Söprű a mélyvízben

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Köszönöm, gigazo!   :ok:

Kifakadtam itt a múltkor, de azért edzve vagyok bad beat ellen. Minél alacsonyabb téten játszik az ember annál többször van, valszeg azon egyszerű oknál fogva, hogy annál több az all-in helyzet és a mutatás. Ez most így sikerült, többször újrajátszottam és ugyanígy játszanám újra és újra, egy kicsit sem bántam meg, hogy nem nyertem mondjuk nyolcvan centet. Nem biztos, hogy kaptam volna még egyszer ilyen lapot, a versenyen addig összesen egyszer kaptam egy AK-t és annyi. Ha itt lejön az papírforma, akkor 20 BB feletti stackkel aligha álltam volna meg a final table-ig, ott pedig már bármi lehet.

Hogy kapok majd még ennél is nagyobb pofánrúgást? Állok elébe, mostmár nem tudom elképzelni, hogy kiábránduljak ebből a játékból, szeretem ezt a termet, korábban már leírtam, hogy miért. A legfontosabb, hogy sehol sem volt ennyire letisztult játékhoz szerencsém még - az SNG ellenfelekre értem most ezt elsősorban, MTT-ben már némileg más a helyzet, de azért ott is dörömbölök már az ajtón, kicsi rutin még és remélem elkezdenek ott is jönni majd az eredmények. A helyzet az, hogy nincs sok tapasztalatom a high blind játékban, most ezt a részét sulykolom a Harrington-trilógiának éppen, jönnie kell majd javulásnak itt is. Ha az ember belefeccöl három-négy órát, szeretne többet nyerni, mint a beülő, de a tanulópénzt itt is - mint mindenhol - meg kell fizetni.

Sok sikert Neked is, és persze mindenkinek GL!   :cya:

Gratula söprű!!

Kezdesz profisodni :beerchug:

Részemről még mindig Everest a legjobb, de a PS is ok.

FullTilt - et is dicsérik sokan, lehet, ha több időm és kedvem lesz játszani megpróbálom.


Szépek az eredményeid és ha az MTT is menni fog, fúúú, akkor tényleg a csillagos ég lesz a határ. Hajrá!!! ;)

Köszönöm, frostling:ok:


Ezt a handet el akarom tenni emlékbe a hogyan ne értékeljük túl a prémiumlapjainkat című fejezet alá. Hármas tanulságból az első, hogy nem fog mindig mindenki 3betelni prémiumlappal (végülis én sem teszem), lehet, hogy csak megadja az emelésemet.

Ugyancsak tanulság, de ezt mondjuk eddig is tudtam: két ász is csak egy pár és bár álmomban sem gondoltam volna, hogy KK-val, vagy QQ-val is lehetek szemben ebben a handben, a KQ mint reális veszély ott volt a levegőben. Személy szerint AQ-t, vagy AK-t tartottam a legvalószínűbbnek és csippelőnyöm birtokában nem engedtem el az ászokat.

Harmadsorban pedig mindenképpen hiba volt, hogy all-in tettem őt. Alighanem helyesebb lett volna a visszaemelést tiszteletben tartva alacsonyabban tartani a potot. A visszaemelés mértéke is árulkodó kellett volna, hogy legyen: nem tolt rá mindent, mert azt akarta, hogy megadjam. Elkapkodott döntés volt ráborítani az asztalt sajnos...

A véleményetek -  mint mindig - most is nagyrabecsült ebben a naplóban...



Full Tilt Poker Game #29067159446: $5 + $0.50 Sit & Go (226074354), Table 1 - 30/60 - No Limit Hold'em - 03:41:54 ET - 2011/03/16
Seat 1: BateGoyko (1,735)
Seat 3: Ruu_40 (2,105)
Seat 4: Bear90230 (1,645)
Seat 5: theGAMEnwa (2,260)
Seat 6: TrickyGreens (1,540)
Seat 7: Soprucsavo (2,880)
Seat 9: Ilia Pronin (1,335)
Ruu_40 posts the small blind of 30
Bear90230 posts the big blind of 60
The button is in seat #1
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Soprucsavo [Ad Ac]
theGAMEnwa folds
TrickyGreens folds
Soprucsavo raises to 150
Ilia Pronin folds
BateGoyko calls 150
Ruu_40 folds
Bear90230 folds
*** FLOP *** [Kh 6c Qs]
Soprucsavo bets 180
BateGoyko calls 180
*** TURN *** [Kh 6c Qs] [5h]
Soprucsavo bets 270
BateGoyko raises to 540
Soprucsavo raises to 1,950
BateGoyko calls 865, and is all in
Soprucsavo shows [Ad Ac]
BateGoyko shows [Qh Qc]
Uncalled bet of 545 returned to Soprucsavo
*** RIVER *** [Kh 6c Qs 5h] [5c]
Soprucsavo shows two pair, Aces and Fives
BateGoyko shows a full house, Queens full of Fives
BateGoyko wins the pot (3,560) with a full house, Queens full of Fives
*** SUMMARY ***
Total pot 3,560 | Rake 0
Board: [Kh 6c Qs 5h 5c]
Seat 1: BateGoyko (button) showed [Qh Qc] and won (3,560) with a full house, Queens full of Fives
Seat 3: Ruu_40 (small blind) folded before the Flop
Seat 4: Bear90230 (big blind) folded before the Flop
Seat 5: theGAMEnwa didn't bet (folded)
Seat 6: TrickyGreens didn't bet (folded)
Seat 7: Soprucsavo showed [Ad Ac] and lost with two pair, Aces and Fives
Seat 9: Ilia Pronin didn't bet (folded)

#18 március 17, 2011, 15:04:48, söprű
Kösz, TiB!


Igazad van az emelés mértékét illetően, alapból én is nagyobbat emelek, a ráció flop előtt az volt, hogy ez volt eddig a sztenderd emelés a partiban preflop. Álcázni akartam az ászokat valamelyest, szerettem volna némi akciót ezzel a gyengének tűnő emeléssel, bízva abban, hogy visszaemelnek rám. Flopon biztos voltam benne, hogy én vezetek, ezért választottam a fél potot. Előtte már kétszer vittem ki kasszát sztenderd continuation bettel, abban bíztam, hogy hátha kifigyelte ezt és most elkapott valamit a flopból és visszatolja rám. Turntől már túlveséztük. Akárhogy is értelmezzük a visszaemelést, ott már be kellett volna lassítanom, aztán riveren vagy kifizetem ugyanezt a mennyiséget vagy nem - azt hiszem, hogy kifizettem volna egyébként, egyáltalán meg sem fordult a QQ a fejemben, mint lehetőség.

Lehet egyébként tényleg, hogy túlmisztifikálom az ötdolláros játékosokat, de nekem az olyan sok pénz...    :D    ;D

Kösz a tanácsokat!


#19 május 12, 2011, 16:25:14, söprű
Sziasztok!

Elég régen nem írtam már a naplóba, ez nem jelenti azt, hogy nem játszottam, sőt. Amikor legutóbb vezettem a naplót, azt hiszem ott tartottam, hogy Full Tilt ingyenpénzt és az Everest pókert toltam.

Nos a pénzemet fegyelmezetlenségemnek hála elbuktam a Full Tilten ( a "probuster" - pólóm megjött közben, épp most keretezik...  :) ), csakúgy mint az ongame-re vitt pénzt. Nagyon mérges voltam magamra utána, még az is megfordult a fejemben, hogy hagyom az egészet, mert hiába ismerem már elég jól a játék csínját-bínját, úgy tűnik, hogy a személyiségem a lúzer kategóriába sorol.

Ez a letargia persze csak néhány napig tartott, majd visszamentem az Everestre és újraépítettem magam. Mostmár tudtam, hogy hogy kell, így tehát gyorsabban ment. Húsvétra elértem a hetven dollárt, ekkor megint lefejtem ötvenet és vittem Vegasba (a PokerStarst hívom így, mint a legnagyobb oldalt, a játék alfájának és omegájának tartom, és nem mellesleg adósom is, mert tojáshéjas korszakomban otthagytam néhány tízezer forintot). Itt elég gyorsan feldupláztam, majd innen is továbbvittem ötven dollárt, úgy gondoltam, kipróbálok még néhány termet és amelyik a legjobban tetszik, ott fogok lehorgonyozni, ongame és merge kizárva. Mindkettőt kiveséztem már korábbi bejegyzésekben, előbbinél érdekesek az oddsok, utóbbiból gajra ki vagyok tiltva: egyik terem sem enged regisztrálni, vagy a nevem, vagy az IP címem miatt...  ::)

Olvasgattam teremelemzéseket és végül a 888-on, vagyis a Pacific pókeren kötöttem ki, persze ott is volt már számlám, csak sohasem fizettem be még. Most ez is megtörtént, és bitang nagy csalódás volt tegnap. Beneveztem egy ötdolláros garantált freezeoutra, cashgame-eztem egy kicsit és estére nem maradt csak huszonöt. Használható lapom alig volt, az ellenfeleknek bezzeg minden esett, kisebb tiltre kerültem mindjárt indulásnak. Tudom, hogy az öt dolláros tét nem felel meg semmilyen bankroll-menedzsment szabálynak, de egyszerűen nem akarok már ennél lejjebb játszani, mióta megtapasztaltam, hogy sikeresen tudom játszani ezt a szintet is. Ha elfogy a bankroll, akkor hamar kitermelem megint az Everesten.

No vissza a fősodorba: ma reggel ismét a 888-on kezdtem egy $3,30-as rebuy versennyel, ami annyira bejött, hogyha a verseny kulcspillanatában az géppityum nem sül be A2 ellen egy all-in-es szituációban, akkor könnyen meg is nyerhettem volna a versenyt, így sem kell azonban szégyenkeznem, hetedik helyen zártam cca ötven dollárért.

Egy pár szót ejtek a versenyről, mert nekem kurvára bejött, hátha más is kedvet kap. Szóval tízperces vakok vannak, ami nekem speciel kevés, de! Kétezer az indulóstack, az első órában korlátlan rebuy, és dupla rebuy is van (ez utóbbit csak úgy láttam az asztalnál, szerencsére én kényelmesen stacket dupláztam a rebuy időszakban, így nem szorultam rá). A pótnevezés 45 percig tart. Az első óra végén 5000 (!) zsetonos add-ont lehet vásárolni egy beülő áráért, tehát ha semmi nem jön össze a rebuy időszakban, akkor is dupla rebuy + addon = 9000-es stack-kel mehetsz 100/200 (20)-ra, amely majdnem 20M akárhogy is nézem.

A játékosok tudásszintje nagyon alacsony, türelmes játékkal simán lehet gyarapodni, a játékosok igen jelentős hányada játszik sittes lapokat, ha pedig elcsípnek egy közepső párt, arra már anyjukat-húgukat is fölteszik. Izgalommentesen értem pénzbe, gyakorlatilag a rebuy periódus végétől egyszer sem kerültem átlagstack alá, sőt időről időre a top3-ba is felcsúsztam.

Ebéd után abszolváltam egy tíz dolláros duplázót (sharkscope-on "neutral" minősítést kapott a már helyet foglalt nyolcfős mezőny), ez sem volt különösebben vészes megnyerni, tízperces (!) vakok vannak, már-már Everest pókeres a tempó, mondjuk a kezdőstack csak 1200. Ezzel párhuzamosan nyomtam egy "kéthalacskás" normál $5.50-es szitet, amelyet szintén behúztam, így tehát mondhatni egy nap alatt $96.50-re tornáztam fel a számlámat. Egy kicsit még biztosan időzöm itt, addig mindenképp, amíg a 100%-os bónuszt le nem hívom, de ha továbbra is így török felfelé, akkor könnyen megeshet, hogy megtelepszem itt.

Majd jelentkezem a fejleményekkel, sok sikert kívánok kedves mindannyiótoknak az asztaloknál!

Söprű   :cya:

#20 május 20, 2011, 08:31:35, frostling
GRATULÁLOK!! :beerchug:

Mindig nagy örömmel és lelkesedéssel olvasom írásaid, m. mintha magam látnám, a saját póker karrierem, bár ma már annyi a nem kicsi különbség, h. jól elhúztál Tőlem, ha TE 1 nap alatt felhúzod $95 re a BR, az azért komoly :o

Bár a mi sorsunk nagyjából 1, csak szerintem én fázis késésben vagyok, gondolom és remélem is, h. így van, m. én nem játszok annyit, mint TE. A PS nálam is rohadt nagy mumus, de én is támadom, kóstolgatom az ízét és most, h. az amcsik kiirtva, több esélyt látok, h. visszanyerjem a kezdő, bukott több tízezremet. Többet is írhatnál, h. mi történik Veled, nekem személy szerint nagyon tanulságosak az írásaid, mondom, hasonló úton járok, viszont 1enlőre kevesebb időt szánok pókerre, remélem ez is változni fog hamarosan :beerchug:

HAJRÁ söprű, söpörd ki őket, a TE sikereid frostling sikereit vetítik elő ;)

Kösz, frostling, azon vagyok.

Most éppen egy higgadt időszakba kerültem, abbahagytam a cashgame-ezést mindenhol, sajnos bukó vagyok vele. Többször nyerek, mint vesztek, viszont ha vesztek, akkor általában többet, mint kellene, (egyelőre) nem az én műfajom. Visszatértem a SNG-k világába és most tényleg igyekszem a bankrollnak megfelelő szinten játszani, persze így nem fogok egy nap 80-100 dollárokat nyerni, de 30-40-eket bukni sem.

A 888-as reggeli verseny lassan szokásommá válik, eddig négyből négyszer értem pénzbe, mondjuk a nagy pénz (1-3. hely) még várat magára, de előbb-utóbb be kell hogy üssön majd az is.

Sok sikert mindenkinek, nemsokára jelentkezem ismét!


Gratulálok.

Egyébként én is ilyen vagyok,mintha a terem nem engedné,h feljebb lépjek :)
Van egy időszak,mikor feljövök bizonyos szintig,lebukom,aztán visszajövök ugyan oda.S nem tudom eldönteni,h én vagyok-e szar v. nem :D

De én már beletörődtem  :)

Azt gondolom, hogy önmagunkat kell legyőzni, ha az ember (vagy inkább beszéljek egyes szám első személyben: én) elér egy ötven dollár körüli összeget, akkor szeretne hamarjában sokat nyerni és amikor ez nem jön össze, akkor megcsappant tőkével ismét visszatér a helyes játékra. Ez aligha a terem hibája, Starson mostmár elkezdtem szigorú szabályok szerint játszani, de 888-on még hazárdírozok, hátha beüt valami nagyobb. Nem szabad beletörődni, tanulni kell tovább, ha nem sikerül feljebb lépni annak valami oka van, ha rájövünk mi az, akkor biztosan orvosolható az is.

Sok szerencsét, neked is Stevan87!

Szerintem sem szabad feladni, de tényleg baromira idegesítő, amikor eléred az $50 - et utána jön az erős bukó széria, ami akár lenullázással is járhat. Gyakran előfordultak velem is ezek a hibák. Ilyenkor mindig végiggondolom, h. érdemes ezt csinálni, folytatni tovább vagy inkább ki kell szállni és hagyni az egészet a fenébe. Sok - sok éjszakám és napom 'belefeccoltam' a játékba és még mindig megvannak ezek a korlátok, akadályok, amiket kegyetlen nehéz áttörni, ez azért elszomorító.

Egy idő után az ember vágyik arra, h. bankot robbantson és tényleg nyerjen eszement összegeket MTT - én, de nagyon nehéz odaérni még a FT - re is. Kemény továbblépni mondjuk az $50 - ről $100 - ra v. $150 -re, majd $200 -ra és így tovább, nagyon kemény meló. Nekem személy szerint a $150 - es szint elérése sikerült Everesten, ez volt eddig a max. amit ki tudtam hozni a játékomból, de bízom benne, sőt hiszem, h. tovább fogok lépni és szerintem TI is kedves többiek, akik kitartóak vagytok és nem adjátok fel.

Hajrá Póker és mindenkinek sok - sok $$$.

#25 május 25, 2011, 14:27:23, söprű
Most akkor hogy a faszba is van ez?

http://pokerholdem.hu/majka_kiugrik_las_vegas_egyik_szallodajanak_108_emeleterol.html

Természetesen kedvenc termem profijáért aggódni kutyakötelességem, szurkolni neki még sokkal inkább, érdekelt tehát, hogy halad a prodzsekt.
Na most vagy kurva jól ment neki az elmúlt néhány napban a zsuga és cashgameben meghúszszorozta a bankrollt, vagy amire még gondolni sem merek igazán, mert ez az eset ezidáig példátlan a bulvármédiában: a celeb hazudott.

Ha valakinek van megbízható információja a témában, kérem jelezze, mert ikonokra igenis szükségünk van az élet minden területén, kell, hogy legyen valami ésszerű magyarázat erre is!

Egyébként lenyűgöző Majka sharkscope-mutatója a teremben, nem csoda, hogy profiszerződést kapott...

;D  ;D  ;D  ;D

GL Vegasban, Majesz!!!

Biztos vagyok benne, hogy meg lehet ezt csinálni, de az is világos, hogy a történet itt nem erről szól. Nyilván az Everest pénzt lát Majka szponzorálásában és az is elég egyértelmű, hogy nem az asztalok mellett kivívott respektje fogja a terembe behúzni a játékosokat.

Ha Isten citromot adott, csinálj limonádét, tartja az angolszász bölcsesség, Majka a bulvárban tudja népszerűsíteni a termet ilyen idióta fogadásokkal, meg gondolom lesz még sok egyéb más is. Mondjuk figyelhetnének arra, hogy racionálisabb, de legalábbis az átlagpolgár számára nem visszaellenőrizhető sztorikat dobjanak be.

Bundzsi Vegasban? Jól hangzik az biztos...   :)

Véleményetek ismét mint falat kenyér az éhes vándornak.

Tíz dolláros sziten ülünk, azon ritka, ám annál idegesítőbb játékok egyike, ahol egyszerűen nem tudok olyan lapot kapni, hogy bármilyen formában hozzá tudjak szólni a játékhoz, dobás, dobás, dobás és dobás. Így tehát az imidzsem a ki....ott feszes kategóriába esik, amelynek köszönhetően már sikerült vakot rabolnom néhány körrel ezelőtt elölről (QJo), de azt is csak azért tettem rá, mert sitout volt a nagyvak és egyel kevesebb volt a mezőny, aki megnézheti.

Így értem nagyvakba, körfold, kisvak kiegészít, én csekkolok.

Többi a képen, mit tennétek a helyemben?


Az én véleményemre csak falat penészes kenyérként tekints. ;)
A handdel kapcsolatban: ilyen stack/vak aránynál már túl sok tér nincs a játékra. Bennem 2 dolog vetődött fel: imidzsed miatt a kisvakot büntetném, és all in mennék preflop, amit jó eséllyel dobni fog. De ez egy kockázatosabb húzás. A másik pedig egy easy fold flopon, túl sok lehetőséged nincs. Igazából mi lehet nála, amivel ekkorát hív? Minimum egy 7es magas kickerrel vagy egy 8as any kickerrel. Szóval szerintem verve vagy, nincs mit tenni, dobni kell. Mondjuk sok függ az asztal dinamikájától, meg a kisvak statjaitól.

Pre AI szerintem felesleges ilyen szituban ezzel a lappal, semmi sd valued nem lesz, csupán a spotot játszhatod meg ilyenkor. Ha ismered az ellenfelet és tudod hogy jó eséllyel dobni fog akkor push, de általában ilyenkor könnyedén fogják megadni a pushodat egy Q6+, K2+, A2+ szerű lapokkal.  Flopon két lehetőség van. Egy jobb játékos ilyenkor még az imaged ellenére is minbet+0,2-5bb -t fog lépni, pont azért mert az imaged miatt itt csak 8x-el fogsz tartani, minden más kiesik a rangedből. A másik pedig az hogy teljesen random belehívott és lesz ami lesz, de az az igazság hogy nem éri meg itt betenni. Sokkal jobban megéri sb-ről tolni, vagy buttonról, akár vakon is.