Várda64 pókeres naplója a 2011-es esztendőre

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Gratulálok! :beerchug: Ezek most kimondottan expekt versenyek vagy minden iPokeres teremből elérhetőek? Ha utóbbi, akkor lehet majd találkozunk ;)

Ismételten csak gratulálni tudok Várda! :ok: :beerchug:
Nem tudom olvastad-e, de másik topikba írtam, hogy a BetClicen igen jó versenyek vannak. Kevés induló és elég korrekt összedíjazás. Szerintem te ott szétnyernéd magad...pontosabban ott is! :)


Köszönöm szépen a gratulációkat Srácok!  :beerchug:

Latzka!
Ez szerintem csak az expekt terméből érhető el.

Cesc18!
Már átvillant az agyamon a gondolat, de egyenlőre nincs regem a BetClicen. Anno olyan rosszul nyitott az iroda a fogadók irányába, hogy én nem regisztráltam oda. Azóta úgy látom normalizálódott a helyzet, nem zárom ki, hogy rövid időn belül megpróbálkozom ott is.

söprű!
Nem ismerem ezt a trisó gyereket, vagyis lehet hogy ismerem csak nick alapján nem tudom ki lehet. Az élőzés pedig számomra megszünt két okból kifolyólag: 1., Nyíregyházán az ismert törvények miatt megszünt a Korona-Póker Klub, pedig oda nagyon szerettem járni. 2., A környékbeli "földalatti" próbálkozásokon, pedig egyszerűen ráuntam, hogy mindegy hogy melyik városban játszunk, mindig ugyanazokkal az arcokkal találkozom.

Tegnap erős kezekkel ugyan (AA valamint KK), de két selejtezőről is kiestem. Harmadikra már nem is neveztem, mert nagyon fáradt voltam. Ma a 16 órásról már kiestem (a változatosság kedvéért ezúttal QQ-val a kezemben), de ma van kedvem játszani, tokent mindenféleképpen megpróbálok szerezni, a meglévővel még az is előfordulhat, hogy nevezek az esti versenyre. Jó lenne a jövő hétre minél nagyobb BR-t felépíteni.

GL!  :cya:

Erő, izom, "C"-vitanim Sporttársak!

Bő egy hét telt el legutóbbi jelentkezésem óta, lássuk ezen időszak "termését".
Eljutottam arra a szintre, hogy nem tudok nyerni... Mindegy, hogy milyen versenyen indulok (MTT;Freeroll;SnG), mindegy hogy milyen téten a végeredmény minden esetben vereség. Hogy mitől van ez a gyökeres változás az számomra egyszerűen megmagyarázhatatlan. Visszalapozgattam a leosztásokat és ász párral a kezemben már most járok egy 8-10-es vereségszériánál. Most az esetek 90%-nál hibázni sem tudtam, mert vagy miattam vagy ellenfelem miatt pre-flop all in mentünk, ezért is megmagyarázhatatlan, hogy egyszer sem kerülök ki belőle győztesen. Nem ismeretlen számomra az érzés, mert ebben a teremben már régebben is tapasztaltam hasonlót, de ennyire hosszút mostanáig nem. Az erős kezekkel (AA;KK; egyszínű AK-AQ) történő vereségeimben viszont egy kivételével van egy közös vonás, mind-mind a versenyek középső szakaszában történik, amikor tulajdonképpen eldől, hogy pénzbe ér-e az ember vagy sem. Én nem... A maradék egyet feltettem a csatolmányba tanulságképpen. Ez egy verseny második leosztása, azért van 1700 zsetonom, mert az elsőnél is ez a fazon erősködött a semmire. Kitartó vergődését azért honorálta a program. Itt azért hibaként róható fel, hogy hagytam floppot nézni, de ha AQ van a kezemben akkor is ugyanez a végeredmény. Igazi kuriózuma az AA besülésének amikor UTG2-ből 5BB emelésemre osztógombról pre-flop kaptam egy all int. Amikor kétszínű 6 8-at mutatott a fickó először azt hittem rosszul látok!! A program azért hamar tudatosította bennem, hogy ezt így kell csinálni. Flop: 2,8,2 turn: 8 river: 10. Hmmm... ezek ellen tehetetlen vagyok. Megmondom őszintén meg is érteném ezeket a szituációkat, ha az ellenfeleim az ölükbe hullott ajándékkal élni tudnának, de ezeket általában visszanézem és nem nagyon érnek pénzbe.
A végére hagytam egy igazi "gyöngyszemet": 100/200-as vakszinten járunk, nagyvakra kaptam egy egyszínű 4,5-öt. Középről jön egy mini raise én és UTG3 kiegészít. Flop: 3,5,5 mondhatnám nem rossz. Passzolok, UTG3 600-at emel, középről dobás, én megadom. Turn: 4. Na most ezt akárhonnan nézem full house és jelen pillanatban ettől többje nem lehet, tehát passzolok. Ő 1200-t emel, melyre tíz másodperces gondolkodás után all int mondok. Ő azonnal megad és QQ-t mutat. A fentebb leírtak alapján gondolom nem nehéz kitalálni, hogy a river Q volt. Ezek után gondolom érthető amikor azt írtam, hogy nem tudok nyerni.

Tervek:

Fel nem adjuk, mert nem az a fajta vagyok, csak az a baj, hogy ritkán kapok kétszínű 6,8-at, hogy nyerni tudjak.  ;D ;D
Kicsit komolyabbra fordítva a szót, "nincs olyan hosszú hogy véget ne érjen", előbb-utóbb ennek a negatív szériának is fordulnia kell. Addig amíg ez meg nem történik valós pénzért nem játszom. A változás első jeleit úgyis freeken fogom érzékelni és VIP szintemnél fogva szerencsére az ingyenes versenyeken is vannak lehetőségeim. Ma 500$-s, holnap 1000$-s összdíjazású versenyre vagyok hivatalos. Lehet már ma sikerül megalapozni egy szebb jövőt! Ennek reményében,

GL Mindenkinek!  :cya:

Idézetet írta: Várda64 Dátum szeptember 06, 2012, 13:37:10
Erő, izom, "C"-vitanim Sporttársak!

Fel nem adjuk, mert nem az a fajta vagyok, csak az a baj, hogy ritkán kapok kétszínű 6,8-at, hogy nyerni tudjak.  ;D ;D

GL Mindenkinek!  :cya:

Én például elég gyakran kapok, akkor én most szerencsés vagyok  ;D? Csak mert általában el szoktam dobni, én inkább a prémium lapok hiányától szenvedek.
Viccet félretéve: fel a fejjel, most vagy a hullámvasút alján, innen már csak felfelé vezet az út.
PS: van egy tokenen az expektes free-re, ha neked is akad nem akarsz játszani ma este? Jó lenne már egy FT-n játszani együtt!

Idézetet írta: Várda64 Dátum szeptember 06, 2012, 13:37:10
Erő, izom, "C"-vitanim Sporttársak!


Fel nem adjuk, mert nem az a fajta vagyok, csak az a baj, hogy ritkán kapok kétszínű 6,8-at, hogy nyerni tudjak.  ;D

Én a tegnap esti 100 dolláros FREEN azt figyeltem meg, hogy akinek KK-ja volt kézben, gyengébb lapoktól kivétel nélkül kikapott.
Én egyszer kaptam, azonnal bedobtam, ugyanakkor a verseny alatt 5-6 szor kaptam kézbe AA-t, mindannyiszor nyertem vele.
Meg a versenyt is sikerült éjjel 1/2 2-re megnyernem. :)

Misikém!

Nincs tokenem sajnos és ha így folytatódik tovább belátható időn belül nem is lesz.

A délelőtt írtakhoz még egy bizonyíték. Pár perce történt még friss, meleg, ropogós. A figura előtte all int bukott, tudtam hogy nincs jó lapja, idegből cselekszik. Végül a véletlengenerátor(?) megoldotta, hogy szegény szerencsétlen hülye azért mégse essen ki. Ez már nem vicces, ez egyszerűen szánalmas.

Ha tudtad, hogy idegből játszik, akkor azt is sejthetted, hogy a legeslegjobb esetben is csak 2:1-et játszol alacsonyabb ász ellen, de sokkal valószínűbb, hogy két random lap, vagy kicsi pár ellen játszol flipközeli handet. Nem biztos, hogy 15/30-on érdemes ennyi zsetont feltenni ilyen esélyre.

Magamról tudom, hogy a sorozatos bad beatek miatti önsajnálat könnyen vezet hibásan játszott handek félremagyarázásához. Minél előbb visszatérsz a tárgyilagos értékeléshez, annál előbb kijössz a negatív szériából is és újra jönnek a tőled megszokott bámulatos eredmények.

A freerollok durván lerontják az ember játékát, nehéz tartani a színvonalat, ha gyakorlatilag minden hand allinben végződik, vagy eleve kilátástalan dolog "lapra tenni" az ellenfelet.

Remélem nem veszed rossz néven ezt, sokkal előrébb tartasz ebben a játékban, mint én, de kivülről néha többet/mást is észrevesznek a segíteni akaró társak!

Őszintén szurkolok, hogy forduljon a szerencse kereke!

Szívemből szólt söprű Várda!

15/30-on nincs az az isten, hogy ezekkel a lapokkal belemenjek egy pénzfeldobásba. Max. AA, KK, QQ lapokkal, még az AK-t is dobnám valószínűleg.
Tízszer ekkora vakok mellett persze más lenne a leányzó fekvése!
GL! Várok akkor én is a tokenemmel, majd dobj egy privátot, mikor szereztél, hogy mikor fogsz játszani!

Sajnos tovább tart a negatív sorozatom. Pontosan nem számoltam vissza, de egy 20-25-ös vereségszériát biztosan sikerült már kiépítenem. Nem önsajnáltatás képpen (az előző hsz.-eket sem annak szántam), de ez most már tényleg hihetetlen. Pedig én úgy érzem, úgy gondolom semmit nem csinálok másképpen, mint ezelőtt. Ettől függetlenül rendre vesztesen kerülök ki pl. az olyan szituációkból, mint amilyet a csatolmányba is feltettem. Visszanézve itt sem az ellenfelem reakciójával van a gondom, bár a flop előtti megadása nálam erősen kérdőjeles. Ami utána történt azt pedig már nem tudtam befolyásolni.
Ezek után célok?
Naná! Megyünk tovább, nem csüggedünk!  ;) Mivel a kassza sem bírja a végtelenségig ezt a szériát, ezért legfontosabb a ma esti VIP2 free-n eredményt elérni.
Azt is elhatároztam magamban, hogy teljesen mindegy a nap melyik szakában, teljesen mindegy hány óra játék után, mihelyt sikerül eredmény elérnem azonnal ülök a következő versenyre, már amit meg tudok fizetni. (remélem hajnalban még verem a blattot  ;D)

GL Mindenkinek!  :cya:

Talán kezd normalizálódni a helyzet... Az elmúlt héten nem sok időm volt (meg kedvem se nagyon) játszani, ami a sikertelen szériámat visszanézve nem is csoda. Tegnap viszont úgy ébredtem, hogy feltétlenül tokent kell szereznem az esti versenyre, mert kedvem és időm is van játszani. A tokent mindjárt a 11 órás selejtezőn sikerült begyűjtenem. Este a 6. helyen zártam 5.50$-t nyerve. Ez nem sok mindenre elég, de jó alap lehet, ha az ember ügyesen forgatja és a szerencse is vele van. Nekem ma délelőtt sikerült felhizlalni a "vagyont" 18$-ig mikrotétes SnG-kel. Továbbra is volt kedvem játszani, így alig vártam, hogy valami normálisabb versenyt keressek magamnak. Végül késői nevezéssel a csatolmányban található verseny mellett döntöttem, ahol végül az ötödik helyezést sikerült megszereznem. Voltak a versenynek kritikus periódusai, de ezeket most jól kezeltem, melynek végül egy FT lett a gyümölcse.
Jó érzés volt ismét egy verseny végjátékában szerepet vállalni.  ;) Egy klasszikust idézve: "Sose legyen rosszabb!" . ;D

GL Mindenkinek!  :cya:

Pár sor a legutóbbi jelentkezésem óta eltelt időszakról.

Amit sikerült teljesítenem: Sikerült annyi pontot összegyűjtenem, hogy megtarthattam a VIP szintem, így egyenlőre maradok ebben a teremben (Expekt) és ennek az előnyeit kiaknázni. (ettől függetlenül érik egy teremváltás bennem) Több MTT-n sikerült pénzbe érnem.  :ok:
Amit nem sikerült teljesítenem: Nem sikerült FT-re érnem azokon az MTT-en ahol pénzbe értem.  :noway: Pozitívum, hogy legalább tudom, hogy hol rontottam el ezeket a versenyeket.  :-\

Legközelebbi cél: A ma esti VIP2 freerollon minél jobb helyezés elérése, kicsit megalapozva a jövőt.  :)

GL Mindenkinek!  :cya:

Erő, izom, "C"-vitanim Sporttársak!

Elég régen jelentkeztem már, de sajnos olyan gondjaim voltak, hogy a naplóvezetés másodlagos feladatnak minősült.

Pár sor az eltelt időszakról:

Ha időm engedte, akkor általában MTT-en és VIP2 freerollon indultam. VIP2 úgy látszik eléggé fekszik nekem, már lassan törzsvendégnek számítok az FT-n. Hol jobb, hol rosszabb teljesítménnyel, de egy kis apró csordogál ezekből a versenyekből. Ezt próbálom hízlalni SnG-n (elfogadható eredménnyel) és ebből fedezni a fizetős versenyeimet. Ezeken a fizetős versenyeken már vegyesebb a kép. Sokszor sikerült pénzbe érnem, de ez tényleg csak szó szerint pénzbe érést jelentett a mai napig. Valami mindig hiányzik, vagy belőlem, vagy nem tudom, de az Istennek nem sikerült átlépni az árnyékom.
Ma végre megtört a jég!
Már túl voltam egy sikertelen próbálkozáson ma is, de szembe jött velem ez a verseny, hát beneveztem: $1500 GP Freezeout, buy-in 10+1$. Versenykiválasztásnál nálam szempont, hogy nagyjából kiszámolható legyen hányan neveznek, itt is borítékolható volt, hogy max. 180-an leszünk. Ha kevesebb emberrel kell megküzdened, nagyobb az esély, hogy tovább érsz. Én ezt az elvet vallom. Maga a verseny szépen indult, az első órában megötszöröztem a kezdő zsetonom, volt pillanat, hogy vezettem is a versenyt. Már akkor sejtettem, hogy ennek komoly böjtje lesz a későbbiekben és sajnos nem is tévedtem. Magas párjaim, már amikor kaptam, sorra bedőltek, a river-ek és a fish-ek gyilkoltak rendesen. Már csak 30-32-en lehettünk és nagyon reménytelennek tűnt a helyzetem. Nagyon úgy állt a dolog, hogy mire oda jutunk én leszek a buborék. De tudjátok mit szoktam én ilyenkor mondani: amíg zseton van előtted bármi megtörténhet! Nos ez a "bármi" hála Istennek meg is történt és hosszabb kihagyás után ismét sikerült egy versenyt jó helyen zárni. Sajnos a HU-t nem sikerült a magam javára fordítani (3/4-1/4-ről indultunk), de én az előzmények tükrében, nagyon elégedett vagyok, mi több, bravúrnak tartom a második helyet is. Hogy a klasszikust idézzem: "Sose legyen rosszabb!"

GL Mindenkinek!   :cya: