Néhány hétre az Australian Openen játszott nyolcaddöntőjüktől, Stefanos Tsitsipas és Jannik Sinner ismét összecsapnak.

Jannik Sinner 018
Jannik Sinner fedett környezetben próbál szépíteni Stefanos Tsitsipas ellen (Fotó: FiledIMAGE/shutterstock.com)

Az olasz játékosnak nyilván nem fekszik a görög ellenfelének játéka, ugyanis a hat eddigi mérkőzésükből, csak egyet nyert meg még 2020-ban a római Masters salakján. Kétszer néztek szembe egymással kemény borításon, először a 2022-es, majd a 2023-as ausztrál Grand Slam-tornán. Míg a tavaly Tsitsipas sima 3-0-ás győzelmet aratott, idén döntő szettre volt szüksége a továbbjutáshoz. Sinnert (ATP 14.) nem törte túlságosan le a Melbourneben elszenvedett veresége és a holland borításhoz hasonló fedett pályán bajnoki címet szerzett Montpellierben, ahol még egy játszmát sem veszített. Annak ellenére, hogy a rotterdami nyitómeccsén Benjamin Bonzi elvitt egy szettet, végül kényelmesen nyert, mivel a harmadik felvonásban csak egy gémet bukott el.

Tsitsipasnak (ATP 3.) nem eshetett jól, hogy nemrég pályafutásának második Grand Slam-döntőjét is elveszítette Novak Djokovic ellen. A Davis Kupában vigasztalódhatott az Ecuador elleni találkozón és hozta is a két kötelező pontot, majd a holland eseményre utazott, ahol Emil Ruusuvuorit búcsúztatta két játszmában. A görög volt ATP-világbajnok növelheti fölényét Jannik ellen, de az olasz teniszezőnek Montpellierben elkapott sorozata elővigyázatosságra ösztönöz. Akár egy újabb döntő szettre is szüksége lehet a továbbjutónak.

február 16., csütörtök

Tipp Szettek száma Felett 2.5 @ 2.28

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 február 16. 6:18 UTC.