csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 11 vendég van a témában


#25530 december 23, 2019, 16:52:17, csabax
Everton - Arsenal X  :great:

Ennél az Everton - Arsenal angol élvonalbeli mérkőzésnél olyasmit cselekszek, amit tényleg ritkán szoktam tenni. Azaz döntetlenre tippelek. Természetesen még ezen tippem ellenére is esélyesebbnek tartom - ezúttal is -, hogy az egyik csapat vagy a másik együttes győzelme azért mégis valószínűbb, szerintem, mint az iksz, de hát most éppen az a helyzet van, amikor még nekem is érdemesnek tűnik "megpróbálni" a döntetlen tippet. Hátha... Ki tudja, merre...

Hiszen ezúttal éppen az a helyzet van, hogy mindkét csapat roppant rossz (vagy nagyon pocsék) formában játszott az utóbbi napokban-hetekben, de most hirtelenjében mind a két együttesnél új edző lett. Ez utóbbi dolognak megfelelően kiszámíthatatlanok lettek mindketten és minden bizonnyal az lesz majd a legjellemzőbb a két csapat játékára, hogy mindkettőnél nagyon "hajtani" fognak most a játékosok, hiszen vélhetően mindannyian majd minél jobb benyomást akarnak kelteni az új menedzserekben. Biztos ismert dolog már, de azért elismétlem én is a későn kelőknek: a megbízott skót Duncan Ferguson helyett az olasz Carlo Ancelotti a menedzser az Evertonnál, míg pedig a londoniaknál a megbízott svéd Freddie Ljungberg helyett a spanyol Mikel Arteta a menedzser.

Rengeteg hiányzó van: a hazaiaknál Andre Gomes, Theo Walcott, Cuco Martina, Morgan Schneiderlin, Djibril Sidibe, Gylfi Sigurdsson, Lucas Digne, Fabian Delph, Jean-Philippe Gbamin és Beni Baningime, míg a vendégeknél Dani Ceballos, Hector Bellerin, Sokratis Papastathopoulos, Kieran Tierney, Rob Holding, Granit Xhaka és Sead Kolasinac. Tényleg nem szeretek döntetlenekre tippelni, ám ezúttal ez a nagyon sok hiányzó (is) mégis arra késztet, hogy "próbáljam be" az ikszet. Talán "összejön" az 1-1 vagy még inkább talán a 2-2, 3-3, 4-4.

Tipp: X (döntetlen).

#25531 december 21, 2019, 21:46:36, csabax
Manchester City - Leicester City, Manchester City 3.5 gól felett  :noway:

Jelentős rangadó lesz ez a Manchester City - Leicester City mérkőzés az angol élvonalbeli bajnokságban. És bizony nem csak arról szól a dolog, hogy a házigazda és 35 pontos 3. helyezett Manchester City fogadja vendégként a 39 ponttal 2. helyezett Leicester City csapatát, hanem inkább és elsősorban és főleg arról szól a dolog, hogy amennyiben nem győznek otthon a manchesteriek, akkor minden bizonnyal idő előtt véget fog érni számukra az újabb bajnoki címért zajló küzdelem. Mert hiszen, ha a vendégcsapat pontot bír szerezni vagy akár még nyerni is bír idegenben, akkor bizony onnantól kezdve teljesen egyértelműen csak a Leicester City és a veretlenül éllovas FC Liverpool fognak küzdeni a bajnoki cím megszerzéséért. Tehát lehet mondani, hogy ennél a meccsnél óriási lesz a tét a hazai csapat számára, hiszen neki minden bizonnyal "dupla vagy semmi" lesz a találkozó. A vendégeknek pedig szintén, vagyis pontosabban, náluk azért mégsem "dupla vagy semmi" a dolog, hanem csak annyi, hogy egy nagyon jelentős riválissal kevesebb lehet számukra ellenfél a bajnoki címért zajló versenyfutásban.

A hazaiaknál jobbára csak a már "megszokottak" lesznek a hiányzók: a francia Aymeric Laporte, a német Leroy Sane, az angol válogatott hátvéd John Stones, az argentin Sergio Agüero és a spanyol David Silva. A vendégektől csak a 0 (nulla) játékperccel rendelkező csere, Matty James lesz kénytelen kihagyni a mérkőzést. Ez azt jelenti, hogy hazai oldalon egy olyan csapat fog felsorakozni, amelyik fontos gólszerző csatárt és játékmestert és szintén fontos középső hátvédeket fog hiányolni, viszont a hiányzókat megfelelő és közel azonos képességű labdarúgókkal képes pótolni, míg pedig a vendégeknél gyakorlatilag az összes jobb focista bír majd játszani.

Ezért nálam arról szól a dolog, hogy sok gól lehet ezen a meccsen, s végül az a csapat bír majd diadalmaskodni, amelyik kevesebbet hibázik. Valószínűnek tartom, hogy a vendég Leicester City megpróbál majd "élni" azzal a lehetőséggel, hogy a főbb középhátvédek hiányoznak majd a hazaiaknál, ellenben viszont a Leicester City gólvágói nagyszerű formában vannak (főleg Vardy), és gólt vagy gólokat fognak szerezni a vendégek. Ha ez tényleg így alakul, akkor "bejöhet" a tippem, hiszen abban teljesen biztos vagyok, hogy az utolsó szalmaszálba kapaszkodó hazaiaknak muszáj lesz mindig góllal válaszolniuk a vendéggólra és muszáj lesz nekik több szerzett góllal zárniuk a meccset. Persze, ez csakis abban azt esetben lehet így, ha ők is még ezután is harcban kívánnak lenni a bajnoki címért.

Tipp: Manchester City 3.5 gól felett.



#25534 december 22, 2019, 18:28:01, csabax
Tottenham - Chelsea, Félidő/Teljes játékidő HT/FT 1/1  :noway:

"Most ugrik a majom a vízbe!" - jellegű lehet ez a Tottenham - Chelsea angol élvonalbeli bajnoki mérkőzés. Persze, azért még lehet akármi más is, de nagyon valószínű, hogy a hazaiak portugál menedzsere, Jose Mourinho számára emlékezetes találkozó lesz. Hiszen éppen Jose Mourinho edző az, aki sokat edzősködött a londoni Kékeknél és sok trófeát nyert a Chelsea menedzsereként. Az az előbb említett "sokat edzősködött" azt jelzi, hogy kétszer volt ott tréner és összesen mintegy 5 éven át volt a Chelsea menedzsere. Amelyik csapatnál, például, az első 3 év alatt 6 trófeát nyert (bajnoki cím, Szuperkupa, Ligakupa, stb.) ez ezen 3 év alatt minden hazai mérkőzésükön veretlen maradt a csapat. Most pedig ez a Jose Mourinho a Tottenham edzőjeként fogja pályára küldeni játékosait a Chelsea ellen. Hiába, na, változik a világ.

Tippem igazából nem egy tipp, hanem két tipp, hiszen az általam erre a találkozóra választott "HT/FT 1/1" egészen pontosan arról szól, hogy az 1. félidő végén a hazaiaknál lesz az előny, majd pedig a teljes játékidő végén ők fognak győzni. Természetesen némileg kockázatos számomra ez a dolog, hiszen ebben a hónapban gyakran még egy-egy mérkőzésnél sem bírtam eltalálni jól a tippet, most pedig egy adott meccsen belül két tippet szándékozok eltalálni. Hát... hogyan is fogalmazzak... Szerintem amennyiben a vendég Chelsea úgy fog teljesíteni, ahogyan én most így előre kigondolom, akkor nem lesz semmi probléma a tippemmel.

Ugyanis az addig okés számomra, hogy Dele Alli esetében kisebb meglepetést lehetett említeni az elmúlt meccseken, s annyira jól teljesített a csávó, hogy nagyon-nagyon, míg pedig az angol válogatott Harry Kane és a dél-koreai Heung-Min Son maradtak azok a megbízható játékosok, akik eddig is voltak. A Chelsea teljesítménye esetében van az a kevéske kérdőjeles dolog, ami miatt írtam korábban, hogy semmi probléma nem lesz a tippemmel, ha a vendég Chelsea úgy fog teljesíteni, ahogyan én előre kigondoltam. Zömében fiatal focisták alkotják a csapatot, akik még ráadásul mostanában formán kívül is vannak. Ha így maradnak még ennél a meccsnél is, s nem "esnek" újra bele a fiatalságra jellemző ingadozó teljesítmény másik végletébe és játszanak majd megint kiválóan, akkor nagyon valószínű, hogy nyertes lesz a tippem.

Tipp: Félidő/Teljes játékidő HT/FT 1/1.



#25536 december 21, 2019, 17:23:16, csabax
Bayern München - VfL Wolfsburg, 3.5 gól felett  :noway:

#25537 december 23, 2019, 17:31:04, csabax
Norwich City - Wolverhampton Wanderers, mindkét csapat szerez gólt  :great:

#25538 december 23, 2019, 17:50:56, csabax
Barcelona - Deportivo Alaves 1  :great:

#25539 december 21, 2019, 17:55:05, csabax
Millwall - Barnsley 1X  :noway:

#25540 december 23, 2019, 19:32:49, csabax
Colchester United - Carlisle United 1X  :great:

#25541 december 21, 2019, 21:51:23, csabax
Akhisarspor - Boluspor, DNB 1

0-0. Tét vissza.

#25542 december 23, 2019, 21:47:48, csabax
Manchester City - Leicester City, 3.5 gól felett  :great:

#25543 december 23, 2019, 22:29:57, csabax
Manchester City - Leicester City, 2.5 gól felett  :great:

#25544 december 21, 2019, 22:37:24, csabax
Nantes - Angers 1X  :noway: