OFFTOPIC

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Nemrég zajlott a Gumiszobában egy parázs vita benedek dalma kapcsán. Itt egy hasonló eset, Barta Nóra, más befejezéssel...

http://sportgeza.hu/sport/2013/06/22/a_magyar_himnusznal_nincs_jobb_drog

Idézetet írta: benson Dátum június 22, 2013, 17:06:44
Én úgy tudom holnap lesz telihold, viszont valóban most lesz a legközelebb a Földhöz (Supermoon). Napok óta szemmel láthatóan is nagyobb, mint máskor.
en.wikipedia.org/wiki/Supermoon
Nálunk itt nagyon vihar előtti csend van...Néha ezt még meg is szakítja egy-egy kisebb dörgés. Így nem fogom látni a nagy holdat  :(

Idézetet írta: TiB Dátum június 21, 2013, 00:18:02
Hmmm.... :angel: 0:20-tól akármi is szólhatna végignézném ;D Bocs az éles váltásért Cesc, amúgy kösz a tippet, már nézem is a Life Is Worth Losing-ot :)

Miami Dolphins Cheerleaders - Call me maybe by Carly Rae


Itt a folytatás..
Miami Dolphins Cheerleaders "22" by Taylor Swift

Idézetet írta: TiB Dátum június 23, 2013, 00:35:48
Épp elcsíptem a tévében a jelenetet :) Nem akarta a koronát, a műsörvezetők és készítők meg azt se tudták melyik bolygón vannak ;D Amúgy Korinna igen jó nő :smitten:

http://tv2.hu/musoraink/a_szepsegkiralyno/129847_kocsis_korinna_visszautasitotta_a_koronat.html
1. ha nem kell korona, minek indult?
2. hajdu frizbi péter keze lehet ebben, hiszen ezen a storyn x+1 tv musor ...frizbi, y+1 bulvárlap milliokat fog kaszálni

Idézetet írta: ragadozo93 Dátum június 22, 2013, 21:53:38
Nálunk itt nagyon vihar előtti csend van...Néha ezt még meg is szakítja egy-egy kisebb dörgés. Így nem fogom látni a nagy holdat  :(
Az este meccs után sikerült elcsípnem, éppen nem takarták el a felhők.  :ok:
Következő supermoon: 2014.08.10


Nekem egy ilyet sikerült elkapnom:


Az a hülye "izé" a biciklin nem is a holdat figyeli! (E.T. mindig hazatelefonál...)

Egy programot szeretnék elindítani,de a következőt írja ki(csatolt kép). Angol nyelvű XP-m van,esetleg ha valaki elmagyarázná,hogy hol is tudom beállítani a következőt,nem bánnám. Kerestem a  Regional and Language Options-ba,de sajnos nem találtam...

Előre is köszönöm!  :)

Idézetet írta: Pikaa Dátum június 26, 2013, 15:47:02
Egy programot szeretnék elindítani,de a következőt írja ki(csatolt kép). Angol nyelvű XP-m van,esetleg ha valaki elmagyarázná,hogy hol is tudom beállítani a következőt,nem bánnám. Kerestem a  Regional and Language Options-ba,de sajnos nem találtam...

Előre is köszönöm!  :)
A futtatni szándékozott program milyen nyelven van? Mert XP-ben nem tudsz csak úgy nyelvet váltani, ahhoz pro verzió kell (azt hiszem). jogtiszta progi vagy esetleg valami stikás, mert akkor én tartózkodnék a futtatásástól, programtól ilyet még nem láttam hogy rendszernyelvet kelljen hozzá állítani. Egyébként jó helyen kerested, felül kel lenni e 3 fülnek (ha jól emlékszem) és a harmadikon lehet nyelvet váltani. De rég müködtem xp-vel, már nem vagyok biztos ez utóbbi infó helyességében.


Idézetet írta: Lacapi Dátum június 26, 2013, 16:41:43
A futtatni szándékozott program milyen nyelven van? Mert XP-ben nem tudsz csak úgy nyelvet váltani, ahhoz pro verzió kell (azt hiszem). jogtiszta progi vagy esetleg valami stikás, mert akkor én tartózkodnék a futtatásástól, programtól ilyet még nem láttam hogy rendszernyelvet kelljen hozzá állítani. Egyébként jó helyen kerested, felül kel lenni e 3 fülnek (ha jól emlékszem) és a harmadikon lehet nyelvet váltani. De rég müködtem xp-vel, már nem vagyok biztos ez utóbbi infó helyességében.

Magyar,de akkor megpróbálom a progit újra telepíteni és angol nyelvet kiválasztani,hátha..  :)

#1615 június 27, 2013, 00:45:05, Knapp
Itt talán nem off...  :)

Idézetet írta: benson Dátum június 26, 2013, 20:07:40

Valakik (nevezzük őket spekulánsoknak) biztosan nagyon jól jártak az árfolyamok ilyen mértékű és irányú változásával. A bankok sem jártak rosszul, hiszen a felvett hitel összegéhez képest jóval többet fizet vissza a kedves ügyfél. Ez a plusz bevétel meg simán fedezheti a fedezetlenség és a rossz adósok miatti veszteségeket, hiszen az adósok nagy része (kb. 80-85%-a) továbbra is fizeti a törlesztőrészleteket.
Ha meg nem látták a valós kockázatokat, és profit szempontjából teljesen mindegy volt nekik, hogy forint vagy devizahitelt nyújtanak, akkor vajon miért reklámozták nyakra-főre a kockázatos devizahiteleket? Logikusan gondolkodva nem jobb nekik is a biztosan fizető adós a fix forint törlesztőrészlettel, mint az árfolyam ingadozásnak kitett, így kockázatosabb deviza adós? Azért tették, mert az alacsonyabb kamattal az ügyfél jobban jár? Ugyan már, mikor nézték ők az ügyfelek érdekeit? A végtörlesztés idején is mintha a fogukat húzták volna, mindent elkövettek, hogy megnehezítsék azok dolgát, akik forinthitellel szerették volna kiváltani devizahitelüket. A probléma előidézésében főszerepet játszottak, de a károk enyhítéséből már nem nagyon akarják a részüket kivenni.
Lehet, hogy volt valamennyi deviza fedezet a kihelyezett hitelek mögött, de közel sem annyi, amennyi kellett volna.

http://szabadriport.wordpress.com/2011/10/20/devizahitelek-a-bankok-fedezet-nelkuli-hazardjatekot-uztek-es-rajtavesztettek/


Szerintem ez egy korrekt összefoglaló a témáról:
http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/_quot_nincs_is_frank_a_devizahitelek_mogott_quot__ez_komoly.181059.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Az általad említett spekulánsoknak semmi esélye nem lett volna, ha mi a tervek szerint bevezetjük az eurót, ráadásul egy spekulánsra nem is az jellemző, hogy egy évtizedet vár arra, hogy végre meginogjon a forint...
Egyébként ismerek olyat, aki gyenge forintnál vett fel CHF hitelt, majd egy 10%-os erősödés után még éven belül visszafizette és így nyert rajta közel másfél milliót.
Persze ez a ritkább, mert az átlagember a tőzsdén is akkor akar vásárolni, ha már felmentek az árak és jó a hangulat, ha meg zuhannak, akkor szabadulni próbál a papírjaitól. Na meg ugye itt túlnyomórészt ingatlan vagy autó lett a hitelből, ami nem teszi lehetővé a gyors visszafizetést.

A spekulánsoknak meg inkább a folyamatos árfolyammozgás kell - mint amilyen most is van - mint egy hatalmas, tartós elmozdulás. Jellemzően ha a spekulánsok egyik fele nyer, a másik veszít.

A bankok a deviza hitelekkel párhuzamosan kínálták a forint hiteleiket is, az ügyfél választhatott!
Az más kérdés, hogy az alacsonyabb törlesztőrészletek miatt magasabb hitelösszeget kaphatott a hitelfelvevő, ha az alacsonyabb kamatú konstrukciót választotta.
Pl. a bank megállapította, hogy a 200 000 ft-os nettó jövedelme 80 000 ft-nyi törlesztőrészlethez elegendő, akkor az ügyfél választhatott, hogy felvesz 9 millió forint hitelt 20 évre, 12 millió svájci frank hitelt 20 évre vagy, esetleg 12 millió ft forint hitelt 25 évre. (ez nem pontos számítás, de ha nem lakáscélra akart hitelt, még nagyobbak voltak a különbségek, mivel a szabad felhasználású CHF hitelt megkapta 6-8%-on, a forintot meg 14% körül!)

Sokak pont azzal lettek hitelképesek a szükséges összegre, hogy hosszú futamidőt és/vagy deviza hitelt választottak.

Ez a számítási metódus is azt bizonyítja, hogy a bankok nem vártak hatalmas forint gyengülést, viszont természetesen nekik is érdekük volt a minél több hitel kihelyezése.
Hoztak is ez miatt rossz döntéseket.
(azt már említettem, hogy új építésű lakásokra akár 100%-ban is hiteleztek a fedezet értékéhez képest, jövedelem nélkülieknek is egyes pénzintézetek 70% körül adtak hitelt az ingatlan értékéhez képest, amikor már elfogytak a "jó jövedelmű" ügyfelek.)

Érdekes, hogy a bankok mikor vizsgálták az ügyfeleik hitelképességét, akkor kértek információt a KHR-ből, hogy van-e az ügyfélnek nem fizetett hitele, na és megnézték a folyószámla kivonatait.
Na igen, de ha az ügyfél mondjuk csekken fizette a 60 000 ft-os autóhitelt (vagy lízinget), akkor azt sosem tudta meg a bank.  :)
Pont ezért azóta már kitalálták a "pozitív adós" listát, ahova a fizette hitelek is bejelentésre kerülnek. :)
Természetesen csak az ügyfelek érdekében...  hehe

A bankoknak inkább azt hánytorgatnám fel, hogy mondjuk mikor 2009. augusztusától hatóságilag korlátozták az egyoldalú szerződésmódosítások és kamatemelések lehetőségét, ők előtte júliusban gyorsan 1,5-3%-kal lényegében minden ügyfelüknek indoklás nélkül kamatot emeltek!
Na például ez volt enyhén gusztustalan, mert ebből a "pufferből" próbálták elviselni az ínséges időket és fedezni a bedőlő hiteleket. (ebben az időben még a hitelkihelyezés úgy, ahogy működött, de érdekes módon az új ügyfeleket még mindig kedvező kamatokkal csábították...)

A közvetítőrendszer is érdekesen működött!
Az ország legnagyobb közvetítő-tanácsadó cége nagyüzemileg ajánlotta az ügyfeleinek, hogy vegyenek fel svájci frank alapú szabad felhasználású jelzáloghiteleket, majd ezt a pénzt fektessék be jellemzően ázsiai részvény alapokba, de mindenképpen tőzsdézzenek vele, hisz a hozamok majd simán megtermelik a hitel törlesztőrészletét... (a valóság: elszabadult törlesztőrészletek, zuhanó tőzsde)
Na ez a cég azóta már kettészakadt és érdekes módon egyik fele sem viszi tovább a Brókernet nevet. 

A bankok ha akarják, ha nem, a károk enyhítéséből kénytelenek kivenni a részüket.
Egyrészt majdnem minden 5. hitel "bedől" és még a jelzáloghitelek mögött sincs mindig fedezet, az autó-, folyószámla- és áruhitelek mögött meg pláne nincs.
Másrészt a banki különadók és a kikényszerített kedvezményes előtörlesztés és árfolyamgát konstrukciók is veszteséget okoznak nekik, azaz másnak relatíve nyereséget hoznak. 
Például azoknak, akik véletlenül egy összegben ki tudták fizetni a 10-20 milliós hiteltartozásukat...
(jellemzően nem ők azok, akiknek tényleg szükségük lett volna segítségre)

http://index.hu/gazdasag/2013/05/15/egyre_durvabban_dolnek_be_a_hitelek/

A hitelezésről meg annyit, hogy 2000 óta minden kormány ebben látta a gazdaságélénkítés, a belső kereslet növelésének lehetőségét, úgyhogy itt mindenkinek megvan a felelőssége ügyféltől a bankig, politikustól a hitelközvetítőig.



Valaki megtudná mondani hogy a srác hogy "tünteti el a holdat"?

Magic Monk of Nepal

"Az egyik legnépszerűbb NB1-es mém kulcsszaváról elnevezett hamburgert is árulhat hamarosan a Meki. A közönségszavazást már megnyerte a McTipszmiksz, már csak a zsűri van hátra. Az étterem szerint nem kizáró ok, hogy viccből juttatták csúcsra a jelöltet."

Hát én komolyan kipróbálom ha ez lenne a neve  :laugh: :laugh: :laugh:


Egy tipikus példája annak amikor a kislányból nagylány lesz  ;D

agassino1 első levele : Szia,ha nem zavarlak,,nálad melyik rakható nagyobb összeggel tippmixről ma ?? szépen jöttek a teniszek --köszi nyertem énis  :ok:

agassino1 utolsó levele : mivan papi megsértödtél? tul sokat nyerek és bassza a csöröd mi ;Dazota nem irsz..irigységből


Egy azon szelvények közül amire irígykedni kell :

Szá.   Választás   Esemény   Esemény időpontja   Gy/h feltételek   Szorzó   Eredmény
1   Grega Zemlja   Grega Zemlja v Michal Konecny
(Mérkőzés győztese)   07/05/2013   Egyik sem   1.10   Függőben
2   Andy Murray   Jerzy Janowicz v Andy Murray
(Mérkőzés nyertese)   07/05/2013   Egyik sem   1.16   Nyert
3   Michael van Gerwen   Európa-bajnokság 2013 - van Gerwen v Van de Rijck
(Mérkőzés nyertese)   07/05/2013   Egyik sem   1.04   Függőben
4   John Part +1.5   Európa-bajnokság 2013 - Painter v Part
(Hendikep - kétesélyes)   07/05/2013   Egyik sem   1.66   Függőben
Többszörös
Fogadás típusa   Fogadások száma   Tétegység   Tét   Nyeremény   Nyereség
4-es gyűjtő   1   4 000,00   4 000,00   8 897,82   
Össztét: 4 000,00

A kedvenceim az ilyen alakok akik tegnap még anyuci zsebpénzét vesztették el, könyörögtek egy-egy tippért, ma pedig első nagyobb nyereményük után azt hiszik ők sza.ják a spanyol viaszt.  :ok: agassino1 öröm volt veled üzenetek váltani ma délután, többször is mosolyt csaltál az arcomra. Majd ha egyszer felnőssz, újra beszélhetünk.

Addig is nyerjél sokszor-sokszor 4000 forintot és élvezd hogy ilyen amatőrök mint én meg az oldal többi látogatója féltékeny a te zsenialitásodra  ;D ;D ;D