F1 - Abu Dhabi Nagydíj 2010

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ki lesz a világbajnok?

Alonso
16 (47.1%)
Webber
4 (11.8%)
Vettel
6 (17.6%)
Hamilton
8 (23.5%)

Összes szavazó: 34

Maga a futam valóban nem volt valami hejdehűde izgalmas. Szvsz meg kellett volna tartani szezonzárónak a brazil versenyt, ott szinte mindig remek kis versenyek voltak év végén, elég csak 2006-ot (Schumi "ámokfutása"), 2007-et (Kimi, mint nevető harmadik) és 2008-at (Massa utolsó kanyarban elbukott vb-címe) említeni. Na de reméljük ezt Bernie bá' is belátja, és idővel visszateszi Interlagost szezonzárónak.
A Ferrarival kacsolatban Lord szépen összefoglalta a lényeget. Amit a Schumacher-Todt-Brawn triumvirátus évek alatt felépített, majd sikeresen működtetett, na annak most nyoma sincs. Káosz. És ennek, úgy érzem, Massa issza meg leginkább a levét. Persze, ő is változhatott a tavalyi balesete óta, de én is inkább a felé hajlok, hogy kimondva vagy kimondatlanul már a szezon rajtja előtt 2. számú pilótának minősítették. Alonso tulajdonképpen azt csinálta, amit a többi csapatánál is: arrogánsan, ellentmondást nem tűrően versenyzett, de plusszt nem nagyon adott a csapatmunkához. Ő nem erről híres. Egy ilyen felállásból még ez a második hely is csodaszámba megy. Nem tudom, Brawnék tudtak-e volna valamit kezdeni egy ilyen csapattal ebben a helyzetben és főleg egy ilyen pilótával, mint Alonso.
Ha már szóba hoztam az atomfizikust: ő speciel a Mercedessel sem nagyon muzsikált idén, pedig az egyik régi "játszótársa" ott volt a csapatban. Tavaly még világbajnokot csinált a csapatából, most pedig csak epizódszerep jutott nekik. Ebből is látszik, hogy mostanában milyen radikálisan meg tudnak változni az erőviszonyok, akár egyik évről a másikra is (öt év alatt öt különböző világbajnok, öt különböző csapattal  :D).
Egy valamiről azért mindenki hallgatott itt. Ne csak a legyőzöttekről diskuráljunk, hanem a győztesekről! Vettelről és a Red Bullról. Nekem már tavaly év közben úgy tűnt, világbajnokok lesznek, aztán mégsem. Idén már kétségtelenül övék volt a leggyorsabb autó, a fölényük azonban mégsem volt meggyőző. Ennek okát én a konkurens csapatokhoz képest "sérülékenyebb" technikában láttam, Vettel nem egyszer adta fel jó pozícióban a versenyt motorhiba miatt. Viszont nem roskadt magába, hanem a végén megrázta magát, és hozta, amit kellett. Kicsit forrófejű még, de idővel majd kinövi ezt is. Ez a világbajnoki cím mindenesetre jót tett neki, az biztos. A Red Bullról még annyit érdemes megemlíteni, hogy azért náluk is voltak gondok idén, főleg a csapattaktika és a pilóták egymáshoz való viszonya terén.