Férfi Euroliga Fogadások 2012/13

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Euroleague Final Four 2013: Ki lesz a végső győztes?

CSKA Moskva
2 (50%)
Olympiakos Pireus
0 (0%)
FC Barcelona
1 (25%)
Real Madrid Teka
1 (25%)

Összes szavazó: 4

Szavazás lezárva: május 10, 2013, 10:21:23

Idézetet írta: Őrült Király Dátum december 13, 2012, 10:59:24
Szerintetek van benne fantázia, hogy a Besiktas kikap? Mert elvileg neki már teljesen tét nélküli a meccs (se le se fel), a Rytasnak viszont van még esélye a továbbjutásra.

Ezt én is néztem, a litvánok ha nyernek még továbbjuthatnak a törökök meg se le se fel! Meg is próbálom majd  ;)

#31 december 13, 2012, 17:18:30, Pozzato
Lássuk a mai meccseket:
A csoport



Fenerbache-Cantu   Oddsok: 1.15    5.50
Kezdés: 18.00
Aki itt nyer az jut tovább a csoportból.Hatalmas csata lesz szerintem mert a Cantu a real ellen szinte a sírból hozta vissza a továbbjutás reményét.Aradori a Cantu legponterősebb ma már játszhat(hétvégén 13 percet játszott mindössze azért, hogy pihenhessen a mai találkozóra).Trinchieri(Cantu) csapata hatalmas morálisan főlényt könyvelhet el azzal, hogy múlt héten nyerni tudtak a Real ellen.Szükségük is lesz rá hiszen idei 10 idegenbeli meccsükből mindössze hármat tudtak megnyerni....Az szólhat esetleg mellettük, hogy tavaly a Fener nagyon nehezen bírt velük hazai pályán(mindössze két ponttal nyertek hosszabbítás után..).Smith mellett nincs komolyabb hiányzójuk ahogy a hazaiaknak sem.Tyus és Tabu lázasak voltak illetve kisebb betegséggel bajlódtak de úgy gondolom ottlesznek ma a csapatba igaz közel sem 100%-os formában.
Fener hétvégén 20-al verte az idén jó formát mutató Banvitspor együttesét otthon.A törökök ásza McCalebb viszont továbbra sincs túl jó formában mivel elmúlt két meccsén 6 illetve 7 pontot dobott és eléggé gyengén dobott mezőnyből( az viszont tény, hogy legutóbbi Cantu elleni meccsein eléggé szépen teljesített és 20pont környékén dobált és jól ismeri az olaszok játékát).
Szerintem egy szoros csatát várhatunk, de nagy blama lenne a törököktől ha ezt otthon nem tudnák behúzni....(bár tavaly is bakiztak az euroligában..)


Khimky-Panathinaikos    Oddsok: 1.50      2.50
Kezdés: 18.00
Az oroszok számára tulajdonképpen nincs nagy tétje a mérkőzésnek.3.helyük biztosítva van.Planicic(kezdő játékos 13,1pont, 5,6gólpassz / meccs) és Koponen(csere játékos  5pont, 1gólpassz/meccs) kénytelen kihagyni náluk a mai mérkőzést sérülés miatt.Ugyan Paul Davis és Fridzon egyre jobb formát mutat de Planicic kiválása már az Olimpija ellen is gondokat okozott(ki is kaptak...).Ugyan otthon utoljára tavaly májusban kaptak de a görögök ellen 3éve is megszenvedtek mikor hosszabítás után kaptak ki.A nagyobb csapatok ellen is csak 1-1pontos győzelmeket arattak hazai környezetben( Fener,Real).
A panánál Ukic(10pont) nem utazott el moszkvába a csapattal kisebb sérülés miatt.A görögök kezdenek egyre inkább formába lendülni.Legutóbbi 8 meccsüket megnyerték és egyre magabiztosabb különbséggel teszik ezt.
Volt egy hetük pihenni a meccs előtt míg az oroszoknak csak 2napjuk.A hatalmas magasemberük Schortsanitis is egyre jobb formába lendül sérülése után.
Ennél a meccsnél szerintem a görög csapatban van az érték.


Real Madrid-Union Olimpija   Oddsok: 1.05    10.00
Kezdés: 20.45
Meccs kérdése, hogy otthon leadja-e a győzelmet a Real Madrid és inkább biztos csoportmásodik lesz vagy simán nyernek az Union ellen? Teljes kerettel játszanak és nagy valószínűséggel a legerősebb kezdővel a spanyolok....Rudy Fernandez visszatér a csapatba ami tovább erősítheti az így is bitangerős spanyolokat.
Szlovénok már biztos kiesők és legutóbbi bravúrgyőzelmük után(Khimky) hatalmas csoda lenne még egy siker.Page(15pont) és két kispados játékos(Rannikko,Waters) hagyja ki a madridi találkozót.Hétvégén a Siroki elleni idegenbeli derbin hatalmas majd 20pontos fordítást csinált az utolsó negyedben az Olimpija ami nagy morális lökést adhat nekik ugyanakkor hatalmas fáradtságot is.Az utazás plusz ez a nagy küzdés nem hinném hogy jótett a csapatnak és most még ez a tétnélküli meccs sem hiányzik számukra.Nekik elsősorban most már az Adria-liga lenne fontos nem pedig egy ilyen meccs...



B csoport



Maccabi Tel-Aviv -Alba Berlin    Oddsok:  1.10      7.50
Kezdés: 20.00
Mindkét csapat már biztosan továbbjutott a csoportjából.A hazaiaknál a kérdés csak a csoportelsőség lehet.
Devin Smith nem játszhat nagy valószínűséggel(pár fórumon olvastam a hírt).Hiánya eléggé érzékenyen(10pont 4 lepattanó 2 gólpassz) érinthetné az izraeli csapatot.Cseréji Pnini biztosan nem léphet ma pályára tel-avivban.
Mindezek ellenére az izraeliek a meccs esélyesei hiszen legutóbbi 5 meccsüket megnyerték és eléggé biztató formát mutatnak annak ellenére is, hogy a Netanya ellen 3napja csak 7ponttal tudtak nyerni.
Az Alba számára ez a meccs tulajdonképpen semmit sem jelent hiszen csoport 4. és ezzel továbbjutó helyük biztosítva van.Előrébb már nem léphetnek.Újabb sérülttel bővült náluk a maródiak listája Avdalovic személyében (8pontos player és kezdő irányító).Ellenben visszatért a csapatba Thompson(14,5pont 6lepattanó) és Schaffartzik(8pont 3gólpassz).Velük akár erőre is kaphat a Berlin és talán kicsit megszorongathatja az izraeli csapatot kérdés mennyire fogják ezt a meccset komolyan venni a németek.


Unicaja Malaga-Chalon/Saone      Oddsok:   1.15      5.75
Kezdés: 20.00
A maccabival versenyeznek a csoport első helyért azonban a mai meccsen egyik sztárjuk Simon(11pont 4lepattanó és 3 gólpassz átlagban) nem lesz ott a mérkőzésen.Hétvégén otthon kapott ki az Obradoriotól a spanyol csapat.Itt a remek lehetőség, hogy ma javítsanak.Calloway és Vidal kezdenek egyre rosszabb formát mutatni és ezzel akár a mai nap bajba is sodorhatják a csapatukat mivel Simontól se várhatnak pontokat a spanyolok.
A franciák múlthéten bravúros sikert arattak a Siena ellen majd a hosszabítás okozta fáradalmak miatt hétfőn a Roanne ellen viszonylag simán kaptak ki.Mai napra azonban megint felszívhatják magukat és akár képesek lehetnek egy bravúrgyőzelemre is.Evtimov ugyan ma biztosan nem játszik a Malaga ellen azonban Banks és Lang visszatért a csapathoz és az ő átlagba hozott 14pontjuk sokat jelenthet a franciák számára.
Az érték mindenképp a franciákba van kérdés hogy mennyire akarnak ma szoros meccset játszani a malagával.


Siena-Assecco Prokom      Oddsok: 1.06     8.50
Kezdés: 20.00
Mindkét csapat számára tétnélküli a mérkőzés.A siena a múltheti Chalon elleni vereség miatt csak a 3.lesz a csoportban így a mai hazai találkozón is gondolom sok lesz a pihentetés az olasz csapatnál.Próbálják beépíteni a sérüléséből visszatért Benjamin Ezét a csapatba.
A lengyelek számára szintén tétnélküli a mérkőzés.Maximum annyi lehet még, hogy egy szép idegenbeli győzelemmel búcsúzannak a csoportból.A maccabi ellen otthon nagyon küzdöttek de az izraeliek végül győztek most szerintem az olaszok ellen is küzdős , szimpatikus játékot fogunk tőlük látni kérdés mire fognak vele menni.
Sérült egyik csapatban sincs.Akár még egy meglepetés is benne lehet a mérkőzésben.


D csoport



Barcelona-Cska Moszkva     Oddsok: 1.50      2.60
Kezdés: 20.45
Tulajdonképpen a csoport elsőségről döntene ez a mérkőzés de inkább amolyan visszavágó lesz a novemberi többi mint 20 pontos moszkvai barcelona siker miatt.Az oroszok mindent meg fognak tenni efelől kétségem sincsen.
A hazaiak teljes kerettel készülnek a derbire mivel visszatért a csapatba Erazem Lorbek is.Vele méginkább erősödött a palánk alatti szekciója a katalánoknak.Hazai pályán kemény védekezésre számíthatunk tőlük ahogyan a vendégektől is.Hétvégén a barca 15-el verte a Badalonát idegenben viszont a Partizan ellen csak a szerencsének köszönhette a sikerét.
A vendégeknél Erceg,Sokolov és Vorontsevich sem fog ma este pályára lépni.Utóbbi meccseken már nem játszottak szóval a kiesésük nem túl nagy hátrány a moszkvaiak számára.Messina csapatát mindenféleképpen fogja hajtani a bizonyítási vágy csak kérdés mire bennek majd a betonvédekezés ellen.Messina stílusa is inkább a védekezés ezért lehet érdekes a ma esti csapata.Teodosicot a katalánoknak mindenféleképpen limitálniuk kell illetve javítaniuk kell a hárompontosaikon is ha hazai pályán is nyerni akarnak.
Szoros csatát várok és az érték most a vendégekben van...


Besiktas-Lietuvos Rytas   Oddsok: 1.50    2.60
Kezdés: 20.45
A hazaiak számára abszolút tétnélküli a mérkőzés.Mindenféleképpen harmadik helyen végeznek a csoportban.
Acik a mai nap sem fog játszani viszont a két új érkező akár be is mutatkozhat az euroligában a törököknél: Dan Ewing és Cemal Nalga.Besiktas ugyan mostanában nem mutatott jó formát de otthon általában hozta a kötelezőket.
Ellenben a Rytas most kezd kilábalni a szarból.Borzalmas formán vannak túl és legutóbbi két meccsüket behúzták.
Dulkys ugyan eltörte az orrát de ott lesz a mai találkozón.Maszkba fog játszani kérdés ez mennyire zavarja majd a játékát.Hatalmas motivációs fölényt jelenthet számukra hogy otthon legyőzték a Brose csapatát és megszakították a 4es vereségi szériájukat.A fiatal sztárjuk Nemanja Nedovic egyre jobb formát mutat(érik most már egyre inkább az nba) ami jó előjel lehet a litvánok számára.Legutóbbi Donetski hosszabításos meccsen 16pontot szórt a fiatal szerb és mai valami hasonlót várnak tőle.
Egyértelmű hogy az érték a litvánokban és ők is a motiváltabbak a találkozóval kapcsolatban hiszen ha nyernek akkor továbbjutnak.


Brose-Partizan     Oddsok:  1.40    3.00
Kezdés: 20.45
Nagy meccs lesz ez is.Továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú.Mindkét csapatnak van még esélye odaérni a 4.helyre.Partizan múlthéten jól elszúrta otthon a barca ellen az utolsó másodpercekben azonban most javíthatnak.
Egyik oldalon sincsenek sérültek és mindkét csapat teljes kerettel várja a mérkőzést.
Szinte megtippelhetetlen, hogy melyik csapatnak lehet több sansza a győzelemre.Mindkét csapat hétvégén hazai pályán magabiztos sikert aratott...





u.i.: Nem csak az Unicaja egyik legjobbja nem megy el a meccsre hanem a saját edzőjük Repesa sem....Azt hiszem ez mindent elmond arról mennyire érdekli őket a mérkőzés a Chalon ellen.

Én majd élőben fogok okoskodni, a radaron van a Cantú, a Chalon, a CSKA és Lietuvos  győzelme.

Tegnap végül nem játszottam semmit, de lehet így volt a legjobb :)
Fantasztikus meccset játszott egymással a Partizan és a Bamberg tegnap, aki nem látta bánhatja!
Az utolsó 5 perc:
Brose Basket - Partizan last 5 minutes!

A hosszabbítás:
Brose Basket - Partizan Overtime

és az "összefoglaló":
Highlights: Brose Baskets Bamberg-Partizan mt:s

Csütörtök, December 27:
                  
19:00   Alba Berlin - Real Madrid   [ti]3.60[/ti]   [ti]1.25[/ti]   

19:00   Besiktas - Khimky M.   1.80   1.80   

20:30   Caja Laboral - Olympiakos   [bah]1.65[/bah]   [bah]2.00[/bah]   

20:45   Siena - Maccabi Tel Aviv   1.75   1.85   

20:45   Unicaja - Brose Baskets   1.20   4.20   

Péntek, December 28:
                  
17:00   CSKA Moscow - Anadolu Efes   [lb]1.20[/lb]   [lb]4.20[/lb]   

20:45   Barcelona - Fenerbahce   1.20   4.20   

21:00   Panathinaikos - Zalgiris Kaunas   [lb]1.50[/lb]   [lb]2.35[/lb]

Egy nettó 100%ban megérzés mára: Unicaja Malaga- Brose Baskets V 5,00
Tét: 5 e
Szerintem vagy az Alba vagy a Brose nyerni fog.... :)

Idézetet írta: Szurki Dátum december 27, 2012, 18:38:04
Egy nettó 100%ban megérzés mára: Unicaja Malaga- Brose Baskets V 5,00
Tét: 5 e
Szerintem vagy az Alba vagy a Brose nyerni fog.... :)

Most ne legyen igazad !  ;)

Találj ki valamit holnapra  ;D ;D ;D

Idézetet írta: Szurki Dátum december 27, 2012, 18:38:04
Egy nettó 100%ban megérzés mára: Unicaja Malaga- Brose Baskets V 5,00
Tét: 5 e
Szerintem vagy az Alba vagy a Brose nyerni fog.... :)
1-2 indokot azért elfogadnék, hogy miért is, ha már pénzt kell áldozni rá...  :laugh:

Idézetet írta: riverside Dátum december 27, 2012, 18:45:33
1-2 indokot azért elfogadnék, hogy miért is, ha már pénzt kell áldozni rá...  :laugh:

Hagyd a fenébe... Inkább vegyél egy üveg sört azon a pénzen  ;)

Dobok én egy két dolgot:
Alba Berlinnel kapcsolatos: eléggé rossz formába kerültek mostanság..Ennek ellenére a menők ellen az euroligában szoros meccseket játszanak.Avdalovic helyére(sérült) érkezett Foster a csapathoz irányító posztra.
Real Madrid: Sokáig úgy volt hogy Rudy Fernandez ma nem játszik a Blancóknál de ma írták, hogy biztosan pályára lép ami egészen megváltoztatja a meccs képét.Bivalyerős ez a Madrid és inkább én a hc felé hajlanék mint a sima berlin siker.
Unicaja: volt náluk egy csere azonban számottevő változás nem történt a csapatnál.Nincsennek túl jó formában annak ellenére sem hogy megverték a barcát(ők borzalmas formában vannak).Nagyon hullámzó a teljesítményük és bárkitől képesek kikapni még otthon is.
Brose: két győzelemmel a tarsolyukban várják a meccset és sérült nélkül.Idén eddig eléggé jól szerepelnek.
Legutóbbi két unicaja elleni meccsüket ami spanyolba volt megnyerték...
Ha kéne választani akkor inkább a Brosera tennék.
Ma ami még érdekes lehet az a Siena-Maccabi vendégbe illetve Besiktas-Khimky hazaiba.

Hát nem meggyőző...
Persze ettől még jöhet, hiszen te mint kosárszakértő csak tudod hogy mi a dörgés...
Na de hogy németekre fogadjak? Isten ments...

A végén még tényleg nyer ez a retek német Bamberg?  :bash:

Igazatok volt a Malagának esélye sincs, de az elején 0-15 nél még 2.65 ért adták a németeket, szerencsémre

Azért még csak bízom egy utolsó nagy rohanós negyedben....  És akkor nesze neked Bróz..

Visszajöttek -2re, erre a buta Sergi Vidalra ráfujtak egy technikait....  Nachbar meg köszönte és bevágta mind a négy szabaddobást.