csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 10 vendég van a témában


#23865 július 20, 2019, 11:28:07, csabax
Ballarat City FC - Moreland Zebras FC, 3.5 gól felett  :noway:

#23866 július 24, 2019, 20:49:30, csabax
Wellington United - Wairarapa United, 4.5 gól felett  :great:

#23867 július 20, 2019, 11:23:26, csabax
Riverside Olympic - Clarence United, Riverside Olympic 2.5 gól felett  :noway:

#23868 július 24, 2019, 22:22:26, csabax
University of Tasmania SC - Taroona 1  :great:

#23869 július 25, 2019, 11:04:05, csabax
Tammeka Tartu - Tallinna Kalev, Tammeka Tartu 1.5 gól felett  :great:

#23870 július 25, 2019, 11:28:02, csabax
AIK - Helsingborgs IF 1  :great:

Féltávjához érkezett a svéd élvonalbeli focibajnokság, az Allsvenskan, s a hazai pályán játszó és 31 ponttal 2. helyezett fővárosi csapatnak ajánlatosnak tűnik győznie otthon. Ez már csak azért is lehet fontos, mert a tabellán a közvetlenül a 35 ponttal listavezető Malmö FF mögött helyet foglaló AIK Stockholm - egyelőre még - küzd a bajnoki cím megszerzéséért.

Legalábbis most így tűnik a dolog, ám ha tényleg ez a stockholmi gárda fő célja, akkor tényleg nem okozhat semmi problémát számára a Helsingborgs IF legyőzése. Főleg úgy nem, hogy teljesítmény terén ez a vendégcsapat jelenleg csak a középmezőny második felére jó (11. hely, 15 mérkőzés, 4 győzelem, 5 döntetlen, 6 vereség, 15-20-as gólarány, 17 pont), ám a Helsingborgs IF otthoni szerepléséből már most valószínűsíteni lehet, hogy ha nem "zuhan meg" az együttes, akkor nem lesznek majd kiesési gondjai.

Idegenben viszont általában gyengén vagy nagyon gyengén szokik teljesíteni a helsingborgi csapat. Ehhez hozzá kell tenni, hogy az AIK Stockholm kifejezetten jól szerepel hazai pályán és ezt a Helsingborgs IF elleni meccset már csak azért muszáj megnyernie, mert csakis ezen újabb siker révén bírhat a csapat az éllovas Malmö FF nyomában maradni és továbbra is "hajtani" a bajnoki címért.

Szerintem mindössze csakis annyi rizikó van a dologban, hogy közbejöttek a Bajnokok Ligája-selejtező meccsek a stockholmi csapat számára, s emiatt talán a szokásosnál kissé fáradtabbak lehetnek a fővárosiak. Úgy tűnik, hogy eddig jól bírták kezelni ezt a dolgot. És mivel az AIK Stockholm és a Helsingborgs IF közötti színvonalbeli különbség a hazaiak javára számomra egyáltalán nem kétséges, szerintem tényleg csakis az "szólhat" majd a tippem ellen, hogy fáradtak-e avagy nem a stockholmiak. Szerintem még nem.

Tipp: győz az AIK Stockholm.

#23871 július 25, 2019, 15:12:14, csabax
FC Botosani - FC Voluntari 1X  :great:

Egyelőre még csak a román élvonalbeli bajnokság legelejénél tartanak a csapatok, még csak egyetlen forduló zajlott le, így tehát jobb híján még azt is figyelembe veszem, mert kell, hogy az előző szezonban hogyan teljesített az FC Botosani és az FC Voluntari.

Akkor a hazai alakulat - szerintem - a közepesnél kissé jobban teljesített és mivel nem volt szerencséje az alapszakasz végeztekor, 1 ponttal lemaradt a felsőházi rájátszásról. Ekkor az FC Voluntari még kieső helyen volt, de az alsóházi rájátszásban nyújtott jobb teljesítményének köszönhetően végül nem esett ki a másodosztályba, hanem sikerült az élvonalban maradnia. A házigazda FC Botosani az alsóházi rájátszásban is a tőle az alapszakaszban már látott megbízható teljesítményt nyújtotta, s így problémáktól mentesen az élmezőnyben zárta a rájátszást.

Az ebben a bajnokságban az előző fordulóban – vagyis az 1. fordulóban - mindkét együttes döntetlent játszott. Annyi a különbség mindössze, hogy az FC Botosani idegenben szerepelve tette mindezt, s ráadásul még 2 gólt is szerzett, míg pedig az FC Voluntari hazai pályán ikszelt és nem bírt egyetlen gólt sem szerezni otthon.

Így a román focibajnokság kezdetekor egyelőre még csak annyi támpontom lehet, hogy mivel az FC Botosani színvonalához mérten megfelelően erősített, szerintem, míg pedig az FC Voluntari eddig is gyenge kerete a mostani bajnokságban is hasonlóan gyengének tűnik, szintén szerintem, az ezúttal egymás ellen játszó együttesek próbálnak majd legalább úgy szerepelni, ahogyan azt az előző bajnokságban tették.

Tehát egyelőre - és jobbára - most csak amolyan "megérzés" akarna lenni ez a tippem. Hazai győzelmet várok, ám a döntetlent is beleveszem ebbe a dupla esélybe, mert nekem még túl korai lenne az egyesélyes tipp.

Tipp: győz vagy döntetlent játszik az FC Botosani.

#23872 július 25, 2019, 19:25:51, csabax
JS Hercules - VPS Vaasa II, JS Hercules 2.5 gól felett  :great:

#23873 július 25, 2019, 21:05:21, csabax
Finnország U20 - Észtország U20 2  :great:

#23874 július 25, 2019, 22:58:53, csabax
Arsenal - Fiorentina, 2.5 gól felett  :great:

#23875 július 21, 2019, 10:28:32, csabax
Brisbane Strikers U20 - Sunshine Coast Fire U20, 3.5 gól felett  :noway:

Idézetet írta: csabax Dátum július 16, 2019, 19:22:16
Crvena Zvezda (Srb) - Suduva (Ltu), Crvena Zvezda (Srb) 1.5 gól felett  :great:
29. perc: 2-0


Idézetet írta: csabax Dátum július 17, 2019, 10:37:29
CFR Cluj - FC Astana 1  :great:

A házigazda kolozsváriak győzelmére tippelek, ám az biztos, hogy nem lesz nagy a tét. Sőt, minden bizonnyal nagyon alacsony lesz az a tét. Az azért mindenképpen ténynek könyvelhető el, legalábbis nálam igen, hogy sokkal jobb a kolozsvári gárda a kazahoknál, ám jelenleg az is igaz, hogy egyelőre nem a jobb formáját, hanem még csak a közepes formáját sem igazán találja sehol sem az erdélyi alakulat. Eddig az Astana név hallatán elsőre és másodikra és leginkább a hasonló nevú bringás csapat jutott eszembe, utána pedig az, hogy Kazahsztán fővárosáról lehet szó. Ám amióta a város nevet váltott és az új neve az ottani zsarnok jellegű "fényességes vezér" keresztneve lett (Nurszultan) már csak röhögök az egészen, s azt várom, hogy Budapest is nevet váltson és ezután Budapest helyett Viktor legyen a magyar főváros elnevezése. Szóval az az FC Astana igazából FC Nurszultan akarna lenni.

Tehát jobb csapat az a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj), ám egyelőre még nem találja önmagát. Eddig ez még úgy-ahogy és valamilyen szinten "megbocsátható" volt, ám ha ezen a kazahok elleni meccsen is rosszul fog teljesíteni a hazai csapat, akkor már nem lesz további lehetőség. Hanem kész, vége, s még a selejtező elején búcsúzni fog az erdélyi csapat a Bajnokok Ligájától.

Kolozsvári részről eddig az történt ebben az új idényben, hogy a három mérkőzés egyikén sem sikerült győzni, hanem a nulla győzelem mellett egy döntetlen és két vereség az együttes mérlege: bukta volt a konstancai Viitorul elleni Román Szuperkupa-döntőben (0-1), majd újabb bukta következett, ezúttal Kazahsztánban a BL-selejtező első mérkőzésén (0-1), majd pedig 1-1-es döntetlen lett a jászvárosiak elleni meccs eredménye a román élvonalbeli bajnokság nyitányán.

Szóval ebben a szezonban még nyeretlen a kolozsvári csapat, de ennek illene véget érnie már a kazahok elleni visszavágó találkozón, mert különben a kolozsváriak nagyon korán fognak búcsúzni a Bajnokok Ligájától. Arra számítok, hogy 1 gólt még a rendes játékidőben be fog "gyötörni" a Kolozsvár, majd pedig azt ezt követő hosszabbításban valahogyan nyögvenyelősen sikerül majd kiharcolni a továbbjutást is.

Tipp: győz a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj).

3-1