Férfi kosárlabda VB 2023

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Férfi kosárlabda VB 2023

Rendező: Fülöp-szigetek, Japán, Indonézia
Időpont: 2023. augusztus 25. - szeptember 10.
Címvédő: Spanyolország

Csoportok:

A-csoport

Angola
Dominikai Köztársaság
Fülöp-szigetek
Olaszország

B-csoport

Dél-Szudán
Szerbia
Kína
Puerto Rico

C-csoport

Egyesült Államok
Jordánia
Görögország
Új-Zéland

D-csoport

Egyiptom
Mexikó
Montenegró
Litvánia

E-csoport

Németország
Finnország
Ausztrália
Japán

F-csoport

Szlovénia
Zöld-foki-szigetek
Grúzia
Venezuela

G-csoport

Irán
Spanyolország
Elefántcsontpart
Brazília

H-csoport

Kanada
Lettország
Libanon
Franciaország

Ebben a témában lehet beszélgetni mindenről, ami a világbajnoksággal kapcsolatos.  :beerchug:

Érdekes ez az amerikai keret. Amikor pár hete először olvastam a névsort, akkor nagyon tetszett az összeállítás. Most viszont, hogy láttam néhány edzőmeccsüket, némileg megváltozott a véleményem.

Egy korábbi hozzászólásomban azt fejtegettem, hogy nem is baj, hogy nincsenek szupersztárok (vagy AS-játékosok) a csapatban, de most kicsit elbizonytalanodtam ezzel kapcsolatban. Néha ugyanis olyan érzésem volt, hogy igenis kellene legalább egy olyan ember, akinek bármikor oda lehet adni a labdát, amikor kicsit "akadozik a gépezet".

A másik, ami zavar, hogy nem érzem a játékosokban azt a meccsek közben, hogy úgy játszanának, mintha "vért ittak volna". Hiába van a csapatban egy-két nagyobb egóval rendelkező sztár (említhetném például az általam egyébként mindig is kedvelt Edwards-ot), gyakran olyan közönyösen és érzelemmentesen kosaraznak, ami engem igenis zavar. Lehet aztán, hogy ez a vb-n már másként lesz – ki tudja –, és csak az edzőmeccsekre jellemző ez a szenvtelen egykedvűség.

Ami a játékosokat illeti, nekem eddig Ingram és Reaves a legnagyobb csalódás. Ingram mintha fejben teljesen máshol lenne (mintha egy külön egyszemélyes csapatot alkotna a csapaton belül), Reaves pedig egyszerűen kilóg ebből a keretből – lefelé (legalábbis szerintem, de biztos vannak olyan szurkolók, akik ezt máshogy látják). Brunson eddig jól oldja meg a rábízott vezér-szerepet (a spanyolok elleni hibátlan mezőnymutatóért jár is az elismerés neki), de sokszor a kelleténél is többet pumpálja a labdát, ahelyett, hogy passzolna. Aki viszont igazán tetszik, az J. Jackson. Én az elmúlt években nem nagyon néztem Memphis meccseket, úgyhogy nem sokszor láttam, hogy JJJ mit is tud igazából, és mitől ő a liga legjobb védője. De most rögtön megértettem. Gyönyörű blokkok és lepattanók, és emellett hihetetlen egy-egy elleni védekezés. Elképesztő, hogy mennyire rá tud ragadni az ellenfélre. De ami a védekezést illeti, dicséret illeti a csapat többi tagjait is, hiszen ha egy szlovén válogatott 16 mezőnydobásig jut el egy félidő alatt, akkor az magáért beszél.

Összességében ez egy nagyon szimpatikus csapat (néha talán túl szimpatikus is). Ami viszont egy kicsit még szokatlan nekem, hogy – szemben a korábbi amerikai válogatottakkal – itt sokkal inkább a védekezést lehet kiemelni, nem pedig a támadást.

A Team USA szerencséje szerintem, hogy például több sztár is visszamondta a szereplést a riválisoknál. Nincsen Jokic, Giannis, Micic, Rubio, Sabonis és még lehetne sorolni. Ez egy gyenge vb lesz, de szerintem ehhez sem lesz elég a Team USA.

Ahogyan 2019-ben sem tudtak hasonlóan gyenge kerettel nyerni, úgy szerintem most sem fognak. Kanada jó lesz, Szlovénia Donciccsal is képes meglepetést okozni, francia és spanyol mindig kellemetlen ellenfél. A 7.00-es odds nekem Kanadára ajándék. Ha megnézzük ezt a keretet:
PG: Jamal Murray / Kevin Pangos
SG: Shai Gilgeous-Alexander / RJ Barrett
SF: Dillon Brooks / Oshae Brissett
PF: Kelly Olynyk / Kyle Alexander
C: Dwight Powell

Ennek a csapatnak van spacing, tudnak kintről dobni még a magasok is, van két meccsnyerő AS játékosuk, akik clutch pillanatokban képesek fontos csatákat nyerni. Védekezni is tudnak, többen is jók defense oldalon, oké, Brooks a szűk keresztmetszet, akin elmehet a komplett torna, meg a pad is rövid, viszont az alapkezdő sokkal erősebb bárkinél. Egy ilyen rövid tornán pedig ez döntő lehet.  

Ki az edző? Az a Jordi Fernandez, aki segített felépíteni az idei bajnok Denver Nuggets együttesét, illetve most a Sacramento Kings stábjában dolgozik, akik idén az egyik leglátványosabb játékot hozták támadóoldalon. Nem mellesleg pedig segített felépíteni a Cleveland Cavaliers első gyűrűjét, hiszen ő fejlesztette a Kyrie Irving - Matthew Dellavedova - Tristan Thompson triót (Irving például utána lett ennyire idióta, miután Fernandez eljött Clevelandből). Ha két dologhoz ért Fernandez, akkor az egyik a fiatal tehetségek felépítése, míg a másik a támadójáték.

Nekem néhány tízezer pengő van a Kanada végső win okosságon, ha úgy alakul, még mindig lehet belőle cashout.

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 14, 2023, 20:16:16A Team USA szerencséje szerintem, hogy például több sztár is visszamondta a szereplést a riválisoknál. Nincsen Jokic, Giannis, Micic, Rubio, Sabonis és még lehetne sorolni. Ez egy gyenge vb lesz, de szerintem ehhez sem lesz elég a Team USA.
...
Kanada jó lesz, Szlovénia Donciccsal is képes meglepetést okozni, francia és spanyol mindig kellemetlen ellenfél. A 7.00-es odds nekem Kanadára ajándék.
...
Ha két dologhoz ért Fernandez, akkor az egyik a fiatal tehetségek felépítése, míg a másik a támadójáték.

Az nem vitás, hogy Kanada szorzója (ami már 8,5) – ilyen kerettel – ajándéknak tűnik első ránézésre. És ez még akkor is nagyon jó, ha esetleg Murray mégsem vállalná a fellépést a vb-n. Nagyon ponterősen játszanak, és pl. a németek ellen úgy nyertek egy szuper meccsen, hogy Gilgeous-Alexander 0/6-tal vagy 0/7-tel kezdte a találkozót (és a végére összeszedett 8/22-re sem lehet nagyon büszke), viszont volt ezúttal egy Barrett-jük, aki 13/14-es dobásmutatóval olyat mutatott, amit nem igazán láttunk tőle eddig New Yorkban. Szóval hatalmas potenciál van ebben a csapatban.

A spanyolokban meglepően pozitívan csalódtam. Az elmúlt egy-két évben kevesebb figyelmet fordítottam az Euroligára, és ezáltal nem voltam igazán képben a játékosaikat illetően. Ugyanakkor teljesen egyenrangú ellenfelei voltak végig az amcsiknak. Amikor majd egy meccsen múlik a továbbjutás, ott bárkit képesek lesznek ők is megverni (akárcsak Kanada).

A németekre nem tennék pénzt, de nem lehet nem észrevenni, hogy hosszú évek után talán most van a legjobb csapatuk. F. Wagner két éve van csak az NBA-ben, de hihetetlen, hogy mennyit fejlődött és milyen jó kis játékos lett belőle Orlandóban.

Én a szlovénekkel kicsit szkeptikus vagyok (Doncic egymaga nem lesz képes csodát tenni), a franciákkal kapcsolatban pedig szintén nem vagyok képben.

Az általad is felsorolt játékosok hiánya szerintem is rengeteget fog rontani a vb színvonalán, és az amerikaiak játékerejét jól tükrözi, hogy még ennek ellenére is majdnem kétszeres szorzót adnak a végső győzelmükre.

A spanyoloknál ugye Garuba az új generáció jeles képviselője, de Scariolo most is próbált az általa jól ismert arcokhoz nyúlni. Nekem ebben a spanyol csapatban továbbra is Scariolo tudása az, ami miatt mindenkire veszélyesek. A gárda jelentős része rutinos, ismerik egymást, több csatát megéltek. És igen, ahogyan írtad, kellemetlen ellenfelek.

A franciáknál szintén az edző személye, Vincent Collet a kulcs. Ismerjük őt, régóta irányítja őket. Igaz, hogy Wemby lemondta a vb-t, de összeraktak egy nagyon masszív csapatot. Van egy ígéretes rotáció:
- periméter: Nando de Colo, Evan Fournier, Élie Okobo, Yakuba Ouattara és Frank Ntilikina
- magas: Nicolas Batum, Guerschon Yabusele, Rudy Gobert és Moustapha Fall

Valószínűleg egy alacsonyabb szerkezettel próbálkoznak, palánk alatt egy fallal (szó szerint...  ;D ), védekezésben ezek a játékosok jók lehetnek, talán csak Fournier és De Colo védekezése lóg ki, bár lehet ezen a szinten ez sem vészes. Nem azt mondom, hogy ez a legerősebb francia válogatott, viszont kellemetlen ellenfelek, sok rutinos játékossal, akik ráadásul jól ismerik egymást. Mondhatni, ezek a Collet-fiúk. Vincent pedig már ismeri őket pályafutásuk kezdete óta.

Ami érdekes, hogy ez egy olimpiai kvótát érő vb lesz, mégsem veszik komolyan a csapatok. Sokan visszamondják a szereplést, nekem azért is fura ez, mert azért maradjunk annyiban, nem olyan könnyű kijutni az olimpiára. A 2019 környékén bevezett új kvalifikációs rendszernek köszönhetően, ez a vb sem úgy működik, hogy majd a legjobb hét kijut... a 2019-es tornáról az ötödik szerbek automatikusan nem jutottak ki, de a 16. Nigéria igen.

Ha nem vagy Európából vagy Amerikából a top2-ben, akkor kiestél, maradt a selejtező, ahol simán összejöhet mondjuk egy halálcsoport. És egy olasz - szerb - görög - spanyol - francia - szlovén - litván - német  nyolcasból csak három jut ki Párizsba a vb-ről (franciák automatikusan). Simán benne van, hogy a szerbek és az olaszok nem lesznek ott az olimpián, vagy jövőre egy eléggé nehéz periódusban kéne selejtezőt játszania Jokicéknak, amire Joker tuti nem jön haza...

bet365-ön van rakás long term, nézzetek rá, hátha talál valaki valami jót. Én rátettem egy délelőttöt, de semmit sem találtam, ami megtetszett.  ;D Talán hogy USA csapatában JJJ blokkol a legtöbbet, valami jó 1.25  ;D De 1.25-re tenni, az minden, csak nem value, még a végén lesérül... Valami nagyobb bikább szorzót kerestem, de úgy igazán semmiben sem találtam értéket egyelőre. Meg ami gáz, hogy a csapatok 60-70-át nem igazán ismerem...

Nekem tetszik Doncic top scorer. Bar nem tudom atlagot neznek vagy ossz pontot. Valaki tudja? Az atlagnak lenne ertelme, de ugye nem biztos hogy ugyanannyi meccset jatszanak, bar a helyosztokkal lehet megis.

Az a Szlovenia annyira Doncicon mulik hogy tole kell 25 30pontos atlag. Mig SGA szerintem sok sima meccsen nem fog meg 30percet se jatszani.

Kosár-vb, beharangozó tipp: A Team USA megint sebezhető?

Megvizsgáltuk, miben lehet érték a foghíjas 2023-as kosár-világbajnokságon, ahol természetesen a Team USA az esélyes, de vajon tényleg ők nyernek? Olvasd tovább


Kanada - Franciaország tipp: A nap kiemelt meccse meglepetést hozhat?

Előzetesen mindenki Kanadától várt egy jó vb-szereplést, de a legnagyobb sztárjuk kiválása átírhatja az esélyeiket az idei világbajnokságon. Olvasd tovább


Olaszország - Dominikai Köztársaság tipp: Elég egyetlen sztár a sikerhez?

Sokat kell javulnia az olasz és dominikai válogatottnak, hogy tényezők legyenek ezen a világbajnokságon. Az egymás elleni meccsükön a csoport első helye múlhat. Olvasd tovább


Ausztrália - Németország tipp: A csoport első helye a tét!

Az ausztrálok nagyon elkapták a fonalat a világbajnokság első napján, de vajon a németekkel hogy bírnak majd? Olvasd tovább


A franciàk szépen assistoltak ehhez a fölényes Kanadai győzelemhez..Leültem megnézni,mondom jó meccs lesz,kb a 3. Negyed elején el is vették a franciàk a kedvemet az egésztől...Értem én hogy ez az első meccs,és még nem itt kell a maximumot hozni,de azért hogy ennyire szétdobàljàk őket,és ennyire dominàljon az ellenfél lepattanózàsokban is az tisztàn làtszott hogy nincsenek hozzàszokva...Érdekes lesz ez a csoport innentől,nem is tudom mikor làttam ennyire nevetségesen jàtszani a franciàkat vagy hogy egyàltalàn làttam e valaha....Az hogy Litvàniàt aki nem egy gyenge csapat oda vissza verjék, felkészülési meccsen,utàna meg lehozzanak egy ilyet....Lehet megtették az ellenfelet 26 os hendyvel,biztos szépen fizetett az első negyed utàn....Lehet hogy csak nekem van ilyen érzésem,de ez a francia csapat lehet hogy a legjobb 8 között se lesz ott ilyen jàtékkal,nem hogy érmes helyen....

Görögország - Egyesült Államok tipp: Rangadó is lehetett volna, de kiütés lesz a vége?

Ez egy nagyon jó kis mérkőzés lehetett volna, ha Giannis Antetokounmpo vállalja a világbajnoki részvételt, így azonban sima Team USA siker várható.  Olvasd tovább


Ezt nem fogja adni egyik adó sem a tévében?

Idézetet írta: curpy82 Dátum augusztus 27, 2023, 09:57:02Ezt nem fogja adni egyik adó sem a tévében?
m4sport elvileg ezt már adja, Knézy Jenci biztos visszajött a nyaralásból :D