csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 7 vendég van a témában


#25635 január 03, 2020, 10:41:41, csabax
Newcastle United - Leicester City 2  :great:

Erre az angol élvonalbeli mérkőzésre 2018. december 28-án még 1.75 volt a bukmékerek által a vendéggyőzelemre ajánlott odds, ám alig telt el egyetlen nap, s máris 1.68-ra változott a bukik vendéggyőzelemre kínált szorzója. A nagyon rövid idő alatt bekövetkezett csökkenés láttán kénytelen voltam úgy dönteni, hogy lesz még alacsonyabb is az a szorzó, tehát ha akarom, ha nem, muszáj lesz minél hamarabb időt "szorítani" arra, hogy leírjam néhány gondolatomat erről a találkozóról. Így szilveszter előtt lett volna több egyéb dolgom is, de mégis át kell variálnom pár dolgot és, nincs mese, írni kell. Hiába, na, az élet nem mindig habostorta. Hanem, például, olykor még mákos bejgli is van a spájzban.

Na, szóval, lesz az új esztendő első napján ez a Newcastle United - Leicester City mérkőzés az angoloknál. Nyilván a 25 ponttal 11. helyezett hazaiak is bírnak galibát okozni a vendégeknek, ha akarják, ám én viszont mostan jobbára csak a 42 ponttal 2. helyezett vendégcsapattal foglalkozok. Tudatában vagyok annak, hogy nem éppen "szép" dolog ez és nem illik ilyesmit tenni, satöbbi, satöbbi, satöbbi, de hát, mit csináljak, ez van. 

Ennél a Leicester City együttesénél most éppen az van, hogy egyre inkább kezd eldőlni, hogy részéről már nem nagyon érdemes az 1. hellyel foglalkozni, mert úgy tűnik, hogy azt a bajnoki címmel járó listavezetői helyet kibérelte magának egy másik és nagyon eredményes szériában levő csapat. Ezért inkább ezután már főleg azzal lesz érdemes foglalkozni, hogy a 2-4. helyek egyikén zárja a bajnokságot a Leicester City és kiharcolja magának a következő Bajnokok Ligájában való szereplést.

Egyelőre a jelenlegi pontelőnyének köszönhetően még jó helyen van a Leicester City. Ám szerintem nem árt úgy számolni, hogy az FC Liverpool és a Manchester City BL-résztvevők lesznek, így tehát a 4 BL-helyből 2 BL-hely már "elkelt", maradt még kettő, de azokra pedig még négy csapat aspirál: Leicester, Chelsea, Manchester United, Tottenham. Tehát a vendégeknek ajánlatos lesz nyerniük.

Tipp: győz a Leicester City.

#25636 január 01, 2020, 18:03:26, csabax
Braintree Town - Chelmsford City, 3.5 gól felett  :noway:

#25637 január 01, 2020, 16:56:19, csabax
Billericay Town - Concord Rangers, 3.5 gól felett

Elhalasztva.

#25638 január 01, 2020, 09:59:11, csabax
Sacramento Kings - Los Angeles Clippers, 222.5 pont felett  :noway:

#25639 január 01, 2020, 09:58:28, csabax
New Jersey Devils - Boston Bruins, Boston Bruins -1 gól hendikep  :noway:


#25641 január 01, 2020, 20:27:30, csabax
Manchester City - Everton, 3.5 gól felett   :noway:

Lehet örömködniük a hazaiak szurkolóinak, hiszen lejárt a brazil Ederson Moraes kapus eltiltása, s így ezen a Manchester City - Everton angol élvonalbeli mérkőzésen már minden bizonnyal ő lesz a házigazdák kapusa és nem pedig a 36 éves chilei Claudio Bravo. Sőt, még az is előfordulhat, szintén a hazaiaknál, hogy az eddig sérült spanyol karmester David Silva is a cserék közé kerülhet. Nem biztos, hogy játszani is fog a 33 éves focista, de esetében már az is jó hír a Manchester City számára, ha ő nevezve lesz a találkozóra és nem lesz muszáj teljesen nélküle csapatot alakítani. Hiába, na, ott tart manapság a Manchester City, hogy Sergio Agüero és David Silva hiányát kénytelen volt nagyon-nagyon drágán megfizetni és valószínűleg az angol bajnoki címébe kerültek neki ezek a sérülések.

Azért is tippelek arra, hogy legalább 4 gól lesz ezen a Manchester City - Everton, mert a hazai csapatnak győznie illene, ám ez mellett tudatában kell(ene) lennie annak is, hogy a vendégek már nem azok a nagyon gyengék, akik nemrég még voltak, hanem immár az olasz Carlo Ancelotti menedzser irányítja az Evertont. És annak is illik tudatában lenniük a hazaiaknak, hogy Bajnokok Ligája- és UEFA Szuperkupa-győztes, FIFA klubvilágbajnokságot nyerő, valamint angol, spanyol, olasz és francia bajnok Carlo Ancelotti eddig 2 mérkőzésen volt az Everton edzője, s ezen a két meccsen 2 alkalommal győzött az Everton.

Azt is tudni kellene Manchesterben, hogy eddig 3 Everton-gól volt az Ancelotti-érában, s mindhárom gólt Dominic Calvert-Lewin szerezte. Valószínűsíthető, hogy a jó formában levő csatár ezen a Manchester City elleni meccsen akár 1-2 alkalommal ismét be fog találni a kapuba. Persze, bőven elegendő, hogy ha ő csak egyszer teszi meg ezt a foltozott hazai védelem elleni csatában, s hagyja, hogy a brazil Richarlison vagy másik csapattársak is érvényesüljenek.

A házigazda együttes játékosai bírnak több gólt szerezni egy-egy meccsen, és főleg így van ez saját közönségük előtt. Ám azt is tudniuk kellene, hogy a védelmük igencsak sebezhető, ezért valószínű, hogy gólt vagy gólokat fognak kapni, s mivel ajánlatos lenne nyerniük otthon, nekik minél több gólt kell szerezniük.

Tipp: 3.5 gól felett.


#25642 január 01, 2020, 18:02:26, csabax
Southampton - Tottenham, mindkét csapat szerez gólt  :noway:

Talán egyeseknek nem "nagy" hír, de nekem igenis az, jó hír, ezért tehát megemlítem, hogy a hazai csapat trükkös szélsője, a mali Moussa Djenepo felépült, ismét egészséges és kész a játékra. Djenepo már az előző fordulóban, a Crystal Palace elleni találkozón kispadra került, sőt, amolyan "terheléses teszt" gyanánt ráadásul még be is cserélték az utolsó mintegy 30 percre. Akkor jól "működött" az afrikai csávó, s így szerintem semmi akadálya nem lesz annak, hogy ezen a Tottenham elleni mérkőzésen akár már kezdőjátékos is legyen Moussa Djenepo.

A hazaiaknál két hiányzó lesz: az ír Shane Long elöl és a francia Yan Valery hátul. Shane Long hiányában a nigériai szülőkkel rendelkező, de már az írországi Dublinban született és előbb utánpótlás, majd tavaly óta immár felnőtt szinten is ír válogatott Michael Obafemi játszhat. Szerintem Yan Valery helyettesítése is simán megoldható, nem lehetnek problémák emiatt. A vendég londoniaktól négyen fognak hiányozni: a sérült francia világbajnok kapus Hugo Lloris, a walesi Ben Davies, az angol válogatott Danny Rose és az eltiltott dél-koreai Son Heung-Min. Jó hír a vendégeknél, hogy a felfüggesztését letöltő Moussa Sissoko és Harry Winks is egyaránt visszatérhet, s így a csapatösszeállításnál lesz majd választék a védekező középpályásoknál. Még az is megtörténhet, hogy a francia Tanguy Ndombele ismét csak cserejátékos lehet.

Arra tippelek, hogy mindkét csapat fog gólt szerezni, hiszen úgy a 22 ponttal 15. helyezett Southampton csapatának, mint a 30 ponttal 6. helyezett Tottenham együttesének is kellenek a pontok. Méghozzá nem 1 pont, hanem lehetőleg 3 pont. Vagyis mindkét csapatnak nyernie kellene. Viszont csakis úgy lehet nyerni, ha gólt szereznek.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.


#25643 január 01, 2020, 18:02:07, csabax
Watford - Wolverhampton Wanderers 2  :noway:

Hiányzók: a hazaiaknál a piros lapos jamaikai Adrian Mariappa, a görög Jose Holebas, a holland Daryl Janmaat, az osztrák Sebastian Prödl, Danny Welbeck, Tom Cleverley és Will Hughes, illetve a vendégeknél a francia Willy Boly és Morgan Gibbs-White. Jól látható, hogy a 16 ponttal 19. helyezett - vagyis az utolsó előtti helyen levő - vendégek igencsak "megszívták" a sok kimaradóval. Különösen Adrian Mariappa hiányzása jelezhet problémákat, ugyanis a játékost kiállították az előző fordulóban, így a mostani fordulóban nem játszhat, mert éppen az eltiltását fogja letölteni, ám nélküle pedig még az eddigieknél is nagyobb gondok lehetnek a házigazdák már amúgy is gyenge védelmében. Hiába, na, szegény embert még az ág is húzza.

Már a mostani hiányzók nélkül is azt mondanám a hazaiakra, hogy náluk elegendő az egyedüliként focizni tudó spanyol Gerard Deulofeu játékból való "kiiktatása", s akkor nekik annyi meg egy Bambi. Ám így, hogy ennyi hiányzó van, tényleg és még inkább azt jelzem, hogy ott elegendő lehet Gerard Deulofeu játékból való "kiiktatása. Talán az előbb említett játékoson kívül még Troy Deeney lehet veszélyesebb, de persze, csakis akkor, ha jó napot fog ki, s nem pedig csak - szokása szerint - céltalanul rohangál össze-vissza a pályán, s amikor találkozik, akkor egyik lábával eltalálja a másik lábát vagy amolyan lesz, ami lesz alapon "belebikáz" egy jó nagyot a labdába és lelkesen várja, hogy történjen valami számára és csapata számára kedvező akármicsoda.

A vendégeknél látszott az előző fordulóban, hogy a veretlenül listavezető FC Liverpool otthonában a portugál Nuno Espírito Santo edző már a mérkőzés előtt elkönyvelte a "kötelező" vereséget, s ennek tudatában nem fárasztotta feleslegesen, hanem inkább pihentette a fontosabb játékosait és egy cserejátékosokkal telepakolt együttest küldött pályára az FC Liverpool elleni szélmalomharckor. Ez viszont azt jelenti, hogy az előző fordulóban mellőzött Matt Doherty, Adama Traore és Raul Jimenez a Watford elleni meccsen pihenten térnek vissza a kezdőcsapatba. Utóbbi két focista az előző találkozón cserejátékosokként játszottak ugyan egy picit, de látható volt már akkor is, hogy nem hajtják "agyon" magukat, hanem inkább "aktívan" pihennek erre a mostani meccsre.

Amelyik mérkőzés fontosabb számukra az előzőnél, ugyanis ez a meccs nyerhető. Ha nem szórakozzák el.

Tipp: győz a Wolverhampton Wanderers.


#25644 január 01, 2020, 15:31:41, csabax
Burnley - Aston Villa, 2.5 gól alatt  :noway:

#25645 január 01, 2020, 15:31:27, csabax
Brighton & Hove Albion - Chelsea, 3.5 gól felett  :noway:

#25646 január 03, 2020, 14:55:07, csabax
Millwall - Luton Town, 1.5 gól felett a hazai csapat  :great:

#25647 január 03, 2020, 19:00:38, csabax
Brighton & Hove Albion - Chelsea, mindkét csapat szerez gólt  :great:

#25648 január 03, 2020, 19:59:52, csabax
Blyth Spartans - Gateshead, 0.5 gól felett az 1. félidőben  :great:

#25649 január 04, 2020, 11:36:35, csabax
Sutton United - Woking, DNB 1  :great: