A gólparádés nyitómeccs után komolyra fordítják a szót a magyar lányok, és péntek este kőkemény harcot vívhatnak az olimpiai selejtező torna legkeményebb ellenfelével, Svédországgal.

A csütörtöki játéknapon a magyar női kézilabda válogatott Nagy-Britannia ellen lépet pályára, a debreceni Főnix Arénában és gólok szempontjából majdnem két hasonló félidőt produkáltak a csapatok. Az első játékrészben 24 gólig jutottak a mieink, a britek 6-ot lőttek, míg a másodikban magyar oldalon 25 gól született, míg ellenfeleink csak 5-ször találtak be. A 49 szerzett gól egyébként a magyar női válogatott rekordkönyvébe is bekerül, a második helyre. 2005-ben Ausztrália ellen 57 gólt szereztünk, 2006-ban Argentína kapujába 48 gól landolt.

Nagy-Britannia egyébként utolsó pillanatban ugrott be az olimpiai selejtezős tornára, Kamerunt helyettesítve, akik utazási gondokra hivatkozva nem tudták vállalni a szereplést.

A Debrecenben megrendezett olimpiai selejtezős torna csütörtöki napjának második mérkőzésén a svéd lányoknak nem okozott gondot Japán. Az első játékrészben 4 góllal vezettek, a másodikban pedig növelték előnyüket, így végül 35-28-ra sikerült nyerniük a pénteki ellenfeleinknek.

Csütörtöki eredmények:

  • Magyarország 49 - 11 (24 - 6) Nagy-Britannia
  • Svédország 35 - 28 (17 - 13) Japán

Olimpiai selejtezős torna 2024 tabella (1. játéknap után)

  1. női kézilabda olimpiai selejtezőtorna (helyszín: Debrecen)    
POZ. ORSZÁG GÓLOK PONTSZÁM
1. MAGYARORSZÁG 49:11 (+38) 2
2. Svédország 28:35 (-7) 2
3. Japán 28:35 (-7) 0
4. Nagy-Britannia 11:49 (-38) 0

Végső rangsor kialakításánál a következő kritériumok alapján döntenek: 

  1. pontok száma
  2. egymás elleni pontok száma
  3. egymás elleni gólkülönbség
  4. egymás ellen szerzett gólok száma
  5. teljes gólkülönbség
  6. szerzett gólok száma
  7. sorsolás

Pénteki program:

április 12., péntek

Svédország - Magyarország fogadás

Pénteken az aktuális kvalifikációs torna talán legnehezebb feladata vár Golovin Vlagyimir csapatára, ugyanis az a Svédország ellen játszunk, akik a legutóbbi vb-n a 4. helyen zártak, csupán egy góllal alulmaradva a dánok ellen vívott bronzért folyó harcban.

Olyannyira ismerjük őket, hogy az említett világbajnokság csoportkörében találkoztunk velük és bár az első játékrészt sikerült megnyernünk, a második félidőben fordítottak az északiak, és végül 4 góllal nyertek.

Legutóbb a 2021-ben megrendezett tokiói olimpián nyertük ellenük, 26-23-ra, azóta pedig a vb-s szereplésen kívül még volt egy meccsünk Svédországgal, a 2022-es Eb-n 5 góllal nyertek, ugyancsak a skandinávok.

Nagyon reméljük, hogy a hazai környezet, a hazai szurkolók segíteni fognak a lányoknak, és amennyiben sikerül legyőzni a svéd válogatottat, akkor egy lépéssel közelebb lesz azaz oly áhított párizsi kirándulás.

A fogadóirodák nyilván nem minket tartanak favoritnak a pénteki meccsen, de ez legyen a legkisebb gond. Van egy merész fogadási tipp, meg egy óvatosabb, viszont mindkettő magyar vonatkozású:

  • Magyarország nyer @ 4.35
  • Magyarország +3,5 gól @ 1.78

Akár a bosszantó döntetlent is kizárhatjuk fogadásainkból, ebben az esetben az Unibeten keressük a Döntetlen esetén a tét visszajár fogadási menüt:

  • Magyarország DNB-vel @ 3.80

A Tippmixpro Oddsrakéta ajánlata is a pénteki napon erre a mérkőzésre koncentrál:

  • Magyarország nyer vagy döntetlent játszik @ 5.00

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Hol lehet élőben nézni a Svédország - Magyarország női kézi meccset?

Sajnos a mérkőzéseket nem tudjuk élőben követni a megszokott népszerű fogadóirodáknál, mint például az Unibetnél, viszont hagyományos módon, TV-ben követhetőek lesznek.

Hagyományos dobozban (TV-ben) a Svédország - Magyarország mérkőzést csütörtökön, 18:00-tól az M4 Sport csatornán követhetjük élőben, 20:30-tól pedig a Japán - Nagy-Britannia találkozót nézhetjük, ugyancsak az M4 Sporton.

Akinek van lehetősége az akár a helyszínen is megtekintheti a pénteki mérkőzéseket.

A jegyeket a https://jegy.mksz.hu/ weboldalon vásárolhatjuk, a belépők pedig egész naposak, vagyis egy jegy megvásárlásával az összes aznapi meccs megnézhető (fent a program).

A legolcsóbb belépők 6000 Ft-ba kerülnek, míg a legdrágábbak 16,500 Ft-ba.

  • Helyszín: Debrecen, Főnix Aréna (térkép)

Hajrá csajok! Hajrá Magyarország!

Borítókép: Vámos Petra és a svéd Linn Blohm az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában játszott Magyarország - Svédország mérkőzésen a svédországi Göteborgban 2023. december 9-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor