SfGuru - Férfi Kézilabda VB

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#30 február 03, 2011, 18:31:40, Szigo
Lengyelország - Svédország

Tipp: Lengyelország
Odds: 2,00
Iroda: bet365
Tét: 10 egység


[e]Nehéz helyzetben van a házigazda az argentinok elleni sokk után. A szurkolók és valószínűleg a játékosok is a padlón vannak. Nem hiába láthattuk az egyébként kőkemény Jernemyrt majdnem sírva fakadni a mérkőzés után. Pedig micsoda diadalmenet volt eddig a világbajnokság Kallmannék számára. Lesöpörték Chilét, Szlovákiát és Dél-Korea ellen is magabiztosan nyertek. De a gauchók ellen egyszerűen nem találták az ellenszert. A lengyel csapat pont ellentétes utat járt be. Nyögvenyelős győzelem a szlovák és az argentin csapat ellen, majd Chile és Dél-Korea ellen már olajozottan működtek Bogdan Wenta fogaskerekei. Az sem zavarta meg őket, hogy egyik kulcsemberük Michal Jurecki megsérült és már el kellett használni az egyik cserelehetőségüket. Kielcei csapattársa Grabarczyk jött a helyére. Azt tudni kell, hogy ő beállós, szóval csak védekezésben fogja helyettesíteni Jureckit. Támadásban így Bieleckire és Jurkiewiczre marad a főszerep bal lövőben. Persze az univerzális Tkaczykkal egyetemben.

Térjünk is át a bevezető után a találkozóra. Az nem kérdés, hogy bárhol máshol játszanák ezt a meccset a lengyel csapat lenne a favorit. A svédek mellett szól a hazai közönség, bár nem éppen a legjobb szurkolósereg a svéd tábor. Tapsolgatnak, örülnek a góloknak és ennyi. Ami még a svédek sikerét vetítheti előre az éppen az argentinok elleni vereség. Ugye, ha most kikapnak, akkor 0 ponttal mennek a középdöntőbe, ami nem sok jót ígér, hiszen a dán, horvát és szerb csapat ellen kiharcolni az elődöntőt ennek a csapatnak szinte lehetetlen. Emiatt biztosan nyomni fogják kicsit őket a bírók, mert senkinek sem érdeke, hogy teljes érdektelenségbe fulladjon a vb a svédek elődöntős álmai nélkül. Így is konganak a lelátok a meccsek felén. Ma született épp egy határozat, ami a bírókra vonatkozik, melynek lényege, hogy meccs közben is le lehet cserélni a játékvezetőket, ha  az nyilvánvalóan manipulálja a mérkőzést. Nonszensz. Persze ez csak az IHF rendezvényekre vonatkozik, az európai vezetők már szörnyülködnek. Na de most őszintén, ki tudja elképzelni, hogy pont a házigazda meccsén alkalmazzák elsőnek ezt a szabályt?

Vessünk egy pillantást a kezdőcsapatokra. Kapuban nem kérdés, melyik válogatott az erősebb. Szmal mindenben jobb, mint a Sjöstrand, Mattias Anderssen duó. Schulz is ,,megette" a svédeket, akkor Szmalnak ez egy diétás reggeli lesz, ha elkapja a fonalat. Széleken egy szinten a két gárda, bár Kallmann azért jobb, mint Tluczynski, de nem itt fog ez a mérkőzés eldőlni. A svéd beállókat ez a lengyel védelem 1-2 gólon fogja tartani, míg Bartosz Jureckivel lesz gondja Jernemyréknek. A belső posztokon sem a házigazda felé billen a mérleg nyelve. Ekdal du Rietz – Doder – Carlen vagy Bielecki – Jaszka – Lijewski. Egyértelműen utóbbi az erősebb sor. A fiatal Ekdal du Rietznek még sok lehet egy, ilyen éles meccs, más pedig igazából nincs erre a posztra. Jobb lövőben, ha az igazi Kim Andersson lenne máris más lehetne a leányzó fekvése, de sajnos látszik rajta a hosszú kihagyás, nem úgy mozog és lő, ahogy ő tudott.

Nem sok jel mutat tehát a hazaiak sikerére. A lengyel védelem ráadásul sokkal komolyabb az a svédnél. Wentát is jobb edzőnek tartom, mint az Olsson, Lindgren párost. Ezen az oddson nyugodt szívvel bevállalható Bieleckiék sikere. A reális odds (azaz nem svéd vb esetén) 1,50 körül mozogna.[/e]

Eredmény: 21-24
-10 pont

#31 február 03, 2011, 18:32:28, Szigo
Franciaország - Spanyolország

Tipp: Franciaország
Odds: 1,4
Iroda: unibet
Tét: 10

A holnapi nap rangadója ez a mérkőzés, de itt bizony előre tudni vélem, hogy a franciák behúzzák ezt a mérkőzést is. A VB előtt még volt némi kétségem afelől, hogy ezen a férfi kézilabda eseményen ismét francia siker születik, de ez a parányi kósza gondolat már szertefoszlott az agyamban. Úgy gondoltam, hogy most valaki elkaphatja őket, de most már biztos vagyok benne, hogy megint ők ünnepeltethetik majd magukat a végén. Ez a francia férfi kézilabda válogatott évek óta a "nem normális kategória". Nem is tudom, hogy más sportágban van e ilyen egyeduralkodó, mint az ősfrancia Karabatic és társai. A legutóbbi olimpia, vb és eb győztesei. Félelmetesen erős keretük van, minden poszton extra klasszisok, akik kiváló csapatot alkotnak, ők egy tökéletesen működő gépezet.
A szorzó számomra az ajándék kategóriába sorolandó. Ugyan csak 1,4 a franciákra kínált odds, na de milyen 1,4 ez? Olyan, mint másoknak egy 1,01-es szorzójú mérkőzés, amiből bátran felpakolnak egy szelvényre 10-et, 15-öt. Elképzelni sem tudom, hogy ezen a mérkőzésen más eredmény is születhet, mint francia győzelem. A laikusok kérdezhetnék, hogy miért, hiszen a franciák már biztosan továbbjutottak a csoportból. Ez így van, de a további küzdelmekbe a spanyolok és vélhetően a németek elleni mérkőzések eredményeit viszik a franciák. Ők pedig jobbnak látják úgy, ha négy pontjuk lesz és nem pedig kettő. Szóval tuti ez a meccs holnapra.
A spanyolok úgy érkeztek Svédországba, hogy most majd megmutatják és megnyerik ezt a tornát. A Tunézia elleni mérkőzésük után szerintem jobb, ha csöndben maradnak Iker Romeroék. Főleg ő ne beszéljen, mert olyan elemi hibákat követett el, azon a mérkőzésen, amilyeneket az ifiben is csak ritkán látni. Körülbelül a kilencedik percben dobták a spanyolok az első góljukat, az milyen? Egy Tunézia ellen. Szánalmas.
Nézzük a két csapat keretét. Egy kivételével minden poszton sokkal jobbak a franciák és csapatként is messze a spanyolok felett állnak. Ez a poszt egyébként a kapus lenne. Ott is csak, azért lehetne kihozni őket győztesnek, ha nagyon kéne egy olyan posztot találni, amiben nekik adhatom plussz 1 pontot, mert náluk két klasszis hálóőr van Sterbik és Hombrados személyében. De ha nagyon francia lennék, ami nem vagyok, akkor döntetlenre ki lehetne hozni ezt a posztot is, hiszen Omeyer 60 percen keresztül képes brutál teljesítményre, nem kell neki csere. Ezt már nemegyszer bizonyította a Kielben és a válogatottban is. Ő egyébként az ilyen meccsekre szokott felpörögni igazán. Munkáját nagyban megkönnyíti az a védelem, ami előtte felsorakozik. Dinart a világ legjobb védőspecialistája, ezzel is lehet persze vitatkozni, de felesleges, engem legalábbis ennek az ellenkezőjéről senki sem győz meg. A széleken még jól állnak egyébként a spanyolok, balon Juanin Garcia Lorenzana, a jobb oldalon Garcia Parrondo és Rocas, de a franciáknál a Guigou, Abalo kettős, szintén nagyon jól cseng. A belső posztokon viszont a franciák klasszisokkal jobbak a spanyoloknál és ez elég döntő tényező a kézilabdában. Még úgy is atomerős ez a francia csapat, hogy nincs Narcisse, az ő hiányát is el tudják viselni. A tegnapi, németek elleni 30:23-as győzelemmel erőt is statuáltak a gallok. Szóval a belső posztok: Karabatic (nálam Jichával holtversenyben a világ legjobbja), Jerome Fernandez és Accambray. Lesz dolguk bőven a spanyol védőknek. Melléjük van még beállóban Sorhaindo és Bertrand Gille. Ők lennének a franciák. A spanyoloknál van egy szerintem túlértékelt Iker Romero, mellette Alberto Entrerrios és tesókája Raul meg a többiek. Jobb lövőjük viszont úgyis is fogalmazhatnék, hogy nincs, nem véletlenül van ez a hercehurca Nagy Laci körül...Sajnos.
Szóval minden tekintetben erősebb ez a francia válogatott, kell nekik a győzelemért járó két pont. Elképzelhetetlen, hogy ne ők nyerjék ezt a meccset. Ha nagyon odateszik magukat, még egy olyan oktatást is tarthatnak, mint a németek ellen.

Eredmény: 28-28
-10 pont

#32 február 03, 2011, 18:34:35, Szigo
Horvátország - Dánia

Tipp: Dánia
Odds: 2,00
Iroda: bet365
Tét: 10 egység


[e]Végre tegnap látható volt, hogy ez a horvát csapat nem, olyan jó, mint ahogy be vannak állítva. A recept egyszerű a dánoknak. Elég, ha mindent úgy csinálnak, mint a szerbek csak egy-két dologban változtatnak. Ami biztos, hogy Nöddesbo túldobja beállóban a Toskic-Stojkovic duót(0-át nem lesz nehéz). Vorit is sikeresebben fogják semlegesíteni. A dán védelmet nem is lehet a szerbéhez hasonlítani. A szerbek is jópár lerohánásgólt lőttek, akkor vajon mennyit dobnak a dánok.. Lassúak a horvátok az északiakhoz képest. Hansen ráadásul talán a legjobb formában lévő lövő a vb-n. Őt kikapcsolni nem lesz egyszerű feladat, de ha nem lő, akkor meg lehúzza szélre és máris ott a gól. Nagy bajban tehát a horvátok, 1 ponttal továbbmenni életveszélyes lenne.Wilbek lemeccseli Goluzát. Nem igazán meri lehozni a volt veszprémi játékos a kezdőembereit. Balic, Lackovic, Kopljar, Zrnic, Strlek és Vori mind végigjátszották szinte a találkozót. Jóval fáradtabbak lehetnek, mint az Algéria ellen melegítő dán dinamit. Nem lennék meglepve, ha 3-4 gól is lenne közte.[/e]

Eredmény: 29-34
+10 pont

#33 február 03, 2011, 18:36:09, Szigo
Ausztria - Magyarország  2011.01.20   21:30

Tipp:57,5 gól alatt
Odds:1,80
Iroda:bet365
Tét:10


[e]Szerencsénknek,illetve a vártnál jobb teljesítményünknek köszönhetően,gondolok itt elsősorban a norvégok elleni győzelemre, oda jutottunk,hogy ma egy komoly tét nélküli meccset vívhatunk a sógorokkal.Ők már biztos nem juthatnak tovább,mi meg biztos hogy két pontot viszünk a "halál" középdöntőbe.Bár az eredmény nem befolyásol semmit,Mocsai mester biztos nem úgy küldi ki ma a pályára a csapatot,hogy hagyjátok nyerni a szomszédainkat.Ma nem nagyon fog senki 30percnél többet játszani,nagyon sűrűn fogunk cserélgetni,ami miatt a védekezésünk helyenként várhatóan "lyukas" lesz.Ma minden bizonnyal Nagy Kornél,Lékai és Gál is több lehetőséget kap mint eddig.Támadásban ma nem várok csodákat, ma biztos a figurákat fogjuk gyakorolni, így ma szerintem többet fogjuk megjátszani a beállóst illetve rengeteg keresztmozgás lesz a felállt fal előtt hogy megbontsuk a védekezésüket.A tét nélküliség  és a gyakorlás után ma nem hiszem hogy gólzáport rendezünk.Az osztrákoknál a két szélsője a Weber és a Wilczynski főként lerohanásból dobják góljaikat, de ezzel a mieink is tisztában vannak,és biztos figyelni fognak az eladott labdákra és a visszarendeződésre.Ha ezt aránylag sikeresen megoldják és a félig magyar Szilágyit sem hagyjuk 'ficánkolni'  akkor eme tét nélküli meccsen is győzhetünk akár fél gőzzel is.A kulcs:Szilágyira való odafigyelés és visszarendeződés és a megszokott remek magyar kapus teljesítménnyel nem kapunk 25 gólnál többet..
Tippem: 24:27[/e]

Eredmény: 62 gól
-10 pont

#34 február 03, 2011, 18:37:11, Szigo
Izland - Norvégia

tipp: Izland -3,5 gól
odds: 2,00
office: bet365
tét: 10*


[e]Északi rangadóval, csoport elsőségről is döntő összecsapással zárják le a szereplésüket az izlandi és a norvég kézilabdázók. A világbajnokságot megelőzően, a közvélemény a franciák mögött három másik együttest tartott esélyesnek a végső győzelemre, köztük a masszív, s nagyon szervezett izlandiakat. A támadójátékuk káprázatos, a Palmarsson és Sigurdsson, Petersson fémjelezte északi támadógépezet nagyon olajozottan működik. Minket 6 -tal, Brazíliát 8 -al, Japánt 14 góllal alázták, pedig a többi ellenfélnek az ázsiaiak rendre kellemetlen pillanatokat okoztak. A szinte tét nélküli Ausztria elleni mérkőzésüket kicsit lazán vették az elején, pár játékosukat jegelték is, de így is simán a végét megnyomva verték a sógorokat 3 -al. Mondhatni, ha akarnak akkor nyernek, s rajtuk múlik mennyi különbséggel. Az Olimpiai ezüst sem véletlen volt, folyamatosan építették fel a szigetlakók csapatát, s mostanra a legegységesebb csapattá lettek. A norvégok ellenben stagnálnak, semmi különöset nem tudnak felvonultatni, a japánok és a brazilok ellen is megszenvedtek, Ausztriát verték, a mieink pedig kihasználták a túlzott magabiztosságukat, s csodálatos fordítás után verték Kjellingéket. Meg van tehát a maga tétje a mérkőzésnek, s ez lehet az a tényező, ami garanciát ad arra, hogy az izlandiak komolyan veszik a záró csoport meccs.[/e]

Eredmény: 29-22
+10 pont

#35 február 03, 2011, 18:37:59, Szigo
Izland - Norvégia   2011.01.20.  19.15

tipp: Izland -2,5 gól
odds: 1,68
office: bet365
tét: 10

[e]Akár mennyire is úgy tűnik, hogy pontokért fog zajlani ez a meccs, azért ne feledjük, hogy mi legyőztük a norvéggokat nehéz indulás után is (0-6-ról), íg az Izlandiak lazán bennünket. Lehet nem is akkor voltunk a legjobb formában, ezen sem vitatkozom, mindenesetre Izlandnak sem mindegy, hogy 2 vagy 4 ponttal kezdi a középszakaszt. Mert ott ugye a francia, Spanyol és várhatóan német hármas lesz az ellenfél, és ha jól átgondoljuk, ott csak akkor van esélyük első kettőben lenni -tehát elődöntőt játszani, ha
- négy ponttal indulnak, és a németeken kivül még valakit legyőznek, ha esetleg mi nem teszük meg nekik azt a szivességet, hogy leverjük a spanyolokat.
- mindhárom ellenfelet legyőzik, ami valljuk be, nem túl valószinű azért, és két pontról indulva is necces. Szóval győzni kell nekik, és mivel az eredmény továbbmegy, a gólkülönbség se mindegy.
Tehát igazából hiába lenne szükséges a norvégoknak is a 2 pont, itt nem osztanak neklik lapot, és mivel a másik csoportban nem született meglepetés, nekünk se, mindkét csapat a németekkel küzdhet a 4. helyért, amivel még esetleg olimpiai kvalifikációt lehet szerezni.[/e]

Eredmény: 29-22
+6,8 pont

#36 február 03, 2011, 18:38:58, Szigo
Ausztria - Magyarország

tipp: Magyarország
odds: 2,05
office: gamebookers
tét: 10*


[e]A mieink fellélegezhettek az előző körben, hiszen a japánok elleni győzelemmel, s az osztrákok Izland elleni papírforma vereségével továbbjutottunk a csoportból, két pontot tovább görgetvén a főcsoportos folytatásra. A záró mérkőzésünket a sógorokkal vívjuk, aki a tavalyi hazai rendezésű Eb után mélyen tudásuk alatt teljesítettek itt Svédországban. A brazilok ellen a várható sikert még abszolválták, ám utána jött számukra a fekete leves a japánok képében, s azóta nem is tudtak visszatalálni a rendes kerékvágásba. Tény, komoly tétje nincsen az összecsapásnak, ám a presztízs érték még is ott van a levegőben, Mocsai Lajos sem szeretne vereséggel továbblépni. A másik, hogy a kiegészítő embereink is képesek ezt az összeesett együttest elkapni. A kulcsemberek pedig pár perces beugrással olyan periódusokat hozhatnak, amikor eltudunk pár góllal lépni, a mai "alap" csapat pedig ezt a különbséget fent tartja majd. Az ellennél honfitársunkra Szilágyi Viktorra kell figyelni, ha őt megfogjuk, akkor a kapott gólok számát bőven 30 alatt tudjuk majd tartani. Mindent egybevetve szorosabb mérkőzésen, a magyarok 2-3 gólos sikerét jósolom az egyik fél számára sem különösen fontos találkozón.[/e]

Eredmény: 30-32
+10,5 pont

#37 február 03, 2011, 18:39:56, Szigo
Brazília - Japán   2011. 01. 20.  17.00

tipp: Japán -0,5 gól
odds: 2,05
office: bet365
tét: 10

[e]A gyors lábú ázsiakiak a mieink elleni összecsapáson is megmutatták, hogy ha az ellenfél kihagy, akkor igenis van keresnivalójuk, akár a mi szintünkön is, de a nálunknál gyengébbek ellen biztosan. Márpedig a brazilok ebbe a kategóriába tartoznak, még az igen gyengén muzsikáló osztrákoktól is ki tudtak kapni. A braziloknál a Riberio, Bortolini, Cardoso, Pachecho négyes szinte végigjátsza a meccseket, ha ők elkezdenek fáradni, akkor a csapatnak is vége van, a gólok 2/3-át ők szerzik. Ellenben a fürge lábú Japánoknál mindössze két játékos tart közel a 3 óra játékidőhöz 4 meccsen, Kyosuke és KadoYama Tetsuya, tehát valószinűleg jobban állnak a kispadon a dél-amerikaiaknál. A magam részéről én nem tartom annyira kiegyensúlyozottnak ezt a mérkőzést, ahogy a fogadóirodák várják, annak ellenére hogy sok mindent már nem befolyásol az eredmény, a mindig harcos Japánoktól most is győzelmet várok. A sok gólt sem tartom kizártnak, a Brazilok eddig csak a norvégoktól nem kaptak 30-nál többet, de ott a norvégok számára tét nélküli mérkőzés miatt  is lehetett ez, itt valahol a 30-26 környékén várom a végeredményt.[/e]

Eredmény: 32-33
+10,5 pont

#38 február 03, 2011, 18:41:02, Szigo
Horvátország - Dánia

Tipp: Dánia -1.5
Odds: 2,40
Iroda: Bet365
Tét: 10

Azt gondolom a horvátok felett eljárt az idő. Persze ez így nem igaz, hisz vannak ott fiatalabbak is, de észrevehetően nem tudják a régieket minőségben pótolni. Egyes posztokon átlagon aluli teljesítmények vannak. Hogy idővel kiforr e majd egy-két játékos? Ki tudja?! Egy biztos. Jelenleg átmenetben vannak. És úgy gondolom nem tudják a megszokott színvonalat tartani. Eddigi mérkőzéseik az eredmények ellenére sem voltak olyan nagyon simák! A románokat a végére tudták csak bedarálni például. Azt is csak a védekezésüknek köszönhették. Ausztrália és Algéria ellen pedig következtetést levonni lehetetlen! A szerbek pedig véleményem szerint ajándékba adták az egy pontot nekik... Balicot, ha véget ér a pályafutása bármelyik színi társulat örömmel látja a keretei között. Buta egy példával jár a többiek előtt ezzel szüntelen színészkedésével. Ez nem fog sehova sem vezetni. Egyébként a minőségi romlást alátámasztja az is, hogy a kezdő csapat mennyit van pályán. Túl sokat. Persze ha nincs jobb , kénytelenek fenntartani őket. De ahogy Lufu is mondta el fognak fáradni. Ez tuti. Ezt nem fogják bírni. Aztán jön majd a cérnaszakadás, a butaságok és szépen el is úszik ez a meccs...
A dánok játékereje ellenben vitathatatlan. Vannak ott is posztok amelyek nem "világszínvonalúak", de mindenképp átlagon felüliek. Ráadásul ez a teljes csapatról elmondható, nem csak a kezdőkről! Félelmetesen gyorsak, erősek és szép hosszú a kispad.
Mindennek ellenére óvatosan bánok a hendivel. Bár a motivációval biztosan nem lesz gond, hiszen ez a meccs már olyan mintha a középdöntőben játszanák. Azért tisztelem annyira a horvátokat, hogy nem írom le őket teljesen. Azt gondolom a 3-4 gólnak közte kell lennie a dánok javára, de közben tartok attól, hogy ha végig vezetik a mérkőzést az északiak, akkor a végére elkényelmesedhetnek annyira, hogy közel engedhetik az ellenfelet. Így marad egy kis plusz kreditért a -1.5.  ;)

Eredmény: 29-34
+14 pont

#39 február 03, 2011, 18:42:55, Szigo
Magyarország-Ausztria
2011.január 20. 21:15

tipp: Magyarország -1.5-ről
odds: 2.30
fogadóiroda: [bs]betsson[/bs]
tét: 10 egység

[e]Borzasztó teljesítményt nyújtott végig Ausztria ezen a világbajnokságon. A játékosok a vártnál jóval alulteljesítenek, én nem emelném ki Szilágyit sem a csapatból, mivel igaz, hogy 21 gólig azért sikerült eljutnia, ám azt sem szabad szó nélkül hagyni, hogy mindössze 44,6%-kal mennek be a lövései. Ami valami pocsék mutató. Ez a legnagyobb hibája a csapatnak, rendkívül pontatlanok és Marinovicnak sem ment a védés az egész VB-t figyelembe véve szinte egyszer sem. Sikerült az osztrákoknak Japántól kikapniuk, és a norvégok is sima hat gólkülönbségével győzedelmeskedtek ellenük. Az osztrákok így ki is estek a VB-ről, mi viszont biztos továbbjutók vagyunk. A mérkőzés eredménye nem számít, ám Mocsai Lajos nem veszi félvállról a találkozót. Az osztrákok hatos falas védekezéséből rendkívül jól fel lehet készülni, amely nagyon jó gyakorlás lehet a következő mérkőzéseinkre. Úgyhogy azért a kulcsemberek is valemennyit be fognak azért szállni a meccsbe, de persze, inkább azok lesznek a pályán, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak. Viszont a csapat nagyon kiegyenlített. A kulcsemberek és a cserék között nem látok nagy különbséget. Én nem gondolom azt, hogy a kulcsemberek viszonylag hosszabb időn keresztül való pihentetése miatt olyan sokat változna a csapat játékának képe. Nagyon is jó cseréink vannak, akik végre bemutathatják a VB-n is tudásukat. Nagyon oda fogják tenni magukat. A kapuban szerintem teljesen mindegy, hogy ki véd. Két igen erős játékossal érkeztünk Svédországba Mikler és Fazekas személyében. Valószínűleg Fazekas fog védeni egyébként. És az is valószínű, hogy a következő játékosok kapnak leginkább lehetőséget a mai mérkőzésen elől: Iváncsik Tamás, Törő, Harsányi, Nagy Kornél, Gulyás, Katzirtz, Lékai, Gál és Császár. Amint mondtam, nincs nagy különbség a cserepad és a kezdő játékosok között a magyar csapatban. Mocsai, Illyés, Iváncsik Gergő, Zubai és Mikler akik a mérkőzések nagy részét végig játsszák. Ők biztosan nem fognak sokat játszani ma.
Ami nagy előnyünk, hogy az osztrákok azokkal az emberekkel fogják végigjátszani a mérkőzéseket, akikkel idáig végig általában pályán voltak. A magyar csapat pedig rendkívül kipihent lesz és nagyon szeretnének bizonyítani az elkövetkezendőkben való több játéklehetőség érdekében.
A nemrég bezárult női Világbajnokságon egyébként többször is felvetették a témát, hogyan lehetséges az, hogy azok a hollandok, akiknek a játékosaik jóval gyengébb csapatokban játszanak, mint a magyar csapat kézisei, ezek a lányok hogyan tudtak simán átgázolni rajtunk. Sokan pszichológiai okokat vetettek fel a kérdésben, miként a magyarok rendkívül stresszes nemzet. Végülis van is ebben valami, hisz ha visszaemlékezünk például még 2000 Sydneyre, ahol a döntőben 10-el is mentünk az ugyanígy Mocsai Lajos irányította lányokkal a dánok ellen, azután viszont onnét sikerült elveszítenünk a mérkőzést. Látszott akkor is, hogy elgörcsölték a meccs végét és megijedtek az aranyéremtől a lányok. Most az oszták csapat ellen a fiúk biztosan nem lesznek stresszes helyzetben. Sőt, teljesen felszabadultan játszhatnak majd ellenük, ami nagy pluszt fog jelenteni az osztrákokkal szemben, akik legszívesebben már túl lennének ezen az egész tornán és kudarc sorozaton. Ezt a mérkőzést viszont még le kell játszaniuk, amelyen olyan magyar csapattal találkoznak majd, akik bebizonyítják, hogy rendkívül minőségi cseréi vannak ennek a magyar válogatottnak. Én mindenképpen magyar győzelmet jósolok, olyan 3-4 gólos különbséggel fogjuk hozni a meccset a gyenge osztrákok ellen.[/e]

Eredmény: 32-30
+13 pont

#40 február 03, 2011, 18:58:17, Szigo
Spanyolország - Norvégia
2011. 01. 22. 16.15.
Férfi kézilabda VB

Tipp: Spanyolország -4,5
Odds: 1,85
Iroda: Bet365
Tét: 10

[e]Ahogy várható volt, Norvégia nulla ponttal került be a középdöntőbe, és innen nagyon nehéz lenne feljebbkapaszkodnia, ahhoz ugyanis a világ élvonalát kellene sorba vernie. Kis könnyebbség, hogy a francoia-spanyol iksz miatt ez a két csapat "csak" 3 pontot hozott magával, így az az Izland vezeti 4 ponttal a középdöntős csoportot, amely 50 perc küzdelem után 10 perc alatt felőrölte a norvégokat. Szegények ellenünk is hasonlóképpen jártak, ezért is nem várható, hogy most babér teremne nekik. A spanyolok csoportkörbeli meccsei - itt a németek, franciák és tunézia ellenire gondolok főként - közel hasonló szituációval mentek végig, sőt, inkább többször álltak vesztésre a spanyolok, félidőben mindig, a második félidőben aztán talpraálltak, és hozták a meccset, a franciák ellen -7 -ről döntetlenre, a többit pedig megnyrték. A Ciudad Realra és Barcelonára épülő válogatott messsze felümúlja a jelenlegi norvég válogatottat, és ha szünet környékén nem is lenne többgólos spanyol vezetés, a végére biztosan meglesz az 5 gólos előny.[/e]

Eredmény: 32-27
+8,5 pont

#41 február 03, 2011, 18:59:41, Szigo
Dánia - Lengyelország
2011. 01. 22. 20:15

Tipp: 58,5 gól fölött
Odds: 2,82
Iroda: Bet365
Tét: 10

[e]Kicsit furcsállom az 55,5 gólra belőtt határt ennél a mérkőzésnél, így élve a bet365 által kínált lehetőséggel feljebb is vittem 58,5-re, mert szerintem ezt is átlépik a csapatok ezen a mérkőzésen. A dánok gólerős játékát láthattuk eddig a világbajnokságon, az Algéria elleni meccsüket leszámítva, 34 gól volt a legkevesebb, amit dobtak. Még a horvátoknak is 34-et szórtak. Mikkel Hansen valami félelmetesen nagy kedvvel és formában játszik, nem is csoda, hogy az előkelő második helyezést foglalja el a góllövőlistán. Mellette még a két szélről Lars Chrstiansen és Hans Lindberg eléggé gólerős, de Sondergaard, a másik Hansen, Svan sem "lazsálnak" és jól teljesítenek a többiek is, Noddesbo stb. Olyan pörgős mérkőzésre számítok, mint amilyen a lengyelek szlovákok elleni összecsapása volt, azon 35:33-as végeredmény született. A skandináv csapatokra jellemző rohanós játékot nagyon valósítják meg a dánok. Ehhez adott a két remek szélső, akik a lengyelek ellen is villogni fognak. Mikkel Hansenre gondolom nagyobb figyelmet fognak szentelni a lengyelek, de így a többiek előtt lesz nagyobb mozgástér. A dánok, amikor "normális" csapat ellen játszottak a dobott gólok mellett kaptak is. A szerbek 27-et, míg a horvátok 29-et dobtak nekik. A lengyeleknek több olyan meccsük is volt, amelyen kevesebb gólt szereztek, de például az argentinok az egész mezőnyt meglepték a védekezésükkel, a dánok ellen Bieleckiék is megdobják a 30 közeli góljukat. Bár így a mérkőzés előtt, látatlanban 30 felett várok mindkét együttestől. A lengyeleknél nagy ágyúk vannak, akik tüzelni is fognak rendesen. Egyik védelem sem rossz, de mindkét csapatból, főleg a lengyelektől rengeteg játékos edződik a bundesligában, ahol 60 feletti gólokat szoktak dobálgatni a meccseken. Dán győzelmet várok a mérkőzésen, de ehhez a lengyeleknek lesz egy-két szavuk, körülbelül 32:30-as skandináv győzelem a tippem.[/e]

Eredmény: 55 gól
-10 pont

#42 február 03, 2011, 19:00:48, Szigo
Németország - Izland

tipp: Izland -2,5 gól
odds: 2,00
office: bwin
tét: 10*


[e]Hihetetlen erős ez az izlandi együttes. S ezt nem csak fizikálisan értem, mentálisan is nagyon ott vannak a topon a Gudmundur Gudmundsson edző vezérelte csapat. Az ellenfeleket végig kontroll alatt tartván, úgy győzték le magabiztosan, hogy tudták, ha vezet is az ellenfél az első félidőben, azt ők a második játékrészben semmissé teszik, s felőrölvén az ellenfelet, bedarálván, többgólos győzelmet aratnak. Így tettek a mieink, Brazília, Japán, Ausztria és Norvégia ellen is, főleg az utolsó meccsen mutatkozott meg, hogy ha tét is van akkor Palmarsson -ék nem adnak kegyelmet, s végül egy pillanat alatt, egy 8-1 -es szériát bemutatván döngölték földbe az északi riválist. A németek sem jelenthetnek gondot, akik az előző évekhez képest jóval gyengébb összteljesítményre képesek. Az eddigi komolynak ígérkező meccseket el is veszítették, egy ideig tudták tartani a lépést, ám a végére elfáradtak a spanyolok és a franciák ellen is, a gallok szó szerint átléptek a germánokon, hasonlót várok az izlandiaktól is. Mellékesen megjegyezve, közvetlenül a vb előtt Reykjavikban két edzőmeccset is játszottak a felek egymással, mindkettő 27-23 -as hazai sikerrel végződött. Szombaton is nagy a tét, így az izlandiaktól megint a kontroll alatti, egységes csapatjátékot láthatjuk, pár erősen megnyomott 5 perces sorozat, s a németeket is összetörik, több gólos északi sikert várok, akár demoralizáló különbséggel is.[/e]

Eredmény: 27-24
-10 pont

#43 február 03, 2011, 19:01:45, Szigo
Magyarország-Franciaország

Tipp: 49,5 alatt
Odds: 2.92
Iroda: bet365
Tét: 10

"kezdődik a VB" -találó kifejezés ez a magyarokra nézve is. Ausztriával, a brazilokkal, meg a kis japókkal még elbohóckodtunk, de mostmár több is kéne puszta labdázgatásnál. Az utóbbi pár évben a franciák uralják a férfi kézilabdát válogatott szinten. Ezzel szemben a mi válogatottunk egyre gyengébb. Gyakorlatilag ez a válogatott is, mint a női, komoly átlövő nélkül játszik. Én Ilyés azért csípem, de Mocsai, Katzirz, vagy Nagy szerintem kevés lesz.
Nem nagyon fogjuk tudni a beállót, eddig sem tudtuk. A franciák azt sem fogják hagyni, hogy indítás gólokat lőjünk, mert az talán még nekünk is megy. sőt azt elég jó százalékkal szoktuk értékesíteni. De felállt fal elleni játékban nem fogunk tudni mit csinálni velük.
Ha nem nézem a franciáknak a spanyolok elleni bundameccsét ( Utsó 10 percben tán hattal mentek, onnan lett X...), akkor kaptak 19;19;17; és 23 gólt. Tehát átlagban olyan 20-21 gólt kapnak, annyit fognak ma is. Omeyer a világ egyik legjobb kapusa.
Ugyanakkor a francia válogatott nem játszik rohanós kézilabdát, hiába vannak meg hozzá az embereik. Tudna persze azt játszani, de minek? Nyugodtan nyernek így is, akkor hová rohanjanak. A meccsen korán ki fog derülni, hogy igazából egy csapat van a pályán, és ők sem fognak 100%-ig odakoncentrálni. Emlékezzünk csak vissza, szinte minden meccsen hidegen kezdtünk. Mondjuk a norvégok elleni 0-6 a legszembetűnőbb, de szinte egyik meccsen sem kezdtünk jól. Egy-egy kihagyás a franciák ellen nagyon vissza fog ütni.
Azért ebben a magyar csapatban simán benne van 3-4 olyan 5 percig tartó periódus a franciák ellen, hogy nem lövünk gólt. Emberelőny nekünk nem előny, heteseket is képesek vagyunk elég rosszul lőni. Perez elvileg nem lesz, mondjuk nekem nem is hiányzik. Nehogy már egy nyugdíjastól várjuk a megváltást...
Én így meccs előt jó sötéten látom a jövőt. Szerintem nem fogjuk megdobni a 20 gólt sem. Már csak azon kell imádkozni, hogy a franciák ne érezzék meg a vérszagot. Azért remélem a mieink 30 alatt tudják tartani őket, azért a védekezés úgy-ahogy szokott működni. Ráadásul most még jobban fognak koncentrálni a srácok, azért most nem Japán, vagy a brazilok ellen nyomjuk.
-Én még fogadnék arra is, hogy Schuch nem játssza végig a meccset.  ;)

Eredmény: 61 gól
-10 pont

#44 február 03, 2011, 19:02:49, Szigo
Németország - Izland

Tipp:52,5gól alatt
Odds:2.40
Iroda:bet365
Tét:10

[e]Az igazi értékmérő erőpróba még csak most jön Izland számára. Bár nyugodtan, 4 ponttal és csoportelsőként várhatják a mai fordulót, de az én véleményem szerint nem kérdés, hogy a vb-n most játszanak majd az eddigi legjobb csapat ellen. A németek bár 0pontot vittek tovább a halálcsoportból egy jó középdöntős szerepléssel az 5-6 helyre odaérhetnek,ami bár a német tradíciókat ismerve nem a legjobb,de a jelenlegi nem túl idős keretüket nézve(két 30on felüli van a keretükben) igen nagy fegyvertény. Steffansson,Palmarsson,Sigurdsson fémjelezte Izland most találkozik majd az egyik legösszeszokottabb(legdurvább:Roggisch Tunézia alatt a játszott majdnem 5perce alatt két 2percet kapott,biztos nem jogtalanul) védekezéssel, gondolok itt arra hogy, a Bundesliga  nagyon sűrű programja ellenére a németek mégis többször is tudtak pár napot együtt edzeni.Az eddigi meccsek tanulsága az, hogy Izland a második félidőre felőrli az ellenfelét, és gólokkal nyeri a második félidőt.Ha ma nyerne Izland egy lépést tenne az elődöntő felé,de ahhoz az kell,hogy Henset kikapcsolják,mert kezd belejönni a játékba,elkezdte dobálni a gólokat illetve rengeteg aszisztot kioszt, illetve szükségük lesz még Gustavsson jó formájára a kapuban.Már többször is meg lett említve a két csapat felkészülési meccse-amiből az is kiderül hogy jól ismerhetik már egymás erősségeit,gyengéit-amit mindkétszer Izland nyert 4 góllal.Ekkor is a két csapat meccsein 50gól esett,nem hiszem hogy a mai nap sokkal többet láthatnánk.Tippem: szoros,de Izlandi győzelmet várok.[/e]

Eredmény: 51 gól
+14 pont