USA hanyatlása - coming III. World War ?!

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Idézetet írta: mikisun Dátum augusztus 25, 2015, 22:45:10
:D
HR-es vagy Misk@?

Csak azért mert nem akar minden menekültet halomra lőni, vagy rájuk gyújtani a menekülttábort?

Idézetet írta: misk@ Dátum augusztus 25, 2015, 22:34:03
1) Gyakorlatilag 1 éve nem találok alkalmas embert egyszerű, gyártósori munkára. 20-ból 10 önéletrajz alapján már interjúig sem jut el, 10-ből max. 2 akit felelősséggel fel merek venni. Találkoztam már szinte mindennel: pálinkaszagúan érkezik az interjúra; helyből letegez; recepciós megkérdezi, miben segíthet, kit keres - válasz: mi köze hozzá; stb. és ez csak a jéghegy csúcsa). Aztán, akit meg felveszek 1 héten belül betegállományba megy. Szóval elkeserítő.

Szerintem ezért gondolta HR-esnek.

Így van TIB!
Köszönöm a tisztán látásodat!:);)
Alex,te meg olvass vissza kicsit legyél szíves,ne liberáliskodjál itt nekem hirtelen!:D

Idézetet írta: bendehal Dátum augusztus 25, 2015, 22:22:31
Látod erre képes a magyar állam..
Mire? Talán nekünk kellene a mocskukat eltakatítani? Egy 4-5 éves gyerek is tudja, hogy nem szabad szemetelni.
A kormánynak nem babusgatni kell őket, hanem komoly határőrséget felállítani, tűzparanccsal. Nehogy már ők fontosabbak legyenek, mint saját népünk!

A legtöbb hozzászólást elolvastam, a legtöbbel nem értek egyet :)

Nem is akartam kommentelni, de talán a több szem többet lát elv alapján páran (legalább részben megváltoztatják az álláspontjukat, mindkét oldalnak szól a kritika. Nem én írom le a frankót, csak a véleményem. Nem mondom, hogy teljesen igazam, de én hiszem, hogy igen.

Ki a felelős ezért az egészért?! De, ők! Az USA. Az egyik legnagyobb probléma Irak szétverése volt, s mert bár Saddam Hussein egy őrült diktátor volt, aki népirtást végzett, de az USA miatt közvetve és közvetlenül annyi ember vesztette el az életét, mint amennyit Hussein 50 év alatt sem tett volna meg. Irak szétesésével, plusz többek között az afganisztáni "szerepvállalással" egyrészt még tovább nőtt az USA elleni gyűlölet, másrészt ami a fontosabb, a szélsőséges mozgalmak nagyon megerősödtek. Aztán jött még az arab tavasz. Persze ebben nem csak az USA felelős, de...

Ezek kellettek ahhoz, hogy több állam, de a legfontosabb, hogy Irak és Szíria annyira meggyengüljön, hogy a szélsőséges mozgalmak folyamatosan egyre több erőforrásra és befolyásra tegyenek szert. Az IS amellett, hogy különös kegyetlenséggel és/vagy megalázó módon végzi ki a túszait/ellenfeleit, továbbá a világörökség részét képező építményeket és műkincseket semmisít meg, tudatosan tesz szert egyre nagyobb hatalomra. Lásd többek között a szír olajmezők, az ország kulcsfontosságú területeinek megszerzése (+Irak egy része).

A probléma az, hogy az IS/háború elől már nem csak a közvetlenül érintettek jönnek ide, hanem a jobb élet reményében mások/más országok lakói is ide kerülnek. Ha nem tévedek, a menekültek nem is olyan rossz napidíjat kapnak, nem véletlenül látom őket napi szinten taxizgatni. Nálunk is rengetegen vannak, egy sem kéreget, mert elég pénzt kap. Majdnem mindegyiknek van mobiltelefonja, új öltözéke... Elhiszem, hogy nem jó az utcán élni, de azért aki ide eljut, nagyon sajnálni sem kell.

Nem igaz, hogy kiváló munkaerők lennének, mert szerintem a túlnyomó többség nem is akar dolgozni. Ha akarna, akkor megállna Ausztriánál vagy a "szerényebbek" Mo-t is választhatnánk, esetleg Szlovákia, Cseho stb... Ők tudatosan azokat az országokat választják, ahol a legjobb a szociális háló! Mert annyira ők nem akarnak dolgozni, minek is, ha anélkül is kapnak szállást, megélhetési támogatást stb...
Persze nem mindegyik ingyenélő, mint ahogy a magyarok között is vannak "európai" szemléletűek is... Igen, ki kell mondani, le kell írni, hogy a magyar egy .... nép. Nem szorgalmas, sőt mi több, lusta, önző, depresszióra, alkoholizmusra hajlomos. A legtöbb ember lop/csal/hazudik (van aki kicsiben, mások nagyban). Amíg közel napi szinten lehet látni, hogy a kutyaürülék nem csak a fűben hever, hanem a JÁRDÁN (!) is, amíg szeméttől/csikktől/üvegektől hemzsegnek a terek, parkok, addig ne akarjuk már az egekig magasztalni honfitársainkat...

