több lehet, illetve a lipcseiek a későbbi továbbértékesítésnél 20 százalékot a Dinamo számára utalnak. Gvardiol erre az idényre még marad a Dinamónál, jövő nyártól azonban ötéves szerződést írt alá a lipcseikhez.

A 18 éves védő évek óta meghatározó alakja a horvát korosztályos válogatottaknak, a profik közt pedig a 2019-2020-as idényben mutatkozott be. Gvardiol mindössze 13 horvát bajnokin lépett még pályára, mégis olyan csapatok figyelték őt, mint a Bayern München vagy a Leeds United is, bizonyára a fiatal tehetségek felkutatásában mindig élenjáró RB Leipzig sem véletlenül vette ki rá a hálóját.

Forrás:fociclub.hu

BOATENG VISSZATÉRT OLASZORSZÁGBA – HIVATALOS

A várakozásoknak megfelelően a hétfő esti órákban hivatalosan is bejelentésre került, hogy a vándormadár ismét Olaszországban fog játszani...

Az  olasz másodosztályba (Serie B) frissen feljutó Monza csapata egyéves szerződést kötött az eddig csapat nélküli Kevin-Prince Boatenggel. Mint ismeretes ezt a csapatot mintegy másfél évvel ezelőtt az AC Milan egykori főnökei, Silvio Berlusconi és Adriano Galliani vásárolták meg, akik gőzerővel dolgoznak azon, hogy topklubot mielőbb faragjanak belőle.

A 33 esztendős támadó 2005 óta íródó profi karrierje során immár a 12. különböző csapat alkalmazásába került, a leghosszabb időt egy helyen 2010 és 2013 között töltött az AC Milan együttesénél. Továbbá ugyancsak emlékezetes időszakot húzott le a Schalke 04 csapatában, megfordult még a teljesség igénye nélkül a Las Palmas, az Eintracht Frankfurt és a Sassuolo kötelékében, tavaly tavasszal kipróbálhatta magát a Barcelonában, utoljára pedig a Besiktas gárdájában szerepelt kölcsönben.

Boateng karrierje legjobb évében 10 gólt termelt a spanyol bajnokságban (2016-2017), míg a korosztályos válogatottként Németországot erősítő támadó a felnőttek közt Ghána színeiben 15 meccsen 2 gólt szerzett 2010 és 2014 között.

Forrás:Fociclub.hu