SfGuru ROW 186. - 2012. augusztus 20-26

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Brighton - Barnsley
Anglia, Championship
08.25. 16:00


tipp: Brighton -1.5 gólos hendikepről
odds: 2.85
iroda: bet365
tét: 10

[e]Gyengén kezdte a szezont a tavalyi év egyik meglepetés csapata, az újoncként nagyon masszív teljesítményt nyújtó Brighton. Az első meccsükön 1-0-ra kaptak ki egy 85. perces góllal a nyáron megerősített Hull City otthonában majd a Bellamy-val felturbózott Cardiff City ellen játszottak egy 0-0-át. Azon a meccsen nagyon jól játszott mindkét csapat, a kapukban viszont parádét láthattunk. Az a játék a bajnokság legtöbb csapata ellen győzelmet ért volna. Hiába a nem rossz teljesítmény, 1 pont eddig elég kevés. A hazaiaknál olyan játékosokat találhatunk mint a Valencia-ból megismert Vicente vagy Bruno, de Wayne Bridge és Tomasz Kuszczak neve is mindenkinek ismerős lehet. A sérültjeik visszatértek, egyedül Vicente játéka kérdéses. Hazai pályán tavaly elég masszívak voltak 11-8-4-es mérleget hoztak össze.
A vendégeké a bajnokság egyik leggyengébb kerete, ráadásul tele vannak sérültekkel, jelenleg ketten visszatérhetnek és egy újabb maródi a mérleg, így mindössze 10-en hiányoznak majd az első csapatból... Tavaly ők voltak a leggyengébb bennmaradó csapat, idegenben 4-5-14-es mérleggel... Idén eddig nem kezdtek rosszul hiszen a Middlesbrough ellen otthon nyertek 1-0-ra, igaz a Wolves ellen simán kikaptak, de az benne van.
A hazaiak nagyon motiváltak lesznek, szinte teljes a csapat is (lehet ténylegesen is az lesz, szerdán már játszott kicsit a spanyol szélső). Jobb játékoskeretük van, ráadásul a vendégek tele vannak sérültekkel. A hazaiak otthon jól mennek a vendégek idegenben haloványak. Tavaly ebben a párosításban 2-0-ás Brighton siker született, nem látom miért lenne ez holnap másként...[/e]

Eredmény: 5:1
+18,5 pont

Modena - Verona

tipp:Modena
odds:2.95
Unibet
tét:10

[e]A fogadóirodák rendesen alá becsülik a hazai csapatot, szerintem ez egy tipikusan háromesélyes meccs, de Ők ezt nem így gondolják,mindenhol 3 feletti szorzóval adják a hazai győzelmet.Igaz,így szezon elején ki tudja milyen formát mutatnak a csapatok, de szerintem simán benne lehet ebben egy hazai győzelem, és ilyen szorzón mindenképpen érdemes megpróbálni.A hazaiaknál ott van Di Gennaro, és Dalla Bona, két nagyon veszélyes játékos, akik ma bevehetik az ellenfél kapuját.Nagyon kiváncsi leszek, hogy a szezoneleji forma melyik csapatnál lesz hatékonyabb, mert azért olyan hű de nagy különbség nincs a két csapat között.Tavaly ez a párharc 1-1-es döntetlennel zárult, akkor a mérkőzés végén, a 92. percben tudott egyenlíteni Gilioli a Modenának, ma azt várom, hogy a hazaiak irányítsák majd a márkőzést, és átvegyék a kezdeményezést, és szép támadásokkal felül múlják ellenfelét.A vendégeknél Mancini-re nagyon oda kell majd figyelni,Őt mindenképpen ki kell venni a játékból.Szoros meccs lesz az szinte biztos, de Én azt várom, hogy a hazaiak jól kezdjék az idei szezont, és begyűjtsék a 3 pontot.Tipp:1-0.[/e]

Eredmény: 1:1
-10 pont

Wolverhampton Wanderers FC – Derby County FC
(Championship, 3. forduló)

2012. 08. 25 16:00

Tipp: Wolverhampton Wanderers FC
Odds: 1.75
Office: Unibet
Tét: 10


Az angol második vonalban már a harmadik fordulót pörgetik le a srácok a hétvégén, pedig még csak a múlt héten vette kezdetét a versenyfutás azért, hogy jövőre mely 3 csapat csatlakozhasson a világ egyik legjobb bajnokságának mezőnyéhez. A Wolves a közel 30ezer férőhelyes Molineux Stadium-ban látja vendégül a Derby County együttesét. Lássuk, hogy miért is fix 1-es a tippem a mérkőzésre!
A hazaiak a gyenge tavalyi szezon után, melynek végén sima kiesők lettek a Premier League-ben, nem mást tűzhettek ki célul, mint a gyors visszajutást. Ennek megfelelően a vezetők a korábbi Rosenborg ikont, Stale Solbakkent bízták meg a csapat irányításával. Azt a norvég menedzsert, aki a Köbenhavn csapatával csupán csak egy szezonban nem tudott az élen végezni a dán csapat élén eltöltött 5 és fél éve alatt! Az már más kérdés, hogy a tavalyi kölni kiruccanása közel sem volt annyira sikeres. Na de most, kapott egy már jól összeszokott társaságot, pár új sráccal felfrissítve. Habár a napokban két talán legnagyobb ,,ásza" Jarvis és Fletcher elhagyta a csapatot, én még mindig a feljutásra, az ő esetükben visszajutásra esélyes csapatként tartom nyilván a farkasokat. Fletcher az eddigi két meccsen nem is játszott, míg Jarvis is csak halvány volt mindkét bajnokin, szóval helyettesíthető veszteségek. És elég jó kis summát akasztottak le értük, melyből 2-3 minőségi játékost simán a csapathoz lehet még édesgetni az átigazolási piac zárásáig. Ami a jelenlegi formájukat illeti, 1 győzelem és 1 vereség szerepel eddig a csapat neve mellett. Vereséggel nyitottak a Leeds vendégeként. Azon a meccsen talán a döntetlen lett volna reális eredmény, ami ugyebár nem is számított volna rossznak az otthon mindenkire veszélyes LUFC ellen. Ám mégis kikaptak, de a második körben máris jött a javítás a Barnsley ellen hazai környezetben (sima 3-1). Így talán lendületet is vett a csapat, és jöhetnek a kosok, mint következő áldozat.
A Nigel Clough irányította kosok, vagyis a Derby County, ha a keretüket alaposan áttekintjük, akkor bizton állíthatjuk, hogy ebben az évadban sem nyújtanak majd maradandót. Ezt bizony már így a szezon elején a két lejátszott bajnokijukkal is hűen kezdik bizonyítani a játékosok. 1 döntetlen otthon a frissen feljutó Sheffield Wednesday ellen (2-0-ás vezetést sikerült leadniuk, és lett 2-2 a vége), valamint sima 2-0-ás vereség a hétközi fordulóban a Bolton otthonában. És ha még ehhez hozzávesszük, hogy a szezon kezdésének számító ligakupa meccsüket is képesek voltak hazai pályán elbukni a Scunthorpe United ellen (kétszer vezettek 3 góllal, 3-0-nál és 4-1-nél, valamint a 90. percig 5-3-ra is vittek, de képesek voltak leXelni, és büntetőpárbajban búcsúzni), akkor már tényleg láthatjuk, hogy valami nem okés arrafelé. Legutóbb a 2008/09-es szezonban meccseltek egymással a felek, akkor mindkét találkozón Wolves siker született (3-0 és 3-2). Talán most sem lesz ez másképp, legalábbis úgy gondolom, hogy szombaton a Molineux-ben biztosan nem.

Eredmény: 1:1
-10 pont

FC Blau Weiss Linz - Austria Lustenau

Tipp: Austria Lustenau
Odds: 1.95
Fogadóiroda: bet365
Tét: 5


[e]Péppé verték legnagyobb riválisukat az előző fordulóban, s ezzel a sikerrel az első számú esélyessé léptek elő a feljutásért vívott harcban. Remélem, hogy az elégedettség érzése nem uralkodott el rajtuk, továbbra is hajtani fognak az első helyért és az előző fordulóbeli fényes győzelem után ezúttal is nyerni fognak. Az Austria Lustenau nagyon jól kezdte az osztrák másodosztályú bajnokságot, az első hat fordulóban szerzett öt győzelemmel és egy döntetlennel (16-2-es gólarány) nyomatékosította, hogy az élvonalba való feljutást jelentő 1. helyre pályázik. Az előző fordulóban 3-0-ra győzték le a nagy rivális St. Pölten csapatát, s így már nem csak a gólarány révén, hanem három pont előnnyel vezetik a tabellát. Az előny megvan, így tehát mostantól már ennek megtartására vagy növelésére kell törekedniük. A hetedik fordulóban nyeretlen játszik a veretlennel. Ebben az idényben a házigazdák még nem tudnak győzelmet felmutatni. Négy döntetlen, 2 vereség, 5-8-as gólarány, 4 pont és a közvetlenül kiesési osztályozó helyezés feletti 8. hely a jelenlegi mérlegük. Pontokban nem, csakis jobb gólkülönbségük miatt előzik meg az osztályozós helyen tanyázó Kapfenberget. Előnyük: döntetlenre jók szoktak lenni, nem kell őket kapásból temetni. Hátrányuk: ingatag a védelmük és gyenge csapatoktól is kapnak gólt, gólokat. Ha az Austria Lustenau nem veszi félvállról a mérkőzést, akkor simán győzni fog. A döntetlen benne van a pakliban, de nagyon remélem, hogy a vendégek folytatni akarják a sikersorozatot. Tippem: 1-2 vagy 1-3.[/e]

ERedmény: 2:4
+4,75 pont

Gaz Metan-Turnu Severin
Tipp:2,5 gól alatt
Odds:1,91
Iroda: Pinnacle
Tét:10

[e]A Liga1 eheti fordulója ezzel a meccsel kezdődik. Ha ma nem lenne más meccs a Liga1ben tuti, hogy nem ezt nézném, viszont lévén, hogy csak ez, muszáj ezt. És hogy miért is nem tartom épp egy élvezetes meccsnek az oltyánok medgyesi vendégjátékát?
A medgyesiek bár a bajnoktól hoztak el egy pontot, viszont a teljesítményük nem éppen az, amitől a Barcelona is rettegni tudna. A Gaz idén még nem játszott olyan meccset, amin 2nél több gól esett volna, igaz, hogy ott ők egyet sem rúgtak. Bár csatárposzton egész jól állnak, Bud és Bus is egész jók, és ott van még a 3 pontot hozó gólt lövő Astafei, aki a tavaly legalább ki tudott emelkedni a vásárhelyi csapatból. A matektanár Pustai a célját idén is teljesíteni fogja, a caspat szerintem simán bennmarad, viszont senki ne várja azt, hogy brilírozzon a csapat. Akit még érdemesnek látok megemlíteni: Vasilache. A játékos nagyon technikás, nagy a lövőereje, és egész jól lövi a szabadrúgásokat is.
Lássuk a vendégeket. Az újoncok teljesítménye idén kritikán aluli, nyerni még egyik sem tudott, és nem hinném, hogy ez ma változna. Olténia jelenlegi 1. számú csapata nem hinném, hogy pont ma táltosodna meg, lévén, hogy a Gaz tudja azt, hogy a bennmaradáshoz a kicsiket kell inkább legyőzze.
Ma mindenre számítok csak gólgazdag meccsre nem. Egyik csapat sem éppen kirobbanó, és nem hinném, hogy ez pont ma dőlne meg. A Gaz védelme elég erős lehet a Severinnek, de nem hinném azt, hogy túl sokszor be tudnának találni.[/e]

Eredmény: 2:0
+9,1 pont

Bolton-Nottingham Forrest
Tipp: 1
Odds:2,09
Iroda: Pinnacle
Tét:10

[e]A Championship 3. fordulójában Bogdán Ádám csapata fogadja hazai pályán a 2x Bl győztes Nottingham csapatát.
A Bolton tavaly még a PL ben volt, ahonnan végül kevéssel esett ki, viszont ebben a szezonban egyértelműen a feljutásról álmodoznak. Ez nem feltétlenük csak álom, lévén, hogy a Bolton erős csapat. Bár több játékos távozott, de annyira meghatározó nem volt köztük. Ezt a finn kapusukról is elmondhatjuk, lévén, hogy a sérülése óta nem tudta visszanyerni a helyét, ezért átment a West Hamhez. A caspathoz érkezett Mills, aki tavaly a Leicesterben játszott elég sokat. A hazaiak tehát nem gyengültek jelentőset, így minden esélye megvan, hogy visszajussanak.
A Nottingham célja nemrég még a feljutás volt, viszont örülhettek a tavaly, hogy egyáltalán bennmaradtak. Eleddig jobban állnak, mint a Bolton, viszont nem érzem őket annyira erősnek, hogy lenyomják a Reebok stadiumban a Boltont. A Nottinghamtől távozott Gunter, aki a tavaly alapember volt, így a hiányát megérezheti a csapat. A többi távozó viszont nem volt túlzottan jelentős a csapatnál. Jelentős volt az érkezők száma is, ami jelentőset változtathat a csapaton, és így eleinte döcögősen megy a játék. Nem kaptak még ki, viszont szerintem ez ma meg fog dőlni.
A Bolton hazai pályán erős, és ezt ma érvényesíteni fogja. A Bolton megkezdi menetelését, ami reményeik szerint egy osztállyal feljebb ér majd véget. [/e]

ERedmény: 2:2
-10 pont

Zenit Szentpétervár vs. Kazan

Tipp: Zenit
Odds: 1,75
Office: bet365
Tét: 10



[e] Újból bevállalom Spalletti csapatát, mivel a múlt heti döntetlenjük miatt nem sikerült jól a tippem. Most, azért hazai pályán talán a Kazan ellen nem remiznek be. Azt, hiszem bátran kijelenthető, hogy az orosz bajnokságot ma már a Zenit uralja. A keret nagyon rutinos, mind az orosz, mind a nemzetközi hadszíntéren. Jelenleg, mint már említettem az előző elemzésemben is, a megfelelő előny kiépítése a fő cél, hogy amikor kezdődnek a BL csoport körök lehessen tartalékolni. A Zenit otthon általában mindig támadóbban lép, mondjuk ezt el is várja a szentpétervári közönség. Valószínűleg Spaletti a két csatáros játékot választja, ezért  Kerzhakov mellett Kanunnikov kaphat szerepet. A középpályán a szokásos négyes várható, méghozzá a  Semak, Zyryanov, Denisov, Faizulin sor. Ami a múltat illeti. Nagyon overes mérkőzéseket játszottak eddig, a leggyakrabban előforduló eredmény a 2:2. Tehát, aki gólra megy, az is jól járhat szombaton. Ami aggasztó, az az, hogy immáron két éve nyeretlen otthon a Zenit, a Kazan ellen. Murphy törvénye szerint, minden sorozat egyszer megszakad, és most van olyan formában a pétervári, együttes, hogy megtörje átkát a vendégek ellen. Szoros mérkőzésre számítók, de hazai győzelmet jósolok. Tippem, hogy megszakad a hazaik rossz sorozata és győznek. Hajrá Zenit!!!  [/e]

Eredmény: 1:2
-10 pont

Leuven vs. Anderlecht

Tipp: Leuven vagy döntetlen (1X)
Odds: 2,20
Office: bet365
Tét: 10


[e] Miközben ittam a hideg sörömet, elkapott az ihlet. Támadt egy örült megérzésem, a Leuven meccsel kapcsolatban. Méghozzá az, hogy nagyot fog szívni hétvégén az Anderlecht. Az egyik ok, amiért ezt mondom az az, hogy az Anderlecht sokat utazott a héten a BL miatt. Juhászék kiruccantak Ciprusra, letoltak közel 5777 km-t (oda - vissza), lejátszottak egy BL mérkőzést, ahol számukra elég jó eredmény született. Igaz, kikaptak az AEL LIMASSOL-tól, de a 2:1, főleg, hogy az idegenben lőtt gól duplán számít, a tovább jutás szempontjából nagyon sokat érhet a jövő héten. Itt jön a képbe a második ok. Brom mester biztos eljátszik a gondolattal, hogy a BL vissza vágó miatt, ami a klub anyagi helyzetének szempontjából is fontos meccs lesz, pihentesse pár adu ászát. Nem, hiszem, hogy az Anderlecht majd nagyon komolyan veszi a szombati mérkőzését az említett okok miatt. Kicsit felforgatott kezdőt várok a holland trénertől, ami vagy elég lesz egy pont szerzéshez, vagy nem és csak egy előre kalkulált szoros vereség lesz a dolog vége. Igazából, mindegy is, mert a hazaiak jó mérlege az Anderlechtel szemben, engem igazol. Hazai pályán a Leuven amúgy is jó teljesít, hiszen 15 hazai mérkőzéséből mindössze, csak ötöt veszített el. Vissza térve a meccsre. Érdekes, hogy az Anderlecht nem nagyon bírt eddig a Leuven-nel. Tavaly kicsit előbb, július végén találkoztak a felek, akkor a hazaiak nyertek meglepetésre 2:1-re, aztán következett a visszavágó, ahol Juhászék nem bírtak a Leuvennel és 0:0-val zártak. Szóval az idei párharcukon is születhet érdekes eredmény. A hazaiakról is pár sort. A Leuven tavaly magabiztosan maradt benn az első osztályban, idén gyengén kezdtek, mivel mindjárt az első fordulóban a Mons otthonában, kaptak egy sima ötöst. Aztán Van Geneugden gatyába rázta együttesét és 3 meccs óta nem találtak legyőzőre. Ez a teljesítmény nagyban köszönhető Geraerts-nek és a zsinórban négyszer betaláló  Sawaneh-nek. Holnap, biztos, hogy megszorongatják Juhászékat. Szerintem egy pontra mindenképp jó a hazai gárda, ezért a tippem egyoldalas, viszont dupla esélyes, vagy nyer a hazai csapat, vagy legalább szerez egy pontocskát. Meglepetést várok!!! [/e]

Eredmény: 1:1
+12 pont

Lokomotiv Moszkva - Dinamo Moszkva

Tipp: Lokomotiv
Odds: 1,9
Iroda: Unibet
Tét: 10

[e]
Egyszer minden sorozat megszakad, így Dzsudzsák Balázs csapatának is a vesszőfutása, de véleményem szerint erre még legalább egy hetet kell várni. A hazaiaknak a héten semmi más dolguk nem volt, mint készülni erre a városi rangadóra, míg a vendégek szerdán még Stuttgartban léptek fel az EL küzdelmeiben, ahol 2-0-ra kaptak ki a németektől. De ez a meccs még nincs feladva, tehát fontos lesz nekik a jövő heti meccs is, ahol megszerezhetik az EL csoportkör egyik helyét, bár elnézve ezt a csapatot, én ebben erősen kételkedek, hogy összejöhet. A hazaiaknál mindenki játékra alkalmas lesz aki számít. A szezont jól kezdték, hiszen 5 meccs után a 3. helyen áll 10 ponttal, bár azt azért hozzá kell tenni, hogy a rangadók eddig elkerülték a Lokomotivot. A vendégek szégyenkezve állnak 0 ponttal a tabella alján 1 rúgott góllal, azt is egy magyar szerezte. Hiába volt edzőváltás komoly változás az eredményeket tekintve nem történt. Ráadásul az előző meccsen a Terek elleni meccsen (ahol 2-1-re kaptak ki hazai pályán) még ki is állították Kuranyit és Rykovot is, tehát egy belső védőt és egy csatárt is mellőznie kell ezen a meccsen a vendégeknek. Ezeknek tudatában pedig a tippem hazai, ha nem is pihentetnek a vendégek, azért a fejekben ott lesz az EL meccs és óriási lélektani fölényben vannak a hazaiak, amit nem fognak elszórakozni.[/e]

ERedmény: 2:3
-10 pont

Cottbus  -  St.Pauli

Tipp:  Cottbus
odds: 2,83
iroda: Pinnacle
tét: 10

[e]A Bundesliga II-ben folytatódik a 3.forduló. A remekül rajtoló Cottbus fogadja az eddig két döntetlent felmutató tavaly a feljutásról nem sokkal lemaradó St.Paulit. Remek mérkőzésnek nézünk elébe, ahol én hazai sikert várok. A Cottbus az Ingolstadt elleni "bemelegítő" után hazai pályán könnyedén intézte el az Erzgebirge Aue-t (3:0) és ma ismét a hazai pálya előnyét élvezve kitarthat a lendület és megfoghatják ellenfelüket akiket az utóbbi négy próbálkozás során nem tudtak két vállra fektetni. Jól is igazoltak, ingyen megszerezték az elefántcsontparti Sanogot aki két meccsén már 3 gólnál jár, mellette pedig Adlung is szépen termel a maga kerek 1,00-ás átlagával. Hétfőn meglepetésre vagy inkább kisebb bundával kiestek a kupából egy sima 0:3al, ez is erősítheti a tippet hiszen csak a bajnokságban való jó szereplés maradt célnak. Az St.Pauli mint mindig idén is az egyik esélyes lehet a feljutásra, igaz két nem éppen erős ellenfél ellen futotta nekik csak "iksz"-re. Nem érték el még az üzemi hőfokot, megnyomták viszont a kupa meccset így simán 3:0-al jutottak tovább egy 5öd osztályú(?) ellenféllel szemben. Nem hiszem hogy ez a meccs viszont akkora lendületet, önbizalmat adott volna nekik, ekkora oddson én a hazaiak mellett teszem le a voksom, az utóbbi egymás elleni találkozóik ide vagy oda.  Tipp: 2-1[/e]

Eredmény: 2:0
+18,3 pont

Lokomotiv Moszkva-Dinamo Moszkva
Tipp: Dinamo
Odds: 4.62
Iroda: Pinnacle
Tét:2

[e]Az orosz bajnokság egyre közelebb kerül az európai élvonalhoz, ami megmutatkozik többek között az odaigazoló játékosok névsorán is. Ma két olyan csapat találkozik, melyben jelentős számban van olyan játékos, akik már megjárták az európai topbajnokságokat is.
Normál esetben sima 1-est raknák a meccsre, lévén, hogy a Lokomotiv a 3., a Dinamo pedig tök utolsó, úgy hogy eddig csak 1 gólt szerzett.
A Lokomotiv egész héten készülhetett a Dinamo elleni csatára, viszont a Dinamo nemrég a Stuttgarttól kapott ki. A Lokomotiv emberei jó formában vannak, főleg a 2 csatár, akik eddig 3 illetve 2 gólt szereztek. A hazaiak formája sem túl rossz,legutóbbi meccsükön nyerni tudtak idegenben. Idei egyetlen vereségüket a Krasnodartól szenvedték el, amire az igazat megvallva nem számítottam volna. Erre építek a mai meccsen is: a meglepetés erejére. És lássuk miért nem írom le a Dinamot.
A Dinamo az EL-ben kapott ki a hét közepén, viszont elég jól tartották magukat a 72. percig, viszont valószínű, hogy Ibisevic kései gólja a továbbjutástól lehetetlenítette el őket. A Dinamonál viszont elég fontos esemény történt nemrég: megérkezett a padra Dan Petrescu. A román edzők közül őt tartom jelenleg a legjobbnak. A gyengécske Kubannal eljutott a rájátszásba a tavaly, így nem hiába láttak benne lehetőséget a moszkvaiak. És elkezdte a munkát, először azzal, hogy rendet rakott a fejekben. Petrescu valamikor védő volt, a szervezettség nagyon fontos számára. Ezért is kapta le Misimovicot már a 38. percben, mert borzalmasan. És azt hiszem ez hiányzik a Dinamonál: hogy rendet rakjon valaki a fejekben. A keret amúgy erős, csak egy kicsit szét vannak esve, amit viszont Petrescu meg tud oldani.
A mai meccsre mindenki 1est vár, ami csak elősegíti a Dinamot, hogy az esélytelenek nyugalmával készüljön a meccsre, és nyerje meg.[/e]

ERedmény: 2:3
+7,24 pont

Otelul Galati - Gloria Bistrita

Tipp: Otelul -1,5 hdc
Odds. 2.31
Iroda: Pinnacle
Tét: 10

[e]A román első osztály mai játéknapján a 2011-es bajnok galaci Otelul otthonába látogat el az újonc és utolsó helyezett besztercei Gloria. Szörnyen rossz kezdést produkált mind a két csapat, a galaciak 2 ponttal a 15.-ik helyen, míg a beszterceiek 1 ponttal az utolsó helyen állnak. Nem ilyen kezdésről álmodott a tavaly Bajnokok Ligájában szereplő csapat, azonban a klub háza táján súlyos problémák vannak. Több játékos is beperelte a klubot, ezért a szövetség két pont levonással sújtotta őket, a gondok azonban közel sem oldódtak meg. Ma viszont épp itt lenne már az ideje, hogy az Otelul talpra álljon, mi is lenne rá jobb alkalom, mint egy hazai találkozó a még nagyobb gödörben lévő Gloria ellen. A Gloria még nagyobb anyagi gondokkal küszködik, mint az Otelul, a klub játékosai már hónapok óta nem kaptak fizetést, a helyzet kritikus. Abban sem vagyok biztos, hogy végig tudja játszani a szezont a Gloria. Az Otelul edzőjét, Dorinel Munteanut egyelőre még posztján tartja a történelmi siker, mely a galaciak első bajnoki címét jelentette, azonban lassan fel kéne ébredni, mert a klub vezetőségének is el fog fogyni a türelme. Az nem kérdés, hogy az Otelul nyerni fog, és minél hamarabb rúgják az első gólt, annál hamarabb törik meg a beszterceiek ellenállását és veszik el játékkedvüket. Tippem egy nagy arányú galaci győzelem, ami után megindulhat a csapat felzárkózása a táblázat magasabb régiói felé.[/e]

Eredmény: 1:1
-10 pont

Dinamo Kiev - Chernomorets Odessa

Tipp: 2.5 gól fölött
Odds: 1.70
Iroda: bwin
Tét: 10

[e]Elérkeztünk már az ukrán első osztályú bajnokság 7. fordulójához, ma este, pedig Kijevben a bajnoki esélyes Dinamo vendége lesz az odessai Chernomorets. Hat forduló után természetesen megint a Shahtior és a Dinamo Kiev áll a tabella első két helyén, habár még a Dnipro próbál belepiszkítani a két titán levesébe. Váratlan vereséget szenvedett a Dinamo Kiev az előző fordulóban, amikor kikaptak a Vorskla Poltava otthonában. Ebben a vereségben azonban minden bizonnyal benne volt egy tartalékos játék a BL selejtezőkre való tekintettel, ez, pedig jó ötletnek tűnt, ugyanis idegenben győzték le a Mönchengladbach csapatát, ezzel gyakorlatilag kiharcolva a csoportkörbe való jutást. Ma este már jobban oda fogják tenni magukat és simán több gól különbséggel fogják hozni a meccset, nem szeretnének már a bajnokság első harmadában behozhatatlan hátrányba kerülni donetki riválisaikkal szemben. A vendégek önmagukhoz képest nem játszottak rosszul, azonban az előző fordulóban, mikor egy Sahtior kaliberű csapat került az útjukba, nagyon simán kaptak ki 1-5-re. Nem várok mást tőlük ma este sem, most is fogják hozni a tőlük elvárható játékot és egy nagyon sima vereségbe fognak belefutni Kijevben, a 2.5 over tehát teljesen jogosnak tűnik.[/e]

Eredmény: 2:0
-10 pont

FC Porto - Guimaraes
25 Aug 2012, 21:30

Tipp: HT/FT  1/1
odds: 1,72
iroda: unibet
tét: 10

[e]Ismét elkezdődött a portugál bajnokság is. A második forduló keretein belül fogadja a bajnoki címvédő Porto, a tavaly 6.helyen végző Guimaraest. A sárkányok tavaly nagyon magabiztosan mindössze egy vereséget összeszedve nyerték a bajnokságot, otthon az Estádio do Dragão stadionban pedig veretlenül zártak a legtöbb ellenfelet szinte kivégezve. Nem kell tehát bajlódniuk BL selejtezéssel, 1-2 hétig még koncentrálhatnak szimplán a bajnokságra. Az új szezon nyitányaként megnyerték a portugál szuperkupát, viszont a bajnokságban az első forduló nem úgy sikerült ahogy számítottak rá a csapaton belül és egyben a szurkolótáboruk. A Gil Vicente elleni sovány 0-0 val nyitottak a ligában, tehát a védelem ugyanolyan masszív volt mint az egész tavalyi szezonban, viszont elől sem Hulk, sem az új igazolások nem tudtak betalálni pedig próbálkoztak szép számmal, több mint 20 lövést eresztettek el a hazai irányába.. Itt a lehetőség, hazai pályán ízekre szedhetik az ellenfelet, még1x nem lesz olyan balszerencséjük hogy semmi sem akad be, ráadásul ugye a közönség diktálja majd az ütemet szokás szerint..  Legalább 2-3 hazai gólt várok, mellette pedig beton stabil védelmet mint eddig is. A Guimaraes nagyon szeretné megismételni a tavalyi remek szezont, erre minden esélyük meglehet. Döntetlennel nyitottak a Sporting ellen ami szép eredmény, viszont a Porto ellen ráadásul idegenben nagyon meglepő lenne ha pontot szereznének vagy akár szorossá tennék a meccset. Sima hazai sikert várok, az első félidőben már Hulk góllal.   A két csapat előző 5 meccsét kivétel nélkül a kék-fehérek nyerték, de elmehetünk akár 10 meccsig is a történelemben akkor sem találunk Gui győzelmet, szoros meccset is alig.   Tipp: 3-0[/e]

ERedmény: 1/1
+7,2 pont

Montpellier-Olympique Marseille
Tipp: Félidő döntetlen
Odds.: 2.10
Iroda: Bet365
Tét: 10

Vasárnap délután játsszák a francia bajnokság 3. fordulójának rangadóját, melyen az aktuális bajnok fogadja a tavalyi liga kupagyőztest.
A hazaiak több ígéretes szezon után a 2011/12-es bajnokságot megnyerték, amellyel a klub legnagyobb sikerét érte el, hiszen ez volt az első bajnoki címük. A siker kovácsa az 2009-től dolgozó tréner René Girard, aki múltjában francia korosztályos válogatottak kapitánya volt. A rendkívül szerethető kiscsapat tavaly a PSG-nek, Lillenek, Lyonnak fűtött be rendesen, nagy meglepetésre, így idén már, mint bajnok BL csoportkör résztvevő.
Az idei szezonban viszont eléggé beragadtak. Először a szuper kupát bukták 11-esekkel, majd az amúgy jó erőkből álló Touluse vitt el tőlük otthonról 1 pontot, majd vendégként kikaptak a Lorienttől úgy, hogy szinte végig vezették a meccset, de a hosszabbításban a 90.perc után két gólt is kaptak.
Sokszor fordult elő, hogy az ilyen kiscsapatok, egy remek szezon után, kínlódják a következőt, szerintem ez vár rájuk idén.
A Marseille a leggazdagabb francia klubok egyike, aki évek óta vergődik a ligában. Tavaly a jó nevű Deschamps vezetésével, és legjobb befejező csatárjaik Ayew és Rémy segítségével a kupákban remekül ment a csapatnak: Bl nyolcban voltak, ligakupát nyertek. Viszont a bajnokságban igazi pofozógépek voltak, csak stabilabb tavaszuknak köszönhetik a Marseille-hez méltatlan 10. helyet.
Idén viszont Deschamps szövetségi kapitány lett, az új tréner Elie Baup lett akinek névjegyéből kitűnik, hogy kedvence a 4-3-3 – as felállás, ami a korábbi 4-5-1-hez képest offenzívabb jövőt takar. Mindenesetre szárnyal a csapat, ide öt tétmeccséből 4 győzelem egy döntetlen. 4 találkozójukon is x-volt a félidő, s általában a második 45 percben darálják be ellenfeleiket.
Összegezve: Ezen a rangadón a címvédő biztos be akarja bizonyítani, hogy az eddigi gyenge kezdés, csak véletlen. A Marseille tartani fogja magát, keresve a Montpellier gyengéit. A belső érzésem vendég győzelmet sejtet! De a félidei x, illik az eddigi sémákba!

ERedmény: félidő: 0:0
+11 pont