6 Januar

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



4. Tipp (eddigi egyenleg 190)
Olasz bajnokság
AC Milan-Sassuolo
Kezdési időpont:15:00
Tipp: AC Milan nyer
Odds: 1.63
Iroda: Pinnacle Sports

Indoklás: Az AC Milan számára egy kötelezőnek tűnő mérkőzéssel kezdődik az év. Ebben a szezonban a milánói piros-feketék célja a Bajnokok Ligájában való indulás lehet, amely elérhető közelségben is van. Ehhez azonban a hazai meccseket kötelező lesz hozni a továbbiakban, nem veszíthetnek sok pontot hazai pályán. A Sassuolo, mint eredményei is mutatják ( 4 győzelem, 8 döntetlen, 4 vereség a mérleg ) egy kiegyensúlyozott középcsapat ebben a szezonban. A Milan hazai mérlege 4 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség. Egy szűk hazai győzelmet várok, ahol érvényesül a papírforma a pályán.

Tabella: http://www.eredmenyek.com/tabella/A1AAw29q/p4jMxzfU/#table;overall

4. Tipp (eddigi egyenleg 40)
Olasz bajnokság
AC Milan-Sassuolo
Kezdési időpont: 15:00
Tipp: Milan 1 góllal nyer
Odds: 3,60
Iroda: Sportingbet

Minimális hazai győzelmet várok a kollégához hasonlóan. A piros-feketéknek minden hazai meccsüket be kell húzni ahhoz hogy az első háromban tudjanak végezni mert elég nagy a lemaradásuk. Főleg nyerni kell egy Sassuolo ellen akik ha neccesen is de alsóházi tagok, viszont nem árt vigyázni mert a vendégek elég szép eredményeket értek el mostanában , mondjuk a Roma elleni 2:2 igazán dicséretes és a tartalékos milan védelmet ők is mattolhatják. Sovány győzelemben bízom, rutinból jóval több van a Milánnál amit kamatoztatni fognak. Legutóbbi 4 meccsükből 3 szór is csak egy gól döntött.

1. tipp
Kosárlabda - NBA
Brooklyn Nets - Dallas Mavericks
Kezdési időpont: 1:30
Tipp: Dallas Mavericks -6.5
Odds: 1.95
Iroda: Bet365

Indoklás: Ezt a tippet játékon kívül is ajánlom mindenkinek, igaz kisebb HC-vel. A tipp alapját a két csapat játékereje, formája és pihentsége közötti különbségre alapozom. A játékerő alatt elsősorban a játékos állományt értem: a hazai csapat sem rossz nevekből áll, ám közel sem hasonlítható össze a Dallas-i állománnyal. A vendég oldalon várhatóan a Rondo - Ellis - Parsons - Nowitzki - Chandler ötös fog kezdeni, amely bivalyerősnek számít az egész NBA-ben. Igaz, hogy Rondo leginkább a passzokra épít, mely időnként kiszámíthatóvá teszi a játékát - bár pont legutóbbi, Boston elleni meccsen szórt 29 pontot, szóval tud ő, ha megvan a kellő akarás és motiváció -, ám irányítóként nem lehet rá panasz. Ellis a tavalyi GSW egyik kulcsembere volt, nagy vásárt csinált vele a Dallas, a csapat egyik gólzsákjának számít, 20 pont felett átlagol. Parsons is idei szerzemény, vele se nyúltak mellé, nagy veszélyt jelent az ellenfél csapatára. A palánkok alatt meg a szokásos Nowa - Chandler duó, amely páros támadásban és védekezésben is egyaránt felveszi a versenyt a liga legtöbb csapatával. A másik oldalon már nem beszélhetünk ilyen nagy nevekről, hiszen a korábbi kezdő irányító, Williams helyett mostanság J. Jack szokott kezteni, aki amúgy nem rossz opció, de mégsem az a tipikus all-star alkat, de kétségtelen: nem ügyetlen. Kettes poszton Karasev kezd, aki...hogy is mondjam. Nem ő lesz a következő Jordan, és akkor még finoman fogalmaztam. Őszintén a játékáról nem tudok sokat, de statisztikái alapján nem ő lesz a következő franchise player Brooklynban. Hármasban a jó öreg J.J. kezd, akit nagyon jó játékosnak tartok, bár azért szépen lassan felette is elszáll az idő, de még ígyis csapata húzóemberének számít. A palánk alatt a nagy öreg Garnett lesz, akire hatványozottabban igaz az idő és annak múlásával kapcsolatos előbbi megállapításom. Nem tudom, hogy ennyire beleszürkült/öregedett a ligába, vagy esetleg tartalékol, de már rég nem az a játékos, aki bajnoki gyűrűt nyert a Bostonnal. A center pozícióban pedig Plumlee lesz, akinek a játékát én nem követem nyomon, de statisztikája alapján nem annyira elveszett gyerek (bár közel sem tekinthető egy súlycsoportnak a másik oldali "párjával").
A formákat tekintve elsősorban a játékosok "formáját" kell megemlítenem: a Nets csapatában valami nagyon nincs rendben. Nem véletlen, hogy a nagy sztárjait, pl Williams-t a padra ülteti az edző, és helyette J.Jacket játszatta. A csapat chemistryben valami nincs rendben, és ez meglátszik a csapat teljesítményében. A másik oldalon ez nem mondható el. Nyáron kisebb-nagyobb vérfrissítés volt, ami nagyon jót tett a csapatnak, kicsit megmozgatta az embereket, és új motivációt adott a játékosoknak. Ha ehhez hozzávesszük, hogy egy ötös győzelmi sorozatban vannak, akkor azt hiszem minden joggal reménykedek abban, hogy gond nélkül elintézik mai ellenfelüket.
És akkor még beszélnem kell a pihentségről. Mindkét csapat játszott tegnap este. A Nets egy végsőkig kiélezett meccsen kapott ki, ahol a topjátékosok sok időt töltöttek a pályán. A Dallas ezzel szemben egy igen laza meccset húzott be tegnap, ahol a kulcsjátékosok már korán le tudtak ülni pihenni a mai meccsre.
Szóval minden adott egy nagyobb arányú Mavs győzelemhez, véleményem szerint egy 10-15 pontos győzelem benne lehet, de komolyabb pénzt egy -4 körüli HC-re tennék.

Addig dumáltam, míg az odds 1.83-ra csökkent.

5. Tipp (eddigi egyenleg 40) (+1 függőben)
Olasz bajnokság
Palermo - Cagliari
Kezdési időpont: 15:00
Tipp: 3,5 gól felett
Odds: 3,50
Iroda: Sportingbet

Mindkét csapat nagyon sok gólos meccseket játszik. Bátor támadófocit játszó csapatok mindketten, nem félnek egy két bekapott góltól, megpróbálnak eggyel többet lőni és megszerezni a három pontot. A Palermo egy kicsit komolyabb erőt képvisel és a hazai pálya előnyével nem állhatnak hozzá a meccshez másképp mint győzni akarással. Ehhez több gólt is kell szerezniük várhatóan mert ha Ibarbo, Sau páros összeáll (amire van esély) akkor szétfuthatják a hazai védelmet. Nyílt meccs lesz, mindkét csapat győzni szeretne és nem fognak behúzódni. 3:2-t tippelek.

4. Tipp (eddigi egyenleg 40)
Olasz bajnokság
Udinese-Roma
Kezdési időpont:12:30
Tipp: 2,5 gól fölött
Odds: 2,00
Iroda: bet365

Az Udinese otthon fogadja a Roma csapatát a 17. fordulóban. A hazaiak kissé visszaestek ahhoz képest hogy a szezont jól kezdték. Az első hat fordulóban csak egyszer botlottak a Juve ellen, most viszont a legutóbbi öt meccsükön csak egyszer voltak képesek nyerni. Keddi összecsapásról több alapember is hiányozni fog mint Emmanuel Agyemang-Badu, ő nemsokára kezdődő Afrika kupa miatt, Pinzi,Heurtaux eltiltás ,Luis Muriel pedig sérülés miatt. Ettől eltekintve pótolható játékosok, úgyhogy nagy gondba nem lesznek a hazaiak. Főleg annak tudatában nem hogy Di Natale és Théréau is bevethető. Két támadó játékától sok függhet ma is mint általában, de a középpályán Kone-éknek, és  védelemben Domizzi-éknek is nagy szerepük lesz a mérkőzés alakulásában. Vendégek sincsenek túlzottan jó formában ,utóbbi meccseiken rendre becsúszott néhány X, de ettől eltekintve tudják tartani a lépést az élen álló Juventussal.Ami nehezítheti a vendégek helyzetét az Udinese ellen hogy Totti, Gervinho, Balzaraetti, Castan valamint Keita is hiányozni fog a mérkőzésről. Vendégként eddig nem nagyon villogott Garcia csapata,ugyis mondhatnám hogy foghatók, 4-1-2 mérlegük mellett 8-7 gólarány díszeleg.
Mindkét csapatban benne lehet ma a hibázás, így a gólok mindkét féltől várhatók. A Roma esélyesebb több találatra ,de úgy gondolom a hazaiak nem adják olcsón a bőrüket. Az X is benne lehet a meccsbe, a legvalószínűbb viszont hogy több mint 2.5 gól lesz a mérkőzésen.

1. Tipp (eddigi egyenleg: 0)
ATP - Doha, Katar
Novak Djokovic - Dusan Lajovic
Kezdési időpont: 15:00
Tipp: Djokovic -6,5 game handicap
Odds: 1.8
Iroda: Pinnacle Sports

Novak Djokovic ott kezdte az évet, ahol tavaly abbahagyta. Lehengerlő játék, ellentmondást nem tűrő tenisz. A mezőny legjobb - szubjektív véleményem szerint - fogadó játékosa. Az idei évet bohóckodással kezdte, legalább is, ami a tornát illeti. Abu - Dzabiban lépett fel egy bemutató tornán, ahol Wawrinkát úgy verte meg, ahogy nem szégyellte. 3 játékot nyert ellene a svájci. Persze mondjatjuk, hogy bemutató torna, és Wawrinka nem vette komolyan, de ez nem így van. A történethez hozzá tartozik, hogy Djoko betegségre hivatkozva a döntőt nem játszotta le Murray-vel.
Ezen a tornán már volt egy meccse Djokovicnak, igaz, hogy párosban. Krajinovic oldalán nyertek simán 6-1 6-4-re. A betegséget tehát láthatóan kiheverte a legjobban rangsorolt szerb játékos.

Dusan Lajovic egy ügyes kezű játékos, ám van még mit tanulnia, és a képességei szembe sem állíthatóak Djokovicéval. Még októberben játszotta le tavalyi, utolsó mérkőzését, azóta a felkészülésre koncentrálhat. Véleményem szerint az első tétmeccsen a világelsővel találkozni nem a legjobb ómen.

Egyedüli reménye Lajovicnak, hogy - mivel honfitársa - Djokovic megkegyelmez Neki, és nem veri el mint jég a határt. Ettől függetlenül szerintem Lajovicnak minden egyes pontért vért kell izzadni. Nehezen tudom elképzelni, hogy 6 játékot nyerjen Djokovic ellen.

4. Tipp (eddigi egyenleg -133)
Olasz Serie A
Parma - Fiorentina
Kezdési időpont: 15:00
Tipp: Parma győzelem
Odds: 4.00
Iroda: bet365

Bunda márpedig létezik, és nem mindig az esélyesebb csapat nyer!
Hogy ez a meccs bundás lesz-e azt nem tudom, de azt tudom, hogy nem nyer a Firenze. Persze így is van döntetlen, és van hazai? Dönteni nem lenne kötelező, mert jól fizet a DNB H is. A döntetlen mellett szólna, hogy olasz meccs, és az, hogy a két együttes randevúján Parmában rendre ikszelnek a csapatok bajnokin. Nehogy már sorrendben a hatodik meccs is iksz legyen...
Direkt megnéztem, hogy alakultak tavaly a meccsek így Vízkereszt környékén. Nos, 10 bajnokinból 8 lett hazai. 10-ből 8, azaz a meccsek 80%-a. A vendégségben lévő csapatok közül 8 gólt sem rúgott. Ez szintén 80 %
A PArma szar csapat, és ezzel a tézissel is nehezen lehetne vitatkozni, hisz utolsó a csapat a Serie A-ban. sok gólt kaptak, ez is tény. A Firenze utolsó két idegenbeli bajnokiján a Cagliarinak és a Cesenénak is lőtt szép számmal, de én azt mondom, ma nem így lesz. Eleve itt volt a pihenő, sokan hazautaztak, kicsit kikapcsoltak. Egy Cuadrado sem fog úgy ficánkolni, Joaquinra meg szerintem rá sem lehet majd ismerni. Nagy hangember, ma láthatatlan ember lesz. Marcos beadásai nem találják meg Gomez fejét, vagy ha igen, Gomez majd elrontja a ziccert, vagy kapufára fejel. Gomez egy nagyon rossz vicc, olyan, mint a Torres, csak a köbön. Ezer ziccere van egy gólja, emlékszem a Cagliari ellen lőtte védőktől nem zavartatva, csak a kapus melett kellett eltenni a labdát. Azt sem ésszel oldotta meg, hanem izomból. Pff, egyszer szerencséje volt...
Nem lesz ma a vendégeknél a kopasz labdasztogató, Borja Valero, ő az, aki gondolkodik. Ott lenne még Aqillani, de ő sérült. (Valero meg eltiltott). Szóval Pizarro megy be középre, aki nem rossz játékos, de nem átlagon fölüli.
Egyébként pedig a Firenze idegenben nem annyira jó tradicionálisan, hogy itt sorozatban 4-eket lőjön idegenben.
A Parmához érkezik egy ciprusi-orosz konzorcium (jól hangzik?!), mint megmentő. Nos, elvileg jönnek majd játékosok is, de úgy is benn lehet maradni, hogy játékosok helyet meccseket vesznek. A Fiorentina erre a találkozóra nem fog tudni felpörögni, a Parma viszont sebzett vadként veszélyes lesz.
Érdekesség még, hogy elvileg Tatarusanu véd, és nem Neto. (Őszinte leszek, nem tudom, hogy eligazol(t)-e, vagy csak annyi baj van vele, hogy Brazil, és nincs még olyan állapotban, hogy kezdjen...) 
Tény, hogy egyénileg azért jobb focistákból áll a Firenze, de erre a találkozóra sokkal jobban rá lesz izgulva a Parma, és ha Cassano helyzetbe kerül, ő nem fogja elgomezelni a ziccert.
Lehet, sokan meglepődnek majd az eredmény láttán, de nem én. Ahogy a spanyoloknál betlizett idegenben egy Real vagy egy Barca, úgy itt a Serie A-ban is sokat számít majd a hazai pálya. Egyébként is, azért a korábbi években a Parma otthon kegyetlenül nehéz ellenfélnek számított. Egy Valero nélküli lelketlen Firenzét egy kis szívvel nyugodtan haza küldeni egy vaskos 1-0-al. Ez a Firenze nem egy gyilkos csapat, és hiányozni fog a tűz a srácokból. Valero nincs, Joaquint ismerem annyira, hogy rá sem lehet ma ismerni, Cuadrado biztosan lelép a nyáron(bár 2019-ig van szerződése, lesz csapat, amely 30 milkát kipenget érte €-ban, és az sajna nem a Barca lesz...) szóval nincsenek itt magasztos célok. Elvileg pontszámban nincsenek távol a BL-indulást jelentő 3. helytől a lilák, de a Roma-Juve duó egy másik kategória, és Milan-Napoli duó közül az egyik majd megcsípi a 3. helyet. Ez a Firenze ilyen formában jövőre megszűnik létezni, és én azt hiszem, Valero sem marad, mert ha nyáron nem adják el, utána már ingyen mehet. Na, de ezek már tényleg csak találgatások, és a távolabbi jövő. (Nyílván szúrja majd itt egy-két ember szemét a kerek 4-es szorzó, de csak azokét, akik nem teszik meg a tippet)

3. Tipp (eddigi egyenleg -200)
Olasz Serie A
Palermo-Cagliari
Kezdési időpont: 15:00
Tipp: Franco Vazques gól szerez
Odds: 3,10
Iroda: bet365

Indoklás: El Mudo gólra szavazok ma. Egyrészt mert nagyon érzem mostanában a góllövőket( :crazy:),másrészt mert ez az argentin gyerek elég szép számmal termeli a gólokat támadó középpályás létére. Legutóbbi bergamói vendégjátékkor is berámolt kettőt El Mudo és ma is számítok tőle egy gurigára. Valszeg nem lesz egyszerű menet a mai meccs a vendég kispadon bemutatkozó Zola miatt de Franco gól érzékenysége ma aranyat érhet,nekem pedig plusz 310 pontot.:)

5. Tipp (eddigi egyenleg -133 és egy függőben)
Spanyolo. Copa del Rey
Malaga - Levante
Kezdési időpont: 19:00
Tipp: Malaga 2.5 gól felett
Odds: 3.40
Iroda: bet365

A Levante hétvégén az Atletico ellen játszott, és kapott ki bajnokin 3-1-re. Sok közük nem volt a meccshez az első félidőben, szaladgáltak össze-vissza. A második játékrészben harapósabb lett a Levante, egyenrangú ellenfele a ticónak, de csak fárasztották magukat a srácok, hisz 3-1-re kikaptak. Nesze, pihenőre nincs idő, hétvégén volt a bajnoki, ma CdR meccs, majd pénteken Levante-Depor, kiesési rangadó.
Nem kérdés, hogy dobja a kupameccset Alcaraz, és 8-10 játékosának ad pihenőt.
Hétévégén a
Marino-Ivan-Vintra-Juanfran-Karabelas-Morales-Diop-Sissoko-Ivanschitz-Casadesus-Martins csapat játszott, ma elvileg a
Jesus-Lopez-Rodas-el Adoua-Tono-Camarasa-Perez-Xumatra-el Zhar-Gavilan-Martins
féle 11 játszik. Nagyjából egy-két egyezés lesz, tehát az tény, hogy a Levante B csapattal játszik, miközben az A is gyenge...
A Malaga otthon játszik, és ugyan kikapott a csapat az andalúz derbin hétvégén, nem fogja dobni ezt a találkozót. Már csak azért sem, mert a Barca-Atletico-Real másik ágon van, így a döntőbeli szereplés elérhető.
Otthon játszik majd a Malaga a következő fordulóban is, szombaton a Villarreal t fogadja a csapat, de az még odébb van.
Így Graciának nincs oka lecserélni a kezdőt, és a hírek szerint nem is fogja.
Ochoa, a VB csodakapusa talán befér a kezdőbe, jön Horta jobb szélre, de például a védelmét nem keveri össze Gracia, mint az ellenfél mestere.

A Malagának több energiát pazarolhat a kupára, hisz a bajnokságban a 7. helyen áll. A Levante kieső helyen áll, és már pénteken pályára lép bajnoikin a Depor ellen, márpedig az igazi hatpontos meccs. A Levante védelme ráadásul elég öreg, Navarro, Vintra, KArabelas, Lopez 30 fölött, Juanfran egyenesen 38. Már az Albacete ellen is csak egy kínkeserves idegenbeli góllal jutott tovább a Levante, pedig az Albacete a Segundában játszik, ott pedig tökutolsó jelenleg.
Én azt hiszem, itt ma a Malaga el akarja dönteni a továbbjutást, és megpróbálják úgy megverni a tartalékos Levantét, hogy a visszavágóra jó bő előnnyel utazzanak.
Tipp: 3-0, 3-1, 4-0 vagy 4-1

5. Tipp (eddigi egyenleg -46)
Serie A
Juventus - Inter
Kezdési időpont: 21:00
Tipp:Juventus 1.5 gól felett
Odds:1.57
Iroda:bet365

Indoklás:Rangadót rendeznek ma este a Serie A-ban, melyen a Juventus csapata fogadja az Intert, és mondanom sem kell, hogy jelenleg ég és föld a két csapat közötti különbség, mégpedig a Juventus javára.Ugyan ez egy derbi, és nem szabad leírni az Intert, de a Juvénak nagyon kellenek a pontok, és mindent megfognak tenni ma este azért, hogy otthon tartsák mind a 3-at.Az Inter védelme gyenge, így a Tevez-Llorente páros előtt lesz bőven lehetőség a gólszerzésre, de ott van Pogba, és Pirlo is, vagy akár Vidal, akik veszélyesek lehetnek nagyon Handanovic kapujára.Az Inter is bízik az esetleges gólszerzésben, de Palacio-éknak sokkal nehezebb dolguk lesz, ugyanis a Juve védelme sokkal inkább stabil, mint Manchini csapatáé.Jó kis meccsre számítok, számomra egyértelműen a Juventus a favorit, és elnézve az Inter gyenge védelmét, ezt a meccset biztosan nem ússzák majd meg két kapott gól nélkül.

3. Tipp (eddigi egyenleg -9)
Foci - Serie A
Juventus - Inter
Kezdési időpont: 21.00
Tipp: 2.5 gól felett és mindkét csapat lő gólt
Odds: 2,60
Iroda: bet365

Indoklás: Juve győzelmet várok és Inter gólt, ezzel adná is magát ez a tipp, de azért menjünk bele mélyebben a dolgokba! A zebrák hazai pályán szokásosan jól szerepelnek 7 meccsen 6 győzelem és 1 iksz. Hazai pályán általában megrúgják a 2 gólt és ezzel nyernek is. Ebben a szezonban csak egyszer nem rúgtak 2 gólt otthon, akkor viszont nem is tudtak nyerni a Sampdoria ellen. Az Inter idegenben nem szerepel valami fényesen 2-3-3 a mérlegük, viszont Mancinivel már legalább elhoztak 4 pontot az ellenfelek stadionjából. Ez is valami. Elől egész tűrhető az Inter, az Icardi-Palacio-Kovacic trió nemrossz, főleg a horvát zseni remekel mostanában, viszont a fekete-kékek védelme egy lyukas garast nem ér, úgy fog átmenni rajta a Juve, mint kés a vajon. Egyik csapat sem fogja betolni a buszt, mert a Juve hazai pályán ezt nem teheti meg, az Inter védelméről pedig már írtam. Ebből akár még egy egész jó meccs is kikerekedhet sok góllal, feltéve ha kihasználják a helyzeteket a támadók.