A spanyol 1000-es kategóriájú torna nyolcaddöntőjében, Daria Kasatkina papírformát igazolhat Veronika Kudermetova ellen, akit mindkét eddigi mérkőzésükön legyőzött.

Daria Kasatkina 043
Daria Kasatkina hat WTA bajnoki címmel rendelkezik, Veronika Kudermetova csak eggyel. (Fotó: Leonard Zhukovsky/Shutterstock.com)

Daria pályafutása során sokkal sikeresebb volt honfitársánál, de neki is és Veronikának is csak egy salakos tornagyőzelme van, amelyet ugyanott, a charlestoni zöld szemcsés borításon szereztek 2017-ben, illetve 2021-ben. Kasatkina (WTA 8.) idén is jól szerepelt az említett tengerentúli tornán, ahol az elődöntőig jutott és ezzel véget vetett egy januártól tartó időszaknak, amely során sehol nem nyert két meccset egymás után. Madridban javult játéka és még nem veszített játszmát, legyőzöttei Anastasia Pavlyuchenkova és Lesia Tsurenko voltak.

Hullámvölgyben volt Kudermetova (WTA 13.) is, aki a februári dohai elődöntője óta egyetlen egy meccset nyert a madridi tornáig. A spanyol fővárosban sem volt mostanáig könnyű dolga, Nuria Párrizas Díaz és Anastasia Potapova ellen is döntő szettre volt kényszerítve. Első meccsét Kasatkina ellen a Szentpétervár-i kemény borításon három szettben veszítette el 2021-ben, a másodikat viszont már kettőben a tavalyi Roland Garros salakján. A játékformáik és az oddsok szerint is, Kasatkina Madridban növelheti a honfitársa elleni fölényét.

május 01., hétfő

Tipp Játék hendikeppel Kasatkina, Daria -1.5 @ 1.88

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 1. 5:21 UTC.