Australian Open 2021

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Na most száll el végleg. 15-40ről nem tudott breakelni... Előző meccsén nyújtott 110% után ma nyújt kb 20%-ot és akkor találd el milesz.  :bash:

Bár nem lenne túl sportszerű, de lehet, hogy most kellene az orosznak azt csinálni, amit Djoko szokott, vagyis hogy leülni pár percre (ápolási szünet indokkal), ami alatt talán a szerb is kiesne a ritmusból, és ő is lenyugodna egy kicsit.

Idézetet írta: HT Dátum február 21, 2021, 11:14:05
Bár nem lenne túl sportszerű, de lehet, hogy most kellene az orosznak azt csinálni, amit Djoko szokott, vagyis hogy leülni pár percre (ápolási szünet indokkal), ami alatt talán a szerb is kiesne a ritmusból, és ő is lenyugodna egy kicsit.

Ő nem olyan patkány mint Djoker  :D :D :D

Medve úgy látszik nem kapott a feleségétől elég szeretet és törődést, ez látszik is a játékán :D ;D ;D

Egy olyan játékostól, aki győzelme esetén a 2. helyre ugorna a ranglistán, ez a fajta játék, ez a fajta összeomlás, és ennyi hibázás megengedhetetlen és elfogadhatatlan.

Pedig micsoda mérkőzés lehetne még ebből, ha (valami csoda folytán) sikerülne az orosznak behúznia a 3. szettet.

Ez nagyon gyenge színvonalú döntő volt sajnos ....

Nem tudott felnőni a feladathoz, nem az ő napja volt és már bejövetelkor érződött hogy ideges ezzel szerintem még több önbizalmat adott Djokonak aki szépen ügyesen lesöpörte a pályáról az oroszt. Nem ez volt a torna meccse az egyszer biztos de nem szomorkodok hiszen láttam Nadal - Tsitsipas meccsét ami a torna mérkőzése volt.   :)

Hatalmas csalódás volt ez a döntő. Úgy ültem le nézni, hogy egy jó 3-4 órás meccs lesz, 4-5 szettel. Sajnos Medvedev a tudása 50%-át se mutatta itt meg. Túl nagy tuti volt ez  3.5 szett over, vagyis én úgy gondoltam  :bash:

Fejben nem volt ott az orosz ez egyértelmű,de nekem abszolút jó fejnek és szimpatikusnak tűnt most is a döntő utáni nyilatkozatban.(bár én eddig is bírtam Medvedevet,egyéniség)

Nem védem a szerbet, mert Federer rajongó vagyok, de az biztos, hogy Djokovics vezeti majd a világranglistát a jövő és a március 8-án kezdődő héten is. Ez azt jelenti, hogy akkor már a 311. héten lesz világelső, amivel megdönti a svájci 310 hetes rekordját. Nem a szél fújta az élre.
A pszichikai hadviselés a játék része. Van aki ezt tudja kezelni, sőt még él is vele és van aki nem. Djoko állítólagos ápolásai semmivel sem rosszabbak, mint egy kis "taktikai" fault a félpályánál a szélen a labdás játékos ellen, miközben ketten szaladnak bent és az indítás tiszta gólhelyzetet teremt.
Medvegyevtől én is sokkal többet vártam, de csak akkor lesz igazán nagy játékos, ha a legfontosabb mérkőzésein is tud teljesíteni. A reklamálásaival nálam nagyon elásta magát.

Egyik játékost sem akarom lebecsülni de magasztalni sem hiszen mindkettő klasszis játékos. Korábban is írtam nem lesz még trónról letaszítás és marad Novak Djokovic a világelső.

Igen, amellett, hogy Medvedevet korholjuk, itt az ideje Djokovic dicsőítésének, mert fejben nagyon ott tud lenni és ő jól is játszott. A kritikus helyzetekben elő tudott húzni egy nagyszerű szervát vagy egy remek ütést. Azért a TOP3 játékosai úgy tűnik még mindig előrébb jár, fejben legalábbis mindenképpen. Hiába vágyunk már kicsit az új ízre, de sokkal jobban jártunk volna egy Djoko-Nadal döntővel..

Egy bizonyos szintig rendben van a pszichikai hadviselés.Gondolok itt arra,hogy direkt törölközik,tovább pattogtatja a labdát,ütőt tör,vitatkozik a bíróval vagy megnézeti mennyire volt közel a vonalhoz vagy épp a sólyomszem lehívás ezek szerintem beleférnek,de ha valaki minden meccsen eljátsza ha bajba kerül vagy épp nem úgy megy a játék és levegőért kapkod indokalatlanul az nálam már sok.A tenisz tudása és érdemei vitathatlanok Djokovicnak,de a nagyságokat nem csak az eredmények miatt szeretik és teszik kiemelkedővé főleg ha van olyan példa ugyanabban a sportágban aki példa lehet.A legnagyobb probléma hogy olyan akar lenni a szerb amilyen nem lehet személyiségéből,habitusából adódóan.Nemrég mondták is,hogy a játéka azért nem úgy megy ,mert próbál szolid visszafogott lenni.Azt hiszem pont a US open kizárása után.

És még többen öt szettet vártunk, meg tiebreaket, meg 3 óránál hosszabb meccset.
Fogadóirodák nyertek megint a rengeteg fogadási opciónak köszönhetően az biztos.
Egyedül a Djokovic nyer , mint a zöld újságban , volt a helyes út.
1 óra 54 perc

Ez benne van a legrövidebb végigjátszott Open döntők között.

#254 február 21, 2021, 17:52:00, sportbettorpro
Djokovicra tippeltem úgy, hogy nem is láttam Medvedev meccseit mostanában, de úgy látszik, nekem lett igazam. Nem számított Medvedev formája. Nagy győzelem volt, nagyon sima. Jobb, tapasztaltabb, komplexebb, magabiztosabb játékos az orosznál.