Október 17, 2019, 15:47:08 pm CEST

Szerző Téma: Sorozatok  (Megtekintve 49284 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető MessiÁs

Re:Sorozatok
« Válasz #585 Dátum: Szeptember 15, 2019, 12:46:12 pm CEST »
Nem vagyok egy nagy sorozat elemző csak nezem es kesz.. De ebben a sorozatban annyi logikatlansag van, meg nekem is feltunik folyamatosan . Tortenik valami es a szalat nem varrjak el rendesen, de nem tudni hogy ez azert van mert kretenek az irok, vagy lesz jelentosege. Gyanitom az elso, semmi nem utal arra hogy a masodik.

Nem elérhető Pozzato

Re:Sorozatok
« Válasz #586 Dátum: Szeptember 15, 2019, 13:10:13 pm CEST »
Anno úgy volt, hogy belekezdek, de nem sok jót olvastam róluk. Ami szintén elriasztott, hogy kik a készítők:
- Robert Zemeckis: ő elsősorban filmes, ott azért nagyon komoly szaktekintély (Forrest Gump, Számkivetett, Vissza a jövőbe stb.), de sorozatokat elvétve csinált (elsősorban a 90-es években volt aktív). Azok sem futottak be óriási karriert.
- Jeff Rake: Két jobb sorozata volt (Bones és Boston Legal), azok is még a 2000-es években, utána indult meg a lejtőn.

Nagy valószínűséggel ennek is köze van hozzá, hogy nem sikerült ezek szerint minőséget alkotni (bár én nem láttam egyetlen részt sem emlékeim szerint). Szerintem kiemelten fontos, hogy egy sorozatnál ki a készítő, illetve az is, hogy pályafutása melyik szegletében készíti az adott sorozatot. Lehetséges, hogy valaki éveken át top volt, de aztán megcsömörlött és idő kell neki, mire visszatalál az útjára. Az is megeshet, hogy egyszerre elvállal 2-3 munkát és van, amelyik jobban tetszik neki, míg a másikat elhanyagolja, esetleg szimplán túl akar esni rajta. Utóbbira talán nem rossz példa Noah Hawley. Hozzá kapcsolható a Fargo és a Legion sorozat az elmúlt évekből. Fargo első évadja kiváló volt, de utána csökkent a színvonal. Közben ő elkezdett foglalkozni a Legionnal, ami viszont szintén siker lett.

Nem egyszerű eligazodni ennyi sorozat között, nehéz kiválasztani a jót, de vannak arra utaló jelek, miből lesz később siker. Tényleg rengeteg sorozat készül évente és az emberek ideje is véges, szóval nem szívesen fogunk bele olyanokba, amik végül elbuknak, esetleg több bosszúságot okoznak, mint amennyire jót. Én számtalan borzalmasan gyenge sorozatba futottam bele, olykor magamat kínozva.

Nem elérhető peshark

Re:Sorozatok
« Válasz #587 Dátum: Szeptember 28, 2019, 19:11:14 pm CEST »
Valami szerencsés véletlen folyamán tegnap az AXN-en belefutottam a Harrow végébe, és rájöttem, mennyire szerettem én azt a sorozatot :) A második évad kezdése is olyan jónak indul, mint amilyen az első volt végig, simán 9/10-es sorozat nálam. :great:

Ja meg a New Amsterdam nevű kórházas sorozat is egész tetszetős trailer alapján, nem emlékszem, hogy lett volna itt szó róla, érdemes belenéznie akit érdekel ez a vonal.

Nem elérhető peshark

Re:Sorozatok
« Válasz #588 Dátum: Október 03, 2019, 19:38:36 pm CEST »
Harrow S02E05

Érdekes feliraton akadt meg a szemem a Harrow egyik epizódja közben.. ??? :D

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Pozzato

Re:Sorozatok
« Válasz #589 Dátum: Október 05, 2019, 10:35:15 am CEST »
Miért kellett lefordítani a címeket magyarra? ;D Némelyik büntet rendesen.
https://www.sorozatjunkie.hu/2019/10/04/a-magyar-nyelvu-netflixes-sorozat-magyar-cimei/

Szóval szarásig van magyar tartalom most már a netflixen, lehet nézni szinte mindent, felkészül az amazon prime, disney és a többiek.

Nem elérhető TiB

Re:Sorozatok
« Válasz #590 Dátum: Október 06, 2019, 10:47:44 am CEST »
Nekem ezek a kedvenceim :)

Tíz ember a szigeten (The I-Land)  -  lényegében spoilerez már a címmel

Vidám (Happy!)  -  néha ül a tükörfordítás, de itt mellémegy

Gyilkos űrhajó (Nightflyers) és Gyilkos eső (The Rain)  -  Ezek meg annyira tipikus magyar címek. Direkt tesznek bele valami megbotránkoztató, vagy erősebb hangvételű szót. Lehetett volna Halálos gyilkos eső is!

Gyilkosfaragás (Making a Murderer)  -  Még egy gyilkosos, ahol még el is férne a gyilkos szó, de faragás?

Nem szeretek a fordításokon fennakadni, de mindig azt érzem, hogy olyan csinálja, aki a nyelvtankönyvi angolt érti keni vágja, de a szlenget, a hétköznapi beszédet, idiómákat egyáltalán nem.

Nem elérhető Pozzato

Re:Sorozatok
« Válasz #591 Dátum: Október 06, 2019, 12:13:49 pm CEST »
Én az eredeti nyelven hagynám őket, azt vártam, hogy még a Gotham-et is lefordítják: A denevérember szülővárosa  ;D
Ami nekem megmaradt a mai sorozatok magyarításából a "köznyelvben", az a Game of Thrones / Trónok harca. Beszélgetések során sem hallottam még, hogy bárki a magyar címet használná egy esetlegesen már lefordított sorozatra.

Ugyanakkor, hogy ne csak a negatív dolgokat nézzem, eszméletlen mennyiségű sorozathoz gyártottak feliratot vagy szinkront (esetleg mind a kettőt). Azért is pozitívum ez, mert olyan sorozatok juthatnak el így családokhoz, mint a The Crown, ami elé simán le lehet ültetni a nagyit, mert jobb, mint a TV-ben nézni valami szart. Rengeteg sorozatból lehet tanulni, egyre több a történelmi / valós események alapják készült műsor, szóval ez örömteli. Én bízom benne, hogy jó pár csaladnál változnak a tv nézős szokások, átszoknak HBO-ra vag Netflixre (esetleg majd a többi szolgáltatóra). Természetesen árban jóval borsosabb, mert egy 90-100 csatornás előfizetés körülbelül 3-4 ezer forint környékén van, míg egy Netflix+HBO kombináció 5000 forint környéke (premium csomaggal). Ezért mondjuk egy raklapnyi filmet kapsz a sorozatok mellé, plusz, pár hónap és szerintem ott lesz az Amazon is. Bezosnak komoly tervei vannak, ha előfizetsz a Prime-ra, akkor ugye ingyenes szállítás Amerikából az Amazon termékeire, ezeken kívül filmek, sorozatok és zenék, majd elvileg jön sportrészleg is. Különböző sportágak közvetítése, kis túlzással olyan 10-13 ezerből ki lehet hozni korlátlan mennyiségű új filmet, sorozatot és sporteseményt. És akkor olyanról még szó sem esett, mint az Apple szolgáltatásai, ami szintén sokat tehet hozzá a piachoz.

Apple közben kijött a streaming szolgáltatás paramétereivel:
- havi díjcsomag 5 euró (kb 1800-1900 ft), ez szerintem a mai piacot figyelembe véve, nagyon jó ár
- november 1-jén indul (egyhetes próbaidőszak van), ráadásul hozzánk is rögtön érkezik
- magyar specifikációk, felirat, szinkron stb., minden lesz

Az Apple által bejelentett sorozatok száma 30 felett van az új platformra, de ha levesszük az animációt, gyereknek szólót, akkor is a következő 2-3 évben minimum 25 új sorozatot kaphatunk, olyan sztárokkal, mint: Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Chris Evans, Jason Momoa, Steve Carell, Justin Theroux, Jennifer Garner, Aaron Paul, Kevin Durant, Brie Larson, F. Murray Abraham, Christian Camargo, Julianne Moore, Rupert Grint vagy Joel Kinnaman.
Rendezők között is a minőségre törekedtek: J.J. Abrams, Neil Cross (Luther), David Manson (Ozark, House of Cards), Brian Grazer (Oscar-díjas, Egy csodálatos elme) és még lehetne sorolni. Amiket megvettek forgatókönyvek / könyveket, azok sem piskóták, ott van Min Jin Lee-től a Pachinko, amely óriási siker volt világszerte. Aztán Gregory David Roberts könyvének megfilmesítési jogait is megvették, melyet a legjobb kalandregények között tartanak számon. A Shantaram állítólag egy zseniális alkotás, egyszer talán lesz rá időm, bár lehet, hogy sorozatként előbb kerül rá sor.

Dicséretes, hogy a készítők a specifikációk kapcsán gondoltak ránk is, egy mindössze 9 milliós nemzetre, 2020-ban ott fogunk tartani, hogy gyakorlatilag az összes szolgálatónak lesz magyar felülete, szinkronos és feliratos sorozatok. Bízom azért benne, hogy ez a "sorozatos nyelvtanulást" nem fogja háttérbe szorítani.

Sportfogadas.org

Ajánlat
« Válasz #591 Dátum: Október 06, 2019, 12:13:49 pm CEST »
Szeretnél online fogadni?

Amennyiben megbízható helyen szeretnél játszani, akkor ajánljuk, hogy nézd át az általunk javasolt online fogadóirodákat tartalmazó listát.