csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 25 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum november 14, 2012, 16:48:54
Svédország - Anglia

Tipp: 3,5 gól fölött
Odds: 3.70
Fogadóiroda: Unibet
Tét: 6




Szép fogás :)

Idézetet írta: ceruza Dátum november 14, 2012, 23:41:42
Szép fogás :)

Igen, szép fogás, de cserébe a Hollandia – Németország mérkőzés 0-0-ás eredménye nagy meglepetés lett.  :)

#2942 november 16, 2012, 20:55:41, csabax
Galatasaray - Karabukspor

Tipp: Galatasaray 2,5 gól fölött
Odds: 2.00
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Kilábalt a gödörből a Galatasaray. Legalábbis erre utalnak az utóbbi időben történtek. A török bajnokságban listavezető (22 pont, holtversenyben a meglepetéscsapat Antalyasporral) és a Bajnokok Ligájának H-csoportjában is a továbbjutást jelentő 2. helyre lépett elő az isztambuli együttes. Utóbbi sorozatban a kolozsváriak elleni idegenbeli 3-1-es győzelemnek köszönhető a felzárkózás. Jó passzban van a Boszporusz-parti együttes, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy - minden sorozatot egybevéve - veretlen a legutóbbi öt mérkőzésén (három győzelem, két döntetlen). A hazai pontvadászatban is veretlen az utóbbi öt meccsen, három döntetlen mellett két győzelme van. Idei mérlege 6-4-1. gólaránya pozitív (26-14) és hazai pályán még nem szenvedett vereséget (4-1-0). A vendégcsapat jelenleg a 13. helyen áll, mindössze két pont távolságra van a már kiesést jelentő 16. helytől és utóbbi öt mérkőzésén csak egyszer bírt nyerni. A vendégek ebben az idényben egyszer nyertek és döntetlent nem játszottak idegenben. Azzal számolok, hogy a hazai együttes a jövő kedden esedékes BL-mérkőzése miatt nem fog teljes gőzzel játszani, de mivel a török bajnokságban is a bajnoki címre esélyesek között akar maradni, a Karabukspor elleni összecsapást nem veheti túl lazán. A török gólvadászatban első helyen álló Bulut, de talán Burak Yılmaz, esetleg Elmander góljával (vagy góljaival) mindenképpen érdemes számolni. Ideális lenne, ha a mérkőzés első felében a Karabukspor is betalálna a hazaiak kapujába. Erre talán Parlak pályázik a legjobb eséllyel. Egy vendéggól sokat segítene a tippen, hiszen ez esetben szinte biztosra vehető, hogy a Galatasaray két gólnál többet szerez. Bár az is igaz, hogy a vendégek noszogatása nélkül is tudnak három gólt szerezni a hazaiak.

#2943 november 16, 2012, 20:05:49, csabax
FC Blau-Weiss Linz - SKN St. Pölten

Tipp: 3,5 gól fölött
Odds: 2.50
Fogadóiroda: Pinnacle
Tét: 10


Némi bizonytalankodás után a vendégcsapat visszakapaszkodott a 2. helyre és már csak négy pont a hátránya. A bajnokság elején volt egy jó sorozata a pölteni együttesnek, majd alábbhagyott a lendület és kissé visszaesett a gárda, de az elmúlt négy fordulóban szerzett három győzelem is bizonyítja, hogy a vendégek továbbra is számolnak az élvonalba való feljutással. Elvileg egyszerűnek tűnik a mérkőzés végkifejlete, hiszen a feljutásban reménykedő 2. helyezett látogat a sereghajtó otthonába. A hazai gárda 2-5-9-es mutató mellé 17-31-es gólarányt produkált eddig, míg a vendégeknél így néz ki a mérleg: 10-2-4, illetve 37-25. A linzi csapat egyszer bírt nyerni a legutóbbi öt mérkőzésen, miközben a vendégek mindössze egyszer kaptak ki az utolsó öt fordulóban. A hazaiak hatszor szenvedtek vereséget és csak egyszer nyertek saját szurkolóik előtt (8-16-os gólarány), tehát jóindulattal sem jelenthető ki, hogy otthonukban jól szerepelnek. A Sankt Pölten három alkalommal nyert idegenben, de két döntetlenje is van távol az otthontól, gólaránya pedig pozitív (16-14). Mindkét csapat mérkőzésein sok gól szokott lenni: a hazaiaknál 3.00, a vendégeknél 3.90 a meccsenkénti átlag. Azzal számolok, hogy egymás ellen is termelik majd a gólokat. Hazai oldalon Nikolov, Huspek vagy Hartl, vendégoldalon pedig egyértelműen az osztrák másodosztály egyik gólkirályjelöltje, a spanyol Daniel Lucas favorit a gólszerzésre. Természetesen az csak jó lesz, ha Kerschbaumer és/vagy Gruberbauer csatlakozik társához. Vendéggyőzelmet várok és legalább 4-5 gólt tippelek.

#2944 november 16, 2012, 21:42:23, csabax
FC Dordrecht - MVV Maastricht

Tipp: 3,5 gól fölött
Odds: 2.30
Fogadóiroda: Expekt
Tét: 10


Egyik csapat sem megy kölcsönkérni a szomszédtól, ha gólszerzésről van szó. Mindkét gárda nagy mennyiségben termeli a gólokat, de ezen a mérkőzésen majd az is kiderült, hogy bírnak-e egymásnak is sok gólt lőni. Azért ez a kérdés, mert azt már mindketten bebizonyították, hogy a másodosztály többi csapatával gólgazdag mérkőzéseket tudnak játszani. Meccseiken átlagban 3.8, illetve 3.1 gólt láthatnak a nézők, szóval esetükben tényleg gólokat termelő csapatokról van szó. Némileg talán az szól ezúttal a sok gól ellen, hogy most rangadóról van szó. Konkrétan: a holland másodosztály listavezetője látogat a 2. helyezett otthonába. A Dordrecht öt ponttal van a Maastricht, s jelenleg úgy tűnik, hogy nagyon harcban vannak az élvonalba való feljutásért, de a holland másodosztályt ismerve, egyáltalán nem lepődök majd majd, ha mindkét csapat a középmezőnyben zárja majd a bajnokságot. Természetesen az is előfordulhat, hogy a pontvadászat hajrájában egyikük (vagy akár mindkettejük) feljutást érő helyezésért fog küzdeni. Nagyon kiszámíthatatlan a holland másodosztály. Nekem legalábbis az. Szóval adott két jó formában lévő csapat: legutóbbi nyolc mérkőzésükön mindketten csak egyszer kaptak ki. Annyi a különbség, hogy ez idő alatt a Dordrecht két, a Maastricht pedig egy döntetlent játszott. Ebben az idényben a Dordrecht nem szenvedett vereséget otthon, az MVV pedig jobbára nyerni szokott idegenben. Azzal nagyon számolok, hogy Veldwijk, illetve Schreurs gólt szerez, de abban is bízom, hogy hazai részről a Kalisse, Rijsdijk, Mendes Rodrigues trió, vendégoldalról pedig a Veldmate, Smeets, Esajas hármas közül fognak néhányan csatlakozni az első kettőhöz. Végeredményt nem egyszerű tippelni, de 2-2-es vagy 3-3-as döntetlennel igencsak elégedett lennék. Akár győzhet is valamelyik csapat, de akkor valószínűleg 3-2-es vagy 4-3-as arányban lesz sikeres. Szerintem a két csapat nem fogja megtagadni önmagát és sok gólt láthatnak majd a nézők.

#2945 november 17, 2012, 19:49:30, csabax
Valencia - Espanyol

Tipp: Valencia 1,5 gól fölött
Odds: 1.61
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Mindkét csapatból hiányoznak majd néhányan: a hazaiaktól Piatti, Mathieu, Joao Pereira és Canales sérülés, Cissokho pedig piros lap miatt hagyja ki a mérkőzést, de Gago és Valdez szerepeltetése sem tűnik a legbiztosabbnak; a vendégeknél Javi Lopez sérülés, Stuani pedig kiállítás miatti eltiltás miatt lesz kénytelen eltekinteni a Valencia elleni játéktól. Kiszámíthatatlannak, de talán még találóbb kétszínűnek nevezni a hazai gárda szezonbeli teljesítményét. Jól szerepel a Bajnokok Ligájában és botladozik a spanyol bajnokságban. Három győzelme és egy veresége van a BL-ben, s ha nagyot nem téved, akkor valószínűleg tovább fog jutni csoportjából. A bajnokságban olykor bravúrokra képes (ilyennek nevezhető a Real Madrid elleni idegenbeli 1-1, de még a Barcelona elleni idegenbeli 1-0 is), máskor pedig nagyon gyenge játékot bemutatva képes vereséget szenvedni a Levante és Betis otthonában vagy döntetlent játszani a Valladolid ellen. Tizenegy forduló után 4-3-4 a Valencia mérlege és 14-13 a gólaránya. Ezzel a 9. helyen áll a csapat, méghozzá úgy, hogy hazai pályán veretlen, idegenben pedig nyeretlen. Ha idei produkciójához hű marad a csapat, akkor ezúttal győzelem következik a hazai pályán. Ráadásul az ellenfél sem túl acélos. Az Espanyol a kiesést jelentő 19. helyen szerénykedik, negatív a gólkülönbsége (12-18), összesen két győzelme van idén és nem remekel az idegenbeli mérkőzéseken. Ez a mérkőzés jó esélynek tűnik Soldado számára, aki feljebb zárkózhat a góllövőlistán. Talán még Jonas vagy Feghouli is eredményes lehet. A vendégek edzője, Pochettino mester kevés játékosában bízhat, hiszen csapata továbbra is krízisben van. Talán Verdu lehet veszélyes a hazaiak kapujára. Esetleg Longo. Nem várok nagy meccset, főleg a hazaiaknál gyanakszom takaréklángra (kedden fontos BL-meccsen fogadják majd a Bayernt), de annyira gyenge a kisebbik barcelonai gárda, hogy ellenük még egy alapjáraton működő Valenciát is képesnek tartok legalább két gólt szerezni.

#2946 november 18, 2012, 19:23:36, csabax
Werder Bremen - Fortuna Düsseldorf

Tipp: 3,5 gól fölött
Odds: 2.65
Fogadóiroda: Expekt
Tét: 10


Mindkét csapatnak voltak már jobb eredményei, főleg a hazaiaknak, de az nem mostanában, hanem évekkel vagy évtizedekkel ezelőtt volt. A brémai és a düsseldorfi alakulat néha jól játszik, olykor pedig botladozik és pofára esik ebben az idényben. Főleg a Bréma szállt fel a hullámvasútra: pl. kikap 3-re az Augsburgtól, utána 4-0 -ra legyőzi a Mönchengladbachot, majd 1-1-es döntetlent játszik a Greuther Fürth otthonában. A brémai csapat a 12. helyen van, 4-2-5 a mérlege, gólkülönbsége pedig - elsősorban a Mönchengladbachnak köszönhetően - pozitív (18-17). A vendég Fortuna a 15. helyet foglalja el a táblázaton, s az eddigi 11 mérkőzésen csak kétszer nyert, de van öt döntetlenje, valamint négy veresége. A brémaiak jól szerepelnek otthon, a düsseldorfi csapat pedig egyáltalán ne játszik rosszul idegenben. Távol az otthonától jobban szerepel, mint hazai pályán. A hazaiaknál visszatérhet Prödl és ismét elfoglalhatja helyét a védelem tengelyében. Emiatt Lukimya a kispadra kerülhet, de nem valószínű, hogy Schaaf edző más helyen is változtat majd a Schalke ellen 2-1-re vesztő csapatán. Inkább abban bízhat, hogy Elia, De Bruyne, Petersen vagy Arnautovics néhányszor megtalálja a düsseldorfi kapu felé vezető utat. És természetesen eredményes is lesz. A vendégeknél Malezas még mindig sérült. Ja, tényleg, sérültek: a Werderből Fritz, a Fortunából pedig Bruno Soares, Schahin, Fink és Malezas fog hiányozni. A vendégeknél Dani Schahin pótlása okozhatja a legtöbb gondot. A gólerős játékost valószínűleg Nando Rafael vagy Ilsö fogja helyettesíteni. A brémai legutóbbi tíz bajnoki mérkőzésén hétszer volt legalább három gól. A Fortuna szintén tud gólgazdag meccseket játszani. A három gólt erre a mérkőzésre is valószínűsítem, de mivel a Werder egyre jobb formába lendül, a Fortuna pedig utóbbi 6 Bundesliga-mérkőzésén nem bírt nyerni, reménykedem, hogy legalább négy gól lesz ezen a mérkőzésen. Tippem: 3-1, 3-2 vagy 4-1 a Werder javára.

#2947 november 18, 2012, 19:22:57, csabax
Hoffenheim - VfL Wolfsburg

Tipp: 3,5 gól fölött
Odds: 2.70
Fogadóiroda: Expekt
Tét: 10


A hosszú utazás és válogatottbeli kötelezettségek miatt Takashi Usami fáradt lehet, így nem lenne meglepő, ha Grifo játszana a balszélen. Nagy kérdés még a hazaiaknál, hogy ki legyen az előretolt csatár: Joselu és Derdiyok versenyez a posztért, egyikük - szerintem Joselu - a kezdőcsapatban lesz. Sérülés miatt nem lesz ott viszont Chris, Vestergaard és Thesker, eltiltás miatt pedig Compper. A vendégek is elkönyvelhetnek maguknak két fontos hiányzót, Pilart és Helmest. Amúgy szerintem a vendégek trénere nem fog változtatni a Leverkusen ellen győztes csapaton. Az viszont biztos, hogy a Hasebe, Diego, Olic, Dost támadó négyest más csapatok vezetői is simán elfogadnák. Mindkét csapat a Bundesliga mezőnyének alsó felében foglal helyet: a hazai gárda a 13. helyen áll, míg a vendégcsapat az osztályozót jelentő 16. pozícióban van. Mindkét együttesnek három győzelmet szerzett az eddigi 11 fordulóban és mindkettőnek negatív a gólaránya (-6, illetve -9). A Hoffenheim egy ponttal előrébb tart ellenfelénél, de a Wolfsburg rátalált önmagára és egyre jobban szerepel. Az utóbbi nyolc Hoffenheim-Wolfsburg meccsen mindig volt legalább három gól. Egyik csapatra sem jellemzők a gól nélküli mérkőzések. A hazaiaknál gondok vannak a védekezéssel, a vendégek pedig felszabadultak lehetnek Magath edző távozása után. Mindkét együttes hajtani fog a pontokért és valószínűsítem a vendégek győzelmét. Ha minden jól megy, akkor a farkasok 3-1-re vagy 3-2-re nyernek majd Hoffenheimben, de a lényeg az, hogy legalább négy gól legyen a mérkőzésen.

#2948 november 18, 2012, 19:22:33, csabax
Nice - FC Toulouse

Tipp: 2,5 gól fölött
Odds: 2.28
Fogadóiroda: Pinnacle
Tét: 10


Úgy hírlik, hogy hazai részről Pentecote, Dao Castellana, Anin, Bahoken, Hennion, M'bow és Fofana sérülés, Civelli pedig eltiltás miatt lesz kénytelen kihagyni a dél-franciaországi derbit. A vendégeknél is hosszú a lista: Tabanou, Yago, Zebina és Yoann Pelé sérült, míg M'Bengue kiállítás miatt eltiltott. Közülük Yoann Pelé és Yago hiánya nem okoz különösebb gondot (Y. Pelé cserekapus és ebben az idényben egyetlen percet sem játszott, a fiatal Yago pedig annak örülhet, hogy eljutott a kiegészítő szerepig), ám M'Bengue és Tabanou pótlása gondot jelenthet a vendégeknél. A nizzaiaknál a két hátvéd, Fofana és M'Bow hiánya okozhat galibát, de cserében Claude Puel edző annak örülhet, hogy az eddig eltiltott Mahmane Traore ismét játszhat. Ha időközben nem szorította ki Abriel, akkor Traore valószínűleg kezdeni fog. A Nizza jól áll a Toulouse elleni párharcban: az egymás elleni utóbbi 5 bajnokit a Földközi-tenger partján fekvő város játékosai nyerték meg, de minden sorozatot tekintve már zsinórban 7 győztes meccsük van a vendégek ellen. Az utóbbi években egymás ellen általában kétgólos meccseket játszanak (igaz, volt egy 0-0 is), de mivel a 17. Nizza menekül a kiesés elöl, abban bízom, hogy a mostanában rossz passzban lévő 9. helyezett Toulouse gólokat fog kapni idegenben. Nagyon döntetlenszagú a mérkőzés (1-1), de mivel a hazaiaknak kell a három pont, remélem, hogy nyernek 2-1-re és otthon tartják a pontokat.

#2949 november 18, 2012, 23:19:51, csabax
FC Sevilla - Betis

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.75
Fogadóiroda: bwin
Tét: 10


Városi rangadót rendeznek Andalúzia fővárosában. Ezúttal nem a Benito Villamarin stadion, hanem a Ramon Sanchez Pizjuan stadion ad otthont a riválisok összecsapásának. (Röpke zárójel: abban a stadionban lesz a mérkőzés, ahol a Bajnokcsapatok Európa Kupájának 1986-os döntőjében Duckadam kapus zsinórban négy 11-est hárított és a Jenei Imre edző vezette román Steaua 2-0-ra legyőzve a Barcelonát nyerte meg az öreg kontinens első számú focitrófeáját.) A hírek szerint a házigazdák Perotti és Trochowski, a vendégek Sergio Rodriguez és Perquis nélkül fognak játszani. Mindnégyen sérülés miatt hagyhatják ki a városi derbit. Ránézve a spanyol bajnoki tabellára némileg érdekesnek tűnhetnek a látottak: 5. Betis 11 mérkőzés, 6 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség, 18-17-es gólarány, 19 pont; 11. Sevilla 11 mérkőzés, 4 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség, 13-13-as gólkülönbség, 15 pont. Azaz a kiscsapat több hellyel a nagycsapat előtt van. Ez elsősorban annak tudható be, hogy a vendégcsapatnak nem csak kedvező volt eddig a sorsolása, de a lehető legjobban jött ki az összecsapásokból. A hazai csapat jól megérdemelt helyén van, hiszen ugyan jól kezdte a bajnokságot, de leeresztett és szeptember közepétől képtelen magára találni. Az előző fordulóban például a gyengélkedő Athletic Bilbao verte meg 2-1-re. Biztosnak veszem, hogy nem a baszkok elleni csapat fog kezdeni a Betis ellen. Jobbhátvéd poszton Juan Cala helyén valószínűleg Cicinho fog szerepelni, középpályán pedig várhatóan nem Campana, hanem Manu del Moral lesz a kezdőben. Szintén biztosra veszem, hogy vendégek nem adják majd olcsón a bőrüket. A sevillai városi rangadók nem szoktak langyos meccsek lenni. Pepe Mel edző csapata talán abban bízhat a leginkább, hogy Benat gólt szerez. Egymás ellen négy évvel ezelőtt játszottak egy gólnélküli döntetlent a felek, de amúgy nem jellemző e kevés gól erre a párharcra. Meccsenként két-három gól a párharc utóbbi éveinek termése, s a legutóbbi három találkozón mindkét csapat szerzett gólt. Úgy vélem, hogy ezen a mérkőzésen folytatódik majd ez a nemes hagyomány.

