Ne feszítsd a húrt Jannik Sinner fonákján

Szabi
2020 máj 18. 11:05
1 hozzászólás

Tenisz ATP Next Gen Finals Jannik Sinner

Nem kell elcsüggedned ha nem olyan fizikummal rendelkezel, mint például Rafael Nadal. Attól még a fonákod a legpörgetettebb és legerősebb lehet a világon.

Állítólag, a tizennyolc éves, ATP ifjúsági világbajnok Jannik Sinner mutatói magaslottak ki a legjobban ezen a téren az elmúlt két évben. Annál dicséretre méltóbb ez a bravúrja, hogy a Big 3 (Federer, Nadal, Djokovic) ezekre az idényekre is rányomta pecsétjét az eredmények szempontjából. Mégis, miként lehet az, hogy a 188 cm magas és 76 kg súllyal rendelkező olasz játékosnak annyira ütőképes legyen a fonákja?

A technika teszi az embert

A hátrahúzás utáni gyors ütőfej-lendítés és az első lábra jól áthelyezett testsúly teszik legveszélyesebbé fonákját. A statisztika azt mutatja, hogy ezt az ütését úgy pörgeti, hogy átlagban a labda egy perc alatt 1858-szor forog körbe a tengelye körül. Ez az úgynevezett “rpm” (revolutions per minute) száma az ütésének a legmagasabb a jelenlegi profi teniszezők mezőnyében! Bár logikusan azt következtethetnénk, hogy Jannik a salakon érvényesül a legjobban (ahol a legmagasabban pattan a labda), mégis mostanáig az olasz srác a kemény borításon volt eredményesebb. A Next Gen ATP Finalson szerzett bajnoki címe mellett, még három Challenger-tornagyőzelemmel is büszkélkedhet, amelyeket szintén gyors játékfelületen nyerte.

Jannik Sinner (Fotó: LivePhotoSport.it / Shutterstock.com)

Nem játszik gyakran magas ívekkel, így a pörgetés pályán tartja az alacsonyan száguldó roppant erős fonákját, amelyet átlagban 69.1 (mph) mérföld/óra sebességgel röpít az ellenfelei térfelére (ötödik legerősebb a világon). Emiatt is sokkal esélyesebb például a US Open megnyerésére, mint a Roland Garros bajnoki cím megszerzésére. Az viszont tény, hogy az oddsok alapján, legalábbis az idén, ezek az esélyek inkább csak elméletiek.

 Roland Garros 2020  US Open 2020
 301.00  201.00


Érdekes módon, Rafael Nadal nincs az az első öt játékos között, akiknek legpörgetettebb a fonákjuk (1252 rpm). A világelső Novak Djokovic sincs az elítben (1148 rpm), de Roger Federer szinte fényévnyire áll az olasz játékos mutatójától (548 rpm). Jannik már a világranglista 73. helyére tornászta fel magát és minden bizonnyal kerül ő még magasabb helyre is. Mindenesetre, megéri figyelni meneteléseit, mivel az idén David Goffint is verte Rotterdamban két játszmában.

A cikkben közölt statisztikai adatok az atptour.com weboldalról származnak.

Fogadj teniszre!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020.05.18. (10:11).

Borítókép: Jannik Sinner (Fotó: FRANCESCO PANUNZIO / Shutterstock.com)

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások 1

Latzka

Latzka

  • 2020 máj 19. 09:01

Érdekes cikk!


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Szabi


A tenisz esztétikus, sportszerű de ugyanakkor versenyszerű világában élő ember vagyok. Nem túl pragmatikus álmodozóként állatok társasága vidít és a művészetek teszik szebbé napjaim.

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Game-Set-Match

SPF Infó hozzászólt
2020 máj 24. 18:07
Fucsovics Márton: öt hét kellene a csúcsformához

Fucsovics Mártonnak öt hétre lenne szüksége a csúcsforma eléréséhez, ha folytatódik a koronavírus-járvány miatt szünetelő teniszidény.


"Jelenleg körülbelül egy negyven százalékos Fucsovics Marcit láthatott a közönség, tudok ennél sokkal jobban is játszani" - mondta az MT
SPF Előzetes hozzászólt
2020 máj 18. 11:05
Ne feszítsd a húrt Jannik Sinner fonákján

A legizmosabb nem mindig a legerősebb. Olvasd tovább

SPF Infó hozzászólt
2020 máj 13. 18:24
Fucsovics és Babos újra a képernyőn - Budapest Kupa élőben az M4 Sporton

A labdarúgó NB I után a tenisz is visszatér az M4 Sportra: a közszolgálati sportcsatorna jövő héten péntektől vasárnapig élőben közvetíti a Budapest Kupát a Nemzeti Edzésközpontból.


Az elit csapatversenyen a hat legjobb női és férfi teniszező is pályára lép, így B

Kapcsolódó cikkek