Elvek, Gondolatok és fogadási szokások + TIPPEK SOUND-tól

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


bayern-olympiakos 157,5 under 1,5

heidenheim-dortmund 6,5 szöglet over 1,31

rennes-montpellier 6,5 szöglet 1,42

köln-frankfurt 6,5 szöglet 1,33

atalanta-lazio 7,5 szöglet 1,47

dortmund-freiburg 6,5 szöglet over 1,36

barca-alba 180,5 under 1,5

psg-lille 6,5 szöglet over 1,36

rb-real 1,5 gól over 1,32

psg-sociedad 6,5 szöglet over 1,47


Sziasztok
Mostanság valójában csak a tippek beírására marad erőm, de ígértem, hogy amint lehet, bővebben fogom kifejteni az agymenéseim.

Tudni kell, hogy bő egy éve áttértem az adat alapú döntésekre, kizárva minden érzelmi döntést a sportfogadásból, egyébként próbálom ezt a civil életben is (cél, hogy haladjak az életemmel a vállalásaimmal stb.). Ahhoz, hogy ezt megtegyem saját készítésű adattáblákat kellett építeni, illetve azokat folyamatosan frissítem is szükséges.

Ilyen adattábláim vannak több ligából, és az abban szereplő manipulált adatok alapján hozok döntéseket, többnyire élőben. A gyakorlatban ez úgy történik, hogy mindig egy hétre előre be vannak tárazva azok a meccsek amelyekről adatokat gyűjtök, s amikor lejátszák a találkozókat akkor felviszek adatokat az adattáblákba mérkőzésenként. Van, hogy 40 feletti a napi esemény, van, hogy kettő.

Az adattáblák manipulációjából, és elemzéséből kapok mindig egy adott napi tervet. Előfordul, hogy ez a terv már készen van koradélután, lehet, hogy megcsúszok és csak az esti programra vagyok meg. Ezek a tippek a ,,pre" tippek, amelyeket havi adattáblákba vezetek, és elemzek havi záráskor – látom melyik ligákban, melyik kimenetelekben jók az előrejelzéseim, tudok reflexiót készíteni az elemzési/adatmanipulálási/döntési folyamatokra.
Most, hogy ez a gyakorlatban is látható legyen, leírom a mai elemzést, és azokat a kimeneteleket, amikkel majd élőben foglalkozni szeretnék.

Európa Liga

Milan – Rennes 6,5 szöglet felett 1,24

A tipp háttere. A Milan Bl-csoportmeccsein átlagban 10,67 szöglet született. Annak előfordulási gyakorisága, hogy 8 sarokrúgás van a mérkőzésein 83%. Jellemző, hogy a saját szögleteit tekintve a második félidőben erősebb a Milan, ekkor 3,33 –at végeznek átlagban, míg az elsőben 2,67-et. Az elszenvedett szögletek félidőnként egyaránt 2,33-on állnak. A bajnoki meccseik mutatója gyengébb csak 8,5-en az összátlag, de ellenfeleik rendre több szögletet végeznek ellenük a második 45 percekben, mint az elsőben 1,54 illetve 2,53! Az ok nyilvánvaló, eddig 13-szor vezetett a Milan a szünetben a 24 forduló alatt, s az ellenfeleik rendre futnak az eredmény után. Jók a rennesi számok is. 9,5-ös átlag, háromszor vezettek az El csoportkör meccseik szünetében (ez 50%), és az elszenvedett 2. félidős szögletek átlaga 2,5. Hasonló számok vannak a Ligue1-ban is néhány tizednyi eltéréssel, azaz stabilan 8-9 szögletes találkozókat tol a Rennes.

Fogadási terv: kell az is, hogy jól alakuljon a mérkőzés menete. Tehát ha a Milan beszorítja a franciákat és 10 perc alatt rúg három szögletet, akkor nincs üzlet. Viszont ha az első 20-25 percben egy sarokrúgás születik, akkor érdemes lesz 1,35 felett beszállni. Fontos, hogy biztonsági okból nem változtatok a fogadási terven élőben, azaz nem kötök 8,5 overes üzletet. Azonban ha sokáig nincs sarokrúgás akkor 5,5 overt simán fogok, ha úgy lesz!
Ezen a meccsen amúgy jól néztek ki a lapok overjei is, de a montenegrói bíró adatai elbizonytalanítottak. Hazája bajnokságában 5,00 felett átlagol, de a nemzetközi kupameccseken visszafogja magát, nehezebb síppal fújja be a cédulákat, csak 3 körüli az átlaga.

Benfica-Toulouse 6,5 szöglet felett 1,14

Itt is ki kell várni az idővel, ha rossz a forgatókönyv és bekezdenek a hazaiak almás lesz az üzlet. Benfica átlaga 9,83 a Bl-csoportban, és a bajnokságban 10,38. A BL-ben minden meccsen volt minimum 8 sarokrúgás (100%), otthon teperni fognak, mint az állat. A tipp esélyét növeli, hogy rendre magasabb a második félidei átlagok értéke az elvégzett és az elszenvedett szögletek terén is 1,67/2,5 illetve 1,83/3,83.  A toulous-iak deffenzív focival jutottak az egyenes kieséses szakaszba. Az EL-csoportban meccsenként csupán 8,83-sor lőttek kapura átlagban, de az elszenvedett lövések átlaga 14,67 volt meccseiken. Az xG átlaguk is gyér, csupán 0,94. Jellemző, hogy jelentősen több szögletet rúgnak ellenük, mint amennyit rúgnak ők maguk, átlagban 5,67/4,17 de meccseiken 100%-ban született minimum 8 szöglet. Nyilvánvalóan portugál dominancia lesz, de a Benfica gyakorta képes bealudni a meccseinek elején: első félidős xG átlag 0,565, második félidős 0,79.  A hazaiak a második félidőkben rendre aktívabbak kapura lövésekben is átlagban 6,67 / 5,67.

Azt hiszem látható, hogy amikor fogadási tervet készítek egy napra, az elég sok adat elemzésével, értelmezésével jár. A mai napon ez a két meccs ment át a szűrőkön, de egyáltalán nem biztos, hogy lesz bármelyikből is üzlet, mert ahhoz kell a körülmények szerencsés alakulása is.

Szóval, amikor csak úgy ide firkantok egy tippet, akkor előtte ezeken a folyamatokon átesik a kimenetel. Tudni kell, hogy ma a szűröimen még egy meccs akadt fenn (lens.freiburg) –, de nem voltak jók a manipulált adatok. Míg elemzésre nem volt alkalmas további 9 esemény.
Mivel ma egy kicsit könnyebb napom volt, így le tudtam mindezt írni, aki végigolvasta annak gigagratuláció!

üdv, sound

benfica-toulouse 6,5 szöglet over 1,37

Sziasztok

Lett reggel időm, és felvittem az tegnapi adatokat, illetve leelemeztem 7 meccset is. Két pre tippem van mára kiindulásnak.

Torino-Lecce
3,5 lap over 1,24-en, jók a mutatók mindkét oldalon és egymás elleni meccseiken is. Jó a játékvezető átlaga is 5,0 feletti volt tavaly, idén is eléri. Persze úgy a 30. perc körül lenne jó fogni úgy, hogy addig még nem születik lap.

Köln-Werder
7,5 szöglet over 1,25. Alapgondolatom, hogy a 6,5-et fogom majd meg, ha jó lesz a forgatókönyv: 20. perc környékén 0, vagy 1 db szöglet esetén.

üdv, sound

torino-lecce 3,5 lap over 1,35