#2950 november 18, 2012, 22:29:01, csabax
Sampdoria - Genoa

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.90
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Ha azt írom, hogy mindkét csapat pocsék formában készül a nagy derbire, akkor nagyon finoman fogalmazok: a Sampdoria utóbbi 7, a Genoa utóbbi 5 meccsét bukta el a Serie A pontvadászatában. A vendéglátó csapat a zsinórban elbukott hét mérkőzés előtt két döntetlenre volt képes és legutóbb szeptember közepén győzött az olasz bajnokságban. A vendégek hasonló cipőben járnak: a zsinórban elvesztett öt mérkőzés előtt három döntetlent játszottak és legutóbb szeptember végén bírtak győzni bajnokin. Nem meglepő, hogy mindkét gárda célja a kiesés elkerülése. A Samp jelenleg a 17. helyen áll, 3-2-7 a mutatója és 13-18 a gólaránya, míg a Genoa egy hellyel lejjebb, a kieső 18. helyen dekkol 2-3-7-es mérleggel és szintén negatív gólkülönbséggel (12-19). Nyilván a rossz forma és a gyenge mérleg nem fogja megakadályozni a két csapat játékosait, hogy úgy essenek egymásnak, mint tyúk a takonynak. A hazaiak kapujában minden bizonnyal Romero fog állni, a két szélső pedig Munari és Poli lesz. Azt pedig, hogy Maxi Lopez, Pozzi, Estigarribia és Eder közül ki (vagy kik) fognak játszani, egyelőre csak Ferrara edző tudja. A vendégeknél Bovo visszatér, így tehát Moretti mehet vissza balhátvédnek. Tőzsér valószínűleg játszani fog, elöl pedig a Borriello, Immobile csatárpárosnak illene már bizonyítania. Mit lehet tippelni az európai városi derbik egyik legnagyobbikára? A pályán nagyon kemény csata lesz, a nézőtéren pedig nem elképzelhetetlen a verekedés. Borítékolható a feszült, ideges és felfokozott hangulat. Fogadási szempontból sárga lapok és kiállítás terén is érdemes nézelődni, no és természetesen élőben (tévében, interneten) kell követni az eseményeket. Tippelés szempontjából a Sampdoria-Genoa olyan mérkőzés, ahol minden eredmény elképzelhető. Sőt, mindezek ellenkezője is. Ezért nem vacakolok és maradok a legegyszerűbbnek tűnő fogadásnál: mindkét csapat szerez gólt.

#2951 november 19, 2012, 22:30:39, csabax
AS Roma - Torino Hány gólt szereznek? Tipp: Több mint 1,5 1.09  :great:
Cambuur - De Graafschap Hány gólt szereznek? Tipp: Több mint 1,5 1.14  :great:

Szorzó: 1.24

#2952 november 19, 2012, 22:30:22, csabax
AS Roma - FC Torino (Dupla esély)     1X   1,14     :great:
CS Pandurii Targu Jiu - CS Concordia Chiajna (Dupla esély)     1X   1,04    :great:
Rapid Bucuresti - CS Gaz Metan Medias (Dupla esély)     1X   1,10    :great:
Anorthosis Famagusta - Ethnikos Achnas (Tipp)     1   1,15  :great:

Szorzó: 1.50

#2953 november 19, 2012, 22:14:56, csabax
Anorthosis - Ethnikos Achnas Szerez gólt az 1-es csapat? Tipp: igen 1.05  :great: :great:
Cambuur - De Graafschap Szerez gólt az 1-es csapat? Tipp: igen 1.11  :great:
Hertha BSC - FC St. Pauli Szerez gólt az 1-es csapat? Tipp: igen 1.10  :great:
AS Roma - Torino Szerez gólt az 1-es csapat? Tipp: igen 1.06  :great:
Real Sociedad - Rayo Vallecano Szerez gólt az 1-es csapat? Tipp: igen 1.12  :great:
Pandurii Tg. Jiu - Concordia Chiajna Szerez gólt az 1-es csapat? Tipp: igen 1.11  :great:

Szorzó: 1.69

#2954 november 19, 2012, 19:53:49, csabax
Élő 0-1-nél:

Pandurii v Concordia Chiajna / DRAW NO BET   Pandurii   Back   1.74    :great: