A tippjáték szabályzata!

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


február 01, 2007, 01:47:19, Milan
A tippjáték szabályzata


Feliratkozás.

Mindenki jógosult, a tippjátékban való részvételhez, ha regisztrál a fórumban (azon személyek akik már regisztrálva vannak a fórumban azok nem kell újból regisztráljanak, hanem csak be kell jelentkezzenek, azért, hogy tippeiket megtegyék).
A főoldal jobb oldalán megtalálod a tippjáték menüjét. Tippeidet megadhatod, miután bejelentkeztél!!!
A főoldalra visszamehetsz, ha ráklikkelsz a fórum bal felső részén található logóra.

A részvételhez minden felhasználó küldje el a bet-at-home-os azonositóját a [email protected] e-mail cimre az aktuális hónap (jelenleg október) 25-ig.
Ez a kikötés azért van, hogy a hónap végi nyereménykiosztáskor ne kelljen várni amig minden nyertes elküldi az azonositót. Igy a nyertesek sokkal hamarabb megkapják pénznyereményüket. Az azonositót csak egyszer kell elküldeni, mi azt peddig bevezetjük az adatbázisba.
Ha még nincs bet-at-home-os azonositód, akkor itt regisztrálhatsz.

Nyeremények.

A tippjátékot a bet-at-home támogatja!

Havonta a tippjáték első három helyezete pénznyereményben részesül a következő felosztásban:

1.hely: 50 eurós bet-at-home számlafeltöltés

2.hely: 20 eurós bet-at-home számlafeltöltés

3.hely: 10 eurós bet-at-home számlafeltöltés

A nyeremény átvételéhez a nyertesek bet-at-home regisztrációval kell, hogy rendelkezzenek.
Minimum 15 tipp kötelező havonta. hogy a nyereményt valaki átvehese.

A pontozás:

A pontozást  a következő képlet szerint számoljuk ki:
(tét * odds) – tét
Elvesztett tipp esetén a összpontszámból levonjuk a tétet.

Tippelés:

Többfajta fogadást ajánlunk (1x2, under/over, to score, not to score stb.) , az egyik feltétel az az, hogy egy mérközésre csak egy tippet tegyünk ( pl. nem játszhatjuk meg az AC Milan – Chievo mecset 1-re is és over-ra is).
Vigyázni kell, hogy a megadott adatok helyesek, valósak legyenek, másképp a tippeket töröljük.

A tippjátékban a csapatok neveit a www.sfstats.net - ről kell venned. A csapatok neveit pont úgy kell beirni ahogy ott szerepelnek, ellenkező esetben a tippet töröljük. Ez azért van igy, mert ezzel sokkal könnyebb a tippek feldolgozása, kevesebb időt igényel.
Mégegyszer a csapatok neveit kell az sfstats.-ról venni, a többi adatot, mint pl. kezdési időpont, odds azt a fogadóirodáktól kell venni, s helyesen, valós adatokat kell megadni (természetesen az odds meg van az sfstats.-on is, azt onnan is lehet venni, viszont a kezdési időpontokat ajánlom, hogy vegyétek a fogadóirodáktól)
A www.sfstats.net weboldalon jelenleg négy sportág van: kézilabda, kosárlabda, futball, illetve jégkorong. Ez idővel bövülni fog. Jelenleg minden fontosabb bajnokság megtalálható ezen a weboldalon.

A tippjátékban a következőkre tippelhetsz: az összes bajnokságra ami a www.sfstats.net -en szerepel, ide beleértem mind a 4 sportágat (futball, kosárlabda, kézilabda, jégkorong).

Ezeken kivül még a következőkre tippelhetsz:
1. tenisz - ATP és WTA tornák ( Challenger tornákat nem fogadunk el tippként)
2. tenisz - Davis Cup, FED Cup
3. Formula 1
4. Moto GP - ide beleértem, úgy az 500cc kategóriát, mint a 250cc-t, valamint a 125cc-t.
5. Baseball
6. Vizilabda
7. Roplabda
8. Futball - Copa Libertadores, Royal League, Nemzeti kupak a kovetkezo orszagokbol: Anglia, Olaszorszag, Nemetorszag, Franciaorszag, Spanyolorszag, Hollandia, Belgium, Portugalia
9. NFL
10. Speciális fogadások ( csak sportra vonatkozik es csak azon sportagakbol, valamint bajnoksagokbol, amelyekre tippelni is lehet; pl. Ki nyeri az idei NBA-t?)

A megjegyzés mezőbe be kell irni, hogy milyen sportágra tippelünk (pl. tenisz, kosárlabda stb.), valamint, hogy mi is az (kupa, bajnokság), illetve under/over-nál, meg meg kell adni a ponthatárt is. Handicap-es tippnél meg kell adni, hogy melyik csapat indul hátrányal, vagy más esetben előnyel (pl. Chievo HC+1 ez azt jelenti, hogy a Chievo egy gólos előnyel kezdi a mérközést). Specialis tippeknel be kell irni a megjegyzes mezobe, hogy mire is tippelunk. Aki nem irja be a megjegyzéshez ezen dolgokat, annak törlöm a tippét!!!

A következő fogadási tipusok vannak:

1x2 – megtippeled a mérközés végső kimenetelét ( ez lehet 1, x, 2, 1x, x2, 12)

Félidő – megtippelheted, hogy mi lesz a félidőben ( 1, x , 2, 1x, x2, 12)

Handicap – handicapes tippet is adhatsz (sajnos jelen pillanatban az asian handicap-et nem fogadjuk el)

To score – tippelhetsz, hogy egy csapat rúg-e gólt.( pl. ha a Lazio játszik otthon a Sienával és te a Laziora szeretnél fogadni, hogy gólt lő akkor 1-est kell tegyél, ha peddig a Siena-t akarod betenni, hogy gólt rúg akkor peddig 2-est kell tenned.

Not to score – arra fogadhatsz, hogy melyik csapat nem ad gólt (a fenntiek érvényesek erre is, vagyis ha azt mondod, hogy a Lazio nem rúg gólt akkor 1-est teszel, ha peddig a Siena-ról gondolod azt, hogy nem ad gólt akkor meg 2-est teszel).

Under/over – megadhatod, hogy a merközésen kevesebb, vagy több gól lesz (futball esetében a határ 2.5, a kosárlabdában meg változik). Ha nem focira akarsz under/over-t fogadni, hanem más sportágra, mint például kosárlabda, vagy kézilabda, akkor kérlek a megjegyzésekhez ird be a fogadóirodától átvett pontos határt ( pl. Philadelphia játszik Indianaval és a ponthatár 192.5, akkor te a határt ird be a megjegyzésekhez, esetünkben 192.5). Ha undert tippelsz, akkor válassz 1-est a tippnek, ha overt akkor 2-est!

To win to nil – arra fogadhatsz, hogy melyik csapat nyer úgy a mérközésen, hogy nem kap gólt. Ha a hazai csapatra gondolsz akkor 1-est teszel, ha a vendég csapatra gondolsz akkor meg 2-est teszel.

To keep a clean sheet – itt arra fogadhatsz, hogy melyik csapat nem kap gólt. Itt is úgyanaz érvényes, mint a fentinél, ha arra gondolsz, hogy a hazai csapat nem kap gólt akkor 1-est teszel, ha peddig a vendég csapat nem kap gólt akkor 2-est.

Halftime or Fulltime – itt arra tippelhetsz, hogy egy csapat milyen eredményt ér el vagy a félidőben, vagy a mecs végén.( pl.ha arra tippelsz, hogy a Parma döntetlent csinál vagy a félidőben vagy a végén akkor a tipus mezőnyből kiválasztod a halftime/fulltime opciót és a tipphez peddig x-et választasz, három lehetőséged van: 1, x , vagy 2)

Első gól – itt meg arra tippelhetsz, hogy melyik csapat adja az első gólt.Ha a hazai csapatra gondolsz akkor 1-est kell tenned, ha a vendégre akkor meg 2-est.

Tét:

Választhatunk 1-től 10 egységig.

Napi tipp:

Minden tippelő naponta maximum 5 tippet játszhat( ez arra a napra vonatkozik amikor a mérközés zajlik). pl. tippeinket előre is megtehetjük, mondjuk egy hétre, de ügyelnünk kell, hogy a megadott napokra ne legyen több, mint 5 tippünk.
Azon tippelők akik ezt a szabályt nem tartják be és 6, vagy több tippet tesznek, azoknak az összes aznap megtett tippét töröljük.
Azon sportágakra melyek éjjel zajlanak, mint pl. NBA, MLB, Argentin, Brazil futball azokra fogadhatunk az azelötti nap is, de akkor is ügyelnünk kell, hogy ne haladjuk meg a napi 5 fogadást.
pl. Kedd, március 13-án 4 tippet tettünk és még jógosultak vagyunk tenni egy tippet.Ez lehet egy NBA-ből választott mérközés is, amely már valóban szerdán játszodik, hisz meghaladtuk a 0 órát, de szerda reggel 6 óráig vége van, igy ezt még keddi tippnek vehetjük.

Odds-ok

A megadott odds-ok valósak kell legyenek. Töröljük azon tippeket amelyeknél az odds-ok nem valósak. Az odds-okat bármelyik általunk ajánlott fogadóirodától át lehet venni.

Minden tippet a mérközések kezdete elött minimum fél órával kell megtenni, azért, hogy lehetőséget adjunk más látogatóknak is, hogy a tippeket tanulmányozzák (és nem lemásolják...) .
Aki ezt a szabályt nem tartja be, annak töröljük a tippét.

Tévedések:

Bármilyen tévedést, jelezni kell a fórumon a Téves tippek témában.
Akik a tévedésüket nem jelzik időben azoknak töröljük a tippeiket.
Minden tippnek van egy ID-je. A fórumon ezt az ID-t is adjátok meg a téves tippeknél.

Kizárás

A játékosoknak nem szabad meghaladniuk  a -29 pontot. Az eredmények frissülése után ha valakinek kevesebb mint -29 pontja van, az ki lesz zárva a versenyből (abban a hónapban), de a következő hónapban újból játszhat. Az a tippelő aki -29 pont alá kerül( pl. -29.01) kiesik a versenyből, a rendszer automatikusan áthúzza a nevét.
A tippeket megprobáljuk naponta feldolgozni. Azon játékosok akik -29 pont alá kerülnek a napi feldolgozás után (napi 5 tipp) azok kiesnek a játékból, igy hiába van előre megtett tipp, mert azokat már nem veszük figyelembe.

Azon tippelők akik több felhasználóval tippelnek, azokat teljesen kizárjuk a játékból.
Azonos IP cimmel rendelkező felhasználókat azonnal kizárjuk a tippjátékból.

Büntetés:

A sportfogadas.org jógosult arra, hogy azon tippelőket akik a szabályt megszegik kizárja a versenyből.
Azon játékosok akik egy mérközésre kezdés után, vagy a mérközés lefújása után tippelnek és hibájukat nem jelentik a fórumon, azok ki lesznek zárva a versenyből.

A www.sportfogadas.org szerkesztői sok sikert kivánnak a tippeléshez!