Vuelta 2023

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Holnap sprintbefutó várható, halk megjegyzés:
Az Alpecin-vonat zsinórban harmadik éve nyer minden GT-n etapot, a 9 háromhetesen 13 mezőnyhajrát nyertek. Idén eddig 7 sprintbefutónál járnak, messze nekik van a legerősebb soruk a mezőnyben, ráadásul két olyan sprinterük (Philipsen és Groves), akik felváltva képesek szakaszokat nyerni.

Emellett pedig a klasszikus sík és pavés egynaposokon is őket kell legyőzni:
Paris - Roubaix (1. hely), Milano - Sanremo (1. hely), De Panne (1. hely), Frankfurt (1. hely), Scheldeprijs (1. hely), Flandria (2. hely), E3 Saxo (2. hely).

A Quick Step után új uralkodója van ennek a két "szakágnak".

Ganna nagyot ment, de G. nem tudta kihasználni. Ellenben Jesus Herrada sprintjénél kicsit tátva maradt a szám; a többiekhez képest szinte repült :)

Kerékpáros szótár :) Kis help jöhetne :cya:

Elkapó/elfogó ember

Értem tulajdonképpen, de a haszna nem világos.

A végén Carty indult, a Jumboból Kelderman követte. Itt használták a kommentátorok a hollandra ezt a szakkifejezést. De ilyen esetben azzal, hogy megy mögötte; ezzel tud valamit 'lassítani' a támadást indítón? Az világos, hogy az elkapó ember nem forog be, de hátráltatni tud azzal, hogy megy a másik után?

Idézetet írta: Latzka Dátum szeptember 06, 2023, 17:17:14Elkapó/elfogó ember

Mentális hátrány, ahogyan írod, nem forog be, ami frusztráló, hiszen csak mögötted megy, pihen. Előnyt nem tudsz szerezni, hiszen a végén lehajráz, segíteni nem segít, szó szerint csak arra van, hogy idegesít. Nem elfogó volt ugyan, de emlékezhetünk anno az Eb-re, ahol végig Evenepoel ment tempót, Colbrelli semmit se melózott, majd a végén lehajrázta. Az elfogónak tehát az a feladata, hogy a szökevényt komfortzónán kívülre helyezze. Sokkal jobb magadban szökni, saját tempót menni, nem liheg senki a nyakadban, hiszen a siker mindenképp a tiéd, így viszont bizonytalan a végkimenetel és hiába dolgozol végig, nem lett semmi haszna (bár, jelen esetben rosszul használta a Jumbo-Visma az elfogót, de ez lényegtelen).

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 06, 2023, 17:28:38(bár, jelen esetben rosszul használta a Jumbo-Visma az elfogót, de ez lényegtelen).

Én sem értettem, hogy erre a Carty megindulásra minek égeti a zsírt Kelderman, talán arra gondolhatott, hogy jönni fognak még mások is ???

A Colbrellis esetre emlékszem, azt néztem is; okosan csinálta az olasz és az teljesen érhető is volt a néző számára.

Idézetet írta: Latzka Dátum szeptember 06, 2023, 17:41:44Én sem értettem, hogy erre a Carty megindulásra minek égeti a zsírt Kelderman, talán arra gondolhatott, hogy jönni fognak még mások is ???

A Colbrellis esetre emlékszem, azt néztem is; okosan csinálta az olasz és az teljesen érhető is volt a néző számára.

Igen, az egy másfajta taktika volt, ott nagyon jó volt Colbrelli elgondolása, amihez végig következetes maradt. Amúgy ez is egy sikeres dolog, amikor szimplán "paraszt" vagy, nem vezetsz semmit, ez a típus nem elfogó ember, én őket nevezném "portugáloknak", mert amúgy általában ők csinálják (szerintem ez sem véletlen...). Erre is emlékszünk, Pinot-hiszti a Girón, azért ez kiborítja az embert rendesen (érthető módon).

A Jumbo-Visma is azért szokott taktikai hibát elkövetni, lehet ez is egy szimpla ilyen volt, belefér, akkora a dominanciájuk és előnyük.

Számodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.

 ;D Pont a legjobb (?) szakaszról fogok lemaradni :P

O.A. Aular Sanabria
(Ki végez az 1-3. helyen?)
Vuelta a Espana, 12. szakasz 2023 - Top 3
Odds 11,50

Ezt tettem, de főleg mert olyan jó odds, sok esélye nincs, de van már egy 2. helye.meg egy 6.  Nincs túl sok jó sprinter a Vueltán, a krémje otthon van, Aularnak ez hazai pálya, nyilván motivált, hátha ma is ott tud lenni a végelszámolásnál.
Még Dainese tetszik top3-ba de az nem nagy odds.

Vuelta a Espana: Evenepoel erre készült, de vajon milyen formában van?

Hazudott Remco Evenepoel? Mire képes Valter Attila csapata, a Jumbo-Visma? Roglic átveszi az összetett első helyéért járó piros trikót már a pénteki etap után? Olvasd tovább


Ez a két nap kőkemény lesz, nem tudom, hogy rögtön első etapon lesz-e komolyabb tempó... elvileg Evenepoel ide ígérte magát, de valamiért azt gondolom, hogy a Jumbo-Visma itt eldöntené most már az egészet. Beáldozzák szerintem Kuss első helyét is, hogy Roglic kényelmes előnyre tegyen szert összetettben. Így legalább Kuss tud pihenni az utolsó hétre, Vingegaard meg szerintem segíti majd a szlovént.

Evenepoel olyannyira ígérte magát a Tourmalet-ra, hogy már az első emelkedőn leszakadt, ahogyan Almeida is.  ;D Gyakorlatilag ma eldőlhet a Vuelta, hiszen, ha kiszórják az Evenepoel - Almeida párost, akkor Ayuso marad, de neki is hátránya van, Jumbo-Visma, ha megtöri őket, akkor megcsinálhatják még a teljes dobogót is...

Almeidának a torka fáj, de nem covidos, viszont láthatóan nincsen jól, de óriásit küzdött eddig, hogy csak 2-3 perc a hátránya. Evenepoel, hát ő úgy néz ki külsőre, mint aki mindjárt lefordul a bringáról, magyar közvetítésben és külföldi fórumokin is arról írtak, valószínűleg beteg. Ez logikus lehet abból a szempontból, hogy rögtön a lejtmenet és az első hegy elején leszakadt. A társak már úgy helyezkedtek, hogy a mezőny végén voltak, Szega mondta, hogy egészséges ember nem szakadt le 40-50 km után (ennek 80-90%-a lejtmenet). Almeida dettó ezt megcsinálta. A mezőnyön amúgy két hét alatt, két fertőzés is végigment, egyik hasmenés volt, míg most egyik másik van, ami miatt szintén páran feladták (ma Scotson). A cyclingnews fórumáról pedig megtudhattuk, hogy sem Sagan, sem Gilbert, de Evenepoel sem "extraordinary talent", ugyanis Monumentumot és vb-t nem bonyolult nyerni. Ayuso esetében szintén elmondták, messze nem 100%-os, szóval ez abszolút a Jumbónak áll, amúgy eddig Vingegaard és Landa volt az, aki jól mozgott az élen lévőkből. Nagy veszélyben innentől nincsen a Jumbo-Visma történelmi triplája, nem látom, hogy bárki legyőzhetné őket, ha az UAE-sok sem egészségesek.

Ezt vajon minek lehet nevezni? Alázás? Az hát. De jó, hogy ma végig tudtam nézni az elejétől.

@Pozzato!
Tudnál írni valamit erről az Uijtdebroeks-ról? Dunsztom nincs ki ez a csávó.

Maga az etap kiváló volt, sok eseménnyel, de ez a Jumbo-Visma rombolás, gyakorlatilag érdektelenné vált a verseny innentől kezdve. Az a kérdés, hogy ki nyeri házon belül a versenyt. Sepp Kuss erős, nagyon erős, lehetnek majd belső viták ebből, ugyanis Roglic eltűri a Vingegaard-fölényt, Kuss pedig egy jámbor teremtés, de most megérezheti, milyen az, amikor minden róla szól, nagy versenyt nyerhet...

Kuss győzelme pedig... van rá esély. Eléggé nagy, nem gondoltam volna, de azt csinálnak, amit akarnak. Ilyet szintű dominanciát egyetlen csapattól láthattunk korábban rangos versenyen: Gewiss-Ballan. Velük pedig tudjuk mi lett, minden idők egyik leginkább utált csapata, akik szarrá cuccozták magukat. Lehet doppingolni, mindenki csinálja, de vannak határok, hogy ne told túl. Nem ez az első eset, hogy a Jumbónál nem foglalkoznak a látszattal sem.

Idézetet írta: curpy82 Dátum szeptember 08, 2023, 17:47:13@Pozzato!
Tudnál írni valamit erről az Uijtdebroeks-ról? Dunsztom nincs ki ez a csávó.

Tavaly, mikor a jövő tehetségeit szedtem össze, írtam róla:
https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=6927.msg973518#msg973518

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 22, 2022, 17:51:19Belgium:
- Cian Uijtdebroeks: Róla írtam, legnagyobb belga tehetség, jobb lehet, mint Evenepoel, okkal igazolta le a Bora. Jó a hegyekben, kiváló a kronón, nagy tempóra képes, pavét is bírja. Már most, 19 évesen stabilan hozza a ProSeries versenyekről a top20-as eredményeket, mindezt a bemutatkozó évében. Ha nem történik valami nagy törés, következő két évben ott lehet a top10-ben World Tour versenyeken is.

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 22, 2022, 19:03:59A 19 éves Cian Uijtdebroeks is megkapja a Vueltát a Borától, miután idén szétalázta az u23-as korosztályt a l'Aveniren... Én ettől a belga sráctól nagyon sokat várok, pont úgy, mint anno Evenepoeltól, megkockáztatom, nagyobb tehetség még nála is.


Cian Uijtdebroeks egyelőre azt hozza, amit vártam, sőt, többet is. Nagyon jó adottságai vannak, egyedül sprintben gyengébb, de hegyekben, síkon is jó, kronón is, de azért ebben még van hová fejlődnie, messze azért a Ganna-szint. Viszont szerintem jövőre már stabilan hozza majd a WT-versenyeken a top5-ös helyezéseket. Már fiatalon kiemelkedett a mezőnyből, nagy tehetség volt, kiváló orra volt a szökésekhez. Hegyekben még bőven lehet benne potenciál, csak ne rekedjen meg ezen a szinten. Ha jól tudom, akkor ősszel/télen gravelezni szokott, szóval többféle szakág felé kacsingat, hogy folyamatosan növelje a tudását és a fejlődése folytonos legyen.