A rossz példa ragad, ezért is problémás, hogy a még kevésbé szorgalmas "csoportból" már vagy 1-1,5M van idehaza. Nem utálom őket, vannak köztük rendesek, becsületesek, EGYETEMET (!) végzett emberek is, de a többség nem az. Amíg késekkel járnak, és a verekedés, a törvények megszegése élteti őket, addig ez nem lesz másképp... a "vérükben" van.

A legnagyobb baj még a bevándorlókkal az, hogy nemcsak, hogy nem a munkavállalás miatt jöttek, nem is az, hogy más a bőrük színe, vagy a nyelvük, de teljesen más a vallásuk és ők sokkal fanatikusabbak, mint "mi". Emellett teljesen más a kultúrájuk, más "oktatásból" jöttek...

Az összes ismerősöm mondta  (akik kinn voltak), hogy Ausztriában és Németben is milyenek a török negyedek... Nem akarnak dolgozni, vagy egy keresőre jut 4-6(-10) ember. A legtöbb nem csak nem tud, hanem nem is akarnak németül beszélni. Amellett, hogy ők örökre törökök maradnak, mint ahogy a szírek, afgánok, pakisztániak, stb...
Egy arab nem azért megy ki, hogy "brit"/"német" legyen, míg pl a kelet-európaik pedig szívesen lennének svájciak, osztrákok stb... (ami egyébként szerintem helyénvaló lenne abban a szituációban).

Idézetet írta: mikisun Dátum augusztus 25, 2015, 23:28:54
Így van TIB!
Köszönöm a tisztán látásodat!:);)
Alex,te meg olvass vissza kicsit legyél szíves,ne liberáliskodjál itt nekem hirtelen!:D

Hja, vágom, csak olyanokat írtál hogy kinyílt a bicska a zsebemben. Kicsit meg is borultam  :)

Drogos, azért a magyar nem kimondottan lusta nép. Itthon lehet, de az azért van mert belefásult a szarba, és nincs kedve nemhogy dolgozni, de élni sem. Akik kimennek, a legjobb melósok között vannak. Nézz ki Ausztriába ahol sok a magyar. Én hajón lenyomtam 6 évet, a magyarnál nincs jobb melós, aki hamarabb jutna előrébb nyalás (szerbek, románok) nélkül. Szóval ez ilyen félig igaz félig hamis állítás.

Vendégül láttunk már tatárokat, törököket, osztrákokat, szovjeteket és akkor most szíriaiakat. Már nem is tudjuk, hogy milyen amikor csak mi vagyunk itthon otthon. Kínai kajálda-ruházda, lengyel piac, angol szupermarket, német autók, tajvani gyárak, amerikai popkultúra, plázás romák, görög ételek, szuahéli focisták, magyar bérek. Álmosék túl forgalmas helyen álltak meg a lovakkal. Ha esetleg a Tejútba téved valami UFÓ, ide a véres bökőt, hogy az Alföldön rakja le az csillaghajót. Bezzeg a finnek, na azok jól választottak területet. Akkora nyugi van, hogy még a Télapó is ott lakik, mikor épp nincs kiszállítás.

Alex,majd meglátod,hogy igazam van!
Ezek a tetvek még csak Európa szélén vannak,de már a jogaikat kiabálják!
Ez ilyen,már bocsánat,de "cigány"mentalitás!
Nyilván a romák között is vannak becsületes,dolgozó emberek,nem is rájuk értettem.
De ezek a szírek,afgánok,pakisztániak mind-mind tipikusan ilyen népek.
Iq nem sok,de ahhoz elég,hogy tisztában legyenek a jogaikkal!
Viszont azt majd senki ne várja el tőlük,hogy "szegény üldözöttként"még dolgozniuk is kelljen!
Ebben biztos lehetsz!
Teljesen igaz,hogy legtöbbjük csak a Ny.E-i szociális juttatások miatt jön!
Meg kell állítani őket,minél hamarabb,amíg még senkinek nem fáj annyira!

Két órával ezelőtti cikk:

Egyre agresszívabbak, egyre követelőzőbbek a mind nagyobb számban Magyarországra érkező illegális migránsok,  mondta az MTI-nek szerdán Kovács Zoltán kormányszóvivő pár órával azután, hogy Röszkén könnygáz bevetésével fékezték meg a regisztrációra várók között kitört dulakodást.

A kormányszóvivő hozzátette, mivel az illegális bevándorlók nem engedelmeskednek a szabályoknak, egyre nehezebb feladat a hatóságok számára az európai rendelkezések által megkövetelt intézkedések - köztük az ujjlenyomat-vétel - végrehajtása, ezzel egyre inkább ellehetetlenítik azt, hogy regisztrálva, kontrollált módon lépjék át a határt.

Nincs semmilyen ok, ami szükségessé tenné, hogy 141 ezer ember érkezzen illegálisan Magyarországra a zöldhatáron keresztül, mondta Kovács Zoltán.

Szerinte hetek óta jelzik, hogy a tapasztalatok szerint az illegális migránsok számának növekedésével párhuzamosan azok magatartásában is alapvető változás következett be.

A kormányszóvivő azt mondta, a magyar rendőrség rendkívül nehéz körülmények között, a lehető legemberségesebben tesz meg mindent, hogy el tudja látni a határ védelmét, illetve megtegye az átlépők esetében a szükséges lépéseket.

Tudjuk, hogy a rendőrség képes ezt elvégezni, mondta, hozzátéve, hogy a határvadász egységek fel lesznek készítve az ilyen jellegű események kezelésére is, a jövő heti rendkívüli parlamenti ülésen pedig jogszabályi védelmet is kap a magyar határ.

A Biblia sárga veszedelemről ír, lehet Isten színtévesztő???? ???

http://hvg.hu/itthon/20150826_Segitsetek__A_BBC_videot_tett_kozze_a_ro

Most akkor a háború elől menekülnek, vagy ingyen élni akarnak egy fejlett nyugat-európai társadalomban?!

Más: én nem támadom őket, mert tényleg együtt érzek velük, de (!) ha ezek a kis szorgos hangyák csak dolgozni akarnának és a háború elől menekülnek, akkor miért nem maradnak Olaszban, Görögben, Macedóniában, stb...

Amúgy ha valaki annyira a szívén viseli a sorsukat, akkor nyugodtan meghívhat magához LAKNI egy kisebb családot, vagy csak pár (vagy legalább 1) embert. Na ugye... te sem szeretnél velük egy fedél alatt lakni!

Németországban egy négytagú menekültnek nyilvánított család segélye 1500 EUR/hó. Hogy ezt meddig kapják, nem tudom. Nyilván gyorsan terjedt a hír, hogy munka nélkül mennyit lehet kapni.
Nagyvárosban egy negyedbe tömörülnek, emiatt olcsóbban tudnak lakást bérelni ( mint nálunk, ha egy utcában egy cigány házat vesz, azonnal 20-30 %-kal esnek az ingatlan árak). Ez most 300-500 EUR között van. A maradékból simán elvannak, magasabb szinten mint otthon. Pláne ha több család is beköltözik egy lakásba.
Sajnálom azokat, akik háborús helyről kénytelenek elmenni, de itt már rég nem erről van szó.

A gyarmati uralom kb. 500 éve alatt a mai nyugati országok ezeknek a népeknek és területeknek a kifosztásával építették fel magukat. Aztán az 1950-es években otthagyták őket, mint eb a szarát. Ha jó volt elvinni mindent, ami mozdítható, akkor érezzenek felelősséget most is. Oldják meg ott a helyzetet, vagy fogadják be a menekülteket.

Nálunk meg légmentesen lezárni a határt. Menjenek más irányba, úgysem mi vagyunk a célország.

És nem ezt csinálni: http://www.hir24.hu/belfold/2015/08/25/nezze-meg-a-keritest-mukodes-kozben/

Hű de jól beindult ez a topik :)
Jó lenne már fogadni is valamire...
Mennyi lenne a szorzója mondjuk egy
szír-roma meccsnek?
;D

Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 26, 2015, 02:59:32
Vendégül láttunk már tatárokat, törököket, osztrákokat, szovjeteket és akkor most szíriaiakat. Már nem is tudjuk, hogy milyen amikor csak mi vagyunk itthon otthon. Kínai kajálda-ruházda, lengyel piac, angol szupermarket, német autók, tajvani gyárak, amerikai popkultúra, plázás romák, görög ételek, szuahéli focisták, magyar bérek. Álmosék túl forgalmas helyen álltak meg a lovakkal. Ha esetleg a Tejútba téved valami UFÓ, ide a véres bökőt, hogy az Alföldön rakja le az csillaghajót. Bezzeg a finnek, na azok jól választottak területet. Akkora nyugi van, hogy még a Télapó is ott lakik, mikor épp nincs kiszállítás.

Félországuk bánta,de állták  sarat a szovjetekkel szemben  :great: