Revolut

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Idézetet írta: hulcsigerg Dátum december 20, 2023, 14:47:33Sziasztok!

Meg kell adnom az adószámomat január elejéig, hogy használhassam a revolutot. Én unibeten játszom revoluttal,  lehet ebből később gond, ha megadom? Tőletek is kéri? Megadtátok?

Pontosabban mitől félsz? Írd le konkrétan, és akkor tudunk esetleg tanácsot adni, vagy véleményt írni, de abból, hogy meg kell adni az adószámod, hát abból még nem jutunk egyről a kettőre. Megadod és kész.

Idézetet írta: Admin Dátum december 20, 2023, 16:10:08Pontosabban mitől félsz? Írd le konkrétan, és akkor tudunk esetleg tanácsot adni, vagy véleményt írni, de abból, hogy meg kell adni az adószámod, hát abból még nem jutunk egyről a kettőre. Megadod és kész.
Arra gondoltam, hogy nem legális az unibeten játszani, és problémás, hogy onnan jön pénz. De lehet, hogy teljesen rosszul gondolom a dolgokat.

Idézetet írta: hulcsigerg Dátum december 20, 2023, 16:16:59Arra gondoltam, hogy nem legális az unibeten játszani, és problémás, hogy onnan jön pénz. De lehet, hogy teljesen rosszul gondolom a dolgokat.

Szerintünk legális az Unibeten játszani, így ennek tudatában tudunk válaszolni. Az egyedüli különbség, hogy az onnan szerzett nyeremény után adót kell fizetni.

Idézetet írta: hulcsigerg Dátum december 20, 2023, 16:01:37Szerinted várható csesztetés ha továbbra is ki-be utalgatok unibetre/ről ? (havi szinten már száz ezer forint)
Szerintem nem várható csesztetés, ha továbbra is ki-be utalgatsz Unibetre/ről.
Ez teljesen elfogadott dolog.
Megnyugodhatsz, hiszen teljesen legális az Unibeten játszani.

Ne add meg, elküldik a NAV-nak és két nap múlva érkezik a TEK!

A viccen túl az a helyzet, hogy te adószámod nélkül is tudja a NAV, ha szeretné, hogy Unibeten játszol, Revolutot használsz. Megint van egy riogató hullám a magyar médiában a Revolut ellen egyébként. Pedig a nagy konzorciumot csinálnánk meg végre használhatóvá, az MBH bank konkrétan használhatatlan.

Szerintem az adoazonosito jeled kerik es nem az adoszamod. Adoszama a vallalkozoknak van.

Az okozhat némi "félelmet", hogy Magyarországon egyeseknél még viszonylag újnak (kevésbé érthetőnek) számítanak az online pénzügyi tranzakciók. És emiatt okozhat átmeneti problémákat az ilyen-olyan-amolyan azonosítás.
Az offline bankoknál sokaknak fel sem tűnt, hogy amikor a banki ügyintéző elkérte a személyi igazolványukat, akkor azonosította is  őket, hogy a személyiben szereplő fotó azonos-e az előttük álló/ülő személlyel. Általában a banki ügyintéző ilyenkor nem mondta azt, hogy most azonosítás zajlik, hanem esetleg mondott néhány kedves szót vagy megkérdezte az előtte levőt, hogy van, esetleg beszélt picit az időjárásról.
Az ilyen fajta azonosítás nem "megy" online. Ezért ott különböző okirattal bizonyítja az adott személy, hogy ő tényleg ő.

De "no problem", mert ahogyan gyorsan megszokta az ember az offline azonosítást, majd ugyanilyen gyorsan meg fogja szokni az online azonosítást is.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum december 20, 2023, 16:51:08Szerintem az adoazonosito jeled kerik es nem az adoszamod. Adoszama a vallalkozoknak van.
Ez nekem is feltűnt.
Sokan "összemossák" az adóazonosítót az adószámmal, mert nem tudják, hogy azok egymástól teljesen különböző dolgok.

Másik tipp az Unibettel kapcsolatosan. Nem árt tudnod róla, hogy ha majd ilyesmit is kérnek, akkor ne gondolj semmi "rosszra", hanem nyugisan intézzed majd a dolgot.

Tehát:
Amikor majd kérni fognak forrásigazolást, például azért, mert rendszeresen érkezik pénz az Unibettől, akkor tedd azt, hogy arra a forrásigazolási kérésre válaszként befotózod (képernyőmentés) az Unibetes kifizetési részt és azt töltöd fel nekik.

És olyat csinálnak/csinálhatnak, hogy visszamenőleg megnézik a fizetéseket, ha most megadom az adó azonosítómat?

#235 december 21, 2023, 11:47:46, csabax
Idézetet írta: hulcsigerg Dátum december 20, 2023, 17:46:04És olyat csinálnak/csinálhatnak, hogy visszamenőleg megnézik a fizetéseket, ha most megadom az adó azonosítómat?
Nem értem a kérdést.

- Amennyiben arra gondolsz a "visszamenőleg megnézik a fizetéseket, ha most megadom az adó azonosítómat"-on, hogy a Revoluton megnézik-e, akkor csak annyit érdemes tudni, hogy - értelemszerűen - a Revolut bankszámládon zajló összes pénzmozgást látja a Revolut.

- Amennyiben arra gondolsz a "visszamenőleg megnézik a fizetéseket, ha most megadom az adó azonosítómat"-on, hogy az egyéb helyeken zajló pénzmozgásaidat megnézik-e, akkor a válasz egyértelműen a "NEM", hiszen a Revolutnak semmi köze nincsen az egyéb helyeken zajló pénzmozgásaidhoz.

A Revolut nem adóhatóság.

Idézetet írta: hulcsigerg Dátum december 20, 2023, 17:46:04És olyat csinálnak/csinálhatnak, hogy visszamenőleg megnézik a fizetéseket, ha most megadom az adó azonosítómat?

Ezt az adó azonosítód nélkül is meg tudják csinálni, de nem találkozol a NAV-val, ameddig nem folyik ellened vizsgálat. Nem ad ki egyből a Revolut az adóhatóságnak, egyszerűen európai bank, tudniuk kell az adóilletőségedről, tehát hol adózol. Ennek köze van a pénzmosás elleni védelemhez, felhasználó beazonosításhoz. Például a Skrill vadnyugati kezdeti idejében úgy mentek az orosz maffia utalások számlákról-számlákra, hogy öröm lehetett kibogozni. Szerintem ne aggód túl a dolgot, sima beazonosítás a bank részéről.

Idézetet írta: csabax Dátum december 20, 2023, 17:39:57Másik tipp az Unibettel kapcsolatosan. Nem árt tudnod róla, hogy ha majd ilyesmit is kérnek, akkor ne gondolj semmi "rosszra", hanem nyugisan intézzed majd a dolgot.

Tehát:
Amikor majd kérni fognak forrásigazolást, például azért, mert rendszeresen érkezik pénz az Unibettől, akkor tedd azt, hogy arra a forrásigazolási kérésre válaszként befotózod (képernyőmentés) az Unibetes kifizetési részt és azt töltöd fel nekik.
Az igazi az lenne, ha a tyippmixpro forrásigazolási kérésére lenne befotózva válaszként az Unibetes kifizetés..  :laugh:

Sziasztok! Miben érdemes befizetni Revolutra? Euróban vagy forintban? Vagy édesmindegy?

Mindegy.