DrisBigB pókeres naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Szép volt gratulálok! Szerintem ebben az esetben jogos a felháborodásod, mert K2-vel a stacked hatodát betolni szerintem idiótaság, ilyen esetben nagyon gyakran kerül dominált helyzetbe a "kis" király, ráadásul az összes pocket párral szemben jelentős hátrányból indulsz. Egy igen gyenge játéknak estél áldozatául most Dris - nekem ez a véleményem.

A chatje alapján tiltre tehette az eggyel korábbi hand, ami még inkább azt igazolja, hogy jól játszottál, amikor megpróbáltál duplázni róla!

Még egyszer gratulálok!  :ok:

#226 január 17, 2012, 08:11:50, Dris
Köszönöm neked is söprű:)

Ma a páromnak tanulnia kellett a vizsgáira, tehát úgy döntöttem, hogy az estét a pókernek szánom.
Ki is néztem 4 MTT-t, különböző buy-inekkel, és 19.00-kor elkezdtem a játékot.
Az eredmény most annyira nem fényes, nincs 1 FT se, de még utolsó 2-3 asztal se. Ami viszont megnyugtat, hogy a 4 versenyből 3x sikerült ITM-be érni, és ebből a három ITM-ből, 2x egy igen durva badbeat sorozat ütött ki.

Összegezve:
19.00: $5,50 9-max.
Semmi -$5,50

19.30: $3,30 6-max.
3 óra és 54 perc játék után 199. hely a 2538 indulóból. +$8,37 (minusz a buy-in, tehát netto: $5,07)

20.00: The Big 11. 9-max.

$3,74 -os szateliten jutottam be, az eredmény pedig egy coinflip után 819. a 8510 indulóból. +$17,02(-$3,74, netto: 13,28$) 3 óra 24 percet játszottam itt.

20:30: $2,20 6-max.
A szokásos kedvenc esti versenyem. Nagyon jól ment a játék, 1 call-on kívűl nem éreztem máskor, hogy rosszul döntöttem volna. Sajnos az utolsó 90 helyezett felé (amikor 6. helyen álltam 168.000-es stackkel) bejött egy olyan bad-beat sorozat, hogy gyorsan kinyírt. Először az AJ-met verte egy J8, utána KK-mat egy A8. Nincs még vége, QQ vs. 99-es párbajt se adta a gép, a floppon lévő 9-es nagyon fájt. És végűl, hogy teljes legyen a kép, mégegy dáma páromat verték le, most AQ-val.

Ezek után a 100.000-es átlag stackeknél én 14.000 stackkel maradtam. Nagy nehezen így is sikerült kihozni a legtöbbet belőle, de végűl K5-re be kellett mondanom az all-in-t, ami nem tudta lejavulni az AK-t.
Eredmény, hogy 65. helyen estem ki a 2490-ből, így bezsebelve $10,95-t(netto: $8,75)

Így összesítve $14,74-t költöttem a nevezésre, és amit sikerült visszanyernem az $36,34. Nettóban ez $21,6 profit 6 óra alatt. SnG-vel többet kerestem volna, de tudjuk, hogy ezekben benne van a nagyobb profit lehetősége. Majd legközelebb:)))

Egyébként tegnapi napom olyan szintű idegeskedéssel telt, hogy abban sem voltam biztos, hogy van-e kedvem(és lélekjelenlétem) játszani.

Pénteken volt egy megbeszélésem a főbérlőnkkel, hogy lehessen kutya a lakásban, és akkor bele is ment. Ezek után mi a hétvégén elmentünk lakótársammal a Rex Kutyaotthonba, ahol önkénteskedem, így ismerem az ottani kutyákat.(Reméltem, hogy lakótársam is rábólint a kedvenc kutyámra - megtette). Lefoglaltuk, és elkezdtük szervezni a lakást, hogy meglegyen mindene.

Ezek után hétfő hajnali fél 1-kor ír a főbérlő egy sms-t, hogy meggondolta magát, mégse legyen kutya. Hát a f.szomat. Olyan ideges lettem, hogy felhívtam egy ingatlanos ismerősőmet, hogy keressen nekünk új albérletet, ahova lehet kutyát vinni:) Most az ő válaszát várom:)

Sziasztok!

A mostani írásomban idegen tollakkal fogok ékeskedni, csak annyira megtettszett egy írás Selindektől, hogy be kell másolnom:)) Pár kezdő játékosnak segíthet:

"5 évvel ezelőtt, amikor a Pókersulit írtam még csak pár tucat magyar online játékos volt. Sokukat név (azaz nick) szerint is ismertem a fórumokról, de ha egy ismeretlen magyar játékossal találkoztam, az első beidegződésem mindig az volt, hogy jó lesz vigyázni vele! Ugyanis a magyar játékosok általában egyben jó játékosok is voltak! Ami valamennyire logikus is volt: Viszonylag körülményesebb volt befizetni, a minimum tétek is magasabbak voltak – a magyar keresetekhez képest főleg – ráadásul maga a póker se volt még ilyen ismert játék, szóval aki belevágott, az azért tette, mert nyeri akart. Ezért általában nem is vágott bele senki felkészületlenül.

A Pókersulival is az volt az elsődleges célom, hogy megkönnyítsem az új játékosok dolgát, hogy már kezdőként is jó játékosok legyenek, nem pedig az, hogy halakat toborozzak. De úgy látszik ezt megtette helyettem a Gyuri bácsi...

Ugyanis örömmel jelenthetem, hogy mára még egy dologban utolértük a fejlett nyugatot: A magyar pókeresek között legalább ugyanannyi az idióta, mint a külföldiek között. (Na jó, az OPHU-s illetve az Albipókeres versenyeken határozottan kevesebb, de azért még itt is lenne hova fejlődni.) Nem azt mondom ezzel, hogy én tökéletesen játszom. Elkap engem is néha az ideg és betolom/megadom valami hülyeséggel is. De legalább az alapvető hibákat igyekszem elkerülni. És az esetek legnagyobb részében már ennyi (azaz az alapvető hibák elkerülése) is elég a fizetős helyhez!

Sajnos a versenyekben még annyira sem érzem magam kompetensnek, mint a NLHE-ben vagy PLO-ban, de úgy néz ki, hogy nagyon szükség lenne valamiféle alapvető versenystratégiát is írni. Pedig Harrington már leírt szerintem szinte mindent, ráadásul már magyarra is lefordították, de úgy látszik még ez is kevés. Vélhetően azért mert mára eljutottunk odáig, hogy az átlag magyar játékos nemhogy egy könyvet nem olvasott még el életében, de a valószínűleg a távirányító piros gombján lévő 'ON/OFF' felirat kisilabizálása is nehézséget jelent neki. Így persze elég hiábavaló lenne nekik komolyabb cikksorozatot írni a versenystratégiákról, mert a szélesebb célközönségnek már fél oldal elmélet után is elfüstölne az agya...

Szóval inkább következzen a 'Versenystratégia for dummies'.

Első 3-4 vakszint.

A verseny elején a sok idióta úgyis jön minden szarral, nem lehet kiemelni őket. Hiába emelsz preflop AK, TT szerű lapokkal, úgyis megadja legalább 3-4 ember. Ugyancsak megadnak minden emelést a flop után is minden húzólappal, és előbb-utóbb lemákolnak, ha partiba szállsz. Így inkább meg kell várni míg az idióták nagyobb része kiesik, a kisebb része meg felduplázza vagy feltriplázza magát. Ők általában jól el is bízzák magukat és később 1-2 jó lappal el lehet tőlük nyerni az egészet.

Ezért ilyenkor ne nagyon játssz semmivel, csak monsterrel. Ha nincs emelés, akkor hátulról esetleg benézhetsz gyengébb lapokkal, de csak akkor keveredj nagy emelgetésbe, ha nagyon-nagyon jó lapod van. Pl. ha egy kézbepárral setet floppolsz.

Középjáték, 20 nagyvak körüli stackek.

Itt már van értelme emelgetni, a bennmaradt játékosoknak egy részének már dereng valami arról, hogy a kisebb stackek miatt nem érdemes minden szarral megadni az emelést. Egy-két sikeres vaklopással visszahozhatod, amit az első 4 szinten elvittek a vakok.

Itt már van értelme emelni, ha van valami elfogadható lapod. Ha megadták, a flop után mehet egy folytatólagos nyitás. Ha azt is megadja valaki, vagy rád emelnek, és nincs semmid, akkor add fel, hidd el a másik talált valamit. A maradék zsetonnal még felállhatsz.

Ezen a szinten limpelni es emelést megadni TILOS! Ha megadásra jó a lapod, akkor inkább emelj vele. Legfeljebb eldobják és viszel egy kis potot, de ez még mindig jobb, mintha flop után lemákolnak a 47s-el. Raise-reraise után viszont minimum QQ kell, hogy játékban maradj (AK dobó)!

Végjáték, 10BB körüli stackek.

Közel a pénz, itt már az idióták is óvatosabbak. Épp ezért nem szabad finomkodni: Preflop allin vagy flod. (Kivétel, ha nagyon sok zsetonod van, akkor lehet emelgetni is, és ha visszaemelnek, akkor a maradék zsetonodat megmentheted.)

Viszonylag szabadon emelgess, ha kevés a zsetonod gyakorlatilag bármivel. A lényeg, hogy előtted mindenki dobjon! Ha már csak egy limpelő is volt, akkor csak a legjobb lapokkal emelj rá, mert nem fog dobni! Ezen a szinten a játékosok nem tudják eldobni a lapjukat, ha már egyszer partiba szálltak. Márpedig az allinnel az a cél, hogy mindneki dobjon és vidd a vakokat.

Ha emeltek előtted (vagy allin mentek), akkor csak a legjobb lapokal add meg! 55 nem megadó lap. A8s se megadó lap. KQ, QJ, QT rohadtul nem megadó lap. Minimum TT vagy AQ kell a megadáshoz.

NEM ALLINT KELL NYERNI, HANEM EL KELL VINNI KÖRÖNKÉNT EGY-KÉTSZER A VAKOKAT !!!

Igen, tudom, ez egy végtelenül leegyszerűsített stratégia. Lehet finomítani vagy vitatkozni vele, de a 'Mostláttamatévébeakordagyurivalpróbáljukki' mentalitású játékosok játékán fényéveket tud javítani. (És ma már ők az erős többség a kis nevezési díjú versenyeken.)

És igen, azt is tudom, hogy ez egy elég cinikus hangvételű cikk lett. Akinek nem tetszik, játsszon pár magyar versenyen a Paradise Pokeren és egyből egész visszafogottnak fogja találni... "

Sziasztok!

Észrevettem, hogy az utóbbi időben nagyot javult az MTT játékom, és ez kezd eredményekben is megmutatkozni. Sokat gondolkoztam, hogy mi változott az elmúlt 3 hétben.

Amit fontosnak tartok, hogy ez kifejezetten csak játék most számomra, nem számít a buy-in, és egy  nagyon jó szórakozás lett újra számomra a póker. Szerintem ez az, ami miatt a legnagyobb fejlődés lehet a játékomban.

Viszont, amit megfigyeltem a statisztikáimban, hogy kevesebbszer nézek floppot. Eddig az átlagom egy 30-35% volt, most ez 18-25% között mozog minden versenyen. Lehet, hogy nyugodtabb vagyok?:))

Nem telik el nap ITM nélkül, és így vagy 0-ban, vagy minimális pluszban tudom zárni az összes napot. Amikor pedig bejön egy nagyobb nyeremény, azt rendesen megérzi a bankrollom.

Más téma:

Tudom, hogy ellent mondok magamnak, de gondolkozok azon, hogy elkezdek grindelni a PS Fifty 50 SnG-ein.
Eleinte csak 6 asztalon, és rövid, 2 órás sessionokett tartva(kb 22 játék), ahogy úgy érzem, hogy oké, akkor vagy asztalt emelek, vagy session számot.

Biztos vagyok benne, hogy nem fogom ezt hónapokig bírni, de napközbeni felkészűlésnek tökéletes az esti versenyekre.
Eddig egy sessiont játszottam mindössze, tehát nem mérvadó az adat, de másfél óra alatt 19 asztalt fejeztem be, ebből 12-szer voltam ITM-ben, és 13,39$ profitot termeltem. Ez 3,5$ BI-nél sikerült. Szerintem egy 15-30 session után látni fogom, hogy ténylegesen milyenek az adataim, és, hogy milyen órabért tudok elérni. A cél legalább $5/h, de majd kiderül:))

Minden elismeresem! Ha az MTT megy akkor rossz nem lehetsz. :) ;)
Sztem tedd magasra a mercet! 20$/h vagy ilyesmi. Tapasztalatbol mondom,hogy ha az ember magasra rakja azt a bizonyos lecet,akkor meg az sem faj, ha eppencsak nem sikerul a dolog. ;)

Köszönöm:) 20$/h nagyon szép eredmény lenne, esetleg a következő limiten el is érhető reálisan. 3.5$-os buy-innel az 5$/h bőven okés.

Ahhoz, hogy fellépjek a 7$-os buyinre, legalább 175$-os bankroll kell. Ha napi 4-6 órát játszom, az napi 20-30$ profit, tehát a mostani 50$-os BR-hez mindössze 4-6 napra van szükség. Nem gondolom, hogy ez olyan nagy feladat lenne. A tényleges játékot hétfőn kezdem, a hétvége még a felkészűlésé. Szurkoljatok:))

Szurk!Szurk! :D ;D
Esetleg megirhatnad majd privatba,hogy hol,melyik versenyen nyomod.Az elkovetkezendo 9napban itthon vagyok es esetleg megneznelek. :) ;)

Szia!

Nem titkos, hogy hol, és milyen versenyen fogok játszani. Mindenképp a pokerstarson játszom, napközben a Fifty50 SnG-ken, egészen pontosan a 3.5$-os limiten, míg esténként 1 MTT szinte mindig biztos, mégpedig a 20.30-kor kezdődő $2,20-as MTT, (6-max, 4K GTD).
Általában kicsit késve nevezek, tehát ha 21.00-kor nem látsz a versenyen, akkor aznap nem indultam:))

Sziasztok!

Vasárnap sikeresen nyertem egy ticketet 8$-ból a Sunday Millionra. Úgy gondoltam, hogy kinevezek és vagy felhasználom a verseny dollárokat, vagy szétosztom "kisebb" vasárnapi versenyekre. Ezzel nem is lenne probléma, de barátnőmnek kellett segítenem, és elfelejtettem kinevezni. Na mondom sebaj, minden van valamiért, tehát játszom.

Úgy gondolom jól játszottam, 1 megkérdőjelezhető megadásom volt, de utána még egy párszor utána számoltam, és megvolt a pot-odds hozzá, tényleg úgy érzem jól játszottam.
Az első 1 órában sikerült dupláznom a stacket, 10.000-es kezdőstacknél én 22.000-en álltam. Ezután jött két bad-beat, ezt most nem fogom elemezni, de ami utána volt...:D Egy olyan szintű lapsivatagba kerültem, hogy azt hittem, hogy afrika közepén vagyok. Még párom is csak nevetett körről körre, hogy miket kapok, pedig Ő az A5s szuper erős lapnak tartja...:D

Végűl 4000-es stackkel betoltam AQ-ra(első lap, és első helyzet ami megfelelő az allinre), és egy KQ megadta, aminek jött 2 király a boardon, így elköszöntem a versenyről.

Nem éreztem azt, hogy különösebben a szintem felett lennének az ellenfelek, nagyjából a 10$-os limiten lehet hasonló játékot látni. Ez egy jó jel, de messze van még a következő indulásom az SM-en.

Ami viszont vicces, hogy a netes tracekerek úgy érzékelik, hogy 215$-t buktam ezzel, így eléggé lenyomták a nettó profitomat:D Nem zavar, csak belegondoltam, hogy ezek után jobban odafogok figyelni azoknak a playereknek a grafikonjaira, akik főleg sateliteken játszanak.
Belegondolok, hiába mutatha a grafikon 0 körüli eredményt, amikor lehet, hogy bőven 300-1000$ pluszban vannak.

Ez tanulságnak jó volt:))

Az 1000$-os coinflip

Hey everyone!

Tegnap este gondoltam tesztelem a Holdem Managert, így kicsit játsztottam CG-t, SnG-t, és MTT-t is.
Az első kettőt nem részletezném, nem annyira izgalmas, de az MTT-n legalább jött egy kis plusz pénz.

Hajnali 1kor indult egy 11$-os 10K GTD verseny, gondoltam benézek. A benézésből az lett, hogy fél 7kor álltam fel a géptől, 17. helyen a 1301-ből, 71,55$-t nyerve.

Őszinte leszek, sokkal többet ki lehetett volna hozni a versenyből, mint ahogy a cím is mutatja, egy leosztás elég sok mindent eldöntött.
Úgy volt, hogy amikor márcsak 20-an voltunk, az első 3, köztük én is, igencsak elhúztúnk a mezőnytől, és várható volt, hogy hármunknak elég nagy esélye van a dobogóra is. Ekkor jött nekem egy QQ BB-ként....

Mindenki fold, dealer(3. helyezett a jelenlegi állás szerint) emeli a szokásos steal összeget, amit mindig. Én 3-beteltem rá allinre, nem volt kedvem flopot nézni. Sok gondolkodás után megadja, és AK-t mutat. Jött egy K, így majdnem SS pozicíóba estem vissza.

Még így is elég jól tartottam magam, visszajöttem egy 9. helyre, amikor 17-en voltunk. Ekkor mégegy coinflipet buktam egy kisebb stack ellen. Sebaj, így is 13. vagyok még mindig.

Úgy gondolkodtam, hogy nem kiülni akarok pár helyet(mert egy 4-5 helyet lazán ki tudtam volna várni), hanem a FT a cél, egészen pontosan a dobogó.

Ennek fényében játszottam tovább, elég jól tartottam magam, ám ekkor jött a végzetes megoldás.
Biztos vagyok benne, hogy ezt a partit meg is nyerhettem volna, főleg, hogy játék közben is tudtam, hogy mit kellene lépnem, de felülírta egy másik kimeneti lehetőség, így mégse azt tettem. Mint kiderült, az első lett volna a jó...

7-en vagyunk az asztalnál, én 2. pozicíóban ülök. AJs-t kapok kézbe, emelek 11520-at(2500/5000-as vakok).
1 callt kapok a 4. pozicíóból.
Flop 8 2 T.
Check-elek, 4. pozicíóban pedig emel egy 54%-ot a pothoz mérten. Itt biztos voltam benne, hogy egy check-raise-el el tudtam volna dobatni a lapját, és így is elég szép potot tudtam volna magam elé húzni, de végűl úgy döntöttem, hogy turnon durrantok rá egyet, így csak megadtam.
Turn Q.
Check, ahogy terveztem, viszont Ő kicsivel többet hív, mint amennyi zsetonom van. Először reflexből a dobásra vittem az egeret, de végűl úgy gondolkodtam, hogy dobatni akarja velem, esetleg egy drawja van, csak nem akarja kivárni, hogy lejön-e hozzá a lap. Ebben az is megerősített, hogy elég agresszív játékosról volt szó.
Megadtam, KQ-t mutatott... Most nem jött be. Sebaj 5 óra 24 perc játék után sikerült mégegy szebb ITM-et elérnem.

Majd ma;)

Egyébként szerintem kifejezetten jól játszottam a versenyen, egészen a QQ esetig nagyon jól tudtam időzíteni minden stealt, restealt, value-betet, így tényleg esélyesnek éreztem magam ezen a versenyen.
350 leosztás ment le kb az 1000$-os coinflippig, 54x nyertem potot mutatás nélkül, és mindössze 10-szer jutottunk el mutatásig, amiből 8-at meg is nyertem. Ehhez hozzátartozik, hogy a 2 vesztes az 2 coinflip volt, és a 8 nyertesből mindössze 1x indultam én alulról, akkor szerencsém volt, bejött a 30%.

MTT-ken is kifejezetten használható program a HM, pár jó döntés neki köszönhetek. Ami idegesít, hogy grindeléshez nem nagyon tudom használni, mert ha több, kisebb méretű asztal van egymás mellett, a statok is olyan kicsik, hogy semmit se látni belőle..

Sziasztok!

Kijelenthetem, hogy a bwin felkerűlt nálam a fekete listára. 01.23-án kértem kiutalást a moneybookers számlára, feltöltöttem a személyimet. Rákérdeztem, hogy kb mennyi idő, a válasz, hogy az irat elfogadása 1 nap, az utalás 2.

Ezek után 28.-án írtam nekik egy levelet, hogy már meg kellett volna jönnie a pénznek de sehol. Erre annyit válaszoltak, hogy nem fogadták el a személyit, mert nem színes a kép. Elfogadom, hogyha nem fogadják el, de ha az irat ellenőrzése 1 nap, miért csak a 4 nap múlva küldött levelemre írták meg??

Na mondom sebaj, hétfőn scannelek majd színesen, és átküldöm úgy. Erre ma kapok egy levelet tőlűk, hogy a 23.-ia levélre még NEM VÁLASZOLTAM. Hát mi a fasz.... Már elnézést....

Idézetet írta: Dris Dátum január 30, 2012, 16:08:56
Sziasztok!

Kijelenthetem, hogy a bwin felkerűlt nálam a fekete listára. 01.23-án kértem kiutalást a moneybookers számlára, feltöltöttem a személyimet. Rákérdeztem, hogy kb mennyi idő, a válasz, hogy az irat elfogadása 1 nap, az utalás 2.

Ezek után 28.-án írtam nekik egy levelet, hogy már meg kellett volna jönnie a pénznek de sehol. Erre annyit válaszoltak, hogy nem fogadták el a személyit, mert nem színes a kép. Elfogadom, hogyha nem fogadják el, de ha az irat ellenőrzése 1 nap, miért csak a 4 nap múlva küldött levelemre írták meg??

Na mondom sebaj, hétfőn scannelek majd színesen, és átküldöm úgy. Erre ma kapok egy levelet tőlűk, hogy a 23.-ia levélre még NEM VÁLASZOLTAM. Hát mi a fasz.... Már elnézést....

Egyszerűen fényképezd le, és küld el nekik a színes fotót, akkor nem kell hétfőig várnod.  ;)

Idézetet írta: csacsa44 Dátum január 30, 2012, 16:22:17
Egyszerűen fényképezd le, és küld el nekik a színes fotót, akkor nem kell hétfőig várnod.  ;)

Hétfőn van;)