December 07, 2019, 17:48:08 pm CET

Szerző Téma: Bunda volt?  (Megtekintve 64523 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Milan

Bunda volt?
« Dátum: Szeptember 11, 2014, 13:05:43 pm CEST »
Bunda volt?

Lerántjuk a leplet! Ebben a témában lehet jelezni azon sporteseményeket, amelyek bunda-gyanúsak!

Kezdetben viszont ajánlom "Sound" cikkeinek elolvasását, mely által bemutatja a sportfogadók rémét, a bundázást:


Soundot idézve: "A sportfogadó a tiszta mérkőzéseket szereti. Amit egy sportfogadó portál tehet, az annyi, hogy beindít az oldalán egy olyan rovatot, amely a manipulálható mérkőzésekkel foglalkozik. Veszélyes üzem, mert vádaskodássá fajulhat. Nehéz különbséget tenni valódi meglepetések, bravúrok és a bunda között. Ezért a fórumon indított Bunda volt? témában megvitathatóvá tesszük első körben a napi eseteket. Különösen magas szorzójú kimeneteleket, érvekkel alátámasztott indoklásokat várunk. A „Bunda a sportfogadásban” című cikk szempontrendszere szerint kategorizáljuk az eseményeket. Kellő rutin és gyakorlat után aztán heti „ajánlóval” jelezzük felétek a messziről bűzlő találkozókat."

Nos, mostantól indul a leleplező rovat! Hajrá!  :beerchug:

Nem elérhető 26juventino

Re:Bunda volt?
« Válasz #1 Dátum: Szeptember 11, 2014, 14:14:23 pm CEST »
Declan Hill - Bunda
Aki teheti szerezze be ezt a könyvet. Nagyon sok érdekes dolog van leírva a bundázásról meg a leghíresebb bundameccsekről.

(elnézést ha már fel van tüntetve a könyv valahol)

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető kreatos

Re:Bunda volt?
« Válasz #2 Dátum: Szeptember 11, 2014, 16:30:44 pm CEST »
Én amikor meghallom a bunda szót akkor 90%-ban a 2002-es Világbajnokságon látottak jutnak eszembe.
Amúgy a főoldalon lévő cikk szerintem jó lett..érdekes volt a Sose Halunk meg hasonlat is(sose tennék én se lóversenyre.
Kiváncsian várom majd azokat a tippeket amik majd itt megjelennek,hogy mire ne fogadj most :police:

Nem elérhető saltanus

Re:Bunda volt?
« Válasz #3 Dátum: Szeptember 16, 2014, 16:08:48 pm CEST »
sziasztok

nem tudom h feletek is reklamozzak e de pl az en profilomon (szeribianan) eleg surun megjelenik h egy srac bunda meccekre tesz meghozza eredmenyekre. gondolom arulja a tippeket. de sose ertem meg ha valaki tud egy tuti bunda meccsen miert akarja eladni en tuti h nagyon megtennem es kesz es inkabb hallgatnak , mindenesetre a kepek erdekesek. belinkelem a facebook oldalt, remelem ez nem minosul reklamnak.

a szelvenyek nem tudom h hitelesek e mert szerintem ilyet lehet nyomtatni is otthon pl regi matrixos nyomtatoval...

https://www.facebook.com/pages/Jabulani/102949103096030

Nem elérhető LFCfanBoti

Re:Bunda volt?
« Válasz #4 Dátum: Szeptember 16, 2014, 16:11:44 pm CEST »
sziasztok

nem tudom h feletek is reklamozzak e de pl az en profilomon (szeribianan) eleg surun megjelenik h egy srac bunda meccekre tesz meghozza eredmenyekre. gondolom arulja a tippeket. de sose ertem meg ha valaki tud egy tuti bunda meccsen miert akarja eladni en tuti h nagyon megtennem es kesz es inkabb hallgatnak , mindenesetre a kepek erdekesek. belinkelem a facebook oldalt, remelem ez nem minosul reklamnak.

a szelvenyek nem tudom h hitelesek e mert szerintem ilyet lehet nyomtatni is otthon pl regi matrixos nyomtatoval...

https://www.facebook.com/pages/Jabulani/102949103096030
ezek akkora csalások, nem szabad nekik bedőlni ...

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Milan

Re:Bunda volt?
« Válasz #5 Dátum: Szeptember 17, 2014, 14:15:57 pm CEST »
Én is folyamatosan találok ilyen "fixed matches" bejegyzéseket, reklámokat, de ezekre nem kell figyelni, az a legjobb.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető iLogic

Re:Bunda volt?
« Válasz #6 Dátum: Szeptember 17, 2014, 23:49:11 pm CEST »
ezek akkora csalások, nem szabad nekik bedőlni ...

Nekem sikerült néhányszor. Egyre emlékszem, hogy nagyon jött, aztán az illető eltűnt. Csak izlandi meccsekről írt, HT/FT és pontos végeredmény. Az eltűnése után én kerestem ilyen szolgáltatást. Kár volt. Ráadásul az Ő okosságukat a magaméval ötvöztem, és egy szolid martingale stratégiával dolgoztam. Ha volt a szolgáltatok infói közt összecsengő tipp, nem hezitáltam. Pedig kellett volna. Hatalmas bukóval szálltam ki, napokig nem is tudtam magamról. De ez már más történet ;D
A lényeg, két fajta informátorral találkoztam. Az egyik egy elég igénytelen weboldalt vezet, a másik e-mail-ben küldi a tippeket. Aki weboldalt vezet, valamiért a vesztes tippek többségét nem rakja fel. Ha kis naivan írsz Neki, hogy így azért a kép nem teljes, akkor napok múlva válaszol, hogy a weboldalt nem Ő vezeti, nem is tudja, hogyan kell, Ő csak az infókat keresi, most is éppen Kenyában/Kolumbiában/Etiópiában van, és szindikátusokkal tárgyal. Természetesen jelenti a weboldalt készítő embernek, és ingyen küldi a következő 3 tippet a visszajelzésért. Persze azt nem mondja, hogy azok rosszak lesznek :D. A másik fajta e-mailben küldi a tippeket, mert az a jó, ha radar alatt maradunk, nem kell nyilvánosság elé tárni a tippeket. Ráadásul az Ő infói olyan biztosak, hogy sokan nagy pénzzel raknák azokat, így a szorzó úgy lecsökkenne, hogy ihaj. Hát kell ez nekünk? De azért ha lehet, mond el barátaidnak, hogy csatlakozhatnak, mert Te szimpatikus embernek tűnsz, szóval Ő a világ másik oldaláról is hajlandó a barátaimnak segíteni. Pluszban még discount is jár nekem is, meg barátaimnak is. De siessenek a befizetéssel, mert Ő már annyira megszedte magát, hogy a visszavonuláson gondolkodik, és vannak elég szar emberek a piacon, akik semmit sem árulnak, csak nagy szavakat, ezzel lehúzva az egyszerű embereket.
A legkedvencebb történetem mégis az volt, amikor egy orosz e-maillel rendelkező nagyágyúnál fizettem elő. A munkámból kifolyólag szeretek emberekkel beszélgetni. Vele is megpróbáltam. Több nyelven is. Végül az angol üzenetemre válaszolt, google fordító segítségével. Az érdekelt, hogy hogyan került bele ebbe a közegbe, milyen hatékonysággal dolgozik. Most fejből mondom az adatokat, de egy hónapja voltam előfizető Nála, hetente küldött 3-4 tippet, mindegyik favorit volt. Talán egy nagyobb szorzó esett, de lehet, hogy kettő, az(ok) is 2,5 alatt. Mondta, hogy Ő azért ilyeneket küld, mert ha a favoritra van fixálva a meccs, nem lesz feltűnő a nagy tétes játék az irodáknak. Bár ez engem nem veszélyeztetett, de öröm volt hallani, hogy ilyen is van. Szép találati aránya volt, és az egy hónap játék után nagyjából vissza is nyertem azt az összeget, amit az előfizetésre költöttem. Aztán jött egy e-mail Tőle. Ha már ennyire összehaverkodtunk (kb. 3-4 levélváltás volt köztünk) egy kéréssel fordulna hozzám. Moszkvában kirabolták, pont egy olyan napon, amikor leadót kellett volna fizetnie, s nem egy pátriárkának. Ha lehet, fizessem Neki ki az éves tagdíjat, és Ő megígéri, hogy küldi is a tippeket. Már többen megtették ezt, mert Őt ismerik, valóban becsületes és a tippek is jók. Nekem éri meg leginkább. Küldött egy képernyőmentést is a Moneybookers-es címéről, amin valóban látszódott pár tranzakció. Viszont nem a saját MB címe volt fent, hanem egy freemail.hu-s. Ekkor kíváncsi lettem, és utánanéztem a dolgoknak. Az e-mail cím gyorsan meglett, egy olyan hirdetés alatt, hogy labdarúgás belső infók előfizethetőek. Ott jöttem rá, hogy egy igazi bennfentessel, főfejessel van dolgom, mert szorzókat állapított meg régebben irodáknak, ahonnan nagyjából még a Pápával is kapcsolatban állt. Regisztráltam egy másik e-mail címet, és onnan érdeklődtem, hogyan lehetne Nála előfizetni. Megadta az adatokat (e-mail cím egyezett), én meg mondtam Neki, hogy egy másik e-mail címemre küldje a tippeket, mert az direkt erre van tartva, és megadtam Neki azt, amit az "orosz" is tudott. Azóta nem kaptam Tőle e-mailt (5-6 éve), pedig nagyon át szeretném küldeni még mindig a megbeszélt összeget.
Ha esetleg valaki magára ismert a fenti irományból, kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, mert hiányoznak a nagy beszélgetések, és szívből hiányolom legjobb haverom távollétét.  :D

Sportfogadas.org

Ajánlat
« Válasz #6 Dátum: Szeptember 17, 2014, 23:49:11 pm CEST »
Szeretnél online fogadni?

Amennyiben megbízható helyen szeretnél játszani, akkor ajánljuk, hogy nézd át az általunk javasolt online fogadóirodákat tartalmazó listát.


Nem elérhető Knapp

Re:Bunda volt?
« Válasz #7 Dátum: Szeptember 18, 2014, 02:07:06 am CEST »
Amikor arról beszélünk, hogy bunda volt-e egy meccs, az nekünk már mindegy, főleg, ha buktunk rajta, inkább azt kell keresni, melyik meccs lehet majd bunda!  :)

Sokan bundának tartanak minden meccset amin buknak amelyen az esélytelenebb meglepetést okoz, pedig sokszor magyarázható a meglepő eredmény a motiváció hiányával.
Nincs olyan lebonyolítási rend és versenyrendszer, ahol minden csapat (játékos) minden meccse egyformán fontos.
A bajnokságot a fociban meg lehet nyerni már 6-8 fordulóval a vége előtt is és eldőlhet a kiesés is ugyanolyan korán. Utána meg vagy beleszarsz, vagy pénzt keresel vele, persze akár legjobb tudásod szerint végig is játszhatod a szezon hátralévő részét, ez már szabadon választott kategória.
Egyébként az is jelenthet előnyt, ha egy csapat hátrébb végez. (pl. az NHL-ben ez jobb draft pozíciót hoz, vagy egy kézilabda-kosárlabda vb-n a csoportkörben a könnyebb ágra kerülést jelentheti.)

A motiváció ingadozására jó példa, mikor egy gyatrán teljesítő csapathoz új edző érkezik és egyből javul az eredményesség ugyanazokkal a játékosokkal.
Egy edzőváltás általában eléri az ingerküszöbünket, azt viszont kevésbé vesszük észre, mikor egy csapat vagy egy játékos éppen "belefásul" a menetelésbe. (ha a sportolónők menstruációs naptára rendelkezésre állna, azt is rendszeresen forgatnám...) 
Mindenesetre sokszor az edzőváltás után olyan eredmények születnek, amelyek simán bundagyanusak lennének a korábbi eredmények alapján.
A kiesőjelöltek is a bajnokságok hajrájában sokszor megtáltosodnak, talán néha-néha előfordul, hogy ehhez egyéb eszközöket is igénybe vesznek (1.8-as szorzós "Serie A" döntetlenek...), de alapvetően teljesítménykényszer van már olyankor, ami előny a punnyadó középmezőnyhoz képest.

A motivációhiányt és a bundát azért közelítem egymáshoz, mert egyrészt elöbbi hozhatja az utóbbit (egy vb döntőben azért a csapatok ritkábban hajlanak a megegyezéses meccsre, mint a himi-humi ligakupa csoportkörében), másrészt mindkettő eredménye a nyertes magas szorzó lesz és szerintem alapvetően ezeket érdemes keresni.
A motivációs tényezők miatt vagyok "képtelen" mínuszos hendit játszani, nem sok csapatot tartok képesnek arra, hogy a sokadik gólos előny megszerzéséért is ugyanolyan elánnal küzdjön, mint a "sima" vezetésért/győzelemért, mikor általában nincs különösebb jelentősége a gólkülönbségnek.
 Viszont a plusz motivációra is van közeli példa: tavasszal a Kiel férfi kézilabda csapatának a hajrában fontos lett a gólkülönbség a bajnoki címért folytatott harcban, így az utolsó 5 meccsüket átlagosan15 góllal nyerték meg, előtte csak átlagosan 5,9-cel...
Bunda volt vagy csak az eltérő motiváción múlt, hogy az 5,5-ös hendi határ ellenére 22 góllal verték meg a Lemgot idegenben?
Igazából mindegy, mert mindkét feltételezésből eljuthattunk volna a nyertes tippig.
 
Feltettem magamnak a kérdést, hogy én miként bundáznék, ha "olyan" helyzetbe kerülnék?

- kis befektetéssel relatíve sokat akarnék keresni
- persze nem akarnám, hogy lebukjak, így kerülném a nagyon extrém kimeneteleket.
(Mivel már olyan dolgokra is lehet fogadni, hogy melyik csapat végzi el előbb az első bedobást, így felesleges a feltűnő eseményekre fókuszálni a bundázóknak, nem muszáj a végkimenetelre játszani, amiből aztán heccelődés és csámcsogás lehet.)
- Lehetőleg az első félidőben túlesnék rajta. (utána akár már egy éles 2. félidőt is le lehetne nyomni.)
- Olyan kimenetelt választanék, amit meccs előtt nyugodtan le lehet játszani és nem kell hozzá az órát lesni meccs közben.

Na igen, a fentieket mondjuk egy "ki szerzi az első gólt" vagy egy "félidőben esélytelenebb vezet" fogadással online könnyedén meg lehet valósítani, itthon viszont a Tippmix egy hatalmas előnyt kínál a gyenge kínálat ellenére is: anonim módon lehet játszani. Az veszi fel a nyereményt, akit bezavarunk érte.
Így azért lehetnek itthon, akik továbbra is  a végkimenetelt preferálják, de szerintem a "fejlett világ" ezen már túllépett.  :)

Szerintem a szorzóváltozások is hasznos információt hordoznak, hisz az odds-ok a beérkező tétek hatására mozdulnak meg. Kisebb piacokon ha a bundázók elkezdenek valamire pakolni, akkor az egyből szorzót módosít.
(főleg, ha a fortunawinnél csinálják. haha)

Amikor a dropping szorzókat figyeltem, nekem nagyon úgy tűnt, hogy bár a végkimenetel szorzója látványosan esett, végül mégis sokszor behúzta az esélyesebb csapat. Nem véletlenül hoztam fel az első gólra és az első félidőre vonatkozó szorzókat, több tucat olyan focimeccset láttam, hogy meccs előtt esett az "outsider" szorzója, majd ők is szerezték meg a vezetést, de nem lett belőle végül győzelem.
Talán nem véletlen és ott lapulhattak a megegyezéses meccsek is a kosárban.

Ez a dropping odds lehet egyfajta bunda-indikátor is, persze bármilyen más infó is beépülhetett a szorzóesésbe (sérülés, várható kezdőcsapat), de szerintem a bundameccseknek is ott kell lennie a jelentősen csökkenő szorzós meccsek között.

Viszont a végkimenetel szorzóesése nem egyértelműen bizonyítja, hogy valóban arra érkeztek be a tétek!
A szorzóváltozásoknál együtt mozognak az odds-ok, tehát ha az esélytelenebb győzelmére fogadunk és annak esik ezért a szorzója, akkor az összes ezzel kapcsolatos esemény szorzója is változni fog, mint pl. a félidei vezetésé. Ez fordítva is igaz: ha a félidei vezetésre érkező tétek elmozdítják a szorzót, akkor a többi fogadásítpus is átárazódik, a végkimenetelé is.

No, kicsit hosszú lett az eszmefuttatás, a lényege csak annyi lett volna, hogy ne rágódjunk egy már lejátszott bunda (?) meccsen, hanem próbáljunk meg elébe menni és keresni vele, hátha nekünk is sikerül.  :)Nem elérhető Nezzenekoda

Re:Bunda volt?
« Válasz #8 Dátum: Szeptember 18, 2014, 08:13:43 am CEST »
Mikor jon mar vissza az nb3-ra fogadas? Azokat ugy szerettem :D semmi koze a temagoz dehogyis :D

Nem elérhető kreatos

Re:Bunda volt?
« Válasz #9 Dátum: Szeptember 18, 2014, 08:34:05 am CEST »
Mikor jon mar vissza az nb3-ra fogadas? Azokat ugy szerettem :D semmi koze a temagoz dehogyis :D


Én még 36évesen megye 3ban tolom...ha hallok valamit és lehet valahol fogadni,akkor nem leszek infó irigy és itt leadom a tutit  :D

Nem elérhető Nezzenekoda

Re:Bunda volt?
« Válasz #10 Dátum: Szeptember 18, 2014, 09:33:30 am CEST »

Én még 36évesen megye 3ban tolom...ha hallok valamit és lehet valahol fogadni,akkor nem leszek infó irigy és itt leadom a tutit  :D
haha en mar nem jatszok sok a balhes bunko eroforras :D veluk meg ez a gyonyoru jatek is rosdz ! Am nem ertem a tobet miert vette ki az nb3-at ON

Nem elérhető hurkabalint

Re:Bunda volt?
« Válasz #11 Dátum: Szeptember 18, 2014, 09:36:02 am CEST »

Én még 36évesen megye 3ban tolom...ha hallok valamit és lehet valahol fogadni,akkor nem leszek infó irigy és itt leadom a tutit  :D

Miket szoktál hallani? ;D

Nem elérhető lacuss

Re:Bunda volt?
« Válasz #12 Dátum: Szeptember 18, 2014, 20:08:55 pm CEST »
Régebben olvastam én is a fent említett könyvet, én érdekesnek találtam, ajánlom másnak is.

Ha jól emlékszem először különválasztotta a bundák fajtáit (közös érdekű eredmény, jó viszonyból fakadó pontátadás, külsősök által irányított, nyereségvágyból elkövetve), majd példákat is írt rájuk. Amit mi értünk bunda alatt, értelemszerűen ahol játékosokat pénzelnek le. Erre úgy emlékszem két példát írt, a 2006os VB-n, az Olasz - Ghána meccset (2-0), és egy kb 10 évvel ezelőtti Hannover - K'Lautern (5-1)  meccset (vagy fordítva). A lényeg az volt, hogy a favoritnak kettővel kell nyernie. Részleteket nem írok, hátha valaki fontolgatja az elolvasását.

Tobet: én anno sikeresen fogadtam NB3as meccsekre  ;D Van egy játékvezető barátom (aki maga is fogadott ezekre), aki adta nekünk az infókat, mert bizony voltak itt olyanok hogy 2 tálca sörért megvették a meccset, amiről kb csak az nem tudott aki nem akart :D Kár hogy hamar végetért a móka  :bash:

Nem elérhető csacsa44

Re:Bunda volt?
« Válasz #13 Dátum: Szeptember 18, 2014, 20:59:31 pm CEST »
Declan Hill - Bunda
Aki teheti szerezze be ezt a könyvet. Nagyon sok érdekes dolog van leírva a bundázásról meg a leghíresebb bundameccsekről.

(elnézést ha már fel van tüntetve a könyv valahol)

Ha kell valakinek az angol verzió annak szívesen átküldöm.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető priest

Re:Bunda volt?
« Válasz #14 Dátum: Szeptember 18, 2014, 21:02:33 pm CEST »
En szivesen fogadnam.Ha kell valakinek az angol verzió annak szívesen átküldöm.

Sportfogadas.org

Mi ezt ajánljuk neked:
« Válasz #14 Dátum: Szeptember 18, 2014, 21:02:33 pm CEST »