Ligue1 27.forduló 05-06

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


27.forduló párosítások

2005.02.18

Ajaccio -Bordeaux 
Lyon- Nantes 
Metz- Marseille 
Nice- Monaco 
Paris SG -Le Mans 
Rennes- Lens 
Sochaux- Auxerre 
Saint Etienne -Lille 
Toulouse -Strasbourg 
Troyes- Nancy

Ismét nyert a Lyon

Három mérkőzés után ismét nyerni tudott a Ligue 1-ben az Olympique Lyon gárdája, így aztán akik abban reménykedtek, hogy a pontvadászat ismét izgalmas lesz, legalábbis ami az első helyet illeti, azoknak csalódniuk kellett - az OL előnye továbbra is hét pont a második Girondins Bordeaux-val szemben, amely szintén begyűjtötte a három pontot. A többi tradicionális nagycsapat, azaz az AS Monaco, a Paris Saint-Germain és az Olympique Marseille viszont egyaránt vereséget szenvedett.

A lyoniak az FC Nantes-t fogadták, és a bajnokcsapat edzőjének, Gerard Houlliernek a gondjai annyiban enyhültek a meccs előtt, hogy most legalább volt négy hadra fogható védője Éric Abidal felépülésével. A válogatottban megsérült bekk ebben a szezonban eddig csak három meccsen szerepelt, de most ott volt a kezdők között, így már csak Claudio Cacapa, Anthony Reveillere és Sylvain Monsoreau hiányzott a hátsó alakzatból...

A csapat gyengébb eredményei azonban nem csak ezen, hanem a középpályások gyengébb teljesítményén is múlt, és ennek megfelelően a Nantes elleni győzelem elsődleges záloga is az ezen poszton szereplő focisták remeklése volt. A brazil Juninho Pernambucano már a kilencedik percben talált, a tőle megszokott módon szabadrúgásból, majd egy másik szabadrúgása után Mahamadou Diarra is eredményes volt - és ezzel el is dőlt a meccs.

A második félidőben azért még mindkét oldalon született egy-egy találat, de Houllier mester a hajrában már jól láthatóan a PSV Eindhoven elleni BL-nyolcaddöntőre koncentrált, és lecserélte Juninhót, illetve a brazil középhátvédet, Crist is - akik egyébként a meccs legjobbjai voltak.

A második helyen álló Girondis Bordeaux mindenesetre tartja a lépést a listavezetővel, a klub immár kilenc mérkőzés óta veretlen, és ezen a kilenc találkozón mindössze egyetlen gólt kapott - most éppen 2-0-ra verte az AC Ajacciót, mégpedig idegenben. Pedig a Girondins-ben a második számú kapus, Frédéric Roux védett, ráadásul nem is valami jól, meglehetősen bizonytalan volt (a L'Equipe-től a közepesnél kicsit rosszabb 5,5-ös osztályzatot kapott), a hátsó alakzat azonban kiválóan funkcionált, és azon kevés esetben, amikor egyáltalán eljutott a labda a kapuig, kisegítették a portást.

A támadórészleg pedig jó volt két gólra: az elsőt egy pazar kombináció után a marokkói csatár, Maruan Csamak szerezte, aki elsőra még a kapusba lőtt, de a kipattanót már nem rontotta el; a második találat pedig a brazil szélső, Denílson nevéhez fűződött, ő egy laza mozdulattal emelte a labdát a hálóba a kimozduló kapus felett.

A francia labdarúgás másik három tradicionális nagycsapatának viszont nem megy, mind a három klub (a Monaco, a Marseille és a PSG) vereséget szenvedett, és gólt sem szerzett. A legváratlanabb a párizsiak zakója volt, a fővárosiak hazai pályán kaptak ki a szezon meglepetéscsapatától, az újonc Le Mans UC-tól.

A vendégek már az ötödik percben vezeséthez jutottak, miután a hazaiak cseh védőjének, David Rozehnalnak a kezére pattant a labda, és a jogos tizenegyes Cédric Fauré értékesítette, a párizsiak pedig a hátralévő 85 percben képtelenek voltak egyenlíteni. A PSG sztárjai közül többen is pocsékul fociztak, Jérome Rothen például 3,5-ös osztályzatot kapott a L'Equipe-től, Vikash Dhorasoo-t pedig már a szünetben lecserélték, de ez sem segített, ráadásul a párizsiaknak szerencséjük sem volt, egy alkalommal ugyanis a vendégvédők mintha a gólvonalon túlról mentettek volna - de a játékvezető továbbot intett.

A klub mindenesetre már öt forduló óta nyeretlen, de még mindig hatodik helyen áll - egy pozícióval a sereghajtó FC Metztől kikapó Olympique Marseille, és öttel a csupán 11. AS Monaco előtt, amely meg az OGC Nice otthonában szenvedett 2-0-s vereséget.
Eredmények
Lyon Nantes 3 - 1 
Ajaccio Bordeaux 0 - 2 
Nice -Monaco 2 - 0 
Paris SG- Le Mans 0 - 1 
Rennes- Lens 4 - 1 
Sochaux- Auxerre 1 - 0 
Saint Etienne- Lille 0 - 2 
Toulouse -Strasbourg 1 - 2 
Troyes- Nancy 0 - 1 
Metz- Marseille 1 - 0